onsdag 18. december 2019

Naturefterskole i Aalestrup har taget nye lokaler i brug

Tidligere møbelforretning gør det muligt at udvide aktiviteterne

Det nye motionscenter blev åbnet af fra venstre: Lars Eybye, Nordea, formand fo bestyrelsen Michael Holm Pedersen, næstformand Arne Christensen, forstander Niels-Jørgen Hjort Johansen, lærer Jacob Kjær Madsen samt bestyrelsemedlem Finn Brix Mikkelsen.

AALESTRUP: Møbelforretningen Bolig Punkt i Borgergade i Aalestrup lukkede i februar 2019 og naboen, Aalestrup Naturefterskole, købte bygningen og startede en renovering, blandt andet med et nyt tag.
Aalestrup Naturefterskole blev oprettet i 1995 og tilbyder fire linjefag, adventurelinien, fiskelinien, hestelinjen og jagtlinjen. Derudover er der naturligvis de andre obligatoriske fag og eSport – gaming og meget mere.
Eleverne har en fælles interesse for friluftsaktiviteter, naturen og kulturen, som er det samlende udgangspunkt for aktiviteterne i dagligdagen. Ofte foregår undervisningen og samværet foregå ude i naturen, ved å eller fjord, i mark eller skov, på ridebanen eller omkring kulturen; i fællessalen eller i klasseværelset.
Nu er der så kommet et nyt tilbud til eleverne. I det store forretningslokale i den tidligere møbelforretning er der blev etableret et stort motionscenter, som tilbud til elevernes trivsel på skolen.
Mandag den 9. december blev der holdt indvielse af motionscentret, hvor alle elever, lærere og bestyrelse var mødt op. Til at klippe den røde snor var formanden for bestyrelsen, Michael Holm Petersen, Gedsted, mødt frem og han klarede det i fin stil sammen med erhvervsrådgiver Lars Eybye fra Nordea Fonden, som havde sponseret 40.000 til indkøb af de mange maskiner, der skal til et moderne fitnesscenter.
Forstander Niels- Jørgen Hjort Johansen bød velkommen til alle og han takkede for støtten til projektet og udtalte, at dette nye motionsrum blot er en begyndelse til en lang række tiltag til gode for elevernes trivsel.
- Det er meningen, at den gamle PUNKT-bygning de første par år primært skal bruges til at udvide aktivitetsmulighederne for eleverne i ”det frie rum”, sagde forstander Niels – Jørgen Hjort Johansen.
Det er således ikke tanken at lave permanente rumadskillelser. Motionscentret er selvfølgelig en hjørnesten, der også skal bruges i den almindelige undervisning. Det er også tanken at flytte skolens E-sportsfaciliteter til adressen. Derudover er der foreløbig indrettet en bueskydningsbane og en floorhockeybane, som over de næste uger suppleres med et LaserKino – en skydesimulator til jægerne – biograf, bordtennis, pool og Airhockey m.v.
Desuden skal linjefag og pedeller have noget mere plads til opmagasinering.
På længere sigt, er det tanken at indrette lokalerne mere permanent til med plads til de nævnte aktiviteter samt evt. undervisningslokaler.


onsdag 03. juni 2020

Veteranklub vil have de gamle Veloer på gaden

En beretning om den legendariske "cykel med hjælpemotor"

onsdag 03. juni 2020

Fællessang hos de ældre på Aaglimt

Af Hanne MonradAALESTRUP: Onsdag formiddag lød der liflige toner med musik og sang på terrasserne...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

onsdag 27. maj 2020

Tæt X-Factor løb for Mathilde fra Aalestrup

AALESTRUP: Det foregik selvfølgelig i København, men fra sin familiebase i Aalestrup har Mathilde...

onsdag 27. maj 2020

Bryllupspavillonen i Aalestrup renoveret

Lions-medlemmer har gjort pavillonen klar

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

onsdag 20. maj 2020

Carpe Diem i Aalestrup igen tildelt flot pris

Foreningen har fået Andelskassernes pris

onsdag 13. maj 2020

Ny forening for aktive unge er startet i Aalestrup

Af Hanne Monrad AALESTRUP: Det er nok en forening af de mere usædvanlige, men ikke desto mindre er...

onsdag 13. maj 2020

Igen hærværk i Rosenparken

Af Hanne MonradAALESTRUP: Siden Naturbasen som ligger i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste