fredag 27. december 2019

Meget at glæde sig over fra 2019 - men også noget der gerne var undværet

Af: Torsten Hansen

Borgmester Per Bach Laursen sammenfattede et udpluk af årets begivenheder

Sammenlagt er der tilfredshed med 2019, og det blev fejret med en flaske bobler.

VESTHIMMERLAND: 2019 har budt på op og nedture for Vesthimmerlands Kommune.
Borgmester Per Bach Laursen og presseansvarlig Mike Bunde Jensen, Vesthimmerlands Kommune, havde samlet et udpluk af begge dele, da de indbød pressen til en gennemgang af året på rådhuset i Aars.
- Jeg glæder mig over, at budgetaftalen faldt på plads. Det var den første budgetaftale med min medvirken, indledte Per Bach Laursen.
Næste pluk i buketten handlede om turistsamarbejdet.
- Det er ikke gået stille af. Det har været en hård proces. Loven er skruet sådan sammen, at hvis vi ikke er med i en destination, så betragtes det som om, vi ikke er interesseret i turismen, og det går jo ikke, fastslog borgmesteren.
Lokalt har det været et varmt emne, hvor destinationskontoret skulle placeres.
- Jeg kan sige, at det bliver et selvstændigt sted. Ikke i Himmerlandsgade, men i Aars by. Vi har kigget på, om det kunne være på Himmerland Golf og Spa Resort, men det kunne det ikke, fortsatte borgmesteren.
Spørgsmålet om hvordan de 800.000 kroner, der på byrådsmødet i november blev taget ud som pulje til særlig indsats for Vesthimmerlands Kommunes Limfjordsområde, skal udmøntes, er stadig til debat.
- Vi har drøftet det i ØK en gang nu. Det venter vi med at tage hul på. Indtil nyt er klart indgår pengene i VisitVesthimmerlands drift, siger Per Bach Laursen.
Derefter kom han ind på byfornyelse, der har været arbejdet med i to byer, blandt andet Gedsted, og nu er påbegyndt i Aars.
- Det er dejligt, når folk involverer sig. Vi glædede os over, at der var et stort fremmøde i Gedsted, da de indviede den store stol midt i byen, fortsatte borgmesteren, og gav en kort status på den netop påbegyndte proces i Aars, hvor den gule container er stillet op, og kommunen havde lånt et lokale i midtbyen ved By Night, hvor de viste, hvad der skal foregå.
Blandt de mindre gode oplevelser i 2019 er Praktiserende Lægers Organisations udmelding om, at de vil ændre på lægevagten på Farsø Sygehus.
- Vi frygter, at man trækker al lægevagt til de store byer, og vores service bliver forringet. Men det er ikke os, der afgør det, det er en sag mellem Region Nordjylland og PLO. På sigt vurderer jeg, at der er fare for, at det lukker i Farsø, lød det fra borgmesteren.
En anden af nedturene i 2019 er sagen om Byen i Byen i Aalestrup.
- Det er nok den tungeste sag i år. Der har været perioder, hvor vi skulle se tilbage til 2012. Der var forhold, der skulle bringes i orden, og vi fik påbud om at lukke afdelingen, opsummerede Per Bach Laursen. Sagen førte til fyringer i administrationen.
- Jeg synes trods alt, at vi fik håndteret sagen godt - takket være professionel hjælp fra Mike i vores kommunikationsafdeling, afrundede borgmesteren punktet.
Spændende planer
Borgmesteren kom også ind på arbejdet med at få Aggersborg vurderet til at være Verdenskulturarv.
- Jeg har hørt, at det ser godt ud. Vi kan forhåbentlig få en verdenskulturarv nominering. Jeg tror, det kan lykkes i denne byrådsperiode, ellers lykkes det ikke. I byrådet har vi afsat 200.000 kr til arbejdet, fortsatte han.
Aggersborg består i hovedtræk af grønt græs. Græs er der også meget af i Gatten.
- Vi ved, at vi får golfturneringen Made In Denmark til Gatten i 2020, men vi kender endnu ikke planerne frem til 2023, hvor golfturneringen håber at nå et budget på 50 mio. kroner. Vesthimmerlands Kommune poster penge i projektet, når det foregår i Vesthimmerland. Det er i øvrigt penge der ligger ud over de normale turistmidler. En af de ting vi har gjort arrangørerne opmærksomme på er, at vi rigtig gerne vil have, at de melder tidligere ud, hvor næste turnering skal foregå, sagde Per Bach Laursen.
- Noget andet vi glæder os over er afviklingen af vores Folkemøde for Unge. Det er der andre kommuner, der misunder os, at vi fik den ide, kom det med et stort smil fra borgmesteren.
Han rundede også i korte træk det kommende byjubilæum for Aars og Aars Svømmecenter.
- Der er noget økonomi der endnu ikke hænger sammen i svømmecentret. Men vi er opsatte på, at det bliver til noget. Det tales meget om, hvorvidt det skal være 25 eller 50 meter bassiner, bemærkede Per Bach Laursen.


onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende...

onsdag 21. april 2021

Fjelsø-elever blev lokale affaldshelte

Samlede skrald i Fjelsø, Klotrup og Vesterbølle

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste