onsdag 23. januar 2019

Nytårskoncert for 600 i Aalestrup

Der blev også tid til håndbold-VM, festfyrværkeri og en Knaberpølse

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Fremragende musik og god humor. Det var hovedingredienserne i årets nytårskoncert i Aalestrup Idrætscenter - den 13. af slagsen i streg - med Prinsens Musikkorps, og i år med skuespilleren Niels Olsen som solist.

Selv om håndbold-VM mellem Danmark og Norge faldt sammen med nytårskoncerten, så havde godt 600 fundet vej til idrætshallen, som var omdannet til koncertsal ved et godt stykke forarbejde af fire lokale smokingklædte herrer, Søren Bruun Sørensen, Lars Refsgaard, Per Bisgaard og Dirck van Bolhuis. Alt var som det skulle være og både publikum, musikere, solist og arrangører fik en god aften. Nyt i år var, at der blev afsluttet med et rigtigt fyrværkeri på stadion foran Aalestrup Idrætscenter. Det satte et flot punktum for en god aften.

Prinsens Musikkorps lagde elegant ud under ledelse af dirigenten René Bjerregaard Nielsen, som kendte Aalestrup fra tidligere koncerter og som straks bemærkede, at der var kongeligt besøg - af Knaberkonge Ejner Noe med sin knaberpige - det var de to som passede pølsevognen i det ene hjørne af salen, et indslag som ikke mindst musikerne kunne glæde sig til efter koncerten - og et indslag som vist ikke findes andre steder på den turne som orkesteret med de 16 musikere er på...

Efter musikkorpsets flotte Aladdin Ouverture som optakt til aftenen kom Niels Olsen på scenen. Han gav den fuld gas fra begyndelsen og fik straks publikum i sin hule hånd. Niels Olsens program var præget af ikke altid helt stuerene indslag fra "Ørkenens Sønner" og han kundgjorde da også, at det ikke var Højskolesangbogens tekster, men Ørkenens Sønners sangbog, der skulle være udgangspunkt for ham på aftenen. Det havde publikum ikke det fjerneste imod, for Niels Olsen fremførte teksterne på sin elegante og charmerende måde, og gik kun "lige til stregen". "Frække Olsen" er han blevet kaldt, men han var ikke frækkere end hvad der kan tillades.

Prinsens Musikkorps leverede som sædvanlig varen. Dirigenten var veloplagt og musikerne lystrede og spillede både march og champagnegalop, som om de aldrig havde arbejdet med andet. Men det har de - en del af korpsets 16 musikere er konservatorieuddannede og kan spille alt fra klassisk musik til jazz. Det sidste blev der også givet en flot prøve på, og det første blev bl. a. udmøntet med først Johan Strauss' Radetsky March og senere den imponerende Kaj Birksteds March som en hyldest til den tidligere jagerpilot der under krigen undslap til Norge og kæmpede videre herfra mod tyskerne.

Niels Olsen sang også for de mindste med "Jeg gik mig over sø og land" - ganske vist med en ny Ørkenens Sønner-tekst. Han slog over i "Jeg vil være seksuel" og "Rytme in my body", hvor publikum skulle op at stå. Publikum lærte også lidt om at klappe, og fik gjort lidt gymnastik. Og så var alle ligesom i stemning.

Anden afdeling blev indledt med et TV-medley fra 1980erne der bl. a. indebar kendingsmelodien fra Dollars. Det var musik der faldt i publikums smag, og det hele blev da ikke ringere af, at Niels Olsen fulgte efter med fædrelandssange og Otto Brandenburgs forever. Et sådant sceneshow medførte stort bifald og de måtte et par ekstranumre til før publikum slap musikere og solist fri, så de kunne gå til udendørs fyrværkeri og Knaberkongens pølsevogn efter lidt til maven.

Aftenens konferencier var som sædvanlig Aalestrups altmuligmand, Per Bisgaard, som i sin præsentation kunne afsløre, at det ikke var første gang Niels Olsen var i Aalestrup. Som ung havde Niels Olsen spillet håndbold for AFG mod KFUM i Aalestrup-Hallen og efter Per Bisgaards bedste erindring måtte holdet fra Aarhus forlade byen med et nederlag. Det skete ikke for Niels Olsen ved Nytårskoncerten. Den blev en stor succes - og både solist og dirigent fik overrakt en stor buket blomster på scenen som afslutning på en god aften.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste