onsdag 18. december 2019

Naturefterskole i Aalestrup har taget nye lokaler i brug

Tidligere møbelforretning gør det muligt at udvide aktiviteterne

Det nye motionscenter blev åbnet af fra venstre: Lars Eybye, Nordea, formand fo bestyrelsen Michael Holm Pedersen, næstformand Arne Christensen, forstander Niels-Jørgen Hjort Johansen, lærer Jacob Kjær Madsen samt bestyrelsemedlem Finn Brix Mikkelsen.

AALESTRUP: Møbelforretningen Bolig Punkt i Borgergade i Aalestrup lukkede i februar 2019 og naboen, Aalestrup Naturefterskole, købte bygningen og startede en renovering, blandt andet med et nyt tag.
Aalestrup Naturefterskole blev oprettet i 1995 og tilbyder fire linjefag, adventurelinien, fiskelinien, hestelinjen og jagtlinjen. Derudover er der naturligvis de andre obligatoriske fag og eSport – gaming og meget mere.
Eleverne har en fælles interesse for friluftsaktiviteter, naturen og kulturen, som er det samlende udgangspunkt for aktiviteterne i dagligdagen. Ofte foregår undervisningen og samværet foregå ude i naturen, ved å eller fjord, i mark eller skov, på ridebanen eller omkring kulturen; i fællessalen eller i klasseværelset.
Nu er der så kommet et nyt tilbud til eleverne. I det store forretningslokale i den tidligere møbelforretning er der blev etableret et stort motionscenter, som tilbud til elevernes trivsel på skolen.
Mandag den 9. december blev der holdt indvielse af motionscentret, hvor alle elever, lærere og bestyrelse var mødt op. Til at klippe den røde snor var formanden for bestyrelsen, Michael Holm Petersen, Gedsted, mødt frem og han klarede det i fin stil sammen med erhvervsrådgiver Lars Eybye fra Nordea Fonden, som havde sponseret 40.000 til indkøb af de mange maskiner, der skal til et moderne fitnesscenter.
Forstander Niels- Jørgen Hjort Johansen bød velkommen til alle og han takkede for støtten til projektet og udtalte, at dette nye motionsrum blot er en begyndelse til en lang række tiltag til gode for elevernes trivsel.
- Det er meningen, at den gamle PUNKT-bygning de første par år primært skal bruges til at udvide aktivitetsmulighederne for eleverne i ”det frie rum”, sagde forstander Niels – Jørgen Hjort Johansen.
Det er således ikke tanken at lave permanente rumadskillelser. Motionscentret er selvfølgelig en hjørnesten, der også skal bruges i den almindelige undervisning. Det er også tanken at flytte skolens E-sportsfaciliteter til adressen. Derudover er der foreløbig indrettet en bueskydningsbane og en floorhockeybane, som over de næste uger suppleres med et LaserKino – en skydesimulator til jægerne – biograf, bordtennis, pool og Airhockey m.v.
Desuden skal linjefag og pedeller have noget mere plads til opmagasinering.
På længere sigt, er det tanken at indrette lokalerne mere permanent til med plads til de nævnte aktiviteter samt evt. undervisningslokaler.


onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende...

onsdag 21. april 2021

Fjelsø-elever blev lokale affaldshelte

Samlede skrald i Fjelsø, Klotrup og Vesterbølle

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste