onsdag 23. januar 2019

Nytårskoncert for 600 i Aalestrup

Der blev også tid til håndbold-VM, festfyrværkeri og en Knaberpølse

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Fremragende musik og god humor. Det var hovedingredienserne i årets nytårskoncert i Aalestrup Idrætscenter - den 13. af slagsen i streg - med Prinsens Musikkorps, og i år med skuespilleren Niels Olsen som solist.

Selv om håndbold-VM mellem Danmark og Norge faldt sammen med nytårskoncerten, så havde godt 600 fundet vej til idrætshallen, som var omdannet til koncertsal ved et godt stykke forarbejde af fire lokale smokingklædte herrer, Søren Bruun Sørensen, Lars Refsgaard, Per Bisgaard og Dirck van Bolhuis. Alt var som det skulle være og både publikum, musikere, solist og arrangører fik en god aften. Nyt i år var, at der blev afsluttet med et rigtigt fyrværkeri på stadion foran Aalestrup Idrætscenter. Det satte et flot punktum for en god aften.

Prinsens Musikkorps lagde elegant ud under ledelse af dirigenten René Bjerregaard Nielsen, som kendte Aalestrup fra tidligere koncerter og som straks bemærkede, at der var kongeligt besøg - af Knaberkonge Ejner Noe med sin knaberpige - det var de to som passede pølsevognen i det ene hjørne af salen, et indslag som ikke mindst musikerne kunne glæde sig til efter koncerten - og et indslag som vist ikke findes andre steder på den turne som orkesteret med de 16 musikere er på...

Efter musikkorpsets flotte Aladdin Ouverture som optakt til aftenen kom Niels Olsen på scenen. Han gav den fuld gas fra begyndelsen og fik straks publikum i sin hule hånd. Niels Olsens program var præget af ikke altid helt stuerene indslag fra "Ørkenens Sønner" og han kundgjorde da også, at det ikke var Højskolesangbogens tekster, men Ørkenens Sønners sangbog, der skulle være udgangspunkt for ham på aftenen. Det havde publikum ikke det fjerneste imod, for Niels Olsen fremførte teksterne på sin elegante og charmerende måde, og gik kun "lige til stregen". "Frække Olsen" er han blevet kaldt, men han var ikke frækkere end hvad der kan tillades.

Prinsens Musikkorps leverede som sædvanlig varen. Dirigenten var veloplagt og musikerne lystrede og spillede både march og champagnegalop, som om de aldrig havde arbejdet med andet. Men det har de - en del af korpsets 16 musikere er konservatorieuddannede og kan spille alt fra klassisk musik til jazz. Det sidste blev der også givet en flot prøve på, og det første blev bl. a. udmøntet med først Johan Strauss' Radetsky March og senere den imponerende Kaj Birksteds March som en hyldest til den tidligere jagerpilot der under krigen undslap til Norge og kæmpede videre herfra mod tyskerne.

Niels Olsen sang også for de mindste med "Jeg gik mig over sø og land" - ganske vist med en ny Ørkenens Sønner-tekst. Han slog over i "Jeg vil være seksuel" og "Rytme in my body", hvor publikum skulle op at stå. Publikum lærte også lidt om at klappe, og fik gjort lidt gymnastik. Og så var alle ligesom i stemning.

Anden afdeling blev indledt med et TV-medley fra 1980erne der bl. a. indebar kendingsmelodien fra Dollars. Det var musik der faldt i publikums smag, og det hele blev da ikke ringere af, at Niels Olsen fulgte efter med fædrelandssange og Otto Brandenburgs forever. Et sådant sceneshow medførte stort bifald og de måtte et par ekstranumre til før publikum slap musikere og solist fri, så de kunne gå til udendørs fyrværkeri og Knaberkongens pølsevogn efter lidt til maven.

Aftenens konferencier var som sædvanlig Aalestrups altmuligmand, Per Bisgaard, som i sin præsentation kunne afsløre, at det ikke var første gang Niels Olsen var i Aalestrup. Som ung havde Niels Olsen spillet håndbold for AFG mod KFUM i Aalestrup-Hallen og efter Per Bisgaards bedste erindring måtte holdet fra Aarhus forlade byen med et nederlag. Det skete ikke for Niels Olsen ved Nytårskoncerten. Den blev en stor succes - og både solist og dirigent fik overrakt en stor buket blomster på scenen som afslutning på en god aften.


mandag 15. april 2019

KFUM-Spejderne i Aalestrup fylder 75 år

Anne- Marie Sørensen, Aalestrup, fortæller om opstarten på spejderbevægelsen i Aalestrup

mandag 15. april 2019

Erhvervsklub i Aalestrup havde god vind i sejlene

Tømmerhandler Tom Berntsen stopper som formand

mandag 15. april 2019

En festlig aften i Skals kun for piger

SKALS: Lions Club, ”Vølverne” i Møldrup havde igen arrangeret en aften udelukkende for kvinder. Og...

onsdag 10. april 2019

Problemer førte til bedre løsning for varmeværket

Derfor opføres ny pumpe- og vekslerbygning i Gl. Hvam

onsdag 10. april 2019

Lyset driller Aalestrups sky-line

AALESTRUP: Aalestrups sky-line, neonlyset på toppen af vandtårnet ved Vandværksvej driller. I de...

onsdag 10. april 2019

Skal det være en Bypark eller en Rosenpark?

Stor debat om fremtiden for Den Jydske Rosenpark

onsdag 03. april 2019

Tænker store tanker i stalden på Bygumlund

Landmand Martin Pinholt, Aalestrup, fylder 60 år 4. april

onsdag 03. april 2019

Aalestrup fik en ny flot cykel- og gangbro

Af Hanne MonradAALESTRUP Mandag eftermiddag i sdiste uge, var der indvielse af den nye bro, som...

onsdag 27. marts 2019

Forrygende gymnastikopvisning i Ulbjerg

ULBJERG: Ulbjerg Gymnastikforening kunne vanen tro søndag d. 24. marts fejre endnu en succesfuld...

onsdag 27. marts 2019

Ny ejer: Nørager Kro åbner til maj

Kroen skal igen være samlingspunkt for byen

Arkiv

ingen nyheder i denne liste