onsdag 22. januar 2020

Stor interesse for senioridræt i Aalestrup

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Omkring 110 Aalestrupborgere havde fundet vej til Aalestrup Idrætscenter , onsdag formiddag, hvor der blev præsenteret et nyt motionstilbud til dem, der er lidt grå i toppen, men stadig ungdommelige indeni.
Arrangørerne havde optimistisk regnet med 45 til 70 deltagere, så man var overraskede og glade for at se, hvor mange, der fandt det værd at deltage i mødet.
Aktiviteten kom i gang efter et godt initiativ fra Aalestrup Seniorer og Ældresagen, som i oktober havde en temadag, hvor ideen blev født.
Projektleder fra Vesthimmerlands Kommune, Eva Dalby, Birthe Bach fra DGI og Ann Pia Kjær, kvinden bag projektet ‘Sundhed i Bevægelse’. har alle tre arbejdet med opstart af et bredt spektrum af motionstilbud tilpasset et lige så bredt spektrum af medborgere i alderssegmentet ca. 60 - 90.
De har arbejdet sammen om at sætte skub i seniorer i store del af Nordjylland, og de melder om stor succes med at inddrage nye motionister. Mange har måske været væk fra den organiserede idræt i en stor del af arbejdslivet. Mange bruger måske også det nye og brede tilbud til at afsøge mulighederne i det omfattende udvalg af sportsgrene, der faktisk er til rådighed. Noget bredere end de fleste af os husker fra ungdommen. Nogle af de etablerede idrætsklubber kan opleve en tilgang af medlemmer, der har snuset til en ny gren af idrætten i ”Bevæg dig for Livet”.
Der er stigende opmærksomhed på værdien af at deltage i motionstilbud. Der er selvfølgelig alle de kendte grunde: motionister lever længere, er gladere og koster mindre for samfundet! En lige så vigtig grund til at komme hjemmefra er måske, at ny blevne pensionister har godt af at udvikle deres netværk med nye bekendtskaber, når man pludselig står uden den daglige kontakt med kollegerne.
kort omgang motion i hallen!
Efter kaffe med brød og den teoretiske gennemgang af det samlede koncept og af nogle af de planlagte tilbud, havde de fremmødte mulighed for at prøve kræfter med opvarmning og smart træning.
- Vi fik dels løsnet op for vores lidt stive muskulatur, og dels et par gode grin ad os selv over hvor svært det kan være at få krop og hjerne til at samarbejde, fortæller Anders Nielsen fra Aalestrup Seniorer, som selv har været meget aktiv i forløbet.
Efter øvelserne forlød det ret samstemmende, at rigtig mange har lyst til at komme til de næste tre gange hvor man ganske gratis kan deltage i mange af de, foreløbig 27 forskellige aktiviteter, der kan tilbydes i og omkring hallen. Når den gratis introduktion er til ende, er det planen at forsætte med yderligere otte gange ind i dette forår, hvor man vil kunne deltage for en beskeden pris.

Søger frivillige
Arrangører hører gerne fra deltagere, som på den ene eller den anden måde kan hjælpe -enten som træner/instruktør eller som tovholder/praktisk medhjælper på en af de mange aktiviteter. Og husk – aktiviteterne skifter gennem foråret, så man bliver ikke nødvendigvis shanghajet til mere arbejde, end man har tid og lyst til at levere!
- Fysisk aktivitet er et vidundermiddel, der selv i små doser virker på sundheden, og det er helt uden bivirkninger, siger DGI konsulent Birthe Bach, - det er så vigtig at holde sig fysisk aktiv op i alderen.
Hun kan fastslå at ”Virkningen er betragtelig, selv hvis man starter i en sen alder”. -Motion forebygger en række sygdomme i hjertet, knogler, stofskifte, muskler og led” og ikke mindst ”Det er stærkt vanedannende– det gode, aktive liv sammen med andre.

Aktiv medspiller
Formand for Aalestrup Idrætsforening, Tom Sørensen var også imponeret over det store fremmøde og siger:
- For Aalestrup IF er det naturligt at indgå som aktiv medspiller i forhold til nye områder og aktiviteter, hvorfor vi også fra starten har givet vores positive tilkendegivelse til Senior Idræt i Aalestrup.
Da jeg, onsdag, mødte op i Aalestrup IC tænkte jeg at det ville være flot hvis der kom 60 personer , og ved i hvad – de var allerede kommet da jeg kom, og der kom sørme 50 mere, altså 110 fremmødte … det er bare vildt flot og nok det nye Idrætsområde jeg har været med til at starte, hvor der fra starten er vist størst interesse, AIF er meget glade for den store opbakning og glæder os til at have denne gren under vores vinger, og sammen drive og udvikle den til glæde og gavn for vores seniorer og klubben.


onsdag 08. juli 2020

Aftenmusik ved åen i Aalestrup

Lokale musikere spiller søndag i rosenparken

onsdag 08. juli 2020

Utryghed ved den nye bro over Simested Å

Lokalpolitiker har bragt bekymringer videre

onsdag 24. juni 2020

Et tilfredsstillende år for Bio Aalestrup

Lokal "Top 10" over de mest populære film

onsdag 24. juni 2020

Mini Knaberfest er i støbeskeen

Men der bliver ikke kåret en Knaberregent i år

onsdag 17. juni 2020

35 i Østerbølle på kirkerundvisning

Af Hanne MonradØSTERBØLLE: For sjette år i træk inviterer en lang række af Vesthimmerlands...

onsdag 17. juni 2020

Liv i vandet igen i Aalestrup

Hårdt arbejde blev belønnet med glade badegæster

onsdag 10. juni 2020

Aalestrup Friluftsbad åbner igen på lørdag

AALESTRUP: I løbet af ugen bliver der igen et dejligt sommervejr og til glæde for store og små i...

onsdag 10. juni 2020

Aalestrup Naturefterskole: Nu er eleverne tilbage efter en Corona-pause

AALESTRUP: På Aalestrup Naturefterskole går livet igen sin næsten vanlige gang. Eleverne er tilbage...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

Arkiv

ingen nyheder i denne liste