onsdag 24. april 2019

Den lokale brugs har igen fået vind i sejlene

Af: Hanne Monrad

Medlemmer var mødt op til årsmødet i sidste uge for at høre nyt om den lokale ”Brugs”

Uddeler Per . B. Mortensen, formand for butiksrådet Gitte Vetter og Henning Hougesen, som fik tak og gavekurv til SuperBrugsens årsmøde.

AALESTRUP: Omsætningen er steget og det er brugsuddeler Per B. Mortensen glad og stolt over, men det indebærer også at butikken har nået en omsætning, så den skal holde lukket på helligdage . Det er faktisk et år før planlagt!
- Det siger loven at vi skal, siger Per B. Mortensen, men det betyder jo også, at vi mister en stor omsætning i de dage Men det ser ud til at grænsen bliver hævet til næste år, så det kan jo blive ændret igen, men det vil vi selvfølgelig kæmpe for, at det ikke sker.
Det var formanden for Butiksrådet, Gitte Vetter, der bød velkommen og umiddelbart efter aflagde hun rådets beretning for året og hun kunne konstatere, at det ”ikke har været så ringe endda”!
- At sidde i SuperBrugsens butiksbestyrelse betyder, at man er medlemmernes repræsentant i butikken og butikkens ambassadører i lokalsamfundet, i samspil med butikkens ansatte, sagde Gitte Vetter.
Butiksbestyrelsen arbejder aktivt for at styrke butikken, det lokale fællesskab og Coops demokrati, mærkesager og værdier. Det betyder, at medlemmerne i Coop har mulighed for at få indflydelse gennem butiksrådet.
Om Coops mærkesager nævnte Gitte Vetter, at det hun personlig syntes er, at Coop skal gøre langt mere ud af økologi og bæredygtig fremstilling af vores råvarer.
- Der kan stort set i alle varegrupper findes økologiske produkter, som et alternativt tilbud til det konventionelle. Det skal der reklameres mere for, sagde Vetter.
- Coops værdier: Coop har også en 2020 plan. Der ligger en strategi for de næste tre år, hvor der vil blive lavet forbedringer for et meget stort beløb. Der skal bl.a. lægges mere vægt på fremstilling af færdigretter.
- Det ser vi også her i vores lokale SuperBrugs, hvor den dygtige slagterafdeling laver massive fremstød for færdigretter.
Butiksbestyrelsen arbejde er også at være med til at gøre vores SuperBrugs synlig i lokalsamfundet , blandt andet ved at have mange aktiviteter og arrangementer i butikken.
Godt med flere butikker
Gitte Vetter omtale også, åbningen af den nye Rema 1000 butik i efteråret.
- Det er ingen hemmelighed, at uddeleren var spændt på, hvad det kunne indebære. Men der var ingen grund til bekymring, det viste sig, at Super Brugsens omsætning steg i den uge, hvor Rema 1000 åbnede.
- Jeg tror det er utrolig vigtigt, at der er flere butikker af nogenlunde samme slags. Kunderen kommer til byen, når udvalget er større. Så jeg tror bestemt, at dagligvarebutikkerne supplerer hinanden på en god måde.
Gitte Vetter afsluttede sin beretning med at takke personale og bestyrelse og en tak til Per B. Mortensen for at komme tilbage og få sat skik på butikken igen.
Efter formandens beretning var turen kommet til uddeler Per B. Mortesen, for at fortælle om butikkens situation og fremtidsplaner.
- Der er ting, som jeg gerne vil fremhæve: Vores omsætning er steget og vi har fået en flot fremgang.
Jeg gerne takke alle kunder for, at i har taget imod den nye ”ledelse" af butikken. Vi arbejder meget med at skabe en god stemning i butikken.
Butiksresultatet er steget fra minus til plus. Det er faktisk den bedste udvikling i en SuperBrugs i Danmark, hvilket udløste et flot skulderklap til personalet på vort kædeseminar. Det er vi stolte af!
- Vi fik i 2006 tilsagn om, at få etableret en vaskehal. Så den har været længe undervejs af forskellige årsager, men nu er den her, stor og flot og bliver benyttet rigtig meget.
Lytter og lærer af kunderne
- Vi lytter meget til vore kunder og derfor ansatte vi i begyndelsen af 2018 en ny souschef og en ny slagtermester. Det er vores ønske, at satse mere på vores slagterafdeling og det går rigtig godt. Vi kan noget de andre ikke kan! Desuden har vi nedsat prisen på 1500 varer så vi følger prisen.
Uddeleren følger også spændt med, på de kundetilfredshedsundersøgelser, der ind imellem bliver lavet.
- Vi arbejder hele tiden på at blive bedre og ”Kundemeteret” er et godt signal om, hvor vi skal sætte ind. Blandt andet vil vi, på opfordring fra vore kunder, klæde vores unge kassemedarbejdere bedre på og udstyre dem med et navneskilt.
Uddeler Per B. Mortensen takkede også butiksrådet for et godt samarbejde og til personalet for ”at tro på det vi har i gang og den indsats i har ydet”!
En der yder en særlig frivillig indsats i SuperBrugsen i Aalestrup er Henning Hougesen, som man ofte møder med en fejekost eller en pudseklud for at området omkring butikken bliver holdt rent og ordentligt. Som tak fik han overrakt en gavekurv.
På valg til butiksrådet var Anette Andersen, Anders Liltorp og Poul Monrad. Alle tre blev genvalgt. Hans Jørgen Møller indtrådte i butiksrådet efter Rosa Nørskov, der ikke ønskede at fortsætte.
Efter en hyggelig aften med god orientering og lækkert mad var der en gave til alle der var kommet. En pose med vin og lækkerier til en hyggeaften.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste