torsdag 03. oktober 2019

Den Gamle Foderstof vandt is-pris

Af: Ture Damtoft

Pernille Rosa-Stisen med diplomet for hendes gourmet-is - kaffeis med knas.

GEDSTED: Pernille Rosa-Stisen fra Den Gamle Foderstof i Gedsted vandt tirsdag Mejeribrugets Gourmetpris for sin kaffeis-med-knas.
Det skete på en messe i Herning, men prisvinderen var ikke selv tilstede.
- Jeg havde ikke fået noget at vide mandag aften, og det stod ellers, at de ville kontakte os. Så, jeg troede jo ikke, jeg ville vinde. Men Lars og Mike skulle derned alligevel, og så fik de jo prisen, fortæller Pernille Rosa-Stisen, der gennem et år har knoklet for at gøre Den Gamle Foderstof til en succes og i den forbindelse har udviklet sine egne is.
Men selvom han synes de smager godt, skulle hendes mand Lars Rosa-Stisen, ejeren af Gedsted Mejeri sammen med Mike Andersen, da lige drille.
- Lars grinede af mig, men jeg ville være med alligevel. Jeg kom så med min termokasse med to x fire liter i, som var minimum. Fra andre var der lastbiler med hele paller af is, siger Pernille Rosa-Stisen.
Den skiderik
Da hun ikke havde hørt noget om mandagen, var planerne lagt for tirsdagen, da mejeriforeningen ringede udaf det blå og sagde tillykke med prisen.
- Hun kunne ikke forstå, jeg ikke var nede til prisoverrækkelsen, men os små er jo nødt til at prioritere, og jeg havde ikke tid til at være på messen hele tiden. Men, havde jeg vidst, vi ville vinde, var jeg selvfølgelig taget derned. Nu blev det Lars, der ikke har noget med isen at gøre, der fik prisen - den skiderik, griner Pernille Rosa-Stisen, der gik igang med at lave is for tre år siden og har udviklet dem for at kunne tilbyde noget særligt til kunderne i Den Gamle Foderstof.
At det var god is, var hun ikke i tvivl om.
- Langt henad vejen er det isen, der driver caféen, og folk kommer ind og spørger efter den. Jeg havde også min hyldeblomst-is med blomster med, den er også populær hos kunderne, siger Pernille Rosa-Stisen, som ikke er i tvivl om, at prisen og hæderen skal bruges til at styrke caféen.
- Det var en god anerkendelse efter hårdt slid med at starte Den Gamle Foderstof op i Gedsted, som ikke er den mest oplagte by at drive café i. Det giver en kæmpe reklameværdi, som betyder meget for vores lille butik, siger i øvrigt selv-lærte Pernille Rosa-Stisen.
Hun beskriver den vindende kaffeis med knas som en is lavet på italienske principper, men den er lidt mere cremet på grund af, at mælen i isen har et lidt større indhold af fløde. Og så er den naturligvis økologisk.
Den fik følgende kommentarer fra dommerpanelet: Imponerende mejerihåndværk, der lykkes med at være både flødecremet og sprødt, meget præcist tilsmagt med en perfekt disponeret sødme og en meget naturlig og behagelig kaffesmag. Skøn og innovativ kaffedessert.


onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

onsdag 24. marts 2021

Arbejdet i midtbyen er ved at 'synge på sidste vers'

Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup

onsdag 17. marts 2021

5. og 6. kl. tilbage på Aalestrup Skole

Skolens personale "sover med støvlerne på"

Arkiv

ingen nyheder i denne liste