- Din lokale ugeavis

onsdag 26. juni 2019

Aktivt ægtepar blev det nye hyrdepar i Gedsted

Af: Hanne Monrad

Helle Betzer Christoffersen og Thomas Christoffersen - nye Gedehyrder 2019.

GEDSTED: Som et af de sidste programpunkter i Gedeskægsfesten og et af de mest populære, er når der skal tages afsked med det gamle hyrdepar og der skal kåres et nyt.
Tidligere har man afviklet kåringen ved festpladsen ved hallen eller som sidste år, på Gedsted Skole, men i år havde festkomiteen henlagt mange arrangementer til det hyggelig torv i Gedsted og således også da der skulle røbes navnene på det nye hyrdepar
Og søndag eftermiddag kunne de to konferenciers, Niels Heebøll og Erik Kragelund betræde scenen eller rettere trappen til Medborgerhuset, som skulle udgøre en scene.
Først skulle der tages værdigt afsked med det afgående par, Jette og Jens Djørup Sørensen, som udtalte en tak for et godt år, hvor de havde haft mange gode oplevelser og var blevet taget godt imod alle vegne. Parret fik både blomster og gaver som tak for en god indsats gennem året.
Niels Heebøll og Erik Kragelund kunne så gå i gang med præsentationen af de nye par, selvfølgelig på deres egen lidt finurlige måde, så der gik lang tid før publikum kunne gætte, hvem der i år skulle have hæderstitlerne.
Men til sidst blev navnene røbet: Helle Betzer Christoffersen og Thomas Christoffersen, som også danner par i det private liv.
Hyrdinde i Gedsted 2019
Helle Betzer Christoffersen, er født 1968 og vokset op i Gedsted. Uddannelses- og arbejdsmæssigt har hun prøvet lidt af hvert
Efter skoletiden på Gedsted skole fik hun plads i huset, taget HF i Ranum og en fik uddannelse som syerske.
Helle har arbejdet som syerske i flere forskellige virksomheder og har undervejs været en tur omkring konfektionsskolen i Herning
Siden fulgte hun en gammel drøm og tog pædagoguddannelsen i Ranum og har siden været ansat i Viborg kommune som hjemmevejleder og mentor. Siden udvidet med gruppebaseret bostøtte og arrangementer omkring sundhedshuset. Sidst har hun taget en uddannelse som kostvejleder
I fritiden dyrket Helle megen idræt, bl.a. håndbold, badminton og ridning.Hun har som ung været med til at etablere ridestalden på Sønderbyvej i Gedsted og har som syerske været med til at sy dragter, da der blev startet levende landsbyarrangementer i Vesterbølle.
I Gedsted har hun desuden været aktiv i løbeklubben, hvor hun i dag sidder i bestyrelsen og interessen for motion førte også til et en indsats for at få etableret et fitnesscentret i Gedsted Hallen.
I forbindelse med den årlige byfest har hun været med i salatbaren og tilrettelæggelsen af Gedeskægsløbet, og så var hun med i den gruppe, der tog over, da byfesten for nogle år siden hang i en tynd tråd. Her ydede hun sammen med resten af byfestkomiteen en vigtig indsats for at nytænke Gedeskægsfesten, så den kunne overleve i en ny form.
Hun er i dag gift med årets hyrde Thomas.
Hyrde i Gedsted 2019
Hyrden er født i Randers i 1971, som den yngste af fire søskende, men allerede som fem-årig flyttede han til Hvilsom sammen med sin mor og hendes nye mand. Han følte sig hurtigt hjemme i Hvilsom og fik mange nye legekammerater.
Her begyndte han også i 1. klasse sammen med Kim og Søren. Ja, de var kun de tre i klassen skoletiden igennem, men klassen blev derfor samlæst med naboklasserne.
Han satte første gang sine ben i Gedsted i forbindelse med skolernes atletikstævne i den gamle Aalestrup Kommune. Efter 7. klasse kom han på Realskolen i to år. Mens han gik her, fik han smag for landbruget, og uden for skoletiden fik han arbejde ved en landmand på egnen i to timer hver dag samt i weekenderne.
Men landmanden syntes, han skulle videre, så da han var kommet ud af skolen kom han til Roum og blev fodermester, men han var ikke begejstret for arbejdspladsen, sagde op og fik en anden fodermesterstilling ved Aars på en større gård under bedre forhold. Her havde han tre gode år, men en komplicering med noget forelskelse stoppede dette samarbejde, og så skiftede han fuldstændig branche og kom i lære som hånd- og maskinformer på et metalstøberi i Blære. Det gik rigtigt godt indtil en arbejdsulykke, hvor en kran faldt ned over ham og sendte ham på sygemelding i længere tid..
Arbejdsskaden blev ved med at plage ham, og efter forskellige andre jobs endte han med at starte et rengøringsselskab i Viborg. Det gik forrygende godt, der var ansat 20 mand, da det gik allerbedst. Men tiderne ændrede sig, arbejdstiderne blev for lange, så han trimmede firmaet ned til tre mand. Efter en skilsmisse i 2007 besluttede han at komme ned på normal arbejdstid, og i dag er det så blevet til et en-mands firma.
Thomas har i sin tid i Gedsted været dybt engageret inden for motionsområdet. Han var med til at starte Gedsted Løbeklub og var meget aktiv inden for denne, og han stiftede også en cykelafdeling af klubben.
Da der blev arbejdet på at danne en Fitness forening i Gedsted, var det helt naturligt, at han gik ind i det også, og han kom med det samme ind i bestyrelsen.
Han har gennem årene været aktivt med til at arrangere byfesten, og sidste år, da det så ud til at der ingen byfest ville blive, var han primus motor i, at få stablet en ny komité og en byfest på benene, så han har en stor aktie i årets byfest, hvor man så også har valgt ham til at modtage hæderen som hyrde.
Han mødte sin nuværende kone i 2007 og blev gift med hende i 2008, og nu skal de så danne hyrdepar det næste år.
Det nye hyrdepar fik også gaver og blomster og ets tort tillykke med på vejen!


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...