onsdag 22. april 2020

Fakta i Aalestrup lukker og slukker

Sidste åbningsdag ved Nørreled er søndag, 17. maj

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Siden august 2003 har der været en Fakta-butik i Aalestrup. Dengang var der en stor tro på, at Aalestrup kunne rumme en dagligvarebutik udover de etablerede.
Grunden på hjørnet af Busgaden og Nørreled, hvor fabrikant Richard Pedersen i sin tid støbte fundamentet til køle- og fryseskabsfabrikken Derby, der senere blev en af egnens største virksomheder, blev etableret her. Senere blev de gule bygninger brugt til møbelfabrik og hjemsted for den kommunale beskæftigelsesafdeling, og senest havde Ungdomsskolens Lasercenter til huse der.
Men i 2003 blev grunden solgt af Aalestrup Kommune til Fakta-kæden. De gamle bygninger blev fjernet og et nyt stort moderne byggeri skød op på grunden.
Den nye Fakta-butik fik et areal på 730 kvm. - hvoraf de 500 blev til butik. Resten blev indrettet til kontorer, lager og kantine.
Torsdag, 14. august 2003 åbnede den nye Fakta-butik i Aalestrup. Det var dengang kædens butik nummer 258, og åbningen skete under under stor festivitas. Kunderne strømmede til, og den daværende butikschef, Jane Ritter, som kom fra en stilling som daglig leder af Fakta i Aars, glædede sig, sammen med det øvrige personale, over den gode modtagelse man fik i Aalestrup.
Gennem 17 år har butikken haft en stor kundetiltrækning og med et fint sortiment med dagligvarer, og med sloganet ”Det tager kun fem minutter at handle i Fakta” har der været en stor og trofast kundegruppe, som har lagt deres daglige indkøb i den velindrettede butik, som også råder over en stor og fin parkeringsplads.
Men nu er det slut. Coop har opsagt lejemålet med virkning fra 1. juni i år og dermed bliver der lukket ned for Fakta-butikken på Nørreled i Aalestrup.
Coops ledelse har flere gange været på besøg for at vurdere butikkens fremtid. Målt op og regnet ud, med hensyn til en renovering, som der var brug for efter de mange år. Ligeledes skulle der nye og tidssvarende køle– og fryseanlæg, for at imødegå nutidige krav og bestemmelser. Ud fra konkurrencen og omsætningen vurderede ledelsen, at det ikke ville være optimalt at investere i butikken i Aalestrup. Så det blev bestemt, at denne butik, sammen med en del andre, ikke var rentabel til at kunne fortsætte.
- Vi har været udfordret på mange punkter, siger butikschef Claes Teut. Vi kunne jo godt mærke, at Rema 1000 kom tættere på, og at konkurrencen om kunderne blev udfordret.
På spørgsmålet om, hvordan omsætningen har været i den seneste  måned, fortæller Claes Teut, at Corona-krisen har givet en væsentlig større omsætning. Kunderne har brugt de lokale butikker i væsentlig grad - og han siger, at det  jo er dejligt at mærke!
Claes Teut oplyser, at sidste åbningsdag er søndag, 17. maj.
- Så har vi 14 dage til at få lukket ned og tømt de sidste varer ud. Selvom vi den sidste tid vil give gode rabatter på varerne, vil der altid være noget i overskud, som så skal overgå til andre butikker i nærheden.
Claes Teut har været ansat i Fakta i Aalestrup siden 2010. Han har gennem tre år været souschef, og blev i oktober 2019 udnævnt til butikschef. Han skal, efter lukningen i Aalestrup, flytte til Fakta i Farsø. De andre medarbejdere, 16 i alt, skal nu ud og søge nye jobs.


onsdag 29. juli 2020

Sommerens sidste solnedgangskoncert

onsdag 29. juli 2020

Stort besøgstal i rosenparken i Aalestrup

AALESTRUP: Den Jydske Rosenpark i Aalestrup blev indviet for 53 år siden, i juli 1967, under stor...

onsdag 29. juli 2020

Bæredygtig fjernvarme fra Aalestrup til Nørager

Aalestrup-Nørager Energi er på forkant med klimaaftale

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

onsdag 22. juli 2020

Fællessang og fortælling i Hvam

HVAM: Omkring 70 børn og voksne fra nær og fjern deltog fredag aften,  17. juli i fællessang...

onsdag 22. juli 2020

Nye muligheder for gå-ture i Aalestrup

Borgerforslag om kortlægning af stier bliver nu ført ud i livet

onsdag 15. juli 2020

Gedsted Mejeri slap billigt fra indbrud

GEDSTED: Der skal en ny nøddør og måske mere sikring til på Gedsted Mejeri.Det mener medejer Mike...

onsdag 15. juli 2020

Færgen Mary i Hvalpsund binder kommuner sammen

Gratis overfart i juli har givet travlhed på overfarten til Sundsøre

onsdag 15. juli 2020

Aftenmusik i Aalestrup

AALESTRUP: "Aftenmusik ved åen" i Aalestrup blev til aftenmusik under bøgen.De to lokale...

onsdag 08. juli 2020

Utryghed ved den nye bro over Simested Å

Lokalpolitiker har bragt bekymringer videre

Arkiv

ingen nyheder i denne liste