onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Det har længe været et mål, at indbyggertallet i Aalestrup skulle vokse til 3000. Men på trods af babyboom  og gang i salget af ejendomme i Knaberbyen, så er indbyggertallet i øjeblikket 2788. Aalestrup er dog den by i Vesthimmerlands Kommune der har oplevet den næststørste fremgang i indbyggertallet på det seneste - kun overgået af Aars.

Aalestrup rider på en positiv bølge - så positiv at  3000 indbyggere ikke er et uopnåeligt tal i løbet af en passende periode. I byen er der  gang i boligbyggeriet, og fra flere sider efterspørges ledige byggegrunde. Der er en løsning på vej med et nyt kommunalt udstykningsområde i forlængelse af Langmosen, og både bygherrer og håndværksmestre står på spring for at komme igang.

Efter nogle år med stilstand melder ejendomsmæglerne nu om et godt salg af boliger i Aalestrup. Priserne har været meget lave, men retter sig i opadgående retning på grund af udbud og efterspørgsel. Ældre ønsker at sælge deres hus og vil i stedet  flytte i lejlighed. Det kan skyldes, at de f. eks. ikke længere har kræfter til at passe have eller måske ikke har behov for  et stort hus - og det giver muligheder for at andre, f. eks. en børnefamilie kan flytte ind og få opfyldt drømmen om eget hus.

Aalestrup har i mange år været kendt for at have et godt udbud af lejligheder, men som det ser ud nu er der pres på udlejningen. Et ønske kunne derfor være initiativer fra private udlejere.

Byen er kendt for sit kulturliv og for sine fritidsfaciliteter. Der er et aktivt foreningsliv i Aalestrup, hvor borgerne kommer hinanden ved. Byen har gode børneinstitutioner, skoler og masser af muligheder for at  unge kan dyrke fritidsinteresser, uanset om det er spejderliv, sport eller noget helt andet.

Handelsmæssigt er der stadig muligheder for indkøb i Aalestrup - også selv om antallet af butikker er svundet ind i løbet af de seneste 10 år. Nogle butikker  har fået et større vareudbud og favner bredere end tidligere, men der er stadig specialforretninger og bank.

På dagligvareområdet er Aalestrup godt med. Superbrugsen har været i Aalestrup i mere end 100 år, Fakta er en velbesøgt forretning og Rema 1000 har så meget vind i sejlene, at kæden inden længe åbner en ny, stor butik ved Testrupvej. I samme område er der planer om at opføre et nyt læge- og sundhedshus. Staten har bevilget et milliontilskud til opførelse af en del af huset, og byens borgere bliver fra en initiativgruppe opfordret til at bakke op økonomisk så man kan opretholde betjeningen med læger og andre sundhedsbehandlere i Aalestrup fremadrettet.

- Læge og sundhedshuset er et led i en strategi om, at Aalestrup med disse serviceefunktioner kan fastholde og tiltrække flere borgere. Hvis det sker er det også sandsynligt, at priserne på huse holdes oppe fordi der fortsat vil være efterspørgsel. Flere borgere genererer mere aktivitet - både i butikker og i foreningslivet - og dermed er den positive ring sluttet, siger medlem af initiativgruppen bag sundheds- og lægehuset i Aalestrup, tømmerhandler Tom Berntsen.


onsdag 15. august 2018

20 år på Hotel Simested Kro

Af Hanne Monrad SIMESTED: Lis og John Hansen kom sammen med familien til Simested i 1998, hvor de...

onsdag 15. august 2018

Festlig skolestart for 19 nye elever i Gedsted

Eleverne vil bl. a. blive undervist i girafsprog

onsdag 08. august 2018

Fjelsø er klar til at holde sportsfest

Af Hanne Monrad FJELSØ: Tidligere har man i Fjelsø afholdt det årlige motionsløb ”Kløverløbet”...

onsdag 08. august 2018

Aalestrups mål om 3000 indbyggere stadig muligt

Nye initiativer gør byen mere interessant for tilflyttere

onsdag 01. august 2018

Vesterbølle bliver igen levende

Af Hanne Monrad VESTERBØLLE: I den kommende weekend er der igen i år totalteater i Vesterbølle,...

onsdag 01. august 2018

En ny gang "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Så er de to lidt ”skøre” musikanter Lars Refsgaard og Ejner Noe igen...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

onsdag 25. juli 2018

Aalestrup by blev ”født” for 125 år siden

Da jernbanen fra Hobro og Viborg kom til Aalestrup fik den stor betydning for byens udvikling

Arkiv

ingen nyheder i denne liste