- Din lokale ugeavis

onsdag 20. november 2019

Fest, farver og julestemning i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Julemanden og hans hjælpere sørgede for, at Hilda og Keld Heick kom rundt på Julemessen på cykel.

AALESTRUP: Julemessen i Aalestrup, som blev afviklet søndag i Aalestrup Idrætscenter, er ved at vokse sig til en gedigen succes. De senere år har der været stor opbakning om den årlige julemesse og antallet af stande nåede i år op på 42 flotte julepyntede stande, så der var godt fyldt op i de to store haller i Idrætscenteret. Alle havde gjort et stort arbejde i at give publikum en god oplevelse og inspiration til den snarlig kommende jul.
Interessen for at besøge Julemessen er fortsat stor, og allerede da dørene blev åbnet, væltede det ind med besøgene. Tidspunktet for åbningen blev sidste år ændret til en halv time tidligere, end det har været førhen og det viste sig, at mange gerne mødte op lidt tidligere for at få det hele med fra starten, så det havde julemesseudvalget valgt at gøre igen i år.
Den tidlige åbningstid er sandsynligvis også medvirkende til, at mange mødte op for at få gratis kaffe og rundstykker. Der var stor søgning til kaffebordet og rundstykkerne blev hurtig fortæret, selvom man i år havde sørget for at købe ekstra mange ind.
Det er Aalestrup Handel & Erhverv, der arrangerer messen og også i år, var der et meget varieret udbud af stande fra forskellige butikker, firmaer og foreninger.
- De senere år er der mange foreninger og institutioner, der har ønsket at være med, fortæller ejendomshandler Ole Mortensen, formand for Julemesseudvalget men det synes vi også er fint. Det giver en levende og varieret messe. Det er et godt forum, at få sit budskab ud, lyder det fra mange af deltagerne.
Et ideelt vejr
Mange havde valgt at besøge den traditionelle Julemesse og vejrmæssigt var det også ideelt. dog med lidt regn først på dagen, så det var en grå og trist søndag, men indenfor i Idrætscenteret var der varme, flotte stande og rigtig julehygge. Så der var gode muligheder for at komme i den rette stemning til den forestående højtid. Og ikke mindst få inspiration eller køb af julegaver.
Mange kommer langvejs fra for at opleve den hyggelige optakt til julen og der var da også et udbud af gode tilbud, som nok kunne lokke tegnebogen op af lommen på de fleste.
Som den første underholdning på scenen i år, var det sangerparret Hilda og Keld Heick, der havde taget turen fra deres hjem i Holte til Aalestrup og forventningerne til dem, blev indfriet, som altid meget veloplagte og småskændende, men også med deres dejlige kendte sange, krydret med flere julesange tog de publikum med storm.
Senere på formiddagen blev det traditionelle modeshow, naturligvis med Per Bisgaard som veloplagt konferencier, afviklet på scenen. Modeshowet, som altid har været et populært indslag, trak også i år mange mennesker til, som gerne vil se den sidste mode fra de deltagende forretninger: Inge & Birthe, Farsø, Din Tøjmand, Farsø, Ellen Kristensen, Nørager, Stil & Sko, Farsø, samt de lokale XL Byg og Salon Askepot, fra Aalestrup. I år havde blomsterbutikken Tusindfryden valgt at vise nogle meget flotte blomsterkreationer, som modellerne havde med på podiet.
Og lige fra Per Bisgaard startede med at præsentere de første mannequiner på podiet, gik det slag i slag med flotte damer og herrer, der viste efterårets og vinterens moder i såvel inde - som udetøj til hverdag og fest, samt arbejdstøj. Otte modeller, både damer og herrer, fra Salon Askepot viste flotte hårmoder, hvor alle modeller var iklædt mode fra genbrugsforretningen ”Blå Kors” i Aalestrup.
Som afslutning kom alle modellerne og forretningsindehaverne på podiet med en rød rose, som blev kastet ud til publikum og gav dermed en festlig afslutning på et flot modeshow. Og som sædvanlig var der fine præmier til publikum fra de medvirkende butikker.
Folkene fra Hotel Simested Kro, var mødt op og havde lavet en lækker solid frokost til de mange gæster og der var i flere timer kø omkring bordet med de lækre juleretter. Også andre steder var der mulighed for at få sulten stillet, bl.a. hos Knaberparret, som var mødt, med den til lejligheden, flotte julepyntede pølsevogn, blev der solgt friskbagte vafler og parrets nye ”Aalestrup” vin blev præsenteret.
Kor med 35 børn
Sidste år havde arrangørerne formået at få det nystartede Aalestrup Skoles Børnekor til at møde op og synge nogle julesange fra scenen. Det blev så stor en succes, at de selvfølgelig skulle komme igen i år.
Det var dog et større kor, der denne søndag indtog scenen med hele 35 søde og musikalske børn, med flotte ens T-shirts og nissehuer, der sang så fint. Mange sluttede op om scenen for at høre børnenes dejlige stemmer og de fik da også stor applaus fra tilhørerne. Konferencier Per Bisgaard fik alle børnene med til at gå en runde på podiet for at hilse på publikum.
Mange vindere
Som et af de sidste programpunkter, denne søndag eftermiddag, blev der udtrukket de mange vindere. Dels kunne man vinde på sin entrebillet og dels var der mange af standene, der havde sat nogle rigtig flotte præmier på højkant. Så mange af gæsterne gik hjem med en ekstra julegave.
Præcis kl. 16.30 lød der højt julemusik gennem hallerne. Det var det store orkester ”Randers Nisseorkester”, der var startet og som var klar til at slutte Julemessen af med noget festligt julemusik udsat for blæsere. Undervejs i hal 2, stoppede de op for at give en lille koncert, før de i spidsen for julemand, nisser, børn og voksne marcherede til byens Torv, hvor det store juletræ stod klar til at blive tændt, sammen med de mange guirlander der er sat op i gaderne i Aalestrup.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: