onsdag 19. december 2018

Aalestrup får et nyt læge- og sundhedshus

Af: Thorkil Christensen

Huset opføres ved Testrupvej og står klar i 2020

Initiativgruppens "tovholder" Jørgen Monrad, købmand Karl William Carlsen og tømmerhandler Tom Berntsen besigtiger grunden ved Testrupvej i Aalestrup, hvor det nye læge- og sundhedshus skal opføres.

AALESTRUP: Selvom der stadig er løse ender, så er beslutningen truffet: Aalestrup får et nyt læge- og sundhedshus.
Huset bliver opført på en del af den tidligere Colas-grund ved Testrupvej, og vil formentlig kunne tages i brug i begyndelsen af 2020.
Initiativgruppen bag læge- og sundhedshuset gjorde status mandag aften på et møde i Aalestrup Idrætscenter. Her blev det klart, at der på et møde straks i det nye år mellem gruppen og Vesthimmerlands Kommune skal træffes beslutning om rådgiverudbud. Når dette udbud er afklaret er man for så vidt klar til at gå igang med selve byggeprocessen.
I initiativgruppen glæder man sig til at komme videre. Det skyldes bl. a., at  borgere på Aalestrup-egnen har været i tvivl om projektet i det hele taget bliver gennemført. Sandheden er, at der i måneder har været arbejdet ihærdigt med forberedelserne. For kort tid siden blev der stiftet en fond som skal forestå den ene halvdel af projektet, mens selve lægehusdelen varetages af Vesthimmerlands Kommune, som på baggrund af et initiativ fra arbejdsgruppen i Aalestrup har fået tilsagn fra Ældre- og Sundhedsministeriet om et tilskud på seks mio. kr.  Herudover er der tilsagn fra private, gennem fonde og  foreninger om 3.723.000 kr., til byggeriet.
- Men de knap 10 mio. kr. er lige i underkanten af, hvad der skal bruges. Vi forventer at kunne indsamle yderligere en mio. kr., siger den lokale tovholder i projektet, tidligere revisor og økonomidirektør Jørgen Monrad, Aalestrup.
Projektchef Thomas Vestergaard Lundtoft, Aalestrup, leverer den byggefaglige ekspertise i forbindelse med opførelse af læge- og sundhedshuset, og initiativgruppen har et samarbejde med konsulent Mogens Dam Lenz, Aarhus, omkring de funktioner som huset skal indeholde. Mogens Dam Lenz har bl. a. haft kontakt til læger og andre sundhedsaktører, og der er nu ved at tegne sig et billede af, hvem der flytter med ind i huset. På det seneste har der været vist interesse for lægehusdelen fra et par udenbys læger.
Formålet med opførelsen af det nye læge- og sundhedshus er bl. a. at sikre, at Aalestrup-egnen har et velfungerende udbud af  læger og øvrige sundhedsaktører. Med et befolkningsmæssigt underlag i fremgang og de rette bygningsmæssige rammer i Aalestrup er initiativgruppen overbevist om, at det nye læge- og sundhedshus bliver attraktivt.
Efter de foreløbige beregninger vil det koste knap 15 mio. kr. at opføre det nye læge- og sundhedshus. Tanken er, at  læger og øvrige sundhedsaktører lejer sig ind i huset på markedsvilkår. Huset opføres så det kan indrettes og udvides efter de behov som opstår.
Initiativgruppen er sammensat af repræsentanter for Erhvervsklubben AIF, Aalestrup Handel & Erhverv og en anonym borger, som fra start gav tilsagn om et beløb på en million kroner til formålet. Beløbet indgår i fonden.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste