onsdag 20. februar 2019

Aktive Kvinder i Aalestrup har stor medlemstilgang

Af: Hanne Monrad

Bestyrelsen i Aktive Kvinder er uændret efter årets generalforsamling. Fra venstre Kirsten Bach, Lis Ginnerup, Elna Risgaard, Solvejg Østergaard og Elin Simonsen.

AALESTRUP: Foreningen har holdt den årlige generalforsamling på Knabergården i Aalestrup. 41 medlemmer var mødt frem for at høre om det forgangne år i Aktive Kvinder i Aalestrup.

Formanden, Elin Simonsen, bød velkommen og gav derefter ordet til den valgte ordstyrer Jytte Olesen, som ledte forsamlingen trygt gennem den ordinære dagsorden.

Formanden Elin Sørensen kunne indlede sin beretning med at fortælle at 2018 havde været et godt år for foreningen og mange havde i årets løb valgt, at melde sig ind i den aktive forening. 15 nye medlemmer var kommet til, så medlemsantallet nu er oppe på 118.

Elin Simonsen berettede derefter om de mange forskellige arrangementer, der var blevet tilbudt medlemmerne i 2018. Foreningen har som udgangspunkt et arrangement hver måned. 

Året 2018 startede med en aften med sang og musik med Lene Rom Frederiksen og i februar blev den årlige generalforsamling holdt, hvor der blev skiftet lidt ud i bestyrelsen. Elin Jensen ønskede ikke genvalg og i stedet blev Kirsten Bach valgt. Elin Simonsen berettede videre:

- Marts måned er jo forårsmåned, og med det i mente, tog 33 damer over til Ellen Kristensen, Nørager og fik her en flot modeopvisning og et flot traktement. Bagefter kunne dankortet svinges til køb af nyt til gaderoben.

April er jo tit et godt tidspunkt til udendørs arrangementer og turen for medlemmerne gik til RenoVest, hvor deltagerne fik et godt indblik i at sortere affaldet rigtigt.

Et af de lidt større arrangementer blev gennemført i maj, da foreningen fik besøg af Familien på Farten, som fortalte om en spændende tur til Afrika. Aftenen var henlagt til biografen, så de flotte billeder rigtig kom til deres ret.

Det er blevet en tradition, at arrangementet i juni er en god travetur i omegnens natur og i 2018 gik turen til Skovbakker i Hvalpsund. 

Efter sommerferien blev cyklerne taget frem og turen gik til Østrup ad Himmerlandsstien. Tilbage i Aalestrup igen, blev der grillet og hygget i spejderhuset på Rolighedsvej. 

I september måned, havde Poul Erik Uttrup sammen med Fjerritslev-busserne igen i år arrangeret en sommertur, denne gang til Fanø.

- Der var som altid rift om pladserne, og der kom hurtig en venteliste, fortalte Elin Simonsen, men Fjerritslev busserne tilbød en dobbeltdækker bus, så i alt 69 pers drog på tur. En lang tur, men undervejs blev der serveret kaffe og rundstykker. Frokosten blev indtaget på stranden på Fanø, og så skulle vi ind og se Hannes Hus i Sønderho. Der kom regnen hvilket ikke alle var forberedte på. Det holdt dog hurtigt op igen og kaffen blev nydt på Nordstrand i godt vejr. Aftensmaden blev indtaget på Borbjerg Mølle Kro, et flot sted med masse af natur og en stor samling af elefanter i alle størrelser. Endnu en god tur og med en forklaring på mangt og meget af det vi så.

September bød på en aften med foredrag med Rita Knudsen. Også kendt fra TV-2 serien ”Rita og Åges sidste dans” . Rita fortalte om, hvordan det er, at være pårørende til en person, der fra at være velfungerende, bliver dybt dement. Mange medlemmer var mødt op til en tankevækkende aften med en stilfærdig kvinde, som fortalte ærligt om glæder og sorger. 

Præst, provst og landmand Anders Bonde gæstede foreningen i oktober og november bød på endnu en tankevækkende aften. Her var der besøg af tidligere politimand Heinz Svoldgaard Hvid. Han fortalte om, hvordan han, som kun 37 årig blev fyret og blev førtidspensionist på grund af et alvorligt overfald. Det var ikke første gang han var udsat for vold i arbejdstiden, men denne gang blev hans knæ så ødelagt, at der kun var pensionen tilbage. Han er i dag afhængig af krykker, rullestol og megen medicin. 

- Og så var året næsten slut, sagde Elin Simonsen, men inden skulle vi jo have vores hyggelige julestue i december, afviklet. Efter mange år på Hotel Hvide Kro, måtte vi ud at finde et andet sted. Valget blev så Simested Kro. Her havde vi en hyggelig aften hvor musikken var lagt i Hans Bruun og Ib Nielsens hænder og harmonikaer. Aftenens fortæller var vores vikar præst, Karin Hasling, som fortalte om sin barndoms jul i København og læste senere en julefortælling om stjernen der ville pensioneres. Ind imellem blev der sunget julesange – og salmer og selvfølgelig kaffe med boller og lagkage.

Formanden, kunne udover de mange arrangementer, fortælle om de andre ting der sker i Aktive Kvinder. Bl.a. den populære Håndarbejdscafe , hvor mange mødes til deres fælles hobby og ofte er der besøg ”udefra” med inspiratorer i forskellige temaer.

Foreningen har i mange år tilbudt afspændingsgymnastik og det har igennem rigtig mange år været med Ingrid Christensen som instruktør.

Aktive Kvinder har stadig et godt samarbejde med andre foreningen i Nordjylland, som ofte samles og veksler ideer og har hyggelige møder sammen. 

Elin Simonsen sluttede sin beretning med en tak til medlemmer og bestyrelse og hun havde en overraskelse i ærmet til et af bestyrelsesmedlemmerne:

- Jeg har været i de gamle protokoller og jeg kan se, at Solvejg Østergaard blev valgt ind i bestyrelsen i 1991 og blev sekretær, men i 1992 overtog hun kassererposten og har haft den post siden. 

Så godt og vel efter 25 år fik Solvejg Østergaard en tak og en buket blomster for en god styring af økonomien.

Ved det efterfølgende valg til bestyrelsen, blev alle tre på valg, Elin Simonsen, Solvejg Østergaard og Elna Risgaard genvalgt. Udover de tre består bestyrelsen af Lis Ginnerup og Kirsten Bach.


fredag 21. februar 2020

Borgerne er der, vil politikere og læger lytte?

Bekymring hos Vesthimmerlands borgere over lukning af lægevagt

onsdag 19. februar 2020

Fastelavnsfest for børn i alle aldre i flere byer

AALESTRUP: Den gamle tradition med fastelavn for børn, hvor man slår katten af tønden, gerne klædt...

onsdag 19. februar 2020

Elever i Fjelsø stod bag ”Klimarejsen”

FJELSØ: Eleverne på Fjelsø Friskole gjorde det igen. Endnu engang viste de at de har helt styr på...

onsdag 19. februar 2020

Aalestrup kunstnere på "Tidens Kunst"

AALESTRUP: Kunstnere fra Aalestrup var med til at fylde Messecenter Vesthimmerland i Aars i...

onsdag 19. februar 2020

”Aktiv i Naturen” til enlige på Aalestrup og Farsø-egnen

AALESTRUP: Så er vi klar til forårsturene i ”Aktiv i Naturen”, grejet er pakket i rygsækkene og nu...

fredag 14. februar 2020

Affaldsplanen er udskudt til efteråret

VESTHIMMERLAND: Vesthimmerlands Kommune har sammen med Vesthimmerlands Forsyning besluttet at...

onsdag 12. februar 2020

Når kultur bygger bro for unge

Børn og unge i Aalestrup skal arbejde med kunst, spil og musik i kulturugen

onsdag 12. februar 2020

10 foreninger tildeles Knaberfest-overskud

Årets overskud på 128.253 kr. er blevet fordelt

onsdag 05. februar 2020

Fra lægehus til ældreboliger

Firmaet N.C. Holding, Gedsted, har købt den tidligere lægebolig

onsdag 05. februar 2020

Fra offer for diktatur til fastansættelse i Danmark

Metalvirksomheden Treco i Aalestrup fastansætter flygtning fra Eritrea

Arkiv

ingen nyheder i denne liste