onsdag 27. februar 2019

"Årets Nordjyde" er måske fra Aalestrup

Af: Hanne Monrad

130 nordjyder er indstillet til prisen

Poul Erik Jensen skrev en bog om sorgen efter hustruens død og startede foreningen "Carpe Diem". Nu er han indstillet til prisen som Årets Nordjyde.

AALESTRUP: TV2 Nord uddeler igen i år, for tredje gang, prisen ”Årets Nordjyde”. Prisen, der består af en smuk bronzestatuette udformet af Lene Purkær Stefansen samt 50.000 gode danske kroner, går til en nordjyde, der i sit private eller professionelle liv gør en særlig indsats for at hjælpe andre. Og det er nordjyderne selv, der bestemmer, hvem der skal løbe med titlen og æren.

Fra 2. til 24. januar har nordjyderne kunnet indstille venner, kolleger og alle andre nordjyder, de mener, fortjener en ekstra anerkendelse, til prisen. I alt har TV2 Nord modtaget lige over 130 indstillinger.

De mange indstillinger kom 15. februar i hænderne på de tre dommere, Pia Schnoor, Sisse Fisker og Mads Justesen, der har sagt ja til at skære det store felt af indstillede nordjyder ned til blot fem personer. Fem personer som hele Nordjylland får chancen for at stemme på, når det store Årets Nordjyde-show løber af stablen den 25. april på Vendsyssel Teater.

Der findes et hav af mennesker i Nordjylland, der fortjener den pris. Og så er det svært at vælge fem ud, mener de tre dommere

Men lørdag kom så resultatet og fem er blevet nomineret, som kandidat til titlen.

- De fem finalister opfylder ifølge dommertrioen alle sammen det kriterium, der definerer Årets Nordjyde: At gøre noget godt for andre. Men de er samtidig vidt forskellige, forklarer Mads Justesen:

- Det er nogen, der gør noget for andre mennesker på hver sin måde. Det kan være alt fra børn og unge til ældre og alle mulige distinktioner. Og så er det alle sammen nogen, der er kommet ned i maven på andre mennesker, hvis man kan sige det på den måde. Og det er de lykkedes med.

- De her mennesker er alle sammen nogen, der kigger ud over deres egen næsetip og tænker på, hvordan andre mennesker har det og på hvordan man kan gøre noget ekstraordinært for dem.

Foreningen Carpe Diem

En af de fem, der blev nomineret er Poul Erik Jensen, Aaparken, Aalestrup. Han var blevet indstillet med følgende begrundelse:

For en årrække siden mistede Poul Erik sin hustru, der var syg med cancer.

Hustruens død satte noget i gang i Poul Erik Jensen – og det noget blev til Foreningen Carpe Diem, der har til formål at støtte kræftramte og socialt udsatte børn og deres familier.

”Carpe Diem er en ’lifechanger’ af format,” skriver en indstiller, der gennem Carpe Diem har fået økonomisk hjælp til sin datters efterskoleophold. Efterfølgende har Poul Erik Jensen fortsat haft kontakt med indstilleren for at følge med i, hvordan det gik datteren. En interesse, der berører dybt:

”Det betyder meget, når man nogle gange er ved at opgive alt håb. Derfor vil jeg ønske, at jeg kan give bare en lille smule tilbage. Og på den måde også hjælpe til at andre kan møde Carpe Diems fantastiske støtte,” lyder det i indstillingen, der bærer Poul Erik Jensens navn.

Det er fem gode finalister, som alle har fortjent at vinde, men mon ikke mange i Aalestrup og omegn, synes at Poul Erik Jensen i høj grad har fortjent at vinde.

Vinderen bliver fundet via afstemning i forbindelse med Årets Nordjyde-show på Vendsyssel Teater, 25. april.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste