Christoffer Rosbjerg Andersen, Lars Andersen og Louise Rosbjerg Andersen har fremtidssikret virksomheden, Himmerlands Kød.
Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Aalestrup Slagteri har en lang historie bag sig og er en stor del af Aalestrup bys historie.
Slagteriet blev etableret for over 100 år siden. I 1910 blev slagterigrunden i Aalestrup købt for 800 kr. og slagteriet blev grundlagt.
Kort efter overtog slagtermester Hjalmar Nielsen virksomheden, som han drev frem til sin pludselige død i 1953.
I 1954 blev slagteriet derfor omdannet til aktieselskabet A/S Hjalmar Nielsen, som blev videreført af Hjalmar Nielsens familie.
I dag er det familien Andersen, der står bag den store virksomhed. Direktør Lars Andersen kom til slagteriet i 1980 som indkøber og arbejdede som sådan gennem årene, hvor det var Ejvind Storm og Bent Jensen, der ledede firmaet.
Allerede i 1983 begyndte Lars Andersen at købe aktier i firmaet og i 2000 købte han firmaet, som gennem årene har vokset sig større og større og udviklet sig i takt med tiden. I 2008 blev Himmerlands Kød i Farsø inddraget i koncernen og i 2012 blev Kjellerup Eksportslagteri købt.
I dag består koncernen af fire afdelinger A/S Hjalmar Nielsen, Kjellerup Eksportslagteri. Himmerlands Kød og Nordic Beef i Hadsund kom til i 2016. Siden januar 2018 har man valgt at samle aktiviteterne under ét navn Himmerlands Kød.
Himmerlands Kød er et godt brand overalt i Danmark og er et velanset produktnavn som har stor succes som kød med høj standard og det bedste, der fås. Mange store restauranter køber gerne Himmerlands Kød og flere Michelin restauranter har det himmerlandske kød på menukortet. Oksekødet bliver slagtet i Aalestrup, for så at blive forædlet, udskåret og pakket I Farsø og udsendt direkte til kunderne, som også tæller alle store supermarkeder i Danmark.
Fremtiden sikret
For Lars Andersen er det vigtigt at den næste generation er på plads og såvel sønnen, Christoffer Rosbjerg Andersen, som datteren, Louise Rosbjerg Andersen er med i ledelsen og arbejder begge i administrationen i Aalestrup.
90 pct. af administrationen er samlet i Aalestrup og Lars Andersens tanke er, at det hele skal samles her, bortset fra de nødvendige aktiviteter, blandt andet økonomi og salg, som er nødvendige at bibeholde de lokale steder.
For at sikre sig i fremtiden og intentioner om at styrke virksomhedens fortsatte vækst, er Lars Andersen, Christoffer Rosbjerg Andersen og Louise Rosbjerg Andersen netop trådt ud af bestyrelsen for at få en professionel bestyrelse med Hans Peter Jensen, som ny formand.
Køber nedlagt mejeri
For nylig købte Himmerland Kød det nedlagte Arla Mejeri i Rødkærsbro.
Direktør Lars Andersen fortæller, at virksomheden i Farsø har fået pladsproblemer og derfor så de sig om, efter egnede lokaler og det fandt de så i Rødkærsbrio, hvor der er 3700 kvm at boltre sig på.
- Vi vil bruge bygningerne i Rødkærsbro til forædling og bearbejdelse af biprodukter, som vi gerne vil videreudvikle, siger Lars Andersen og der kan også vise sig andre muligheder.
Himmerland Kød tæller i dag omkring 200 ansatte.
Nomineret til pris
Direktør Lars Andersen er netop blevet nomineret til ”Årets Ejerleder 2018" . Udover denne pris uddeles også Temaprisen på baggrund af årets tema: Tillid. I første omgang er det den nordjyske regions pris, der uddeles og vinderen går videre til landskåringen til ”Årets Hæderpris” 2018.
Prisen bliver uddelt til en ejerleder, der som frontfigur har haft en central rolle i skabelsen af en ekstraordinær succeshistorie til inspiration for andre ejerledede virksomheder. Den primære målgruppe for Årets Ejerleder 2018 er ejerledere i danske små og mellemstore virksomheder.
Af Ture DamtoftAALESTRUP: De kom fra hele Vesthimmerland og også Aalestrup og Gedsted - de næsten...
Basketball-afdelingen havde 50 procent fremgang
Af Hanne MonradAALESTRUP: Butikken ”Din Lokale Outlet” i Vestergade i Aalestrup, har meldt...
Kulturprisen blev i år tildelt Hessels Venners Laug
Bertel Haarder samlede en fyldt sal i Sognehuset
Anna Oosterhof tiltræder mandag, 3. april som ny erhvervschef
THORUP: Ligesom landbrugene bliver landbrugsmaskinerne også større og større. Noget som Emil...
"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard