- Din lokale ugeavis

torsdag 03. oktober 2019

Den Gamle Foderstof vandt is-pris

Af: Ture Damtoft

Pernille Rosa-Stisen med diplomet for hendes gourmet-is - kaffeis med knas.

GEDSTED: Pernille Rosa-Stisen fra Den Gamle Foderstof i Gedsted vandt tirsdag Mejeribrugets Gourmetpris for sin kaffeis-med-knas.
Det skete på en messe i Herning, men prisvinderen var ikke selv tilstede.
- Jeg havde ikke fået noget at vide mandag aften, og det stod ellers, at de ville kontakte os. Så, jeg troede jo ikke, jeg ville vinde. Men Lars og Mike skulle derned alligevel, og så fik de jo prisen, fortæller Pernille Rosa-Stisen, der gennem et år har knoklet for at gøre Den Gamle Foderstof til en succes og i den forbindelse har udviklet sine egne is.
Men selvom han synes de smager godt, skulle hendes mand Lars Rosa-Stisen, ejeren af Gedsted Mejeri sammen med Mike Andersen, da lige drille.
- Lars grinede af mig, men jeg ville være med alligevel. Jeg kom så med min termokasse med to x fire liter i, som var minimum. Fra andre var der lastbiler med hele paller af is, siger Pernille Rosa-Stisen.
Den skiderik
Da hun ikke havde hørt noget om mandagen, var planerne lagt for tirsdagen, da mejeriforeningen ringede udaf det blå og sagde tillykke med prisen.
- Hun kunne ikke forstå, jeg ikke var nede til prisoverrækkelsen, men os små er jo nødt til at prioritere, og jeg havde ikke tid til at være på messen hele tiden. Men, havde jeg vidst, vi ville vinde, var jeg selvfølgelig taget derned. Nu blev det Lars, der ikke har noget med isen at gøre, der fik prisen - den skiderik, griner Pernille Rosa-Stisen, der gik igang med at lave is for tre år siden og har udviklet dem for at kunne tilbyde noget særligt til kunderne i Den Gamle Foderstof.
At det var god is, var hun ikke i tvivl om.
- Langt henad vejen er det isen, der driver caféen, og folk kommer ind og spørger efter den. Jeg havde også min hyldeblomst-is med blomster med, den er også populær hos kunderne, siger Pernille Rosa-Stisen, som ikke er i tvivl om, at prisen og hæderen skal bruges til at styrke caféen.
- Det var en god anerkendelse efter hårdt slid med at starte Den Gamle Foderstof op i Gedsted, som ikke er den mest oplagte by at drive café i. Det giver en kæmpe reklameværdi, som betyder meget for vores lille butik, siger i øvrigt selv-lærte Pernille Rosa-Stisen.
Hun beskriver den vindende kaffeis med knas som en is lavet på italienske principper, men den er lidt mere cremet på grund af, at mælen i isen har et lidt større indhold af fløde. Og så er den naturligvis økologisk.
Den fik følgende kommentarer fra dommerpanelet: Imponerende mejerihåndværk, der lykkes med at være både flødecremet og sprødt, meget præcist tilsmagt med en perfekt disponeret sødme og en meget naturlig og behagelig kaffesmag. Skøn og innovativ kaffedessert.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken