onsdag 23. maj 2018

Kulturperson blev ny Knaberkonge i Aalestrup

Regentpar nr. 51 blev kåret ved Knaberfesten

Det nye Knaberpar 2018: Penille Ørum Andersen og Ejner Noe.

Af Hanne Monrad

AALESTRUP:  Som en af de sidste programpunkter og et af de populæreste indslag ved Knaberfesten i Aalestrup, blev der søndag eftermiddag kåret et nyt Knaberpar.

 Per Bisgaard har været konferencier igennem mange år og han var da også klar med afsløringen af det nye regentpar i Aalestrup. Han indledte med at sige velkommen til alle Knabere:

 -Det hele startede jo tilbage i 1967, hvor den første Knaberfest blev afholdt, men først i 1968 udnævnte man en Knaberkonge, hvor en af byens praktiserende læger, Harald Jensen blev den første i rækken. Sidste år rundede vi knaberregent nr. 50, så i år er det altså nr. 51. Knaberfesten hører til en af de ældste byfester her i regionen, og der bliver hele tiden – år efter år - arbejdet på at gøre den bedre.

Hele ”kongerækken” – de seneste 10 års Knaberkonger og  - Dronninger, - Prinser og –Piger  blev befordret til festpladsen af nogle meget flotte veteranbiler som Aalestrup Classic stiller til rådighed med såvel biler som chauffører, så det kunne gå standsmæssig til fra frokosten hos den afgående regent og bilerne blev linet op foran scenen så alle kunne beundre de flotte køretøjer..

Først skulle det afgående Knaberpar,  Anne-Marie Sørensen og Rikke Haugaard Sørensen aflægge beretning og såvel Anne-Marie Sørensen som datteren Rikke kunne berette om et travlt, men dejligt år med mange oplevelser. Per Bisgaard takkede det afgående Knaberpar for en god indsats med et pænt beløb til byens ungdomsforeninger.

Per Bisgaard fortsatte:

-Nye opgaver venter forude, og vi skal nu have fundet et nyt regentpar, som kan løse de udfordringer og opgaver, som et moderne samfund bringer.

En rigtig Knaber

 -Først vil jeg præsentere jer for Knaberpigen – for sådan en bliver det også i 2018. Det er en rigtig Knaberpige, som er født, ikke i selve byen Aalestrup, men på en ejendom udenfor Aalestrup.

Vores kommende Knaberpige er ældst  i en søskendeflok på to – hun har en lillebror som er født i 2001 , og hun er selv netop blevet 20 år. Hun er nu bosiddende i Aalestrup, men måske er det snart slut, da hun snart er færdig med sin uddannelse.

Vores Knaberpige er en meget flittig pige. Hun har altid selv tjent sine lommepenge – i hvert fald nogle af dem – og hun har arbejdet som barnepige, været hjælpetræner, arbejdet i dagligvarebutik, arbejdet på kro og ikke mindst været serveringspige ved masser af private selskaber. Vores Knaberpige er Aalestruppige med stort Å, men hun udelukker ikke, at hun engang flytter fra byen, men hun vil gerne være blandt venner og veninder i byen.

Dermed kunne det røbes, at årets  Knaberpige er Penille Ørum Andersen. Penille fik derefter det obligatoriske røde bånd på, af den afgående Knaberpige Rikke og vandrepokalen skiftede hænder og Penille fik en gave og en buket blomster.

Kultur og musik i højsædet

Om den nye Knaberkonge kunne Per Bisgaard berette:

Vores nye regent er ikke født og opvokset her i Knaberriget , men dog født i hovedlandet godt 100 km herfra. Vores regent har alligevel boet næsten 40 år i Himmerland, så man kan vel passende sige, at vedkommende har overstået den første prøvetid, så der bør nok snarest udstedes et himmerlandsk statsborgerskab. 

Barndoms- og ungdomstiden huskes som en god periode, hvor kongen bl.a. dyrkede fod- og håndbold, men det var især spejderlivet der optog ham mest. Det var også her han mødte sin kone, da de bogstavlig løb ind i hinanden på en spejderlejr i Herning. De blev gift i 1985 og har holdt sammen siden.

Vores kommende regent er meget musikalsk og spiller på et utal af instrumenter, hvor guitaren dog er den foretrukne. Den første fik han i konfirmationsgave og ved hjælp af undervisning og megen øvning hjemme er han i dag en meget dygtig guitarist. Repertoiret spænder fra rockn roll til viser og ballader, og han ynder ofte selv at skrive tekster og melodier.

Kunst og kultur fylder meget i vores konges liv, og det var helt naturligt, at han involverede sig i teater- og musiklivet i byen. Han var blandt de første bestyrelsesmedlemmer i MEMBRANEN, og han har også sat sine kraftige aftryk i BIO 88, som biografen blev døbt, da den gik fra privateje til foreningseje. Dygtig som han er til at strukturere og organisere har han lavet masser af programmer, skrevet tekster til revyer og sammensat musik til musicals. Senest har han bl.a. leveret tekster til Knaberrevyen og tidligere også til Cabaret ALFA i Aars.

Som sagt tidligere så står kultur højt på vores konges dagsorden, og det vil ikke undre mig, hvis han vil berige vores lille rige med nyt fra denne front – men det må fremtiden vise. Vi kan under alle omstændigheder se frem til at møde ham og en god spilleven ved breden af Simested Å her i løbet af sommeren..

 -Det er mig en glæde at kunne præsentere jer for Knaberkongen 2018.  Knaberkomiteen har indstillet Ejnar Noe til årets Knaberkonge.

Den nye Knaberkonge kunne fortælle at det var med taknemlighed, at  han modtog opfordringen til at blive den nye Knaberkonge i Aalestrup og han vil gå ind til arbejdet med stor energi og hans håb er,  at han kan leve op til sin nye værdighed.


onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

onsdag 24. marts 2021

Arbejdet i midtbyen er ved at 'synge på sidste vers'

Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup

onsdag 17. marts 2021

5. og 6. kl. tilbage på Aalestrup Skole

Skolens personale "sover med støvlerne på"

Arkiv

ingen nyheder i denne liste