onsdag 22. april 2020

Fakta i Aalestrup lukker og slukker

Sidste åbningsdag ved Nørreled er søndag, 17. maj

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Siden august 2003 har der været en Fakta-butik i Aalestrup. Dengang var der en stor tro på, at Aalestrup kunne rumme en dagligvarebutik udover de etablerede.
Grunden på hjørnet af Busgaden og Nørreled, hvor fabrikant Richard Pedersen i sin tid støbte fundamentet til køle- og fryseskabsfabrikken Derby, der senere blev en af egnens største virksomheder, blev etableret her. Senere blev de gule bygninger brugt til møbelfabrik og hjemsted for den kommunale beskæftigelsesafdeling, og senest havde Ungdomsskolens Lasercenter til huse der.
Men i 2003 blev grunden solgt af Aalestrup Kommune til Fakta-kæden. De gamle bygninger blev fjernet og et nyt stort moderne byggeri skød op på grunden.
Den nye Fakta-butik fik et areal på 730 kvm. - hvoraf de 500 blev til butik. Resten blev indrettet til kontorer, lager og kantine.
Torsdag, 14. august 2003 åbnede den nye Fakta-butik i Aalestrup. Det var dengang kædens butik nummer 258, og åbningen skete under under stor festivitas. Kunderne strømmede til, og den daværende butikschef, Jane Ritter, som kom fra en stilling som daglig leder af Fakta i Aars, glædede sig, sammen med det øvrige personale, over den gode modtagelse man fik i Aalestrup.
Gennem 17 år har butikken haft en stor kundetiltrækning og med et fint sortiment med dagligvarer, og med sloganet ”Det tager kun fem minutter at handle i Fakta” har der været en stor og trofast kundegruppe, som har lagt deres daglige indkøb i den velindrettede butik, som også råder over en stor og fin parkeringsplads.
Men nu er det slut. Coop har opsagt lejemålet med virkning fra 1. juni i år og dermed bliver der lukket ned for Fakta-butikken på Nørreled i Aalestrup.
Coops ledelse har flere gange været på besøg for at vurdere butikkens fremtid. Målt op og regnet ud, med hensyn til en renovering, som der var brug for efter de mange år. Ligeledes skulle der nye og tidssvarende køle– og fryseanlæg, for at imødegå nutidige krav og bestemmelser. Ud fra konkurrencen og omsætningen vurderede ledelsen, at det ikke ville være optimalt at investere i butikken i Aalestrup. Så det blev bestemt, at denne butik, sammen med en del andre, ikke var rentabel til at kunne fortsætte.
- Vi har været udfordret på mange punkter, siger butikschef Claes Teut. Vi kunne jo godt mærke, at Rema 1000 kom tættere på, og at konkurrencen om kunderne blev udfordret.
På spørgsmålet om, hvordan omsætningen har været i den seneste  måned, fortæller Claes Teut, at Corona-krisen har givet en væsentlig større omsætning. Kunderne har brugt de lokale butikker i væsentlig grad - og han siger, at det  jo er dejligt at mærke!
Claes Teut oplyser, at sidste åbningsdag er søndag, 17. maj.
- Så har vi 14 dage til at få lukket ned og tømt de sidste varer ud. Selvom vi den sidste tid vil give gode rabatter på varerne, vil der altid være noget i overskud, som så skal overgå til andre butikker i nærheden.
Claes Teut har været ansat i Fakta i Aalestrup siden 2010. Han har gennem tre år været souschef, og blev i oktober 2019 udnævnt til butikschef. Han skal, efter lukningen i Aalestrup, flytte til Fakta i Farsø. De andre medarbejdere, 16 i alt, skal nu ud og søge nye jobs.


onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

onsdag 24. marts 2021

Arbejdet i midtbyen er ved at 'synge på sidste vers'

Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup

onsdag 17. marts 2021

5. og 6. kl. tilbage på Aalestrup Skole

Skolens personale "sover med støvlerne på"

Arkiv

ingen nyheder i denne liste