- Din lokale ugeavis

onsdag 22. april 2020

Fakta i Aalestrup lukker og slukker

Sidste åbningsdag ved Nørreled er søndag, 17. maj

Af Hanne Monrad

AALESTRUP: Siden august 2003 har der været en Fakta-butik i Aalestrup. Dengang var der en stor tro på, at Aalestrup kunne rumme en dagligvarebutik udover de etablerede.
Grunden på hjørnet af Busgaden og Nørreled, hvor fabrikant Richard Pedersen i sin tid støbte fundamentet til køle- og fryseskabsfabrikken Derby, der senere blev en af egnens største virksomheder, blev etableret her. Senere blev de gule bygninger brugt til møbelfabrik og hjemsted for den kommunale beskæftigelsesafdeling, og senest havde Ungdomsskolens Lasercenter til huse der.
Men i 2003 blev grunden solgt af Aalestrup Kommune til Fakta-kæden. De gamle bygninger blev fjernet og et nyt stort moderne byggeri skød op på grunden.
Den nye Fakta-butik fik et areal på 730 kvm. - hvoraf de 500 blev til butik. Resten blev indrettet til kontorer, lager og kantine.
Torsdag, 14. august 2003 åbnede den nye Fakta-butik i Aalestrup. Det var dengang kædens butik nummer 258, og åbningen skete under under stor festivitas. Kunderne strømmede til, og den daværende butikschef, Jane Ritter, som kom fra en stilling som daglig leder af Fakta i Aars, glædede sig, sammen med det øvrige personale, over den gode modtagelse man fik i Aalestrup.
Gennem 17 år har butikken haft en stor kundetiltrækning og med et fint sortiment med dagligvarer, og med sloganet ”Det tager kun fem minutter at handle i Fakta” har der været en stor og trofast kundegruppe, som har lagt deres daglige indkøb i den velindrettede butik, som også råder over en stor og fin parkeringsplads.
Men nu er det slut. Coop har opsagt lejemålet med virkning fra 1. juni i år og dermed bliver der lukket ned for Fakta-butikken på Nørreled i Aalestrup.
Coops ledelse har flere gange været på besøg for at vurdere butikkens fremtid. Målt op og regnet ud, med hensyn til en renovering, som der var brug for efter de mange år. Ligeledes skulle der nye og tidssvarende køle– og fryseanlæg, for at imødegå nutidige krav og bestemmelser. Ud fra konkurrencen og omsætningen vurderede ledelsen, at det ikke ville være optimalt at investere i butikken i Aalestrup. Så det blev bestemt, at denne butik, sammen med en del andre, ikke var rentabel til at kunne fortsætte.
- Vi har været udfordret på mange punkter, siger butikschef Claes Teut. Vi kunne jo godt mærke, at Rema 1000 kom tættere på, og at konkurrencen om kunderne blev udfordret.
På spørgsmålet om, hvordan omsætningen har været i den seneste  måned, fortæller Claes Teut, at Corona-krisen har givet en væsentlig større omsætning. Kunderne har brugt de lokale butikker i væsentlig grad - og han siger, at det  jo er dejligt at mærke!
Claes Teut oplyser, at sidste åbningsdag er søndag, 17. maj.
- Så har vi 14 dage til at få lukket ned og tømt de sidste varer ud. Selvom vi den sidste tid vil give gode rabatter på varerne, vil der altid være noget i overskud, som så skal overgå til andre butikker i nærheden.
Claes Teut har været ansat i Fakta i Aalestrup siden 2010. Han har gennem tre år været souschef, og blev i oktober 2019 udnævnt til butikschef. Han skal, efter lukningen i Aalestrup, flytte til Fakta i Farsø. De andre medarbejdere, 16 i alt, skal nu ud og søge nye jobs.


onsdag 22. september 2021

Lokal superfan med i filmen om Kandis

Henning Hougesen, Aalestrup, har været fan siden 1993

onsdag 22. september 2021

Hovedgaden indviet med taler, sport, mad og musik

Borgere og andre interesserede mødte op i stort antal for at deltage i festen

onsdag 15. september 2021

Nye og gamle køretøjer i Fjelsø

FJELSØ: ”Træf i Fjelsø” blev igen i år en kæmpe succes. Den første onsdag i september har siden...

onsdag 15. september 2021

Aalestrups nye gader skal indvies på lørdag

Der er lagt op til en stor dag med gadeindvielse

onsdag 08. september 2021

Nanna fra Aalestrup klar med ny bog

Af Hanne MonradAALESTRUP: For knap to år siden udgav Nanna Hyldgaard Hansen en bog, hvor hun...

onsdag 08. september 2021

Kulturugen slået igang i Aalestrup

Fernisering i galleriet og optræden på Knaberscenen

onsdag 01. september 2021

Musical over Shubiduas sange på vej i Aalestrup

AALESTRUP: De fem kvinder, der siden januar har været forpagtere af pavillonen i Rosenparken i...

onsdag 01. september 2021

Hvalpsund har største musikhave i Verden

Hesselvangs Venner sørgede for stor musikoplevelse for beboerne

onsdag 18. august 2021

Første skoledag på Aalestrup Skole & SFO

Flaget var hejst da 44 nye spirer havde første skoledag

onsdag 18. august 2021

Høstdag og jubilæum med gamle traditioner

Mange mødte op for at opleve høst med de gamle maskiner