onsdag 24. april 2019

Den lokale brugs har igen fået vind i sejlene

Af: Hanne Monrad

Medlemmer var mødt op til årsmødet i sidste uge for at høre nyt om den lokale ”Brugs”

Uddeler Per . B. Mortensen, formand for butiksrådet Gitte Vetter og Henning Hougesen, som fik tak og gavekurv til SuperBrugsens årsmøde.

AALESTRUP: Omsætningen er steget og det er brugsuddeler Per B. Mortensen glad og stolt over, men det indebærer også at butikken har nået en omsætning, så den skal holde lukket på helligdage . Det er faktisk et år før planlagt!
- Det siger loven at vi skal, siger Per B. Mortensen, men det betyder jo også, at vi mister en stor omsætning i de dage Men det ser ud til at grænsen bliver hævet til næste år, så det kan jo blive ændret igen, men det vil vi selvfølgelig kæmpe for, at det ikke sker.
Det var formanden for Butiksrådet, Gitte Vetter, der bød velkommen og umiddelbart efter aflagde hun rådets beretning for året og hun kunne konstatere, at det ”ikke har været så ringe endda”!
- At sidde i SuperBrugsens butiksbestyrelse betyder, at man er medlemmernes repræsentant i butikken og butikkens ambassadører i lokalsamfundet, i samspil med butikkens ansatte, sagde Gitte Vetter.
Butiksbestyrelsen arbejder aktivt for at styrke butikken, det lokale fællesskab og Coops demokrati, mærkesager og værdier. Det betyder, at medlemmerne i Coop har mulighed for at få indflydelse gennem butiksrådet.
Om Coops mærkesager nævnte Gitte Vetter, at det hun personlig syntes er, at Coop skal gøre langt mere ud af økologi og bæredygtig fremstilling af vores råvarer.
- Der kan stort set i alle varegrupper findes økologiske produkter, som et alternativt tilbud til det konventionelle. Det skal der reklameres mere for, sagde Vetter.
- Coops værdier: Coop har også en 2020 plan. Der ligger en strategi for de næste tre år, hvor der vil blive lavet forbedringer for et meget stort beløb. Der skal bl.a. lægges mere vægt på fremstilling af færdigretter.
- Det ser vi også her i vores lokale SuperBrugs, hvor den dygtige slagterafdeling laver massive fremstød for færdigretter.
Butiksbestyrelsen arbejde er også at være med til at gøre vores SuperBrugs synlig i lokalsamfundet , blandt andet ved at have mange aktiviteter og arrangementer i butikken.
Godt med flere butikker
Gitte Vetter omtale også, åbningen af den nye Rema 1000 butik i efteråret.
- Det er ingen hemmelighed, at uddeleren var spændt på, hvad det kunne indebære. Men der var ingen grund til bekymring, det viste sig, at Super Brugsens omsætning steg i den uge, hvor Rema 1000 åbnede.
- Jeg tror det er utrolig vigtigt, at der er flere butikker af nogenlunde samme slags. Kunderen kommer til byen, når udvalget er større. Så jeg tror bestemt, at dagligvarebutikkerne supplerer hinanden på en god måde.
Gitte Vetter afsluttede sin beretning med at takke personale og bestyrelse og en tak til Per B. Mortensen for at komme tilbage og få sat skik på butikken igen.
Efter formandens beretning var turen kommet til uddeler Per B. Mortesen, for at fortælle om butikkens situation og fremtidsplaner.
- Der er ting, som jeg gerne vil fremhæve: Vores omsætning er steget og vi har fået en flot fremgang.
Jeg gerne takke alle kunder for, at i har taget imod den nye ”ledelse" af butikken. Vi arbejder meget med at skabe en god stemning i butikken.
Butiksresultatet er steget fra minus til plus. Det er faktisk den bedste udvikling i en SuperBrugs i Danmark, hvilket udløste et flot skulderklap til personalet på vort kædeseminar. Det er vi stolte af!
- Vi fik i 2006 tilsagn om, at få etableret en vaskehal. Så den har været længe undervejs af forskellige årsager, men nu er den her, stor og flot og bliver benyttet rigtig meget.
Lytter og lærer af kunderne
- Vi lytter meget til vore kunder og derfor ansatte vi i begyndelsen af 2018 en ny souschef og en ny slagtermester. Det er vores ønske, at satse mere på vores slagterafdeling og det går rigtig godt. Vi kan noget de andre ikke kan! Desuden har vi nedsat prisen på 1500 varer så vi følger prisen.
Uddeleren følger også spændt med, på de kundetilfredshedsundersøgelser, der ind imellem bliver lavet.
- Vi arbejder hele tiden på at blive bedre og ”Kundemeteret” er et godt signal om, hvor vi skal sætte ind. Blandt andet vil vi, på opfordring fra vore kunder, klæde vores unge kassemedarbejdere bedre på og udstyre dem med et navneskilt.
Uddeler Per B. Mortensen takkede også butiksrådet for et godt samarbejde og til personalet for ”at tro på det vi har i gang og den indsats i har ydet”!
En der yder en særlig frivillig indsats i SuperBrugsen i Aalestrup er Henning Hougesen, som man ofte møder med en fejekost eller en pudseklud for at området omkring butikken bliver holdt rent og ordentligt. Som tak fik han overrakt en gavekurv.
På valg til butiksrådet var Anette Andersen, Anders Liltorp og Poul Monrad. Alle tre blev genvalgt. Hans Jørgen Møller indtrådte i butiksrådet efter Rosa Nørskov, der ikke ønskede at fortsætte.
Efter en hyggelig aften med god orientering og lækkert mad var der en gave til alle der var kommet. En pose med vin og lækkerier til en hyggeaften.


onsdag 10. juli 2019

Pomi vinder Landsskuets nyhedspris

THORUP: På Landsskuet, som blev afholdt i Herning i sidste uge uddeltes tradtionen tro på...

onsdag 10. juli 2019

Forening vil kæmpe for at bevare Lægevagten i Farsø

Praktiserende Lægers Organisation vil reducere Lægevagten i Farsø

onsdag 03. juli 2019

Festlig indvielse af ny bro over Lerkenfeld Å

Af Hanne MonradGl. ULLITS: Et samarbejde mellem Gl. Ullits, Vesterbølle og Gedsted Beboerforeninger...

onsdag 03. juli 2019

Mad, underholdning og marked indledte sommeren i Aalestrup

Af Hanne MonradAALESTRUP: Fredag, lørdag og søndag var der liv i Aalestrups gader, hvor sommeren...

onsdag 26. juni 2019

IF KVIK i Hvam har holdt gejsten i 50 år

HVAM: Idrætsforeningen KVIK har markeret sit 50 års jubilæum.Det meste af ugen har der været...

onsdag 26. juni 2019

Aktivt ægtepar blev det nye hyrdepar i Gedsted

GEDSTED: Som et af de sidste programpunkter i Gedeskægsfesten og et af de mest populære, er når der...

onsdag 26. juni 2019

Pumpehus i Gl. Hvam blev indviet

HVAM: Fredag eftermiddag blev dørene slået op til det nye pumpehus i Gl. Hvam. AN Energi, Aalestrup...

onsdag 19. juni 2019

Aalestrup nye sognehus blev indviet med maner

120 var til tapas, taler og underholdning

onsdag 19. juni 2019

49 kunstnere på tang- og madrasfabrikken i Gedsted

Mellem 200 og 300 mødte op til fernisering

onsdag 09. januar 2019

Ulbjerg gymnaster sprang ind i det nye år

ULBJERG: Ulbjerg Gymnastikforening startede det nye år, lørdag, 5. januar, hvor gymnastikforeningen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste