onsdag 23. maj 2018

Tværkommunalt samarbejde skal sikre arbejdskraft

Nyt tværkommunalt samarbejde kobler virksomhed og ledig i Vesthimmerland, Rebild og Mariagerfjord kommuner

Formanden for Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerland Kommune, Brian Christensen, hilser det tværkommunale samarbejde velkomment.

Af Ture Damtoft

VESTHIMMERLAND: Beskæftigelsen i Danmark er rekordhøj, og virksomhederne tørster efter kvalificeret arbejdskraft. Som modtræk er Vesthimmerland, Mariagerfjord og Rebild kommuner gået sammen i et strategisk samarbejde, der skal optimere virksomheder og lediges mulighed for at finde sammen på tværs af kommunegrænser.

Mangler en virksomhed arbejdskraft og henvender sig til en af de tre kommuner, sættes der nu en efterlysning i gang, som går hen over kommunegrænsen. Med andre ord tredobles chancen nu for, at virksomhed og ledig finder sammen i et perfekt match. 

- Hvis vi skal fastholde og tiltrække virksomheder i Himmerland, bliver vi nødt til at stå sammen om at sikre de lokale virksomheder kvalificeret arbejdskraft. Det skal være nemt at drive virksomhed i Himmerland og de rigtige medarbejdere er nødvendige for virksomhedernes mulighed for at vækste. Vi regner med, at en mere opsøgende indsats vil øge samarbejdet med virksomhederne. Målsætningen er, at virksomhederne i højere grad end tidligere vil gøre brug af jobcentrenes muligheder og hjælp til gavn for alle. Der skal være gratis hjælp til rekruttering og støtte til opkvalificering af den ledige, siger Brian Christensen (DF), Formand for Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerland.

Han har store forhåbninger til samarbejdet, som skal sikre større bevægelighed af arbejdskraft på tværs af de tre kommuner i samarbejdet.

- Den aftale vi har lavet, synes jeg er ren win-win. Vi skal gerne have vækst i de virksomheder vi har. Og de efterspørger kvalificeret arbejde. Og hvis vi har den ekspertise i Vesthimmerland som bliver efterspurgt i Rebild, så synes jeg det er en rigtig god idé, at jobcentrene arbejder sammen. Det er både for virksomhedernes, jobcentrenes og borgernes skyld, siger Brian Christensen.

Det er ikke utænkeligt, at der skal ske yderligere på arbejdsmarkedsområdet, oplyser han. Der kommer også initiativer på kontantshjælpsområdet, men de er ikke færdige med at diskutere det i beskæftigelsesudvalget. Han løfter dog sløret for, at der bliver fokuseret på at gøre alle uden arbejde så jobparate og aktive som muligt. 

Til spørgsmålet om hvorvidt arbejdet med rekrutteringen er en offentlig opgave, eller om omkostningerne kunne afholdes af de private virksomheder, forholder Brian Christensen sig pragmatisk.

- Den udgift kunne vi da godt bede virksomhederne om at dække, men vi har i kommunen besluttet os for at gå ind i det arbejde, så vi har en finger med i spillet og føling med, hvordan det går på jobmarkedet. Hvis vi får folk i arbejde, så bliver det jo en økonomisk gevinst for Vesthimmerland. Samtidig skal vi give virksomhederne gode vilkår, så vi er konkurrencedygtige med andre kommuner. Hvis nu en virksomhed skulle vælge at flytte, så kan det jo lige pludselig være mange arbejdspladser, som forsvinder. Det kan hurtigt blive dyrere end den indsats jobcentrene lægger i at skaffe kvalificeret arbejdskraft til virksomhederne på tværs af de tre kommuner i samarbejdet, siger Brian Christensen.

Kommunernes målsætning er, at virksomhederne vil opleve en ensartet, høj service uafhængigt af hvilken kommune, de er i kontakt med. Både når det gælder store, mellemstore og helt små virksomheder. Jobcentrene skal nu i gang med at oprette en fælles rekrutteringsservice og kontaktstrategi, men centercheferne i de tre kommuner garanterer, at alle tre jobcentre allerede er gearede til at samarbejde på tværs af kommunegrænserne, hvis virksomhederne har brug for hjælp til at finde deres næste medarbejder.


onsdag 14. november 2018

Julebelysningen i Aalestrup bliver tændt på søndag

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Julen nærmer sig og det er tid til at få julebelysningen gjort klar i...

onsdag 14. november 2018

Lions julefrokost i Møldrup med fornyelser

MØLDRUP: Julen er for mange mennesker fyldt med traditioner. Sådan er julefrokosten, som Lions Club...

onsdag 07. november 2018

Ny udgave af ”Barn af Himmerland” klar

Skribenter med tilknytning til bl.a. Hvilsom, Korsø og Vognsild har bidraget til 20. udgave af bogen

onsdag 07. november 2018

Der blev lagt kranse på krigsgravene i Aalestrup

AALESTRUP: Det er blevet en tradition, at der i anledning af Allehelgens Dag bliver arrangeret en...

mandag 05. november 2018

Lottomillionær i Nørager

NØRAGER: Der går en millionær rundt i Nørager lige nu, og vedkommende er ikke klar over, at de...

onsdag 31. oktober 2018

Halloween med en uhyggelig stemning i Aalestrups gader

AALESTRUP: Halloween aften i Aalestrup er altid en hyggelig aften for hele familien, selvom det...

onsdag 31. oktober 2018

Bagerparret i Aalestrup klar til 25 års jubilæum

Gitte og Ole Stisen er drevet af det gode håndværk

onsdag 24. oktober 2018

Første spadestik taget til nyt konfirmandhus i Aalestrup

Efter lang ventetid er arbejdet med det nye hus igangsat

onsdag 24. oktober 2018

En uhyggelig aften er i vente i Aalestup

AALESTRUP: Det er efterhånden en gammel tradition, at byens handlende hvert år arrangerer en...

onsdag 24. oktober 2018

Kransenedlæggelse ved de faldne flyveres grave

Mindehøjtidelighed i Aalestrup 3. november

Arkiv

ingen nyheder i denne liste