onsdag 13. februar 2019

Næstformand: Ærgerligt forløb med Brugsen i Gedsted

Forhandlinger i gang om overtagelse af drift og varelager

Næstformand i bestyrelsen for Gedsted Brugs, Kasper Larsen, undrer sig over Coops ageren i sagen om den nu konkursbegærede butik.

Af Ture Damtoft

GEDSTED: Dørene til brugsen i Gedsted blev lukket og nøglen drejet om for sidste gang for godt en uge siden, og i onsdags, 6. februar blev den endelige konkursbegæring indgivet til Skifteretten.

Efter en del tovtrækkeri mellem den lokale bestyrelse og Coop, valgte bestyrelsen at lukke butikken og fritstille alle medarbejderne.

- Vi skal være ansvarlige som bestyrelse, og da vi ikke tjente penge på driften af butikken, tog vi beslutningen om at lukke. Det er selvfølgelig ærgerligt for de ansatte, men for de fastansatte tror jeg faktisk, det var en lettelse for nogen af dem. De har jo også kunnet mærke, hvilken vej det gik, og nu er der i det mindste klarhed over situationen, siger Kasper Larsen, næstformand i bestyrelsen.

Bladet fra munden

Han har undret sig over Coops ageren, men har ikke villet sige for meget, mens forhandlingerne og derefter diskussionen om konkurs stod på.

Nu tager han bladet fra munden.

- Vi havde en envejs-kommunikation med Coop. De virkede ikke interesserede i at holde butikken åben. De sagde nej til at samarbejde, og til sidste opfordrede de os nærmest til at gå konkurs. De har ageret på en lidt sær måde. En dag sad jeg og formanden i kontoret i butikken, da distriktschefen kom ind og spurgte efter sous-chefen. Der var ikke nogen sous-chef, men han fik at vide, at vi sad på kontoret og gerne ville tale med ham, men han vendte bare rundt og gik igen, fortæller Kasper Larsen.

Men at distriktschefen vendte om på hælene og gik uden at ville tale med repræsentanter for bestyrelsen, er ikke det mest opsigtsvækkende fra Coops side.

Som en del af kæmpe-kædens betingelser for at levere varer, skulle der ske forudbetaling. Men trods manglende betaling forsatte Coop med at levere varer hele ugen op til lukningen.

- Det virker for mig, som at de ikke rigtig havde styr på leverancerne. Vi talte med chaufførerne om, at vi ikke kunne betale, men det er jo ikke dem, som bestemmer, hvilke varer de skal køre ud med. Det skete hele uge fire, og først om mandagen fik vi fat i Coops økonomidirektør, som så fik stoppet leverancerne, fortæller Kasper Larsen, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde butikken.

Med lidt mere velvilje fra Coops side, tror han nemlig på, det kunne være lykkedes.

Coop har ikke ønsket at forholde sig til de specifikke udtalelser fra Kasper Larsen, men informationsdirektør Jens Juul Nielsen skriver i en mail at: 

- Det er trist, at butikken måtte lukke, og måden den gjorde det på. Men vi har strakt os langt, og har ydet en sober og ordentlig rådgivning til brugsforeningen gennem hele forløbet. Så vi synes ikke, at det er fair at rette kritik mod os i den forbindelse.

Det er endnu ikke helt sikkert, at butikken får lov at erklære sig konkurs med en gæld på en lille million. Først skal det godkendes af Skifteretten.

- Begæringen skal lige godkendes, men det regner vi med ikke bliver noget problem med den gæld, der er i butikken. Næste skridt er at finde en anden brugsforening, som vil overtage driften og varelageret. Vi har konkrete forhandlinger i gang, men jeg kan ikke sige noget om, hvem det måtte være, siger Kaser Nielsen.


fredag 21. februar 2020

Borgerne er der, vil politikere og læger lytte?

Bekymring hos Vesthimmerlands borgere over lukning af lægevagt

onsdag 19. februar 2020

Fastelavnsfest for børn i alle aldre i flere byer

AALESTRUP: Den gamle tradition med fastelavn for børn, hvor man slår katten af tønden, gerne klædt...

onsdag 19. februar 2020

Elever i Fjelsø stod bag ”Klimarejsen”

FJELSØ: Eleverne på Fjelsø Friskole gjorde det igen. Endnu engang viste de at de har helt styr på...

onsdag 19. februar 2020

Aalestrup kunstnere på "Tidens Kunst"

AALESTRUP: Kunstnere fra Aalestrup var med til at fylde Messecenter Vesthimmerland i Aars i...

onsdag 19. februar 2020

”Aktiv i Naturen” til enlige på Aalestrup og Farsø-egnen

AALESTRUP: Så er vi klar til forårsturene i ”Aktiv i Naturen”, grejet er pakket i rygsækkene og nu...

fredag 14. februar 2020

Affaldsplanen er udskudt til efteråret

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune har sammen med Vesthimmerlands Forsyning besluttet at...

onsdag 12. februar 2020

Når kultur bygger bro for unge

Børn og unge i Aalestrup skal arbejde med kunst, spil og musik i kulturugen

onsdag 12. februar 2020

10 foreninger tildeles Knaberfest-overskud

Årets overskud på 128.253 kr. er blevet fordelt

onsdag 05. februar 2020

Fra lægehus til ældreboliger

Firmaet N.C. Holding, Gedsted, har købt den tidligere lægebolig

onsdag 05. februar 2020

Fra offer for diktatur til fastansættelse i Danmark

Metalvirksomheden Treco i Aalestrup fastansætter flygtning fra Eritrea

Arkiv

ingen nyheder i denne liste