onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord kommuner

Formanden for Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerland Kommune, Brian Christensen, hilser det tværkommunale samarbejde velkomment.

Af Ture Damtoft

VESTHIMMERLAND: Beskæftigelsen i Danmark er rekordhøj, og virksomhederne tørster efter kvalificeret arbejdskraft. Som modtræk er Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner gået sammen i et strategisk samarbejde, der skal optimere virksomheder og lediges mulighed for at finde sammen på tværs af kommunegrænser.

Mangler en virksomhed arbejdskraft og henvender sig til en af de tre kommuner, sættes der nu en efterlysning i gang, som går hen over kommunegrænsen. Med andre ord tredobles chancen nu for, at virksomhed og ledig finder sammen i et perfekt match. 

- Hvis vi skal fastholde og tiltrække virksomheder i Himmerland, bliver vi nødt til at stå sammen om at sikre de lokale virksomheder kvalificeret arbejdskraft. Det skal være nemt at drive virksomhed i Himmerland og de rigtige medarbejdere er nødvendige for virksomhedernes mulighed for at vækste. Vi regner med, at en mere opsøgende indsats vil øge samarbejdet med virksomhederne. Målsætningen er, at virksomhederne i højere grad end tidligere vil gøre brug af jobcentrenes muligheder og hjælp til gavn for alle. Der skal være gratis hjælp til rekruttering og støtte til opkvalificering af den ledige, siger Brian Christensen (DF), Formand for Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerland.

Han har store forhåbninger til samarbejdet, som skal sikre større bevægelighed af arbejdskraft på tværs af de tre kommuner i samarbejdet.

- Den aftale vi har lavet, synes jeg er ren win-win. Vi skal gerne have vækst i de virksomheder vi har. Og de efterspørger kvalificeret arbejde. Og hvis vi har den ekspertise i Vesthimmerland som bliver efterspurgt i Rebild, så synes jeg det er en rigtig god idé, at jobcentrene arbejder sammen. Det er både for virksomhedernes, jobcentrenes og borgernes skyld, siger Brian Christensen.

Det er ikke utænkeligt, at der skal ske yderligere på arbejdsmarkedsområdet, oplyser han. Der kommer også initiativer på kontantshjælpsområdet, men de er ikke færdige med at diskutere det i beskæftigelsesudvalget. Han løfter dog sløret for, at der bliver fokuseret på at gøre alle uden arbejde så jobparate og aktive som muligt. 

Til spørgsmålet om hvorvidt arbejdet med rekrutteringen er en offentlig opgave, eller om omkostningerne kunne afholdes af de private virksomheder, forholder Brian Christensen sig pragmatisk.

- Den udgift kunne vi da godt bede virksomhederne om at dække, men vi har i kommunen besluttet os for at gå ind i det arbejde, så vi har en finger med i spillet og føling med, hvordan det går på jobmarkedet. Hvis vi får folk i arbejde, så bliver det jo en økonomisk gevinst for Vesthimmerland. Samtidig skal vi give virksomhederne gode vilkår, så vi er konkurrencedygtige med andre kommuner. Hvis nu en virksomhed skulle vælge at flytte, så kan det jo lige pludselig være mange arbejdspladser, som forsvinder. Det kan hurtigt blive dyrere end den indsats jobcentrene lægger i at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne på tværs af de tre kommuner i samarbejdet, siger Brian Christensen.

Kommunernes målsætning er, at virksomhederne vil opleve en ensartet, høj service uafhængigt af hvilken kommune, de er i kontakt med. Både når det gælder store, mellemstore og helt små virksomheder. Jobcentrene skal nu i gang med at oprette en fælles rekrutteringsservice og kontaktstrategi, men centercheferne i de tre kommuner garanterer, at alle tre jobcentre allerede er gearede til at samarbejde på tværs af kommunegrænserne, hvis virksomhederne har brug for hjælp til at finde deres næste medarbejder.


onsdag 20. juni 2018

350 deltager i møde om sundhedshus i Aalestrup

Regionsrådsformand Ulla Astrup deltager også

onsdag 20. juni 2018

Masser af sport til byfesten i Hvam

Af Hanne Monrad HVAM: I aften onsdag starter By- og Sportsfesten i Hvam. Årets Kvikløb bliver...

onsdag 20. juni 2018

Gedeskægsfesten har lagt op til en slutspurt

Af Hanne Monrad GEDSTED: Hele ugen er der fest i Gedsted og det omfattende program er klar til at...

fredag 15. juni 2018

Transportminister ser på en mere nordlig motorvejslinje efter vesthimmerlandsk besøg

Transport-, Bygnings og Boligminister Ole Birk Olesen er positivt stemt overfor en mere nordlig...

fredag 15. juni 2018

Hash på toilettet i Knabergården

I går aftes, lidt over ti, overraskede politiet to unge mænd og en dreng på dametoilettet i...

onsdag 13. juni 2018

Regnvejr drillede flyarrangement i Gedsted

Af Hanne Monrad  GEDSTED: Der var lagt op til en festlig markering af etårsdagen for...

onsdag 13. juni 2018

Gedeskægsfesten er klar til at blive affyret

GEDSTED: Så er Gedsted snart klar til en ny Gedeskægsfest med masser af spændende aktiviteter på...

onsdag 06. juni 2018

Stor aktivitet ved kirken i Aalestrup

18. juni er der licitation på et nyt byggeri

onsdag 06. juni 2018

Grundlovsdag for 1200 børn i det fri i Aalestrup

Børnenes Grundlovsdag fejret med maner på stadion

onsdag 30. maj 2018

Badesæsonen indledes på lørdag i Aalestrup

På lørdag sker den officielle åbning endelig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste