onsdag 13. februar 2019

Næstformand: Ærgerligt forløb med Brugsen i Gedsted

Forhandlinger i gang om overtagelse af drift og varelager

Næstformand i bestyrelsen for Gedsted Brugs, Kasper Larsen, undrer sig over Coops ageren i sagen om den nu konkursbegærede butik.

Af Ture Damtoft

GEDSTED: Dørene til brugsen i Gedsted blev lukket og nøglen drejet om for sidste gang for godt en uge siden, og i onsdags, 6. februar blev den endelige konkursbegæring indgivet til Skifteretten.

Efter en del tovtrækkeri mellem den lokale bestyrelse og Coop, valgte bestyrelsen at lukke butikken og fritstille alle medarbejderne.

- Vi skal være ansvarlige som bestyrelse, og da vi ikke tjente penge på driften af butikken, tog vi beslutningen om at lukke. Det er selvfølgelig ærgerligt for de ansatte, men for de fastansatte tror jeg faktisk, det var en lettelse for nogen af dem. De har jo også kunnet mærke, hvilken vej det gik, og nu er der i det mindste klarhed over situationen, siger Kasper Larsen, næstformand i bestyrelsen.

Bladet fra munden

Han har undret sig over Coops ageren, men har ikke villet sige for meget, mens forhandlingerne og derefter diskussionen om konkurs stod på.

Nu tager han bladet fra munden.

- Vi havde en envejs-kommunikation med Coop. De virkede ikke interesserede i at holde butikken åben. De sagde nej til at samarbejde, og til sidste opfordrede de os nærmest til at gå konkurs. De har ageret på en lidt sær måde. En dag sad jeg og formanden i kontoret i butikken, da distriktschefen kom ind og spurgte efter sous-chefen. Der var ikke nogen sous-chef, men han fik at vide, at vi sad på kontoret og gerne ville tale med ham, men han vendte bare rundt og gik igen, fortæller Kasper Larsen.

Men at distriktschefen vendte om på hælene og gik uden at ville tale med repræsentanter for bestyrelsen, er ikke det mest opsigtsvækkende fra Coops side.

Som en del af kæmpe-kædens betingelser for at levere varer, skulle der ske forudbetaling. Men trods manglende betaling forsatte Coop med at levere varer hele ugen op til lukningen.

- Det virker for mig, som at de ikke rigtig havde styr på leverancerne. Vi talte med chaufførerne om, at vi ikke kunne betale, men det er jo ikke dem, som bestemmer, hvilke varer de skal køre ud med. Det skete hele uge fire, og først om mandagen fik vi fat i Coops økonomidirektør, som så fik stoppet leverancerne, fortæller Kasper Larsen, der ærgrer sig over, at det ikke lykkedes at redde butikken.

Med lidt mere velvilje fra Coops side, tror han nemlig på, det kunne være lykkedes.

Coop har ikke ønsket at forholde sig til de specifikke udtalelser fra Kasper Larsen, men informationsdirektør Jens Juul Nielsen skriver i en mail at: 

- Det er trist, at butikken måtte lukke, og måden den gjorde det på. Men vi har strakt os langt, og har ydet en sober og ordentlig rådgivning til brugsforeningen gennem hele forløbet. Så vi synes ikke, at det er fair at rette kritik mod os i den forbindelse.

Det er endnu ikke helt sikkert, at butikken får lov at erklære sig konkurs med en gæld på en lille million. Først skal det godkendes af Skifteretten.

- Begæringen skal lige godkendes, men det regner vi med ikke bliver noget problem med den gæld, der er i butikken. Næste skridt er at finde en anden brugsforening, som vil overtage driften og varelageret. Vi har konkrete forhandlinger i gang, men jeg kan ikke sige noget om, hvem det måtte være, siger Kaser Nielsen.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste