onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Det har længe været et mål, at indbyggertallet i Aalestrup skulle vokse til 3000. Men på trods af babyboom  og gang i salget af ejendomme i Knaberbyen, så er indbyggertallet i øjeblikket 2788. Aalestrup er dog den by i Vesthimmerlands Kommune der har oplevet den næststørste fremgang i indbyggertallet på det seneste - kun overgået af Aars.

Aalestrup rider på en positiv bølge - så positiv at  3000 indbyggere ikke er et uopnåeligt tal i løbet af en passende periode. I byen er der  gang i boligbyggeriet, og fra flere sider efterspørges ledige byggegrunde. Der er en løsning på vej med et nyt kommunalt udstykningsområde i forlængelse af Langmosen, og både bygherrer og håndværksmestre står på spring for at komme igang.

Efter nogle år med stilstand melder ejendomsmæglerne nu om et godt salg af boliger i Aalestrup. Priserne har været meget lave, men retter sig i opadgående retning på grund af udbud og efterspørgsel. Ældre ønsker at sælge deres hus og vil i stedet  flytte i lejlighed. Det kan skyldes, at de f. eks. ikke længere har kræfter til at passe have eller måske ikke har behov for  et stort hus - og det giver muligheder for at andre, f. eks. en børnefamilie kan flytte ind og få opfyldt drømmen om eget hus.

Aalestrup har i mange år været kendt for at have et godt udbud af lejligheder, men som det ser ud nu er der pres på udlejningen. Et ønske kunne derfor være initiativer fra private udlejere.

Byen er kendt for sit kulturliv og for sine fritidsfaciliteter. Der er et aktivt foreningsliv i Aalestrup, hvor borgerne kommer hinanden ved. Byen har gode børneinstitutioner, skoler og masser af muligheder for at  unge kan dyrke fritidsinteresser, uanset om det er spejderliv, sport eller noget helt andet.

Handelsmæssigt er der stadig muligheder for indkøb i Aalestrup - også selv om antallet af butikker er svundet ind i løbet af de seneste 10 år. Nogle butikker  har fået et større vareudbud og favner bredere end tidligere, men der er stadig specialforretninger og bank.

På dagligvareområdet er Aalestrup godt med. Superbrugsen har været i Aalestrup i mere end 100 år, Fakta er en velbesøgt forretning og Rema 1000 har så meget vind i sejlene, at kæden inden længe åbner en ny, stor butik ved Testrupvej. I samme område er der planer om at opføre et nyt læge- og sundhedshus. Staten har bevilget et milliontilskud til opførelse af en del af huset, og byens borgere bliver fra en initiativgruppe opfordret til at bakke op økonomisk så man kan opretholde betjeningen med læger og andre sundhedsbehandlere i Aalestrup fremadrettet.

- Læge og sundhedshuset er et led i en strategi om, at Aalestrup med disse serviceefunktioner kan fastholde og tiltrække flere borgere. Hvis det sker er det også sandsynligt, at priserne på huse holdes oppe fordi der fortsat vil være efterspørgsel. Flere borgere genererer mere aktivitet - både i butikker og i foreningslivet - og dermed er den positive ring sluttet, siger medlem af initiativgruppen bag sundheds- og lægehuset i Aalestrup, tømmerhandler Tom Berntsen.


onsdag 05. december 2018

Unge fortalte om nye venskaber

Lions Club i Aalestrup sender unge ud i verden

onsdag 05. december 2018

Butikkerne i Aalestrup giver julefrokost fredag

Den gamle juletradition i byen holdes i hævd

onsdag 05. december 2018

Kirkesanger i Skals skal udleve sin store drøm

SKALS/VIBORG: Anne-Mette Sohn Jensen, der er kirkesanger i Skals Kirke skal synge duet med Sissel...

onsdag 05. december 2018

Hjemmelavet æblegløgg, æbleskiver og vækning af nissen

Boldrup Museum havde mange besøgende julegæster

onsdag 28. november 2018

Første pæl sat i jorden til ny Aalestrup-bro

AALESTRUP: Byrådet i Vesthimmerland besluttede i Budget-2018 at lave en ny cykel- og gangbro i...

onsdag 28. november 2018

11 foreninger har fået del i Knaberfestens overskud

Knaberfonden uddelte 176.000 til det lokale ungdomsarbejde

onsdag 28. november 2018

Et nyt friplejehjem i Nørager til 58 mio. kr.

Det er det største byggeri i Nørager nogensinde

onsdag 21. november 2018

Dagli Brugsen i Gedsted skal have ny uddeler

Af Hanne Monrad GEDSTED: Mandag, 12. november havde bestyrelsen for Dagli' Brugsen i Gedsted...

onsdag 21. november 2018

Kæmpeopbud da træet blev tændt i Aalestrup

Knaberkongen: Husk at købe julegaver i Aalestrup

onsdag 14. november 2018

Julebelysningen i Aalestrup bliver tændt på søndag

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Julen nærmer sig og det er tid til at få julebelysningen gjort klar i...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste