onsdag 28. februar 2018

Aalestrup søger del i sundheds-millioner

Ansøgning om støtte til nyt sundhedshus på Colas-grunden klar

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Ved en hurtig og professionel indsats er det lykkedes en arbejdsgruppe i Aalestrup at få udført en gennemarbejdet og underbygget ansøgning om økonomisk støtte til et sundhedshus på den tidligere Colas-grund ved Testrupvej. Ansøgningen skal afleveres til Sundheds- og Ældreministeriet senest på mandag, 5. marts for at projektet kan komme i betragtning til en del af de 200 mio. kr. som ministeriet har stillet til rådighed i en særlig pulje.

Der søges om 8.750.000 kr. til etablering af et sundhedshus som arbejdsgruppen forestiller sig opført i en konstellation med en offentlig del og en privat del, hver på 350 kvadratmeter. Formålet er at vise rettidig omhu, så man ikke hverken kortvarigt eller permanent mister "egne" læger i byen. Initiativgruppen forestiller sig en moderne lægeklinik med separat ambulanceindgang - og  plads til andre sundhedsaktører under samme tag. Det har betydning for de nuværende indbyggere i Aalestrup og omegn, men er også vigtigt i forbindelse med fremtidig bosætning. 

Initiativet  til et sundhedshus i Aalestrup blev oprindelig taget af AIF Erhvervsklub, der nedsatte en arbejdsgruppe som i dag har fhv. revisor Jørgen Monrad, Aalestrup, som ankermand. Gruppen, der har mødtes regelmæssigt i de seneste måneder,  har desuden rådført sig med juristen og ideudvikleren Mogens Dam Lentz, Aarhus, som også var i front, da Aalestrup for nogle år siden blev tildelt midler til områdefornyelse.

For at få del i Sundheds- og Ældreministeriets pulje skal projektet have opbakning af Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland. I realiteten er det Vesthimmerlands Kommune der ansøger om del i ministeriets pulje, men det forberedende arbejde er udført af initiativgruppen i dialog med kommunen, regionen og en del af de sundhedsaktører, som man forventer vil flytte ind i huset. Materialet til ansøgningen vurderes og behandles på et møde i Sundhedsudvalget i Vesthimmerlands Kommune i morgen torsdag.

Colas-grunden ejes i dag af et byggeselskab bag dagligvarebutikken Rema 1000. I øjeblikket er entreprenører ved at gøre grunden byggeklar. På en del af det 20.000 kvadratmeter store areal opføres en ny Rema 1000-butik som skal afløse den nuværende forretning i Vestergade. Vesthimmerlands Kommune har fået lovning på at kunne købe en del af det resterende  areal som så kan anvendes til opførelse af sundhedshuset. 

Hvis alt går som planlagt kan en bygherre engageres i april. I december 2019 kan det nye sundhedshus stå færdigt og straks derefter kan de første sundhedsaktører flytte ind.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste