onsdag 09. oktober 2019

Foredrag i Aalestrup med Jesper Nøddesbo

Af: Ture Damtoft

Flot opbakning hjælper med penge til foreningen Carpe Diem

Jesper Nøddesbo holder foredrag i Aalestrup om bl.a. danmarks eneste børne-hospice.

AALESTRUP: Foreningen Carpe Diem, der støtter kræftramte og socialt udsatte børn og deres familier, har i efteråret 2019 fokus på uhelbredeligt kræftsyge børn.
Umiddelbart før sommerferien i år har foreningen støttet 11 kræftsyge børn og deres familier fra hele Nordjylland med forskellige ting.
- I Carpe Diem fokuserer vi hvert halve år på et tema, som kommer ind under vores formål. Vi har valgt at fokusere på uhelbredeligt kræftsyge børn, og den hjælp, vi har givet, har været alt fra en tur i et sommerland til tøj for 1000 kroner. Der er nogle familier, hvor økonomien er blevet så presset - bl.a. på grund af sygdom - at selv et nyt sæt tøj er en stor hjælp, fortæller formand for Carpe Diem, Poul Erik Jensen.
For at sætte yderligere fokus på kræftsyge børn, har han inviteret Jesper Nøddesbo til at holde foredrag i Aalestrup Idrætscenter på torsdag, 10. oktober om bl.a. danmarks eneste hospice for børn - Lukashuset.
- Jeg er sikker på, der venter alle som kommer til foredraget en rigtig spændende og tankevækkende aften, siger Poul Erik Jensen, der ikke ligger skjul på, at der skal penge i kassen, så foreningen kan fortsætte deres gode arbejde.
For at støtte op har et par foreninger og virksomheder fra Aalestrup købt i alt 200 billetter, men med plads til omkring 800, skal folk bare komme strømmende til - også på selve dagen hvor der sælges billetter i døren.
- Jeg skal hilse og sige, der er et meget stort behov for støtte. Vi får rigtig mange ansøgninger. Frem til jul kommer der mange ansøgninger fra familier, som er i bekneb for penge. Og vi har i forvejen så mange ansøgninger, at kassen er ved at være tom, så vi tager et slag for at få flere penge i kassen, så vi også kan give julehjælp, fortæller Poul Erik Jensen.
Han understreger, at foreningen er i kontakt med alle familier, inden støtten gives. For der har været et par eksempler på familier, som ikke ligefrem kunne beskrives som hverken værdigt trængende eller udsatte.
- Vi havde en familie, der søgte om hjælp, og så viste det sig, de havde en indtægt på 900.000 kroner. Så vi taler med alle familier og kommunerne, inden vi giver støtte. Det er mest i lokalområdet, men vi får også ansøgninger fra andre steder i landet, og hver sag bliver individulet bedømt, siger Poul Erik Jensen, der kan mærke, at foreningen er blevet lidt mere kendt.
F.eks. vandt den en pris ved Tidens Kunst messen tidligere på året, og omtalen i den og andre forbindelser har givet respons.
- Det er første gang, jeg mærker så kraftig en opbakning, og det er nok fordi, vi er blevet lidt kendte. Det er ikke vores formål at være kendte, men det hjælper til at samle penge ind, og hver en krone går ubeskåret til kræftsyge og udsatte børn. Vi er gået i gang med at tegne firmamedlemsskaber, og der har været en god start og god respons fra virksomhederne. Det er dejligt med lokale virksomheder, som er socialt bevidste og engagerede, siger Poul Erik Jensen.


onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

onsdag 24. marts 2021

Arbejdet i midtbyen er ved at 'synge på sidste vers'

Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup

onsdag 17. marts 2021

5. og 6. kl. tilbage på Aalestrup Skole

Skolens personale "sover med støvlerne på"

Arkiv

ingen nyheder i denne liste