onsdag 19. december 2018

Aalestrup får et nyt læge- og sundhedshus

Af: Thorkil Christensen

Huset opføres ved Testrupvej og står klar i 2020

Initiativgruppens "tovholder" Jørgen Monrad, købmand Karl William Carlsen og tømmerhandler Tom Berntsen besigtiger grunden ved Testrupvej i Aalestrup, hvor det nye læge- og sundhedshus skal opføres.

AALESTRUP: Selvom der stadig er løse ender, så er beslutningen truffet: Aalestrup får et nyt læge- og sundhedshus.
Huset bliver opført på en del af den tidligere Colas-grund ved Testrupvej, og vil formentlig kunne tages i brug i begyndelsen af 2020.
Initiativgruppen bag læge- og sundhedshuset gjorde status mandag aften på et møde i Aalestrup Idrætscenter. Her blev det klart, at der på et møde straks i det nye år mellem gruppen og Vesthimmerlands Kommune skal træffes beslutning om rådgiverudbud. Når dette udbud er afklaret er man for så vidt klar til at gå igang med selve byggeprocessen.
I initiativgruppen glæder man sig til at komme videre. Det skyldes bl. a., at  borgere på Aalestrup-egnen har været i tvivl om projektet i det hele taget bliver gennemført. Sandheden er, at der i måneder har været arbejdet ihærdigt med forberedelserne. For kort tid siden blev der stiftet en fond som skal forestå den ene halvdel af projektet, mens selve lægehusdelen varetages af Vesthimmerlands Kommune, som på baggrund af et initiativ fra arbejdsgruppen i Aalestrup har fået tilsagn fra Ældre- og Sundhedsministeriet om et tilskud på seks mio. kr.  Herudover er der tilsagn fra private, gennem fonde og  foreninger om 3.723.000 kr., til byggeriet.
- Men de knap 10 mio. kr. er lige i underkanten af, hvad der skal bruges. Vi forventer at kunne indsamle yderligere en mio. kr., siger den lokale tovholder i projektet, tidligere revisor og økonomidirektør Jørgen Monrad, Aalestrup.
Projektchef Thomas Vestergaard Lundtoft, Aalestrup, leverer den byggefaglige ekspertise i forbindelse med opførelse af læge- og sundhedshuset, og initiativgruppen har et samarbejde med konsulent Mogens Dam Lenz, Aarhus, omkring de funktioner som huset skal indeholde. Mogens Dam Lenz har bl. a. haft kontakt til læger og andre sundhedsaktører, og der er nu ved at tegne sig et billede af, hvem der flytter med ind i huset. På det seneste har der været vist interesse for lægehusdelen fra et par udenbys læger.
Formålet med opførelsen af det nye læge- og sundhedshus er bl. a. at sikre, at Aalestrup-egnen har et velfungerende udbud af  læger og øvrige sundhedsaktører. Med et befolkningsmæssigt underlag i fremgang og de rette bygningsmæssige rammer i Aalestrup er initiativgruppen overbevist om, at det nye læge- og sundhedshus bliver attraktivt.
Efter de foreløbige beregninger vil det koste knap 15 mio. kr. at opføre det nye læge- og sundhedshus. Tanken er, at  læger og øvrige sundhedsaktører lejer sig ind i huset på markedsvilkår. Huset opføres så det kan indrettes og udvides efter de behov som opstår.
Initiativgruppen er sammensat af repræsentanter for Erhvervsklubben AIF, Aalestrup Handel & Erhverv og en anonym borger, som fra start gav tilsagn om et beløb på en million kroner til formålet. Beløbet indgår i fonden.


onsdag 16. januar 2019

Lokal ejer vil skabe liv i Hotel Hvide Kro igen

Niels Mogensen, Fjelsø Staal A/S, har købt hotellet

onsdag 16. januar 2019

Urimelige krav kan lukke Gedsted brugs

GEDSTED: Garanti for over en halv million kroner og forudbetaling for nye leverancer. Det er...

onsdag 16. januar 2019

Volontør fra Aars fortæller om Tanzania

AALESTRUP: Christian Ole Haslev fra Aars, der afsluttede sit økonomistudie i maj sidste år, var i...

onsdag 09. januar 2019

Ulbjerg gymnaster sprang ind i det nye år

ULBJERG: Ulbjerg Gymnastikforening startede det nye år, lørdag, 5. januar, hvor gymnastikforeningen...

onsdag 09. januar 2019

Prinsens Musikkorps, Niels Olsen og festfyrværkeri

Afslutningen på den 13. nytårskoncert i Aalestrup bliver denne gang ekstra festlig

torsdag 03. januar 2019

Små botilbud i Aalestrup samles i en stor enhed

Ny lokalplan vil ændre P-området ved Engvej, Vinkelvej og Vestergade

torsdag 03. januar 2019

Slut med ambulance i Aalestrup

AALESTRUP: Mange borgere i Aalestrup blev glade, da man i 2015 atter fik en ambulance med base på...

onsdag 25. juli 2018

Sliktyve brød ind to gange i Rosenparken

AALESTRUP: Alarmen gik to gange i Jyske Rosenparken i Aalestrup natten til onsdag, 25. juli. Første...

onsdag 25. juli 2018

"Den Gamle Foderstof" i Gedsted er klar til åbning

GEDSTED: Hele sommeren er der blevet arbejdet på højtryk i sidebygningen ved Gedsted Mejeri. Det er...

onsdag 25. juli 2018

Revlingefest for alle – store som små

MØLDRUP: Revlingefesten i er i gang. Som altid står uge 30 i festlighedernes tegn i Møldrup. ...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste