Aars Sogneråd er kommet på forsiden af Årbog 2017 fra Vesthimmerlands Museum. Årsagen er at der i bogen er en beskrivelse af erhvervsudviklingen i Aars i 1960erne.
VESTHIMMERLAND: Igen i år er der masser af spændende viden at hente i Vesthimmerlands Museums Årbog.
Udgravningerne i forbindelse med omfartsvejen syd om Aars fylder en del i årbogen. Det er naturligt nok, da der er fundet mange spændene ting i den forbindelse.
Aggersund og Ørbæk ved Løgstør er også beskrevet - i to vidt forskellige sammenhænge.
Til slut har Kim Ørsted Jensen kigget på erhvervsudviklingen i Aars i 1960erne.
Befæstede beboelser
Fundene i mulden under omfartsvejen er mange. Men arkæologerne Thomas Rune Knudsen og Kåre Gyldenløve har valgt at fokusere på to fund som kan kædes sammen. Det handler om to befæstede bebyggelser Gundestrup og Fuglsang kaldes de i dag.
Begge steder vurderer arkæologerne, at der er tale om forsvarsværker fra førromersk jernalder. Begge ligger nær ved Borremosefæstningen, hvilket også får arkæologerne til at drage sammenligninger. Konklusionen er dog, at der er stor forskel på de to nye og Borremosefæstningen.
Artiklen om erhvervsudviklingen fokuserer en del på Vesthimmerlands Gymnasium og på de to virksomheder Jernstøberiet Dania og Søren T. Lyngsø. Men Kim Ørsted Jensen kommer også omkring mange andre virksomheder og resultater af byudviklingen.
En ragekniv fra området omkring Hyllested bliver grundigt belyst af Flemming Kaul og Bjarne Henning Nielsen. Det specielle i historien er, at der blev fundet to dele af ragekniven i 1995. De to dele blev adskilt, og i første omgang blev den ene del indleveret til museet i Aars. Først nogle år senere dukkede den anden del op igen og blev forenet med den første.
Der er naturligvis ikke bare tale om en ragekniv, men om en særlig flot dekoreret ragekniv fra yngre bronzealder.
Fra Aggersund beskrives en række bygninger som de færreste i dag tænker over. Nemlig Fæstningsværk Aggersund. Det består, eller bestod, af 17 bygninger og volde bygget af tyskerne under 2. Verdenskrig.
Aggersborg, der er næsten 1000 år ældre, er også blevet genstand for en ny artikel. Denne gang i forbindelse med at museet har udgivet en app om den gamle fæstning.
En gammel mønt, der vurderes til at stamme fra Ørbæk ved Løgstør, giver ny næring til historien om møntstedet, som endnu ikke er fundet.
Nu er målet ved at være nået i Aalestrup
Mange gæster da butikken havde udendørs åbning
Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen
Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen
I år bliver der fokus på mængden af take-away affald
Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18
Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre
Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...
Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup
Skolens personale "sover med støvlerne på"
ingen nyheder i denne liste