onsdag 19. december 2018

Aalestrup får et nyt læge- og sundhedshus

Af: Thorkil Christensen

Huset opføres ved Testrupvej og står klar i 2020

Initiativgruppens "tovholder" Jørgen Monrad, købmand Karl William Carlsen og tømmerhandler Tom Berntsen besigtiger grunden ved Testrupvej i Aalestrup, hvor det nye læge- og sundhedshus skal opføres.

AALESTRUP: Selvom der stadig er løse ender, så er beslutningen truffet: Aalestrup får et nyt læge- og sundhedshus.
Huset bliver opført på en del af den tidligere Colas-grund ved Testrupvej, og vil formentlig kunne tages i brug i begyndelsen af 2020.
Initiativgruppen bag læge- og sundhedshuset gjorde status mandag aften på et møde i Aalestrup Idrætscenter. Her blev det klart, at der på et møde straks i det nye år mellem gruppen og Vesthimmerlands Kommune skal træffes beslutning om rådgiverudbud. Når dette udbud er afklaret er man for så vidt klar til at gå igang med selve byggeprocessen.
I initiativgruppen glæder man sig til at komme videre. Det skyldes bl. a., at  borgere på Aalestrup-egnen har været i tvivl om projektet i det hele taget bliver gennemført. Sandheden er, at der i måneder har været arbejdet ihærdigt med forberedelserne. For kort tid siden blev der stiftet en fond som skal forestå den ene halvdel af projektet, mens selve lægehusdelen varetages af Vesthimmerlands Kommune, som på baggrund af et initiativ fra arbejdsgruppen i Aalestrup har fået tilsagn fra Ældre- og Sundhedsministeriet om et tilskud på seks mio. kr.  Herudover er der tilsagn fra private, gennem fonde og  foreninger om 3.723.000 kr., til byggeriet.
- Men de knap 10 mio. kr. er lige i underkanten af, hvad der skal bruges. Vi forventer at kunne indsamle yderligere en mio. kr., siger den lokale tovholder i projektet, tidligere revisor og økonomidirektør Jørgen Monrad, Aalestrup.
Projektchef Thomas Vestergaard Lundtoft, Aalestrup, leverer den byggefaglige ekspertise i forbindelse med opførelse af læge- og sundhedshuset, og initiativgruppen har et samarbejde med konsulent Mogens Dam Lenz, Aarhus, omkring de funktioner som huset skal indeholde. Mogens Dam Lenz har bl. a. haft kontakt til læger og andre sundhedsaktører, og der er nu ved at tegne sig et billede af, hvem der flytter med ind i huset. På det seneste har der været vist interesse for lægehusdelen fra et par udenbys læger.
Formålet med opførelsen af det nye læge- og sundhedshus er bl. a. at sikre, at Aalestrup-egnen har et velfungerende udbud af  læger og øvrige sundhedsaktører. Med et befolkningsmæssigt underlag i fremgang og de rette bygningsmæssige rammer i Aalestrup er initiativgruppen overbevist om, at det nye læge- og sundhedshus bliver attraktivt.
Efter de foreløbige beregninger vil det koste knap 15 mio. kr. at opføre det nye læge- og sundhedshus. Tanken er, at  læger og øvrige sundhedsaktører lejer sig ind i huset på markedsvilkår. Huset opføres så det kan indrettes og udvides efter de behov som opstår.
Initiativgruppen er sammensat af repræsentanter for Erhvervsklubben AIF, Aalestrup Handel & Erhverv og en anonym borger, som fra start gav tilsagn om et beløb på en million kroner til formålet. Beløbet indgår i fonden.


onsdag 20. marts 2019

Fyldte hylder og glade kunder i Gedsted

Varegrupper flyttet og vægge taget ned for at gøre butik mere indbydende

onsdag 20. marts 2019

Røde Kors Aars-Aalestrup havde år med stor aktivitet

Der blev uddelt nåle for 10, 15 og 25 års frivilligt arbejde

onsdag 13. marts 2019

Børnekulturen satte sit præg på Aalestrup

Kulturugen AHA! rykkede ud på gader og torve i midtbyen

onsdag 13. marts 2019

Brugsen i Gedsted genåbner i dag

Brugsen i Balling fører brugsen videre

tirsdag 05. marts 2019

Knaberkongen serverede bigbandmusik for folket

Knaberkongen Ejner Noe havde sammen med sin musikalske ”legekammerat” Lars Refsgaard, taget...

tirsdag 05. marts 2019

Fastelavn blev fejret i Simested og Aalestrup

SIMESTED/AALESTRUP: Søndag var det fastelavnsdag og det blev naturligvis fejret i Aalestrup. Sidste...

onsdag 27. februar 2019

"Årets Nordjyde" er måske fra Aalestrup

130 nordjyder er indstillet til prisen

onsdag 27. februar 2019

Lystfiskere til fluedyst i Aalestrup for 16. gang

AALESTRUP: Det er både yderst seriøst og aldeles hyggeligt, når fluefiskere fra hele Jylland kommer...

onsdag 09. januar 2019

Ulbjerg gymnaster sprang ind i det nye år

ULBJERG: Ulbjerg Gymnastikforening startede det nye år, lørdag, 5. januar, hvor gymnastikforeningen...

onsdag 09. januar 2019

Prinsens Musikkorps, Niels Olsen og festfyrværkeri

Afslutningen på den 13. nytårskoncert i Aalestrup bliver denne gang ekstra festlig

Arkiv

ingen nyheder i denne liste