onsdag 16. januar 2019

Lokal ejer vil skabe liv i Hotel Hvide Kro igen

Af: Thorkil Christensen

Niels Mogensen, Fjelsø Staal A/S, har købt hotellet

Nu er der håb om genåbning af Hotel Hvide Kro i Aalestrup, som forleden blev solgt på tvangsauktion.

AALESTRUP: Der er udsigt til, at Hotel Hvide Kro i Aalestrup genåbner. Det mere end 100 år gamle hotel blev i sidste uge solgt på tvangsauktion, og efter et hastigt opløb mellem to købere ved retten i Aalborg, fik administrerende direktør Niels Mogensen, Fjelsø Staal A/S i Aalestrup, vished for at kroen bliver hans. Det skete med et bud på 650.000 kr. 

Hotellet i Aalestrup har stået tomt siden september sidste år, efter restauratør Hans Ettrup, blev erklæret konkurs. Aalestrup-borgerne har derfor gået i uvished om kroens skæbne, men der drog et lettelsens suk gennem byen, da det forleden rygtedes at den lokale Niels Mogensen havde erhvervet kroen på en såkaldt anden auktion. På første auktion havde der været et bud på een krone, men det var for lidt til at tilfredsstille panthaverne som derfor begærede anden auktion. Her blev kroen budt op i 650.000 kr., hvilket skønnes at være en lav pris, idet ejendomsvurderingen for hele bygningskomplekset på hjørnet af Jernbanegade og Busgade er godt og vel tre mio. kr.

Men hvad der skal ske med Hotel Hvide Kro vides endnu ikke med bestemthed. Niels Mogensen var umuligt at få i tale ved Vesthimmerlands Avis' henvendelser fredag, men han har sagt, at hans virksomhed, og formentlig mange andre, kun kan være interesseret i, at der findes et lokalt spise- og overnatningssted som Hotel Hvide Kro i Aalestrup. Nu håber han at komme i dialog med interesserede, der ønsker at overtage eller forpagte kroen.

Hotel Hvide Kro blev gennemgribende restaureret for nogle år siden. Der er således gode restaurant-, møde- og køkkenfaciliteter, 24 værelser og en suite, gårdhave til servering, morgenmadsrestaurant og en stor lejlighed i komplekset.

Og køberen er en person med handlekraft og mod på nye opgaver. Det er kun få år siden Niels Mogensen vendte hjem til Aalestrup for at åbne egen virksomhed med produktion af facader, altaner og andet til byggeri og renovering. Han har opbygget en betydelig virksomhed med mange ansatte, og har bl. a. indrettet produktion i tre store, men tidligere forladte fabriksbygninger i Aalestrup, den daværende Derby-fabrik og ejendommen, som i sin tid blev opført til engrosvirksomheden Kvik dyreartikler.

Hotel Hvide Kro blev opført i 1902 og hed oprindelig Svendsens Hotel. Det var byens udvikling efter anlæg af jernbanen, der gav grobund for et hotel, og den nære beliggenhed ved byens jernbanestation fik mange spisende og rejsende gæster til at søge til. Skiftende kroejere har drevet stedet gennem årene, senest Hans Ettrup fra Aalestrup, som tidligere var ansat som kok på Hotel Hvide Kro, og købte den for knap ni år siden.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste