onsdag 05. december 2018

Unge fortalte om nye venskaber

Af: Hanne Monrad

Lions Club i Aalestrup sender unge ud i verden

Lions Club i Aalestrup giver gode oplevelser til unge. Fra venstre Ivan Oht, Janne Laustsen, Rasmus Sørensen, Caroline Klitgaard og Hans Jørgen Taankvist.

AALESTRUP: Ved det seneste møde i Lions Club Aalestrup, havde man inviteret tre unge, sammen med deres forældre til mødet.
De to, Caroline Klitgaard og Rasmus Sørensen, har begge været sendt ud sidste sommer for Lions Club i samarbejdet med ”Youth Camp & Exhange”, hvor Caroline var i Østrig og Rasmus var i Frankrig. Janne Laustsen var også mødt op. Hun skal afsted til sommer og hendes tur går til Italien.
De to unge mennesker havde begge lavet et indlæg med billeder fra deres ture og de fortalte varmt og engageret om de gode oplevelse,r de havde haft.
Caroline Klitgaard fortalte om sit ophold i Østrig:
- Min tur med Lions gik til Østrig i tre uger. Efter lidt problemer med aflyst fly og forsinkede flyafgange nåede jeg frem til Wien to dage senere end planlagt. Min værtsfamilie, som bestod af to forældre og to drenge på 17 år og 12 år, hentede mig i lufthavnen.
I den første uge boede jeg hos dem i en lille by Weyer, som ligger to timer kørsel fra Wien. I samme by boede tre andre unge, som også var udsendt af Lions. To piger og en dreng fra hhv. Finland, Tyrkiet og Israel. Vores værtsfamilier havde planlagt forskellige ture og aktiviteter for os hele ugen. Vi var bl.a. ude og hike i bjerge, på rundtur i Weyer og de omkringliggende byer, og til en arrangeret østrigsk nationaldag for unge, der rejste med Lions. Her bar vi alle østrigske nationaldragter, sang østrigske sange, dansede og spiste traditionelt østrigsk mad.
De næste to uger foregik på campen 'Vienna And Around', hvor vi boede 25 unge fra 19 forskellige nationer.
Vi boede tæt på Wien og Bratislava i Slovakiet, og besøgte derfor de to flotte hovedstæder. På campen var vi meget aktive, hvilket jeg var glad for. Vi cyklede, spillede golf, bordtennis og volley, badede i en nærliggende sø og hikede. Desuden handlede campen om at overskride sine egne grænser, hvilket jeg gjorde, da vi var i klatrepark og var ude og flyve i svævefly. Det var to fantastiske og vilde oplevelser. Aftenerne på campen gik med at spille kort og snakke om vores kulturer og traditioner, hvor det især var spændende at høre, hvor forskelligt vi lever, for eksempel, at man i Indien bliver forlovet og gift i en meget tidlig alder, mens man i Israel uanset køn skal være i militæret i to år.
Turen har givet mig venner fra hele verden, jeg har mødt og fået forståelse for andre kulturer og er blevet bedre til engelsk. Derfor tak til Lions for at have givet mig turen og opholdet.
Man lærer at tage ansvar
Rasmus Sørensen fortalte om sin tur, der gik til Frankrig:
- Jeg var så heldig at blive sendt til Frankrig af Lions Club i Aalestrup. Dette er et specielt program som hedder YEC, hvilket er et ungdomsudvekslingsprogram. Dette resulterede i, at jeg kom afsted til Sydfrankrig, i Provence, hvor jeg skulle bruge 23 dage af min sommerferie.
I 10 af dagene, skulle jeg bo ved en værtsfamilie, som jeg havde fået lidt kendskab med hjemmefra, ved at skrive og maile med dem. At bo ved en værtsfamilie er noget meget specielt, da man får lov til at opleve en normal familie, fra et andet land og kultur. Mens jeg boede ved min værtsfamilie, var vi rundt i det lokale og se og opleve, en masse forskellige ting.
De sidste 13 dage på min tur, var jeg på en ungdoms-camp, sammen med andre unge, hvor vi i alt kom fra 16 nationaliteter. Her blev venskaber skabt, på kryds af kulturer, og vi blev alle venner, trods de forskelligheder vi havde. På campen lavede vi også en masse forskellige ting, og havde et stramt program. Vores camp kulminerede i et stort talentshow, hvor alle dem der havde hjulpet os igennem campen, kom som gæster. Her dansede vi bl.a. traditionelle danse, og serverede traditionelt mad, fra alle 16 nationer.
Efter denne store oplevelse, har jeg kun gode ting at sige om sådan en tur, som jeg var på. Ikke nok med at det var en fed rejse, så giver det også en masse til sin egen udvikling. Fordi det er noget helt andet at rejse alene, end at rejse med sine forældre eller venner. Man lærer at tage mere ansvar, og vare om sig selv, og kommer ud på den anden side, som et mere voksent og forstående menneske.
Det er de to Lions medlemmer, Hans Jørgen Taankvist og Ivan Oht,der har kontakten og sørger for det hele omkring udsendingen af de unge mennesker fra Aalestrup.


onsdag 05. december 2018

Unge fortalte om nye venskaber

Lions Club i Aalestrup sender unge ud i verden

onsdag 05. december 2018

Butikkerne i Aalestrup giver julefrokost fredag

Den gamle juletradition i byen holdes i hævd

onsdag 05. december 2018

Kirkesanger i Skals skal udleve sin store drøm

SKALS/VIBORG: Anne-Mette Sohn Jensen, der er kirkesanger i Skals Kirke skal synge duet med Sissel...

onsdag 05. december 2018

Hjemmelavet æblegløgg, æbleskiver og vækning af nissen

Boldrup Museum havde mange besøgende julegæster

onsdag 28. november 2018

Første pæl sat i jorden til ny Aalestrup-bro

AALESTRUP: Byrådet i Vesthimmerland besluttede i Budget-2018 at lave en ny cykel- og gangbro i...

onsdag 28. november 2018

11 foreninger har fået del i Knaberfestens overskud

Knaberfonden uddelte 176.000 til det lokale ungdomsarbejde

onsdag 28. november 2018

Et nyt friplejehjem i Nørager til 58 mio. kr.

Det er det største byggeri i Nørager nogensinde

onsdag 21. november 2018

Dagli Brugsen i Gedsted skal have ny uddeler

Af Hanne Monrad GEDSTED: Mandag, 12. november havde bestyrelsen for Dagli' Brugsen i Gedsted...

onsdag 21. november 2018

Kæmpeopbud da træet blev tændt i Aalestrup

Knaberkongen: Husk at købe julegaver i Aalestrup

onsdag 14. november 2018

Julebelysningen i Aalestrup bliver tændt på søndag

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Julen nærmer sig og det er tid til at få julebelysningen gjort klar i...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste