- Din lokale ugeavis

onsdag 15. januar 2020

Møldrup mister snart to populære butikker

Af: Hanne Monrad

Birgitte og Claus Quorning har besluttet sig for at ændre livsstil men vil fortsat male

Birgitte og Claus Quorning glæder sig til at få mere tid til andre ting som er vigtige for dem.

MØLDRUP: Fra den 1. april bliver Møldrup to butikker fattigere. Indehaverne af Flügger Farver og Boutique Unique, Birgitte og Claus Quorning har besluttet sig for at lukke de to forretninger for at få mere tid til andre ting og ikke mindst familien, efter at have været aktive forretningsdrivende igennem mange år.

Claus Quorning er opvokset i Møldrup og fik sin uddannelse som maler i byen, inden han drog til Esbjerg, hvor han arbejdede som malersvend i 12 år, indtil han vendte hjem til Møldrup igen. I 1988 nedsatte han sig som malermester. Birgitte, som kommer fra Viborg, er også udannet maler. Hendes læremester var Claus og de startede sammen en malerforretning i 1994, hvor de også solgte hobbyting. Forretningen udviklede sig og i 1999, købte de bygningen på Nørregade 22, hvor der tidligere havde været erhvervscenter med mange forskellige lejemål.
I den ene ende af bygningen, blev der etableret en stor og moderne farvehandel og i den anden ende fik ”fruen” et stort areal til dametøj og brugskunst. For seks år siden blev der så også plads til en stor afdeling med herretøj, som en naturlig ting for alle de mange kunder, der nu kunne blive klædt på i den velassorterede butik i udkanten af Møldrup.
For nogle år siden blev ”imperiet” udvidet med en frisørsalon i bygningen og selv om de to butikker lukker ned her i foråret, vil salonen, ”Salon Unique”, hvor den daglige leder er Helle Jørgensen, fortsætte uændret.
Og sådan gik årene, hvor Claus passede sit malerfirma og Birgitte var i butikken, ofte med en udfordring, at skulle passe to butikker på én gang. 
 Kunderne strømmede til Møldrup, for her vidste de, at de kunne finde smart tøj til fornuftige priser og råd og vejledning, hvis man skulle i gang med at male - og servicen var altid i top.
Men i den senere tid er der kommet andre interesser til. Parret har fået ”børnebørn”. Fire stk. af slagsen, er det blevet til og dem skal der være tid til.
- Det er ikke med vemod, at vi nu har taget beslutningen om at lukke de to butikker, for nu er der andre ting, der er mere vigtige, siger Birgitte og Claus Quorning. Der skal være tid til andre ting, efter så mange år med faste åbningstider og meget lidt fritid.  Alting har sin tid og vi glæder os til den frihed det giver på en anden måde.
Helt på pension går det aktive par nu ikke.
Malerfirmaet C. Quorning kører uforandret videre, dog nu med en ny medarbejder, idet Birgitte tager sit gamle fag op og vil sammen med gemalen Claus være at finde i malerfirmaet.
- Vi glæder os til at kunne koncentrere os mere om malerfirmaet, siger Birgitte og Claus, hvor vi gennem årene har fået mange privatkunder og flyttelejligheder, der skal serviceres.
Da parret etablerede sig på den nuværende adresse, blev der bygget en stor privatbolig på grunden. Villaen blev solgt for et par år siden og parret indrettede en moderne lejlighed i den store erhvervsbygning.
Ved afhændelsen af de to butikker, bliver der en del kvadratmeter ledig, faktisk hele 350 m2, som Birgitte og Claus håber på, kan blive udlejet til gode erhverv, forretninger eller anden virksomhed.  Beliggenheden er super med parkeringsplads på blind vej lige udenfor og med ”Revlingen”, det gamle kommunekontor, som nærmeste nabo, hvor de nu er stor aktivitet indenfor sundhedssektoren.
 Når butikkerne lukker den 1. april, huser bygningen Møldrup Vinduespolering, Salon Unique, malerfirmaet C. Quorning, MQ udlejning og privatboligen.
- Nu, hvor beslutningen er taget, glæder si os til at være meget mere sammen med familien og ikke mindst vores børn og børnebørn, der bor i Aarhus, København og Ry, siger Birgitte og Claus, og selvfølgelig glæder vi os til nye spændende oplevelser og til at holde mere ferie, end vi har været vant til.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken