onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum som uddeler - de fleste af dem i Aalestrup.

Der har været en lille tre årig afstikker til Farsø, men i januar vendte han tilbage til Aalestrup. Dog ikke uden betænkeligheder.

- Det var en lidt svær beslutning, for jeg var jo taget herfra. Det skulle lige overvejes lidt, og jeg vendte det også med min kone Karen, inden jeg tog beslutningen, siger Per Mortensen.

Til jubilæet havde han fået stillet tre store grill op og arrangeret et par fadølshaner. Der blev fyldt godt op ved bordene foran butikken, da uddeleren skulle fejres.

Returen til Aalestrup har været en stor succes. Butikken er kommet på rette vej igen, og kunderne har taget rigtig godt imod deres uddeler.

- Det er da dejligt, at kunderne reagerer med at sige velkommen hjem og begynder at komei butikken igen. Det kunne jo ikke passe, at det var så svært at drive Super Brugsen i Aalestrup. Når det var gået godt før, så måtte det også kunne lade sig gøre igen, siger Per Mortensen om udfordringen, der ventede ham.

Han vil ikke kritisere den tidligere uddeler for resultaterne. Resultater som viste dalende omsætning og dalende kundegrundlag i butikken.

Hvordan udviklingen er blevet vendt, fortæller Per Mortensen derimod meget gerne om - især hvordan kunderne skal behandles og personalet plejes. 

- Vi taler pænt med kunderne, og prøver altid at finde et svar til dem, hvis der er noget, de mangler. Personalet synes forhåbentligt, det er sjovt at komme på arbejde. Der er ikke noget mystisk over det, man skal bare behandle dem ordentligt, og tale sammen om hvad vi skal opnå, så alle ved, hvilken retning vi skal i, siger Per Mortensen.

 

Der ligger forskellen

Retningen for butikken er blandt andet at satse på mere digital markedsføring for at nå ud til de yngre kunder. Her virker slagtilbud for både vådservietter, alkopops og sports cola.

- Så skulle de gerne købe andre ting, når de kommer i butikken. Vi har også fået en ny slagter, og så har vi satset lidt ved at ansætte en ny sous-chef. Og tallene ser fornuftige ud, som Per Mortensen siger med vanlig jydsk underdrivelse.

Den største forandring i de 30 år som uddeler har været den digitale udvikling. Dengang i 1988 for 30 år siden var der en computer på kontoret, men den kunne ikke rigtig noget uden mennesker.

Nu klarer computerne stort set det hele, så længe der lige bliver rettet i tallene engang imellem.

- Der bliver automatisk bestilt varer, og vi skal så rette, hvis der er en fejlleverance, eller bestille mere ind hvis vi kører et knaldtilbud. Hurtigheden i kommunikationen er den største forskel, siden jeg startede. Det er der forskellen ligger i mine øjne. Menneskene er de samme, og så længe man lytter til dem og hjælper dem, bliver de forhåbentlig ved med at handle i butikken, siger Per Mortensen.


onsdag 11. juli 2018

30 år med Sommerskole og Jydeværksted i Aalestrup

Siden begyndelsen har sommerskolerne bredt sig til hele Vesthimmerlands Kommune

onsdag 11. juli 2018

Uddeleren i Aalestrup vendte hjem til 30 års jubilæum

AALESTRUP: Per Mortensen, eller Brugs Per som han også er kendt, havde i torsdags 30 års jubilæum...

torsdag 05. juli 2018

Lokal forfatters fodboldfeber i bogform

KLEJTRUP: Forfatteren Nils Finderup fra Klejtrup har krydset ekstra mange fingre for, at det skulle...

onsdag 04. juli 2018

Afbrændingsforbud fra i dag kl. 12

VESTHIMMERLAND: Der er fra i dag onsdag kl. 12 indført afbrændingsforbud i samtlige danske...

onsdag 04. juli 2018

Rejsegilde i Rema 1000 i Aalestrup

Det store nye supermarked bliver genåbnet til september

onsdag 04. juli 2018

Udsalgsstart med grillmad, musik og kræmmermarked

Der var gang i salgsboderne i Aalestrup

onsdag 27. juni 2018

Nødvendigt med donationer fra byens og egnens borgere

Af Thorkil Christensen AALESTRUP: Det er lige så værdigt at leve på landet som i de store byer -...

onsdag 27. juni 2018

Flot og Iderigt optog i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED: Søndag formiddag stod en stor del af Gedsted borgere klar, flest havde...

onsdag 27. juni 2018

Det grønne spireflag til Naturbørnehave i Hvam

Byrådsmedlem Anders K. Jensen kom med flaget

onsdag 27. juni 2018

Indvielse af imponerende kunstværk i Gedsted

Af Hanne Monrad GEDSTED:Den kedelige silo, der er placeret ved den østre indkørsel til Gedsted har...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste