onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum som uddeler - de fleste af dem i Aalestrup.

Der har været en lille tre årig afstikker til Farsø, men i januar vendte han tilbage til Aalestrup. Dog ikke uden betænkeligheder.

- Det var en lidt svær beslutning, for jeg var jo taget herfra. Det skulle lige overvejes lidt, og jeg vendte det også med min kone Karen, inden jeg tog beslutningen, siger Per Mortensen.

Til jubilæet havde han fået stillet tre store grill op og arrangeret et par fadølshaner. Der blev fyldt godt op ved bordene foran butikken, da uddeleren skulle fejres.

Returen til Aalestrup har været en stor succes. Butikken er kommet på rette vej igen, og kunderne har taget rigtig godt imod deres uddeler.

- Det er da dejligt, at kunderne reagerer med at sige velkommen hjem og begynder at komei butikken igen. Det kunne jo ikke passe, at det var så svært at drive Super Brugsen i Aalestrup. Når det var gået godt før, så måtte det også kunne lade sig gøre igen, siger Per Mortensen om udfordringen, der ventede ham.

Han vil ikke kritisere den tidligere uddeler for resultaterne. Resultater som viste dalende omsætning og dalende kundegrundlag i butikken.

Hvordan udviklingen er blevet vendt, fortæller Per Mortensen derimod meget gerne om - især hvordan kunderne skal behandles og personalet plejes. 

- Vi taler pænt med kunderne, og prøver altid at finde et svar til dem, hvis der er noget, de mangler. Personalet synes forhåbentligt, det er sjovt at komme på arbejde. Der er ikke noget mystisk over det, man skal bare behandle dem ordentligt, og tale sammen om hvad vi skal opnå, så alle ved, hvilken retning vi skal i, siger Per Mortensen.

 

Der ligger forskellen

Retningen for butikken er blandt andet at satse på mere digital markedsføring for at nå ud til de yngre kunder. Her virker slagtilbud for både vådservietter, alkopops og sports cola.

- Så skulle de gerne købe andre ting, når de kommer i butikken. Vi har også fået en ny slagter, og så har vi satset lidt ved at ansætte en ny sous-chef. Og tallene ser fornuftige ud, som Per Mortensen siger med vanlig jydsk underdrivelse.

Den største forandring i de 30 år som uddeler har været den digitale udvikling. Dengang i 1988 for 30 år siden var der en computer på kontoret, men den kunne ikke rigtig noget uden mennesker.

Nu klarer computerne stort set det hele, så længe der lige bliver rettet i tallene engang imellem.

- Der bliver automatisk bestilt varer, og vi skal så rette, hvis der er en fejlleverance, eller bestille mere ind hvis vi kører et knaldtilbud. Hurtigheden i kommunikationen er den største forskel, siden jeg startede. Det er der forskellen ligger i mine øjne. Menneskene er de samme, og så længe man lytter til dem og hjælper dem, bliver de forhåbentlig ved med at handle i butikken, siger Per Mortensen.


onsdag 13. februar 2019

Næstformand: Ærgerligt forløb med Brugsen i Gedsted

Forhandlinger i gang om overtagelse af drift og varelager

onsdag 13. februar 2019

Treco i Aalestrup udvider produktionen

AALESTRUP: På grund af enorm efterspørgsel fra nationale og internationale virksomheder, vil...

onsdag 06. februar 2019

Uge 5 er 'Den sureste uge'

AALESTRUP: Kommer man forbi Aalestrup Skole om morgenen imellem 7.35 og 7.50, har man helt sikkert...

onsdag 06. februar 2019

Seniorer i Aalestrup var samlet til jubilæum

100 medlemmer af Aalestrup Seniorer fejrede 80 år jubilæum i Rosenparken

onsdag 30. januar 2019

Beboerne i Testrup ønsker cyklesti og gangsti

69 var mødt op til møde i Testrup

onsdag 30. januar 2019

Lukning af Gedsted brugs enstemmigt vedtaget

Af Ture Damtoft GEDSTED: Som skrevet i Vesthimmerlands Avis i sidste uge, var der i går mandag,...

onsdag 23. januar 2019

Elever på Skals Efterskole nomineret i landsdækkende konkurrence

Det kan være rigtig svært at sige det lille ord: Nej

onsdag 23. januar 2019

Nytårskoncert for 600 i Aalestrup

Der blev også tid til håndbold-VM, festfyrværkeri og en Knaberpølse

tirsdag 22. januar 2019

Lukning af Gedsted brugs enstemmigt vedtaget

GEDSTED: Som skrevet i Vesthimmerlands Avis i sidste uge, var der i går mandag, 21. januar...

onsdag 09. januar 2019

Ulbjerg gymnaster sprang ind i det nye år

ULBJERG: Ulbjerg Gymnastikforening startede det nye år, lørdag, 5. januar, hvor gymnastikforeningen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste