onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Det har længe været et mål, at indbyggertallet i Aalestrup skulle vokse til 3000. Men på trods af babyboom  og gang i salget af ejendomme i Knaberbyen, så er indbyggertallet i øjeblikket 2788. Aalestrup er dog den by i Vesthimmerlands Kommune der har oplevet den næststørste fremgang i indbyggertallet på det seneste - kun overgået af Aars.

Aalestrup rider på en positiv bølge - så positiv at  3000 indbyggere ikke er et uopnåeligt tal i løbet af en passende periode. I byen er der  gang i boligbyggeriet, og fra flere sider efterspørges ledige byggegrunde. Der er en løsning på vej med et nyt kommunalt udstykningsområde i forlængelse af Langmosen, og både bygherrer og håndværksmestre står på spring for at komme igang.

Efter nogle år med stilstand melder ejendomsmæglerne nu om et godt salg af boliger i Aalestrup. Priserne har været meget lave, men retter sig i opadgående retning på grund af udbud og efterspørgsel. Ældre ønsker at sælge deres hus og vil i stedet  flytte i lejlighed. Det kan skyldes, at de f. eks. ikke længere har kræfter til at passe have eller måske ikke har behov for  et stort hus - og det giver muligheder for at andre, f. eks. en børnefamilie kan flytte ind og få opfyldt drømmen om eget hus.

Aalestrup har i mange år været kendt for at have et godt udbud af lejligheder, men som det ser ud nu er der pres på udlejningen. Et ønske kunne derfor være initiativer fra private udlejere.

Byen er kendt for sit kulturliv og for sine fritidsfaciliteter. Der er et aktivt foreningsliv i Aalestrup, hvor borgerne kommer hinanden ved. Byen har gode børneinstitutioner, skoler og masser af muligheder for at  unge kan dyrke fritidsinteresser, uanset om det er spejderliv, sport eller noget helt andet.

Handelsmæssigt er der stadig muligheder for indkøb i Aalestrup - også selv om antallet af butikker er svundet ind i løbet af de seneste 10 år. Nogle butikker  har fået et større vareudbud og favner bredere end tidligere, men der er stadig specialforretninger og bank.

På dagligvareområdet er Aalestrup godt med. Superbrugsen har været i Aalestrup i mere end 100 år, Fakta er en velbesøgt forretning og Rema 1000 har så meget vind i sejlene, at kæden inden længe åbner en ny, stor butik ved Testrupvej. I samme område er der planer om at opføre et nyt læge- og sundhedshus. Staten har bevilget et milliontilskud til opførelse af en del af huset, og byens borgere bliver fra en initiativgruppe opfordret til at bakke op økonomisk så man kan opretholde betjeningen med læger og andre sundhedsbehandlere i Aalestrup fremadrettet.

- Læge og sundhedshuset er et led i en strategi om, at Aalestrup med disse serviceefunktioner kan fastholde og tiltrække flere borgere. Hvis det sker er det også sandsynligt, at priserne på huse holdes oppe fordi der fortsat vil være efterspørgsel. Flere borgere genererer mere aktivitet - både i butikker og i foreningslivet - og dermed er den positive ring sluttet, siger medlem af initiativgruppen bag sundheds- og lægehuset i Aalestrup, tømmerhandler Tom Berntsen.


onsdag 10. juli 2019

Pomi vinder Landsskuets nyhedspris

THORUP: På Landsskuet, som blev afholdt i Herning i sidste uge uddeltes tradtionen tro på...

onsdag 10. juli 2019

Forening vil kæmpe for at bevare Lægevagten i Farsø

Praktiserende Lægers Organisation vil reducere Lægevagten i Farsø

onsdag 03. juli 2019

Festlig indvielse af ny bro over Lerkenfeld Å

Af Hanne MonradGl. ULLITS: Et samarbejde mellem Gl. Ullits, Vesterbølle og Gedsted Beboerforeninger...

onsdag 03. juli 2019

Mad, underholdning og marked indledte sommeren i Aalestrup

Af Hanne MonradAALESTRUP: Fredag, lørdag og søndag var der liv i Aalestrups gader, hvor sommeren...

onsdag 26. juni 2019

IF KVIK i Hvam har holdt gejsten i 50 år

HVAM: Idrætsforeningen KVIK har markeret sit 50 års jubilæum.Det meste af ugen har der været...

onsdag 26. juni 2019

Aktivt ægtepar blev det nye hyrdepar i Gedsted

GEDSTED: Som et af de sidste programpunkter i Gedeskægsfesten og et af de mest populære, er når der...

onsdag 26. juni 2019

Pumpehus i Gl. Hvam blev indviet

HVAM: Fredag eftermiddag blev dørene slået op til det nye pumpehus i Gl. Hvam. AN Energi, Aalestrup...

onsdag 19. juni 2019

Aalestrup nye sognehus blev indviet med maner

120 var til tapas, taler og underholdning

onsdag 19. juni 2019

49 kunstnere på tang- og madrasfabrikken i Gedsted

Mellem 200 og 300 mødte op til fernisering

onsdag 09. januar 2019

Ulbjerg gymnaster sprang ind i det nye år

ULBJERG: Ulbjerg Gymnastikforening startede det nye år, lørdag, 5. januar, hvor gymnastikforeningen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste