onsdag 29. august 2018

Teaterforening klar til ny sæson

Og der bliver igen cabaret i Gedsted i samarbejde med Vennepunktet

Vesthimmerlands Teaterforening lægger ud 3. oktober med forestillingen "JOB - Et enkelt menneske" i musikhuset i Aars. De medvirkende er Ina-Miriam Rosenbaum og musikerne Henrik Goldsmidt og Anders Singh Vesterdal.

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Teaterforening er klar til en ny sæson.  Foreningen har indkøbt otte  professionelle forestillinger, som udgør et bredt spektrum af dansk scenekunst. Og foreningen arrangerer igen en forestilling i Gedsted i samarbejde med kulturforeningen Vennepunktet. Det sker i januar næste år.

- Vi lægger ud 3. oktober med forestillingen ”J O B – et enkelt menneske”. Den bygger på Joseph Roths roman af samme navn, siger foreningens formand, Karen Margrethe Eriksen.

Ina Miriam Rosenbaum, som spiller JOB har fået Reumertprisen 2018 for bedste kvindelige hovedrolle i netop denne forestilling.

Sæsonens anden forestilling er Limfjordsteatrets ”Doktor Carl von Cosels hemmelige liv”, som bygger på en sandfærdig historie om grænseløs kærlighed. Det er en musikalsk og grotesk fortælling om en umulig kærlighed så stor, at den måske overvinder selv døden?

Første halve sæson sluttes med forestillingen ”Håbet” - et historisk drama om et sort kapitel i Danmarks historie og baseret på Mich Vraas roman af samme navn. Romanen skildrer den danske slavehandel i al dens gru fra 1787  til 1825. Forestillingen er samtidigt et gensyn med ”Teatret Møllen”, som  i tidligere sæsoner stod for publikumssucceserne ”En mand der hedder Ove” og ”I fornuftens land”.   

Først i det nye år viser Vesthimmerlands Teaterforening ”OMG” (Oh My God) med teateret Opgang 2. Her er et ungt skuespillertalent  fra Vesthimmerland med, nemlig Jacob Svensmark.  

I slutningen af januar gentages det succesfulde samarbejde med kulturforeningen Vennepunktet i Gedsted. Det drejer sig om forestillingen ”Benny – Livet er ikke det værste man har”.  Benny Andersen var et spændende menneske – både som digter, komponist og person. Desværre  nu  afdøde Benny Andersen, men hans viser og digte lever videre. Forestillingen er en humoristisk og glædespredende cabaret. Teatret Optimist er stykkets producent.

I begyndelsen af vinterferien viser Folketeatrets poetiske og humoristiske komedie om livet. Skuespillerne Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard er vennerne, som publikum følger fra deres død til deres barndom – altså en baglæns rækkefølge.  Forestillingen hedder ”Livet, hvor svært kan det være”. Teaterforeningen garanterer to timers humoristisk underholdning.

I Vesthimmerlands Kulturuge viser  en helt ny genre fra teaterforeningen: En ordløs forestilling, men med kropskomik i verdensklasse. Det er lykkedes  at få Paolo Nani og Kristján Ingimarsson til at vise deres forestilling ”Kunsten at dø”. Det er svært at forestille sig at et tema om, at død kan være hyle morsomt. Men det er det, og temaet må  alle se i øjnene, men huske at livet før døden skal leves!

Foreningen slutter sæsonen  i april med ”Holgers forsvarstale” , en musikalsk komedie om selverkendelse og politisk korrekthed i den aktuelle debat om rascismeparagraffen.  Farshad Kholgi og Mads Keiser indtager scenen i godt to timer.  

- Vi håber på en god sæson, og at forestillingerne falder i publikums smag, slutter teaterforeningens formand Karen Margrethe Eriksen.


onsdag 19. september 2018

Lørdag med fokus på klima, cafebus og underholdning

Aalestrup Handel & Erhverv har igen en lørdag med aktiviteter for borgerne i Aalestrup

onsdag 19. september 2018

Rekordstort oveskud fra Knaberfesten 2018

Årets overskud er det største i Knaberfestens historie

onsdag 19. september 2018

Aalestrups borgere må tage ejerskab af Hotel Hvide Kro

Lokale spekulerer over, hvad der skal ske med kroen

onsdag 12. september 2018

Hotel Hvide Kro er erklæret konkurs

Af Hanne Monrad Fredag eftermiddag meldte kroejer Hans Ettrup, at Hotel Hvide Kro I Aalestrup var...

onsdag 12. september 2018

Ny større butik til hobbydyr

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Firmaet HesteGrovvaren på Testrupvej i Aalestrup havde fredag...

fredag 07. september 2018

Skubbet i Skals Å af en gal ko

En kanoudflugt kunne være endt helt galt for i alt 30 elever og lærere, som torsdag eftermiddag...

onsdag 05. september 2018

EU-støtte til Gedsted, Vesterbølle og Fjelsø

Men nordjysk DF-politiker ærgrer sig over systemet

onsdag 05. september 2018

Vennepunktet i Gedsted klar til 30-års jubilæum

GEDSTED: Tro det eller ej – Vennepunktet i Gedsted kan i den kommende sæson fejre sit 30-års...

onsdag 05. september 2018

Børnehave i Aalestrup fik det grønne spireflag

AALESTRUP: Børnehaven i Aagade holder hvert år en sommerfest for børn, søskende og forældre. I år...

onsdag 29. august 2018

Teaterforening klar til ny sæson

Og der bliver igen cabaret i Gedsted i samarbejde med Vennepunktet

Arkiv

ingen nyheder i denne liste