onsdag 09. maj 2018

Aalestrup får seks mio. kr. til et sundhedshus

Socialministeriet ser velvilligt på Aalestrup-projekt

Supermarkedskæden Rema 1000 er i fuld gang med at opføre en ny butiksejendom på den tidligere Colas-grund ved Testrupvej i Aalestrup. Men der er også plads til det kommende sundhedshus som Social- og Ældreministeriet netop har bevilget knap seks mio. kr. til.

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Knap seks mio. kr. - helt præcist 5.995.000 kr. er det beløb som Social- og Ældreministeriet netop har besluttet  at tildele Vesthimmerlands Kommune som økonomisk støtte til opførelse af et læge/sundhedshus i Aalestrup.

Afgørelsen om tildelingen af midlerne faldt mandag og vakte stor glæde i den lokale gruppe, som i årevis med stor ihærdighed har arbejdet med projektet der  skal sikre, at Aalestrup-området også fremover vil være bemandet med læger, tandlæger, fysioterapeuter og andet sundhedspersonale, og at der er tidssvarende  forhold for patienterne.

Arbejdsgruppen har med hjælp fra projektudvikler Mogens Dam Lentz, Aarhus, og med anbefaling fra Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland, søgt om del i ministeriets pulje på 200 mio. kr. til netop fremme af opførelse af læge/sundhedshuse. Desuden har arbejdsgruppen tilsagn fra en lokal, anonym  borger om donation af een mio. kr. til projektet.

- Det er simpelthen så godt, for nu kan vi komme igang med realiteterne, siger medlem af arbejdsgruppen, tømmerhandler Tom Berntzen, Aalestrup.

Det anslås, at det kommende læge/sundhedshus i Aalestrup koster 10 til 11 mio. kr. at opføre. De resterende penge som mangler for at kunne gennemføre vil man skaffe ved borgerbidrag eller ved låneoptagelse. Sundhedsaktørerne i huset skal leje sig ind.

Byrådet i Vesthimmerlands Kommune har tidligere givet tilsagn om at stille en byggegrund til rådighed for opførelse af et læge/sundhedshus. Denne grund bliver formentlig en del af det tidligere Colas-areal ved Testrupvej som er købt af Rema 1000 i Horsens og hvor købmandskæden i øjeblikket er langt fremme med opførelsen af en ny Rema 1000-butik til afløsning af den nuværende i Vestergade i Aalestrup. På trods af den nye butik bliver der tilstrækkelig med plads til både sundhedshus og parkering. De to nye byggeprojekter vil forvandle området fuldstændigt og medvirke til en pænere indkørsel til Aalestrup fra nord.

Foruden Tom Berntzen består arbejdsgruppen af Per Bisgaard, Karl Villiam Carlsen, Thorkil Christensen, Jørgen Monrad, Orla Christensen, Carsten Maltesen og Thomas Vestergaard.

Vesthimmerlands Kommune havde også ansøgt om støtte til opførelse af et Sundhedens Hus i Farsø. Aalestrup var som de første opmærksom på puljen med støttekroner fra Social- og Ældreministeriet, bl. a. takket være hurtig reaktion fra Jørgen Monrad. Men da ansøgningerne for de to projekter skulle sendes af sted til ministeriet med kommunal anbefaling, favoriserede byrådets socialudvalg Farsø-projektet. I Aalestrup har man ikke ønsket at "spænde ben" for Sundhedens Hus i Farsø, men der var skuffelse at spore over den kommunale favorisering af Farsø. Ministeriet har nu meddelt kommunen, at Farsø-projektet tildeles 2,2 mio. kr. fra puljen.

Nordjyske projekter får i øvrigt 35 mio. kr. af den samlede pulje på 200 mio. kr. som uddeles i år.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste