onsdag 18. december 2019

Naturefterskole i Aalestrup har taget nye lokaler i brug

Tidligere møbelforretning gør det muligt at udvide aktiviteterne

Det nye motionscenter blev åbnet af fra venstre: Lars Eybye, Nordea, formand fo bestyrelsen Michael Holm Pedersen, næstformand Arne Christensen, forstander Niels-Jørgen Hjort Johansen, lærer Jacob Kjær Madsen samt bestyrelsemedlem Finn Brix Mikkelsen.

AALESTRUP: Møbelforretningen Bolig Punkt i Borgergade i Aalestrup lukkede i februar 2019 og naboen, Aalestrup Naturefterskole, købte bygningen og startede en renovering, blandt andet med et nyt tag.
Aalestrup Naturefterskole blev oprettet i 1995 og tilbyder fire linjefag, adventurelinien, fiskelinien, hestelinjen og jagtlinjen. Derudover er der naturligvis de andre obligatoriske fag og eSport – gaming og meget mere.
Eleverne har en fælles interesse for friluftsaktiviteter, naturen og kulturen, som er det samlende udgangspunkt for aktiviteterne i dagligdagen. Ofte foregår undervisningen og samværet foregå ude i naturen, ved å eller fjord, i mark eller skov, på ridebanen eller omkring kulturen; i fællessalen eller i klasseværelset.
Nu er der så kommet et nyt tilbud til eleverne. I det store forretningslokale i den tidligere møbelforretning er der blev etableret et stort motionscenter, som tilbud til elevernes trivsel på skolen.
Mandag den 9. december blev der holdt indvielse af motionscentret, hvor alle elever, lærere og bestyrelse var mødt op. Til at klippe den røde snor var formanden for bestyrelsen, Michael Holm Petersen, Gedsted, mødt frem og han klarede det i fin stil sammen med erhvervsrådgiver Lars Eybye fra Nordea Fonden, som havde sponseret 40.000 til indkøb af de mange maskiner, der skal til et moderne fitnesscenter.
Forstander Niels- Jørgen Hjort Johansen bød velkommen til alle og han takkede for støtten til projektet og udtalte, at dette nye motionsrum blot er en begyndelse til en lang række tiltag til gode for elevernes trivsel.
- Det er meningen, at den gamle PUNKT-bygning de første par år primært skal bruges til at udvide aktivitetsmulighederne for eleverne i ”det frie rum”, sagde forstander Niels – Jørgen Hjort Johansen.
Det er således ikke tanken at lave permanente rumadskillelser. Motionscentret er selvfølgelig en hjørnesten, der også skal bruges i den almindelige undervisning. Det er også tanken at flytte skolens E-sportsfaciliteter til adressen. Derudover er der foreløbig indrettet en bueskydningsbane og en floorhockeybane, som over de næste uger suppleres med et LaserKino – en skydesimulator til jægerne – biograf, bordtennis, pool og Airhockey m.v.
Desuden skal linjefag og pedeller have noget mere plads til opmagasinering.
På længere sigt, er det tanken at indrette lokalerne mere permanent til med plads til de nævnte aktiviteter samt evt. undervisningslokaler.


onsdag 13. januar 2021

Vikarpræst i Vesterbølle har fået fast embede

Karin Hasling tiltræder i Hornum og Gundersted

onsdag 13. januar 2021

Corona forlænger julen i Aalestrup

Men juletræet på St. Torv er fjernet efter brand

onsdag 06. januar 2021

Brugsen i Gedsted forøger omsætning

Aftale om levering til Viborg Kommune giver nye muligheder

onsdag 06. januar 2021

Corona-vaccine til Aalestrup

Beboer på Åglimt fik første vaccination tirsdag

mandag 04. januar 2021

Covid-19: Seks nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Det seneste døgn er der konstateret seks nye tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands...

tirsdag 29. december 2020

Forældre sørger for en sikker skolevej

Frivillige hjælper fortsat med sikkerhed ved Aalestrup Skole

tirsdag 29. december 2020

Et år i Aalestrup med forandring

Tekst: Thorkil ChristensenFoto: Martin Haubro JensenAALESTRUP: Det skal være skidt før det bliver...

onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

onsdag 23. december 2020

En ny butik kom til byen

"Kotzmanns Eventyrhandel" har indtaget Aalestrup

fredag 11. december 2020

Covid-19: Uændret smittetryk - tre nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Man kan vel godt sige heldigvis til, at Vesthimmerland ikke er blevet pålagt...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste