torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

Søskendeparret Mette og Nils Finderup er aktuelle med lydromanen ’Nummer 11’, der er indtalt af Lars Bom.

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle gå Danmark godt i den aktuelle VM-turnering i Rusland. Han har nemlig netop fået udgivet romanen ’Nummer 11’, der foregår i det danske fodboldmiljø, men lige så meget er en fortælling om menneskelige skæbner.

Som uddannet journalist er Nils Finderup vant til at forme ord, og på CV’et står der hele 14 bøger foruden en karriere indenfor aviser og magasiner. 

De fleste af bøgerne er imidlertid biografier med afsæt i sportens verden, og den aktuelle udgivelse ’Nummer 11’ er den 57-årige skribents debut som romanforfatter. Bogen er skrevet sammen med søsteren Mette Finderup, der er en af landets mest succesrige forfattere inden for børne- og ungdomslitteratur.

- Det er første gang, vi skriver noget sammen, og selvom jeg er sportsnørden i familien, er det faktisk Mettes idé at placere handlingen i fodboldens univers. Hun har altid været fascineret af, at man kan være en konfliktfyldt teenager med dårlige karakterer i skolen og så pludselig blomstre op som feteret idol med millioner på bankkontoen, bare fordi man er god til at sparke til en bold. Derfor lader vi sådan en rodløs teenager blive opdaget af en tidligere landsholdsspiller, der blev skadet lige før den danske EM-triumf i 1992 og derfor lever lidt for meget i minderne om, hvad han kunne være blevet til. De to har brug for hinanden, men omkring dem opstår en masse udfordringer, fordi medspillere, trænere, sponsorer, forældre, kæreste, ekskone, agenter og medier har hver deres dagsorden i spillet om opmærksomhed, en fornuftig fremtid og potentielt millioner af kroner, fortæller Nils Finderup om romanen.

Enorme forventninger

Bag bogen står den danske e-bogsportal Storytel/Mofibo, der har store forventninger til Nummer 11.

- Flere og flere danskere læser med ørerne i stedet for med øjnene. Selvfølgelig vil papirbøger stadig være populære, men trenden peger mod, at e-bøger vil vinde frem. Vi vil gerne være på forkant med denne udvikling og bad derfor først på året Nils og Mette komme med et bud på en underholdende roman til vores mange abonnenter. De er begge prisbelønnede forfattere, og med Nummer 11 har de ramt lige i plet. Mette er på hjemmebane i forhold til at beskrive spændende personer og miljøer, og Nils kender alt til spillet på og uden for grønsværen, siger Søren Vestergaard fra Storytel/Mofibo.

Nils Finderup har selv spillet fodbold, siden han som seks-årig satte sine første støvler i Boldklubben Sydhimmerland. Trods den årelange kærlighed til legen med bolden erkender den nybagte romanforfatter dog, at det aldrig lå lige til højrebenet, at han selv skulle være professionel.

- Jeg plejer at joke med, at en knæskade a la den, der ramte backen Henrik Andersen under EM i 1992, satte et endegyldigt stop for alle mine ambitioner om at blive fodboldspiller. Jeg nåede at være med i Sydhimmerlands storhedstid i serie II, hvor vi blandt andet slog Hobros førstehold med 3-0. Havde det ikke været for skaden, havde det måske været Klejtrup, der var nået i Superligaen. I bogen har jeg kunnet bidrage med eksempler på den typiske jargon i omklædningsrummet i Klejtrup, ligesom jeg har kunnet trække på mine oplevelser som klubformand, sponsorjæger og sportsjournalist, siger Nils Finderup.

Nummer 11 er indtalt af skuespilleren Lars Bom og kan indtil videre kun høres gennem Mofibo, men der er håb om, at romanen senere på året udkommer på papir.


onsdag 19. september 2018

Lørdag med fokus på klima, cafebus og underholdning

Aalestrup Handel & Erhverv har igen en lørdag med aktiviteter for borgerne i Aalestrup

onsdag 19. september 2018

Rekordstort oveskud fra Knaberfesten 2018

Årets overskud er det største i Knaberfestens historie

onsdag 19. september 2018

Aalestrups borgere må tage ejerskab af Hotel Hvide Kro

Lokale spekulerer over, hvad der skal ske med kroen

onsdag 12. september 2018

Hotel Hvide Kro er erklæret konkurs

Af Hanne Monrad Fredag eftermiddag meldte kroejer Hans Ettrup, at Hotel Hvide Kro I Aalestrup var...

onsdag 12. september 2018

Ny større butik til hobbydyr

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Firmaet HesteGrovvaren på Testrupvej i Aalestrup havde fredag...

fredag 07. september 2018

Skubbet i Skals Å af en gal ko

En kanoudflugt kunne være endt helt galt for i alt 30 elever og lærere, som torsdag eftermiddag...

onsdag 05. september 2018

EU-støtte til Gedsted, Vesterbølle og Fjelsø

Men nordjysk DF-politiker ærgrer sig over systemet

onsdag 05. september 2018

Vennepunktet i Gedsted klar til 30-års jubilæum

GEDSTED: Tro det eller ej – Vennepunktet i Gedsted kan i den kommende sæson fejre sit 30-års...

onsdag 05. september 2018

Børnehave i Aalestrup fik det grønne spireflag

AALESTRUP: Børnehaven i Aagade holder hvert år en sommerfest for børn, søskende og forældre. I år...

onsdag 29. august 2018

Teaterforening klar til ny sæson

Og der bliver igen cabaret i Gedsted i samarbejde med Vennepunktet

Arkiv

ingen nyheder i denne liste