onsdag 16. januar 2019

Lokal ejer vil skabe liv i Hotel Hvide Kro igen

Af: Thorkil Christensen

Niels Mogensen, Fjelsø Staal A/S, har købt hotellet

Nu er der håb om genåbning af Hotel Hvide Kro i Aalestrup, som forleden blev solgt på tvangsauktion.

AALESTRUP: Der er udsigt til, at Hotel Hvide Kro i Aalestrup genåbner. Det mere end 100 år gamle hotel blev i sidste uge solgt på tvangsauktion, og efter et hastigt opløb mellem to købere ved retten i Aalborg, fik administrerende direktør Niels Mogensen, Fjelsø Staal A/S i Aalestrup, vished for at kroen bliver hans. Det skete med et bud på 650.000 kr. 

Hotellet i Aalestrup har stået tomt siden september sidste år, efter restauratør Hans Ettrup, blev erklæret konkurs. Aalestrup-borgerne har derfor gået i uvished om kroens skæbne, men der drog et lettelsens suk gennem byen, da det forleden rygtedes at den lokale Niels Mogensen havde erhvervet kroen på en såkaldt anden auktion. På første auktion havde der været et bud på een krone, men det var for lidt til at tilfredsstille panthaverne som derfor begærede anden auktion. Her blev kroen budt op i 650.000 kr., hvilket skønnes at være en lav pris, idet ejendomsvurderingen for hele bygningskomplekset på hjørnet af Jernbanegade og Busgade er godt og vel tre mio. kr.

Men hvad der skal ske med Hotel Hvide Kro vides endnu ikke med bestemthed. Niels Mogensen var umuligt at få i tale ved Vesthimmerlands Avis' henvendelser fredag, men han har sagt, at hans virksomhed, og formentlig mange andre, kun kan være interesseret i, at der findes et lokalt spise- og overnatningssted som Hotel Hvide Kro i Aalestrup. Nu håber han at komme i dialog med interesserede, der ønsker at overtage eller forpagte kroen.

Hotel Hvide Kro blev gennemgribende restaureret for nogle år siden. Der er således gode restaurant-, møde- og køkkenfaciliteter, 24 værelser og en suite, gårdhave til servering, morgenmadsrestaurant og en stor lejlighed i komplekset.

Og køberen er en person med handlekraft og mod på nye opgaver. Det er kun få år siden Niels Mogensen vendte hjem til Aalestrup for at åbne egen virksomhed med produktion af facader, altaner og andet til byggeri og renovering. Han har opbygget en betydelig virksomhed med mange ansatte, og har bl. a. indrettet produktion i tre store, men tidligere forladte fabriksbygninger i Aalestrup, den daværende Derby-fabrik og ejendommen, som i sin tid blev opført til engrosvirksomheden Kvik dyreartikler.

Hotel Hvide Kro blev opført i 1902 og hed oprindelig Svendsens Hotel. Det var byens udvikling efter anlæg af jernbanen, der gav grobund for et hotel, og den nære beliggenhed ved byens jernbanestation fik mange spisende og rejsende gæster til at søge til. Skiftende kroejere har drevet stedet gennem årene, senest Hans Ettrup fra Aalestrup, som tidligere var ansat som kok på Hotel Hvide Kro, og købte den for knap ni år siden.


mandag 15. april 2019

KFUM-Spejderne i Aalestrup fylder 75 år

Anne- Marie Sørensen, Aalestrup, fortæller om opstarten på spejderbevægelsen i Aalestrup

mandag 15. april 2019

Erhvervsklub i Aalestrup havde god vind i sejlene

Tømmerhandler Tom Berntsen stopper som formand

mandag 15. april 2019

En festlig aften i Skals kun for piger

SKALS: Lions Club, ”Vølverne” i Møldrup havde igen arrangeret en aften udelukkende for kvinder. Og...

onsdag 10. april 2019

Problemer førte til bedre løsning for varmeværket

Derfor opføres ny pumpe- og vekslerbygning i Gl. Hvam

onsdag 10. april 2019

Lyset driller Aalestrups sky-line

AALESTRUP: Aalestrups sky-line, neonlyset på toppen af vandtårnet ved Vandværksvej driller. I de...

onsdag 10. april 2019

Skal det være en Bypark eller en Rosenpark?

Stor debat om fremtiden for Den Jydske Rosenpark

onsdag 03. april 2019

Tænker store tanker i stalden på Bygumlund

Landmand Martin Pinholt, Aalestrup, fylder 60 år 4. april

onsdag 03. april 2019

Aalestrup fik en ny flot cykel- og gangbro

Af Hanne MonradAALESTRUP Mandag eftermiddag i sdiste uge, var der indvielse af den nye bro, som...

onsdag 27. marts 2019

Forrygende gymnastikopvisning i Ulbjerg

ULBJERG: Ulbjerg Gymnastikforening kunne vanen tro søndag d. 24. marts fejre endnu en succesfuld...

onsdag 27. marts 2019

Ny ejer: Nørager Kro åbner til maj

Kroen skal igen være samlingspunkt for byen

Arkiv

ingen nyheder i denne liste