onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Det har længe været et mål, at indbyggertallet i Aalestrup skulle vokse til 3000. Men på trods af babyboom  og gang i salget af ejendomme i Knaberbyen, så er indbyggertallet i øjeblikket 2788. Aalestrup er dog den by i Vesthimmerlands Kommune der har oplevet den næststørste fremgang i indbyggertallet på det seneste - kun overgået af Aars.

Aalestrup rider på en positiv bølge - så positiv at  3000 indbyggere ikke er et uopnåeligt tal i løbet af en passende periode. I byen er der  gang i boligbyggeriet, og fra flere sider efterspørges ledige byggegrunde. Der er en løsning på vej med et nyt kommunalt udstykningsområde i forlængelse af Langmosen, og både bygherrer og håndværksmestre står på spring for at komme igang.

Efter nogle år med stilstand melder ejendomsmæglerne nu om et godt salg af boliger i Aalestrup. Priserne har været meget lave, men retter sig i opadgående retning på grund af udbud og efterspørgsel. Ældre ønsker at sælge deres hus og vil i stedet  flytte i lejlighed. Det kan skyldes, at de f. eks. ikke længere har kræfter til at passe have eller måske ikke har behov for  et stort hus - og det giver muligheder for at andre, f. eks. en børnefamilie kan flytte ind og få opfyldt drømmen om eget hus.

Aalestrup har i mange år været kendt for at have et godt udbud af lejligheder, men som det ser ud nu er der pres på udlejningen. Et ønske kunne derfor være initiativer fra private udlejere.

Byen er kendt for sit kulturliv og for sine fritidsfaciliteter. Der er et aktivt foreningsliv i Aalestrup, hvor borgerne kommer hinanden ved. Byen har gode børneinstitutioner, skoler og masser af muligheder for at  unge kan dyrke fritidsinteresser, uanset om det er spejderliv, sport eller noget helt andet.

Handelsmæssigt er der stadig muligheder for indkøb i Aalestrup - også selv om antallet af butikker er svundet ind i løbet af de seneste 10 år. Nogle butikker  har fået et større vareudbud og favner bredere end tidligere, men der er stadig specialforretninger og bank.

På dagligvareområdet er Aalestrup godt med. Superbrugsen har været i Aalestrup i mere end 100 år, Fakta er en velbesøgt forretning og Rema 1000 har så meget vind i sejlene, at kæden inden længe åbner en ny, stor butik ved Testrupvej. I samme område er der planer om at opføre et nyt læge- og sundhedshus. Staten har bevilget et milliontilskud til opførelse af en del af huset, og byens borgere bliver fra en initiativgruppe opfordret til at bakke op økonomisk så man kan opretholde betjeningen med læger og andre sundhedsbehandlere i Aalestrup fremadrettet.

- Læge og sundhedshuset er et led i en strategi om, at Aalestrup med disse serviceefunktioner kan fastholde og tiltrække flere borgere. Hvis det sker er det også sandsynligt, at priserne på huse holdes oppe fordi der fortsat vil være efterspørgsel. Flere borgere genererer mere aktivitet - både i butikker og i foreningslivet - og dermed er den positive ring sluttet, siger medlem af initiativgruppen bag sundheds- og lægehuset i Aalestrup, tømmerhandler Tom Berntsen.


onsdag 17. oktober 2018

Koncert med tre kor på Knaberscenen i Aalestrup

AALESTRUP: På lørdag, 20. oktober, har man mulighed for at komme til en gratis koncert på...

onsdag 17. oktober 2018

Bolig Punkt i Aalestrup ophører snart - efter 48 år

En af Aalestrups ældste og største forretninger holder ophørsudsalg

onsdag 17. oktober 2018

Vesthimmerland har nu kun en frugtavler tilbage

KORSØ: Efter Sauers Frugtplantage i Aars lukkede for et par måneder siden, er Finn Brix Mikkelsen,...

onsdag 10. oktober 2018

Himmerlands Kød har købt nedlagt mejeri

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Aalestrup Slagteri har en lang historie bag sig og er en stor del af...

onsdag 10. oktober 2018

Nyt konfirmandhus i Aalestrup

Det første spadestik bliver taget i næste uge

onsdag 03. oktober 2018

18 pct. er med: Kunst, kultur og musik på Aalestrup Skole

AALESTRUP: Den nye sæson i Vesthimmerlands Kulturskole er kommet godt fra start på Aalestrup Skole....

onsdag 03. oktober 2018

Høstfest på Aaglimt i Aalestrup

AALESTRUP: Bordene var fint dækket op og pyntet i efterårsfarver, da støtteforeningen ”Aaglimts...

onsdag 03. oktober 2018

Private dagplejere har modtaget det grønne flag

BJERREGRAV/MØLDRUP: Heidi Juul Høgh, Bjerregrav og Anne-Mette Dahl Nielsen, Møldrup, har siden...

onsdag 26. september 2018

En mio. kr. fra lokal fond til sundhedshus i Aalestrup

Nu er der tilsagn om knap 10 mio. kr. til opførelsen

onsdag 26. september 2018

Veloplagte fortællere på podiet i Boldrup

BOLDRUP: Der var stuvende fuldt, og der måtte i al hast findes flere borde og stole frem, da der...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste