- Din lokale ugeavis

onsdag 18. december 2019

Naturefterskole i Aalestrup har taget nye lokaler i brug

Tidligere møbelforretning gør det muligt at udvide aktiviteterne

Det nye motionscenter blev åbnet af fra venstre: Lars Eybye, Nordea, formand fo bestyrelsen Michael Holm Pedersen, næstformand Arne Christensen, forstander Niels-Jørgen Hjort Johansen, lærer Jacob Kjær Madsen samt bestyrelsemedlem Finn Brix Mikkelsen.

AALESTRUP: Møbelforretningen Bolig Punkt i Borgergade i Aalestrup lukkede i februar 2019 og naboen, Aalestrup Naturefterskole, købte bygningen og startede en renovering, blandt andet med et nyt tag.
Aalestrup Naturefterskole blev oprettet i 1995 og tilbyder fire linjefag, adventurelinien, fiskelinien, hestelinjen og jagtlinjen. Derudover er der naturligvis de andre obligatoriske fag og eSport – gaming og meget mere.
Eleverne har en fælles interesse for friluftsaktiviteter, naturen og kulturen, som er det samlende udgangspunkt for aktiviteterne i dagligdagen. Ofte foregår undervisningen og samværet foregå ude i naturen, ved å eller fjord, i mark eller skov, på ridebanen eller omkring kulturen; i fællessalen eller i klasseværelset.
Nu er der så kommet et nyt tilbud til eleverne. I det store forretningslokale i den tidligere møbelforretning er der blev etableret et stort motionscenter, som tilbud til elevernes trivsel på skolen.
Mandag den 9. december blev der holdt indvielse af motionscentret, hvor alle elever, lærere og bestyrelse var mødt op. Til at klippe den røde snor var formanden for bestyrelsen, Michael Holm Petersen, Gedsted, mødt frem og han klarede det i fin stil sammen med erhvervsrådgiver Lars Eybye fra Nordea Fonden, som havde sponseret 40.000 til indkøb af de mange maskiner, der skal til et moderne fitnesscenter.
Forstander Niels- Jørgen Hjort Johansen bød velkommen til alle og han takkede for støtten til projektet og udtalte, at dette nye motionsrum blot er en begyndelse til en lang række tiltag til gode for elevernes trivsel.
- Det er meningen, at den gamle PUNKT-bygning de første par år primært skal bruges til at udvide aktivitetsmulighederne for eleverne i ”det frie rum”, sagde forstander Niels – Jørgen Hjort Johansen.
Det er således ikke tanken at lave permanente rumadskillelser. Motionscentret er selvfølgelig en hjørnesten, der også skal bruges i den almindelige undervisning. Det er også tanken at flytte skolens E-sportsfaciliteter til adressen. Derudover er der foreløbig indrettet en bueskydningsbane og en floorhockeybane, som over de næste uger suppleres med et LaserKino – en skydesimulator til jægerne – biograf, bordtennis, pool og Airhockey m.v.
Desuden skal linjefag og pedeller have noget mere plads til opmagasinering.
På længere sigt, er det tanken at indrette lokalerne mere permanent til med plads til de nævnte aktiviteter samt evt. undervisningslokaler.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken