onsdag 01. maj 2019

Gedsted Mejeri udvider produktionen til det dobbelte

Af: Ture Damtoft

Stor succes har tømt lagrene på det lokale mejeri, der nu vil investere i udvidelse på 240 kvadratmeter

Lars Rosa-Stisen, tv. og Mike Uldahl Andersen i et af mejeriets kølerum, hvor de endnu har et lille lager af deres populære Blå Kornblomst ost.

GEDSTED: Det ser lidt stille ud foran bygningerne på Østergade 23 i Gedsted, men bag murene er der faktisk så travlt, at kapaciteten nu skal udvides til det dobbelt.
- Vi har et fast motto, der hedder, at vi skal kunne producere det, som Thise kan sælge, siger medejer Lars Rosa-Stisen, der sammen med den anden medejer Mike Uldahl Andersen lige har fundet en times tid til at fortælle Vesthimmerlands Avis om deres store planer.
De vil udvide med 240 m2 i to etager og havde håbet, det kunne være blevet færdigt til sommer.
- Vi slåsser med byggetilladelser. Vi sendte planer ind i begyndelsen af året, og så har der været en kommunikation frem og tilbage, men vi har ikke fået nogen afgørelse endnu. Vi skulle gerne have været færdige til sommerferien, men det, synes håndværkeren, er måske lidt urealistisk nu, siger Lars Rosa-Stisen med lidt ærgrelse.
For der er hårdt brug for mere plads til produktionen. Både afdrypningsrum, lagerrum og ikke mindst plads til produktionen.
Mejeriet, der kun leverer til Thise Mejeri og får al mælken derfra, producerer kun blåskimmeloste, og i 2018 blev det til omkring 300 tons ost fordelt over deres forskellige produkter. De 300 tons er bare ikke nok. Lageret af den stærke Viking Blue blev tømt op til jul, og de kæmper med at holde trit med efterspørgslen på deres meget populære Blå Kornblomst ost.
Kun oplevet fremgang
Når tilbygningen engang står færdig vil mejeriet have kapacitet til at producere omkring 600 ton ost, og med så stor succes i salget har ejerne ikke betænkeligheder med at udvide - selvom investeringen løber op i langt over en million kroner.
- Vi regner med omkring en million for selve bygningen, og så kommer der inventar oveni. Der skal indkøbes rigtig mange forme, borde og stativer til ostene. Når det er rustfrit stål, så koster sådan et ostestativ hurtigt 14.000 kroner, men det går så heller ikke til, siger Mike Uldahl Andersen.
Han købte sig ind i firmaet i 2016 og har kun oplevet fremgang - en fremgang som har været markant lige siden 2008, hvor Lars Rosa-Stisen blev medejer.
- Det startede med Per Kristensen, som var ham, der udviklede vores mest populære ost Blå Kornblomst i sin tid. Jeg købte mig ind i det som en slags generationsskifte, og nu er Mike så kommet til. Næste skridt bliver at finde en, der vil overtage efter mig, så Mike ikke kommer til at stå alene med det, for det er for meget for én mand, siger Lars Rosa-Stisen og bliver suppleret af sin medejer.
- Vi har bygget til stort set hvert år, siden jeg købte mig ind. Det er gået hurtigere, end jeg havde regnet med, og der skal løbes stærkt engang imellem. Nu har vi nogle år til at finde den rigtige partner at få med, og det skal helst være en der bor lokalt, siger Mike Uldahl-Andersen, der selv er flyttet til Vesthimmerland med familien for at kunne være tæt på arbejdet.
Nok sælges der ikke til lokale kunder, men de holder på at bruge lokale håndværkere, og de ansatte.
- Der er da en vis stolthed over, at en lokal virksomhed kan klare sig så godt. Og med Den Gamle Foderstof, som vi åbnede sidste år, har der været nok at se til. Nu glæder vi os til at få de nye bygninger op at stå, så vi igen kan følge med efterspørgslen, siger Lars Rosa-Stisen.


onsdag 22. maj 2019

"Aaglimt" i Aalestrup er nu blevet certificeret

Certificering som senioridrætscenter skal bidrage til sammenhold og sundhed for beboerne

onsdag 22. maj 2019

Knarberfrokost kun for damer i Aalestrup

Knaberfesten i Aalestrup er lige om hjørnet og Knaberdronning Anne-Marie Sørensen er i sving

onsdag 22. maj 2019

Fond har igen doneret beløb til foreinger i Aalestrup og Gedsted

Fonden har i de seneste måneder delt knap 150.000 kr. ud til gode lokale formål

onsdag 15. maj 2019

Røde lygter til revy i Aalestrup

Årets Knaberrevy blev en stor succes med totalt udsolgt

onsdag 15. maj 2019

Danmarks bedste gymnasielærer bor i Aalestrup

AALESTRUP: Det er dagbladet Politiken som for syvende gang uddeler undervisningspriser.I år blev...

onsdag 15. maj 2019

Indvielse af ny lege- og aktivitetsplads i Gedsted

GEDSTED: Der sker mange gode ting i Gedsted.I 2015 blev der afsat tre mio. kroner til byfornyelse i...

onsdag 08. maj 2019

Spejderne i Aalestrup fejrede 75 års jubilæum

De grønne spejdere har sat deres præg på byen i 75 år

onsdag 08. maj 2019

Unge Forskere fra Skals tog flot tredjeplads

De unge 9. klasses elever har fundet en metode til at bruge bionedbrydelige komponenter

onsdag 08. maj 2019

Gedsted klar til at give akut førstehjælp

GEDSTED: Et korps på 20 mænd og kvinder fik i lørdags beviset på, at de færdiguddannede og klar til...

onsdag 01. maj 2019

Gedsted Mejeri udvider produktionen til det dobbelte

Stor succes har tømt lagrene på det lokale mejeri, der nu vil investere i udvidelse på 240...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste