- Din lokale ugeavis

onsdag 22. april 2020

Fakta i Aalestrup lukker og slukker

Sidste åbningsdag ved Nørreled er søndag, 17. maj

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Siden august 2003 har der været en Fakta-butik i Aalestrup. Dengang var der en stor tro på, at Aalestrup kunne rumme en dagligvarebutik udover de etablerede.
Grunden på hjørnet af Busgaden og Nørreled, hvor fabrikant Richard Pedersen i sin tid støbte fundamentet til køle- og fryseskabsfabrikken Derby, der senere blev en af egnens største virksomheder, blev etableret her. Senere blev de gule bygninger brugt til møbelfabrik og hjemsted for den kommunale beskæftigelsesafdeling, og senest havde Ungdomsskolens Lasercenter til huse der.
Men i 2003 blev grunden solgt af Aalestrup Kommune til Fakta-kæden. De gamle bygninger blev fjernet og et nyt stort moderne byggeri skød op på grunden.
Den nye Fakta-butik fik et areal på 730 kvm. - hvoraf de 500 blev til butik. Resten blev indrettet til kontorer, lager og kantine.
Torsdag, 14. august 2003 åbnede den nye Fakta-butik i Aalestrup. Det var dengang kædens butik nummer 258, og åbningen skete under under stor festivitas. Kunderne strømmede til, og den daværende butikschef, Jane Ritter, som kom fra en stilling som daglig leder af Fakta i Aars, glædede sig, sammen med det øvrige personale, over den gode modtagelse man fik i Aalestrup.
Gennem 17 år har butikken haft en stor kundetiltrækning og med et fint sortiment med dagligvarer, og med sloganet ”Det tager kun fem minutter at handle i Fakta” har der været en stor og trofast kundegruppe, som har lagt deres daglige indkøb i den velindrettede butik, som også råder over en stor og fin parkeringsplads.
Men nu er det slut. Coop har opsagt lejemålet med virkning fra 1. juni i år og dermed bliver der lukket ned for Fakta-butikken på Nørreled i Aalestrup.
Coops ledelse har flere gange været på besøg for at vurdere butikkens fremtid. Målt op og regnet ud, med hensyn til en renovering, som der var brug for efter de mange år. Ligeledes skulle der nye og tidssvarende køle– og fryseanlæg, for at imødegå nutidige krav og bestemmelser. Ud fra konkurrencen og omsætningen vurderede ledelsen, at det ikke ville være optimalt at investere i butikken i Aalestrup. Så det blev bestemt, at denne butik, sammen med en del andre, ikke var rentabel til at kunne fortsætte.
- Vi har været udfordret på mange punkter, siger butikschef Claes Teut. Vi kunne jo godt mærke, at Rema 1000 kom tættere på, og at konkurrencen om kunderne blev udfordret.
På spørgsmålet om, hvordan omsætningen har været i den seneste  måned, fortæller Claes Teut, at Corona-krisen har givet en væsentlig større omsætning. Kunderne har brugt de lokale butikker i væsentlig grad - og han siger, at det  jo er dejligt at mærke!
Claes Teut oplyser, at sidste åbningsdag er søndag, 17. maj.
- Så har vi 14 dage til at få lukket ned og tømt de sidste varer ud. Selvom vi den sidste tid vil give gode rabatter på varerne, vil der altid være noget i overskud, som så skal overgå til andre butikker i nærheden.
Claes Teut har været ansat i Fakta i Aalestrup siden 2010. Han har gennem tre år været souschef, og blev i oktober 2019 udnævnt til butikschef. Han skal, efter lukningen i Aalestrup, flytte til Fakta i Farsø. De andre medarbejdere, 16 i alt, skal nu ud og søge nye jobs.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...