onsdag 20. november 2019

Fest, farver og julestemning i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Julemanden og hans hjælpere sørgede for, at Hilda og Keld Heick kom rundt på Julemessen på cykel.

AALESTRUP: Julemessen i Aalestrup, som blev afviklet søndag i Aalestrup Idrætscenter, er ved at vokse sig til en gedigen succes. De senere år har der været stor opbakning om den årlige julemesse og antallet af stande nåede i år op på 42 flotte julepyntede stande, så der var godt fyldt op i de to store haller i Idrætscenteret. Alle havde gjort et stort arbejde i at give publikum en god oplevelse og inspiration til den snarlig kommende jul.
Interessen for at besøge Julemessen er fortsat stor, og allerede da dørene blev åbnet, væltede det ind med besøgene. Tidspunktet for åbningen blev sidste år ændret til en halv time tidligere, end det har været førhen og det viste sig, at mange gerne mødte op lidt tidligere for at få det hele med fra starten, så det havde julemesseudvalget valgt at gøre igen i år.
Den tidlige åbningstid er sandsynligvis også medvirkende til, at mange mødte op for at få gratis kaffe og rundstykker. Der var stor søgning til kaffebordet og rundstykkerne blev hurtig fortæret, selvom man i år havde sørget for at købe ekstra mange ind.
Det er Aalestrup Handel & Erhverv, der arrangerer messen og også i år, var der et meget varieret udbud af stande fra forskellige butikker, firmaer og foreninger.
- De senere år er der mange foreninger og institutioner, der har ønsket at være med, fortæller ejendomshandler Ole Mortensen, formand for Julemesseudvalget men det synes vi også er fint. Det giver en levende og varieret messe. Det er et godt forum, at få sit budskab ud, lyder det fra mange af deltagerne.
Et ideelt vejr
Mange havde valgt at besøge den traditionelle Julemesse og vejrmæssigt var det også ideelt. dog med lidt regn først på dagen, så det var en grå og trist søndag, men indenfor i Idrætscenteret var der varme, flotte stande og rigtig julehygge. Så der var gode muligheder for at komme i den rette stemning til den forestående højtid. Og ikke mindst få inspiration eller køb af julegaver.
Mange kommer langvejs fra for at opleve den hyggelige optakt til julen og der var da også et udbud af gode tilbud, som nok kunne lokke tegnebogen op af lommen på de fleste.
Som den første underholdning på scenen i år, var det sangerparret Hilda og Keld Heick, der havde taget turen fra deres hjem i Holte til Aalestrup og forventningerne til dem, blev indfriet, som altid meget veloplagte og småskændende, men også med deres dejlige kendte sange, krydret med flere julesange tog de publikum med storm.
Senere på formiddagen blev det traditionelle modeshow, naturligvis med Per Bisgaard som veloplagt konferencier, afviklet på scenen. Modeshowet, som altid har været et populært indslag, trak også i år mange mennesker til, som gerne vil se den sidste mode fra de deltagende forretninger: Inge & Birthe, Farsø, Din Tøjmand, Farsø, Ellen Kristensen, Nørager, Stil & Sko, Farsø, samt de lokale XL Byg og Salon Askepot, fra Aalestrup. I år havde blomsterbutikken Tusindfryden valgt at vise nogle meget flotte blomsterkreationer, som modellerne havde med på podiet.
Og lige fra Per Bisgaard startede med at præsentere de første mannequiner på podiet, gik det slag i slag med flotte damer og herrer, der viste efterårets og vinterens moder i såvel inde - som udetøj til hverdag og fest, samt arbejdstøj. Otte modeller, både damer og herrer, fra Salon Askepot viste flotte hårmoder, hvor alle modeller var iklædt mode fra genbrugsforretningen ”Blå Kors” i Aalestrup.
Som afslutning kom alle modellerne og forretningsindehaverne på podiet med en rød rose, som blev kastet ud til publikum og gav dermed en festlig afslutning på et flot modeshow. Og som sædvanlig var der fine præmier til publikum fra de medvirkende butikker.
Folkene fra Hotel Simested Kro, var mødt op og havde lavet en lækker solid frokost til de mange gæster og der var i flere timer kø omkring bordet med de lækre juleretter. Også andre steder var der mulighed for at få sulten stillet, bl.a. hos Knaberparret, som var mødt, med den til lejligheden, flotte julepyntede pølsevogn, blev der solgt friskbagte vafler og parrets nye ”Aalestrup” vin blev præsenteret.
Kor med 35 børn
Sidste år havde arrangørerne formået at få det nystartede Aalestrup Skoles Børnekor til at møde op og synge nogle julesange fra scenen. Det blev så stor en succes, at de selvfølgelig skulle komme igen i år.
Det var dog et større kor, der denne søndag indtog scenen med hele 35 søde og musikalske børn, med flotte ens T-shirts og nissehuer, der sang så fint. Mange sluttede op om scenen for at høre børnenes dejlige stemmer og de fik da også stor applaus fra tilhørerne. Konferencier Per Bisgaard fik alle børnene med til at gå en runde på podiet for at hilse på publikum.
Mange vindere
Som et af de sidste programpunkter, denne søndag eftermiddag, blev der udtrukket de mange vindere. Dels kunne man vinde på sin entrebillet og dels var der mange af standene, der havde sat nogle rigtig flotte præmier på højkant. Så mange af gæsterne gik hjem med en ekstra julegave.
Præcis kl. 16.30 lød der højt julemusik gennem hallerne. Det var det store orkester ”Randers Nisseorkester”, der var startet og som var klar til at slutte Julemessen af med noget festligt julemusik udsat for blæsere. Undervejs i hal 2, stoppede de op for at give en lille koncert, før de i spidsen for julemand, nisser, børn og voksne marcherede til byens Torv, hvor det store juletræ stod klar til at blive tændt, sammen med de mange guirlander der er sat op i gaderne i Aalestrup.


onsdag 15. januar 2020

Møldrup mister snart to populære butikker

Birgitte og Claus Quorning har besluttet sig for at ændre livsstil men vil fortsat male

onsdag 15. januar 2020

Aktive Kvinder i Aalestrup er klar med et nyt program

AALESTRUP: Foreningen Aktive Kvinder i Aalestrup er igen, her i det nye år, klar med endnu et...

tirsdag 14. januar 2020

Årets første udstilling i Galleri Aalestrup

Af Hanne MonradAALESTRUP: Det er sædvanligvis den første lørdag i det nye år, at Galleri Aalestrup...

mandag 13. januar 2020

Skolechef i Viborg Kommune fratræder

VIBORG: Claus Drachmann Kaasby-Wang, der har siddet i stillingen siden 1. maj 2018, fratræder som...

onsdag 08. januar 2020

Nytårsparole i Aalestrup for aktive og tidligere brandmænd

Af Hanne MonradAALESTRUP: Traditionen tro var nuværende og tidligere brandmænd, som er tilknyttet...

onsdag 08. januar 2020

En 'Kontant' aften i Vennepunktet

GEDSTED: Med denne overskrift hentydes til, at Vennepunktet i Gedsted indleder det nye år med en...

torsdag 02. januar 2020

Rødbeder på gavlen og bagstiv bilist

Politiet havde et stille nytår

mandag 30. december 2019

Klar til motion i det nye år

Af Hanne MonradAALESTRUP: Med et nyt år kommer der mange tilbud om træning og motion. Og de fleste...

mandag 30. december 2019

Stafetten gives videre til Aalestrup maler

G3 Malerfirma Aps udvider med køb af Farsø malerfirma

fredag 27. december 2019

Flot julekoncert med kor i Gedsted Kirke

GEDSTED: Den flotte oplyste Gedsted Kirke var onsdag aften rammen om en enestående dejlig...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste