mandag 06. april 2020

Tæller ugerne til X-Factor

Mathilde Caffey i Aalestrup bruger tiden til at øve

Af Ture Damtoft

AALESTRUP: Mathilde Caffey fra Aalestrup er i semi-finalen i X-Factor, og venter på at få lov at synge igen.
Ventetiden går med at øve flere sange til konkurrencen, men hun vil ikke fortælle hvilke, vi kan få at høre, når programmet vender tilbage til TV2.
- Jeg øver en masse sange, men vi véd jo ikke, hvornår det starter igen, og det er lidt svært at vide, hvordan man skal arbejde, når der ikke er en deadline, siger Mathilde Caffey.
Hun har været fuldt ud tilfreds med sine optrædener, og nu prøver hun at finde en musikalsk retning, bl.a. efter at være blevet rådet til det af dommeren Thomas Blachman.
- Det sværeste har været at finde de rigtige sange. Jeg har mine egne favorit-sange og kan svinge mellem at være lidt gammeldags og megamoderne. Man kan vælge mange forskellige ting, og jeg skal måske være mere stilren, så publikum ved hvilken retning man kommer med. Det handler om at finde min vej nu i X-Factor og så kan jeg gøre, hvad jeg vil bagefter, siger Mathilde Caffey.
Mens hun venter på at kunne synge for op mod en million seere, og forhåbentlig et live-publikum, går tiden også med at lave lektier, så hun kan få afsluttet Folkeskolens 9. klasse.
Afklaret og stærk
Og så bliver der set en masse film og serier sammen med moderen  og kæresten.
- Jeg ser "Når støvet har lagt sig" med min mor, den er megago'. Jeg begyndte at se Vikings på Netflix med min kæreste, men nu er han kommet tre-fire sæsoner foran, griner Mathilde Caffey over telefonen.
Hun svarer hurtigt på alle spørgsmål. Også dem som kunne være lidt svære, og som man måske har læst og hørt i medierne.
Om mobning og hvor svært det var at falde til på de efterhånden mange skoler, hun har gået på.
- Jeg tror, jeg er blevet afklaret og stærk af det. Jeg har oplevet så mange ting, som en 15-årig ikke burde have oplevet. Jeg har haft en kæreste, som ikke behandlede mig godt, men jeg er kommet over på den anden side. Jo flere hårde ting man går igennem i livet, jo stærkere bliver man på den anden side, siger Mathilde Caffey, der ikke giver meget for de "fair-weather" venner, som har meldt sig i kølvandet på hendes deltagelse og berømmelse gennem X-Factor deltagelsen.
Lige pludselig er der en masse, som gerne vil snakke med hende.
- Når jeg snakker om, hvor svært jeg har haft det, så vil alle pludselig have en bid af kagen. Dem, som jeg ikke har haft noget at gøre med, vil pludselig gerne have kontakt til mig. Det er lidt ubehageligt. De havde ikke brug for mig dengang, så hvorfor skulle jeg have brug for dem nu, hvor jeg har klaret mig godt? spørger Mathilde Caffey på en måde, som man bare kan sige "godt gået" eller "you go girl" til.
Fået plads og tid
Hun holder sig til opbakningen fra de nærmeste. Sine forældre, sine seks søskende, sin farmor og så kæresten, der har givet hende al den opbakning, hun ikke har haft med andre kærester.
I et hårdt X-Factor forløb, hvor der både skulle øves intenst og samtidig passes lektier, har Mathilde Caffey fået al den plads og tid, hun har haft brug for.
- Han har været supergod og forstående over mit X-Factor forløb. Det har været hårdt og stressende, og han har bare givet mig tid og plads på en måde, jeg ikke har prøvet før. Det er dejligt at have noget tid sammen med ham nu, siger Mathilde Caffey.
Hun aner selvfølgelig ikke, om hun kommer videre til finalen eller vinder X-Factor, men fremtiden skal være noget med musik.
Først skal 9. klasses eksamen dog overstås, og selvom mor har rådet hende til at tage 10. klasse med, så appellerer det ikke lige at skulle gå endnu mere i skole.
Skolegangen har været lidt hård, og nu skal der lige kæmpes lidt mere for at blive færdig.
Noget med musik
- Det er svært at lave lektier online for mig. Jeg har mange bekymringer med min skole, fordi jeg synes, det er svært herhjemmefra, og jeg vil bare så gerne blive færdig med min 9. klasses eksamen. Jeg har haft så mange skoleskift og besværligheder med lærere, som ikke rigtig troede på mig. Det hænger lidt fast, og jeg har svært ved at få tillid til lærerne stadigvæk. Der er nogle fag, jeg falder lidt af på, fordi siger til mig selv, jeg ikke kan, selvom lærerne noget andet. Og lige nu får jeg ikke den hjælp, jeg har brug for, fordi vi ikke er i skolen. Jeg vil gerne, men det er ikke lige mig, og jeg glæder mig til at se på mulighederne efter 9. klasse. Det skal være noget med musik. Min mor foreslår at tage 10., men jeg tænker mere på en musikskole eller sådan noget, siger Mathilde Caffey.
Musikken i X-Factor kommer også tilbage på et tidspunkt. Så håber hun på et live-publikum og at se familien blandt dem.
- Det var megafedt at komme i semi-finalen men lidt mærkeligt at optræde uden publikum. Så er der ikke den samme stemning. Man skal selvfølgelig huske, der sidder en million bag skærmen, men det giver mere energi at optræde for et live-publikum. De er gode til at få en stemning op at køre i salen, og derfor giver man den en ekstra skalle. Og så kan man se familien, det var ikke det samme uden dem, siger Mathilde Caffey.


onsdag 20. januar 2021

300 i Vesthimmerland har modtaget vaccine

Stor tilfredshed med afviklingen og den hjælp der blev ydet

onsdag 20. januar 2021

Fem aktive kvinder overtager Rosenparken

Kvinderne vil "ryste posen" og se på mulighederne

onsdag 13. januar 2021

Vikarpræst i Vesterbølle har fået fast embede

Karin Hasling tiltræder i Hornum og Gundersted

onsdag 13. januar 2021

Corona forlænger julen i Aalestrup

Men juletræet på St. Torv er fjernet efter brand

onsdag 06. januar 2021

Brugsen i Gedsted forøger omsætning

Aftale om levering til Viborg Kommune giver nye muligheder

onsdag 06. januar 2021

Corona-vaccine til Aalestrup

Beboer på Åglimt fik første vaccination tirsdag

mandag 04. januar 2021

Covid-19: Seks nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Det seneste døgn er der konstateret seks nye tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands...

tirsdag 29. december 2020

Forældre sørger for en sikker skolevej

Frivillige hjælper fortsat med sikkerhed ved Aalestrup Skole

tirsdag 29. december 2020

Et år i Aalestrup med forandring

Tekst: Thorkil ChristensenFoto: Martin Haubro JensenAALESTRUP: Det skal være skidt før det bliver...

onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

Arkiv

ingen nyheder i denne liste