onsdag 09. oktober 2019

Foredrag i Aalestrup med Jesper Nøddesbo

Af: Ture Damtoft

Flot opbakning hjælper med penge til foreningen Carpe Diem

Jesper Nøddesbo holder foredrag i Aalestrup om bl.a. danmarks eneste børne-hospice.

AALESTRUP: Foreningen Carpe Diem, der støtter kræftramte og socialt udsatte børn og deres familier, har i efteråret 2019 fokus på uhelbredeligt kræftsyge børn.
Umiddelbart før sommerferien i år har foreningen støttet 11 kræftsyge børn og deres familier fra hele Nordjylland med forskellige ting.
- I Carpe Diem fokuserer vi hvert halve år på et tema, som kommer ind under vores formål. Vi har valgt at fokusere på uhelbredeligt kræftsyge børn, og den hjælp, vi har givet, har været alt fra en tur i et sommerland til tøj for 1000 kroner. Der er nogle familier, hvor økonomien er blevet så presset - bl.a. på grund af sygdom - at selv et nyt sæt tøj er en stor hjælp, fortæller formand for Carpe Diem, Poul Erik Jensen.
For at sætte yderligere fokus på kræftsyge børn, har han inviteret Jesper Nøddesbo til at holde foredrag i Aalestrup Idrætscenter på torsdag, 10. oktober om bl.a. danmarks eneste hospice for børn - Lukashuset.
- Jeg er sikker på, der venter alle som kommer til foredraget en rigtig spændende og tankevækkende aften, siger Poul Erik Jensen, der ikke ligger skjul på, at der skal penge i kassen, så foreningen kan fortsætte deres gode arbejde.
For at støtte op har et par foreninger og virksomheder fra Aalestrup købt i alt 200 billetter, men med plads til omkring 800, skal folk bare komme strømmende til - også på selve dagen hvor der sælges billetter i døren.
- Jeg skal hilse og sige, der er et meget stort behov for støtte. Vi får rigtig mange ansøgninger. Frem til jul kommer der mange ansøgninger fra familier, som er i bekneb for penge. Og vi har i forvejen så mange ansøgninger, at kassen er ved at være tom, så vi tager et slag for at få flere penge i kassen, så vi også kan give julehjælp, fortæller Poul Erik Jensen.
Han understreger, at foreningen er i kontakt med alle familier, inden støtten gives. For der har været et par eksempler på familier, som ikke ligefrem kunne beskrives som hverken værdigt trængende eller udsatte.
- Vi havde en familie, der søgte om hjælp, og så viste det sig, de havde en indtægt på 900.000 kroner. Så vi taler med alle familier og kommunerne, inden vi giver støtte. Det er mest i lokalområdet, men vi får også ansøgninger fra andre steder i landet, og hver sag bliver individulet bedømt, siger Poul Erik Jensen, der kan mærke, at foreningen er blevet lidt mere kendt.
F.eks. vandt den en pris ved Tidens Kunst messen tidligere på året, og omtalen i den og andre forbindelser har givet respons.
- Det er første gang, jeg mærker så kraftig en opbakning, og det er nok fordi, vi er blevet lidt kendte. Det er ikke vores formål at være kendte, men det hjælper til at samle penge ind, og hver en krone går ubeskåret til kræftsyge og udsatte børn. Vi er gået i gang med at tegne firmamedlemsskaber, og der har været en god start og god respons fra virksomhederne. Det er dejligt med lokale virksomheder, som er socialt bevidste og engagerede, siger Poul Erik Jensen.


onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

onsdag 06. maj 2020

Vesthimmerland stor vinder i udligningsreform

Kommunen får statsfinansierede skattelettelser for 39,2 mio. kr.

onsdag 06. maj 2020

Mindedag for befrielsen måtte aflyses i Aalestrup

Måske højtidelighed på et senere tidspunkt

Arkiv

ingen nyheder i denne liste