torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

Søskendeparret Mette og Nils Finderup er aktuelle med lydromanen ’Nummer 11’, der er indtalt af Lars Bom.

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle gå Danmark godt i den aktuelle VM-turnering i Rusland. Han har nemlig netop fået udgivet romanen ’Nummer 11’, der foregår i det danske fodboldmiljø, men lige så meget er en fortælling om menneskelige skæbner.

Som uddannet journalist er Nils Finderup vant til at forme ord, og på CV’et står der hele 14 bøger foruden en karriere indenfor aviser og magasiner. 

De fleste af bøgerne er imidlertid biografier med afsæt i sportens verden, og den aktuelle udgivelse ’Nummer 11’ er den 57-årige skribents debut som romanforfatter. Bogen er skrevet sammen med søsteren Mette Finderup, der er en af landets mest succesrige forfattere inden for børne- og ungdomslitteratur.

- Det er første gang, vi skriver noget sammen, og selvom jeg er sportsnørden i familien, er det faktisk Mettes idé at placere handlingen i fodboldens univers. Hun har altid været fascineret af, at man kan være en konfliktfyldt teenager med dårlige karakterer i skolen og så pludselig blomstre op som feteret idol med millioner på bankkontoen, bare fordi man er god til at sparke til en bold. Derfor lader vi sådan en rodløs teenager blive opdaget af en tidligere landsholdsspiller, der blev skadet lige før den danske EM-triumf i 1992 og derfor lever lidt for meget i minderne om, hvad han kunne være blevet til. De to har brug for hinanden, men omkring dem opstår en masse udfordringer, fordi medspillere, trænere, sponsorer, forældre, kæreste, ekskone, agenter og medier har hver deres dagsorden i spillet om opmærksomhed, en fornuftig fremtid og potentielt millioner af kroner, fortæller Nils Finderup om romanen.

Enorme forventninger

Bag bogen står den danske e-bogsportal Storytel/Mofibo, der har store forventninger til Nummer 11.

- Flere og flere danskere læser med ørerne i stedet for med øjnene. Selvfølgelig vil papirbøger stadig være populære, men trenden peger mod, at e-bøger vil vinde frem. Vi vil gerne være på forkant med denne udvikling og bad derfor først på året Nils og Mette komme med et bud på en underholdende roman til vores mange abonnenter. De er begge prisbelønnede forfattere, og med Nummer 11 har de ramt lige i plet. Mette er på hjemmebane i forhold til at beskrive spændende personer og miljøer, og Nils kender alt til spillet på og uden for grønsværen, siger Søren Vestergaard fra Storytel/Mofibo.

Nils Finderup har selv spillet fodbold, siden han som seks-årig satte sine første støvler i Boldklubben Sydhimmerland. Trods den årelange kærlighed til legen med bolden erkender den nybagte romanforfatter dog, at det aldrig lå lige til højrebenet, at han selv skulle være professionel.

- Jeg plejer at joke med, at en knæskade a la den, der ramte backen Henrik Andersen under EM i 1992, satte et endegyldigt stop for alle mine ambitioner om at blive fodboldspiller. Jeg nåede at være med i Sydhimmerlands storhedstid i serie II, hvor vi blandt andet slog Hobros førstehold med 3-0. Havde det ikke været for skaden, havde det måske været Klejtrup, der var nået i Superligaen. I bogen har jeg kunnet bidrage med eksempler på den typiske jargon i omklædningsrummet i Klejtrup, ligesom jeg har kunnet trække på mine oplevelser som klubformand, sponsorjæger og sportsjournalist, siger Nils Finderup.

Nummer 11 er indtalt af skuespilleren Lars Bom og kan indtil videre kun høres gennem Mofibo, men der er håb om, at romanen senere på året udkommer på papir.


onsdag 11. juli 2018

30 år med Sommerskole og Jydeværksted i Aalestrup

Siden begyndelsen har sommerskolerne bredt sig til hele Vesthimmerlands Kommune

onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum...

torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle...

onsdag 04. juli 2018

Afbrændingsforbud fra i dag kl. 12

VESTHIMMERLAND: Der er fra i dag onsdag kl. 12 indført afbrændingsforbud i samtlige danske...

onsdag 04. juli 2018

Rejsegilde i Rema 1000 i Aalestrup

Det store nye supermarked bliver genåbnet til september

onsdag 04. juli 2018

Udsalgsstart med grillmad, musik og kræmmermarked

Der var gang i salgsboderne i Aalestrup

onsdag 27. juni 2018

Nødvendigt med donationer fra byens og egnens borgere

Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Det er lige så værdigt at leve på landet som i de store byer -...

onsdag 27. juni 2018

Flot og Iderigt optog i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED: Søndag formiddag stod en stor del af Gedsted borgere klar, flest havde...

onsdag 27. juni 2018

Det grønne spireflag til Naturbørnehave i Hvam

Byrådsmedlem Anders K. Jensen kom med flaget

onsdag 27. juni 2018

Indvielse af imponerende kunstværk i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED:Den kedelige silo, der er placeret ved den østre indkørsel til Gedsted har...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste