- Din lokale ugeavis

onsdag 02. oktober 2019

Butiksejer i Aalestrup gik selv efter tyvene

Konfronterede tyven og fik tyvekoster tilbage inden politiet blev indblandet

Af Ture Damtoft
AALESTRUP: Niklas Jensen og Sandie Christensen fik sig noget af et chok forrige fredag.
Ejerne af butikken Is Kongen på Vestergade i Aalestrup havde lukket ned for sæsonen, men skulle lige forbi butikken efter en soft-ice maskine og is til en 60-års fødselsdag i familien.
Men de mange gæster måtte skyde en ispind efter isen, for der var ikke nogen soft-ice maskine. Ej heller fire gulv-vaskemaskiner, to støvsugere, en computer, to overvågningskameraer, en hel del elektrisk værktøj, flere kasser krymmel til soft-ice og endda en hel del is i løsvægt. Og 2700 kroner i byttepenge.
Til gengæld var der masser af rod ud over det hele, som Niklas Jensen og Sandie Christensen var blevet næsten færdige med at rydde op, da Vesthimmerlands Avis kom på besøg.
- Vi kunne se, de var kommet ind gennem brevsprækken, og så må de have haft en tang eller noget andet, så de kunne få låsen op. De har været rundt i hele butikken, baglokalet og lageret, som vi har ude ved siden af. Så har de låst døren igen, og er gået ud ad døren til lageret. Hvorfor aner jeg ikke, de har måske tænkt, at det ville vildlede os eller politiet, siger Niklas Jensen.

Tyven var stamkunde
Med det samme de opdagede tyveriet, havde de også en stærk mistanke om, hvem der kunne være indblandet.
En stamkunde i is-butikken, der bor nogle få hundrede meter fra butikken.
Så de gik hen og ringede på og spurgte direkte, om han havde været med til indbruddet.
- Han indrømmede det, og så spurgte vi selvfølgelig, hvor han havde gjort af alt det, han havde stjålet. Så brugte vi en times tid på at gå rundt til forskellige steder i Aalestrup, og vi endte med at få tre maskiner til en værdi af 150.000 kroner tilbage. Resten vidste han ikke hvor var, men han var heller ikke alene om det, siger Niklas Jensen, der ikke vil fortælle, præcist hvem han har mistanke til.
Men at det er fire-fem stykker, og at alle bor i Aalestrup, vil han gerne bekræfte. Og han viser også Vesthimmerlands Avis de tre steder, hvor han og Sandie Christensen nu véd, som bliver brugt til at gemme tyvekoster.

Ved hvem de er
Parret er fortsat ret gale over indbruddet, men også kraftigt skuffede. De flyttede til området for tre år siden, og da de åbnede butikken, var tanken, at alle skulle være velkomne. Også dem, som måske ikke er byens bedste børn. En sådan var indbrudstyven og altså også stamkunden.
- Vi ville lave et frirum for alle, og hvor alle typer følte sig velkomne. Ham, vi havde fat i, kommer i butikken hele tiden, og det er også det, man bliver så skuffet over. Jeg spurgte ham, om ikke vi altid havde behandlet ham godt, og det kunne han kun sige ja til. Hvorfor han så alligevel begår sådan et indbrud, kunne han ikke komme med en forklaring, siger Sandie Christensen, der ryster på hovedet og må give sin mand ret i, at det må være vaneforbrydere, der bare er ligeglade.
Politiet er naturligvis også blevet indblandet, men først efter en god gang selvtægt som gav bytte i form at de returnerede maskiner. Nu venter de på at høre mere fra politiet om indbruddet, men de vil gerne i dialog med de andre handlende i byen om at gøre noget ved kriminaliteten i og omkring butikkerne.
- Det er jo vores levebrød og penge til lønninger, som de stjæler, og det gælder for alle butiksejere, som har indbrud. Vi har en mistanke til, at der er fem i grupperingen, og hvis alle butiksejerne snakker sammen, kan vi måske finde en metode til at afskrække dem. Vi véd, hvem de er, og det gør de fleste nok. Så hvis vi går sammen om at stoppe dem, kan det være, de stopper, siger Niklas Jensen.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil