onsdag 22. april 2020

Fornyer den trygge Hvalpsund base

Byrådet har bevilget tre mio. kr. til havnebyen med 666 indbyggere

Af Ture Damtoft

HVALPSUND: Major Lars Andresen (V) var godt tilfreds med byrådets beslutning om at bevilge tre mio. kr. til områdefornyelse i Hvalpsund.
De 1,8 mio. kr. er tilskud fra staten, og resten er bevilget af Vesthimmerlands Kommune.
Det lokale byrådsmedlem ser det som en mulighed for at skabe mere sammenhængskraft i byen.
Både ved at få inddraget så mange borgere som muligt og ved at kæde f.eks. lystbådehavnen sammen med færgehavnen.
På en solskinsrig fredag eftermiddag viser han rundt i byen og fortæller om de planer, han selv går og bejler med.
- Vi kunne kæde de to havne sammen med en strandpromenade. Mange går i forvejen turen langs stranden, men på et tidspunkt skal man op på vejen. Vi er i forvejen i gang med et kystsikringsprojekt ved Fjordvej, som risikerer at blive skyllet i havet. I samme omgang kunne man se på at etablere en sti, så man kan gå fra lystbådehavnen og hen til færgehavnen og få sig en soft-ice eller et måltid mad. Det gamle auktionshus kunne laves om til et museum og lokalhistorisk arkiv. Man kunne lave en cykelsti til camping-pladsen, udsigtsplatforme eller kunstparker på nogle tomme grunde og en jollebro for lystsejlere. Vi skal bruge den smukke natur til at udvikle noget unikt for Hvalpsund og hele området omkring byen, siger Lars Andresen.
Ret priviligerede
Selvom han er major ved Ingeniørregimentet på Skive Kaserne og dermed vant til både at give og modtage kommandoer, slår han flere gange fast, at det ikke er ham, der skal bestemme, hvordan de tre mio. kr. skal bruges.
Det vigtigste for Lars Andresen er at give borgerne i Hvalpsund en by, der både er god for dem, turisterne og erhvervslivet. Altsammen ved at følge de demokratiske spilleregler som han værdsætter højt.
Gennem sine udsendelser til Iran, Afghanistan og Sydsudan har han flere gange med egne øjne set, at de spilleregler langtfra gælder alle steder.
- Vi er ret priviligerede med vores demokratiske forhold og de generelle forhold for lokalsamfundene. Alle de steder, jeg har været udsendt, har det ikke fungeret sådan, at man har medbestemmelse, og det skal vi være rigtig glade for, siger Lars Andresen, der har været bosat i byen siden 2001 med hustruen Kirsten og deres tre børn.

Er jo vilkårene
De skulle have en tryg base, og det har Hvalpsund været. Majorens indsats for at gøre den trygge base endnu bedre er for at bidrage med noget tilbage.
Sønnen på 15 år bliver opfordret til at være med, for han en idé om at få anlagt en basketball-bane - det er blevet til en lektion i den demokratiske proces.
- Han må komme til møderne og fortælle om sit forslag ligesom alle andre, og så må han ikke blive skuffet, hvis hans projekt ikke bliver valgt. Det er jo vilkårene i et demokrati, og jeg håber selvfølgelig at både min søn og rigtig mange andre fra Hvalpsund vil komme med forslag til, hvordan vi kan gøre vores by bedre, siger Lars Andresen.
På turen gennem havnen hilser flere borgere på den tydeligvis lokalkendte politiker. De skal lige høre, hvad han tænker om kystsikringen og fiskehavnen. Og, forslaget om en jollebro bliver også nævnt. Lars Andresen er også hurtig til at indrømme, at de mange idéer han har er kommet fra samtaler med mange borgere i byen.
- Jeg har snakket med mange andre, som også vil have fornyelse men samtidig bevare vores havnemiljøs charme og unikhed. Hvalpsund er en gammel kulturby og havn med meget historie. Den kunne fortælles i det gamle auktionshus. Færgestedet er fra 1200 tallet, og Hvalpsund var engang den største fiskerihavn i Limfjorden. Nu er firmaet Muslingeriet ved at bygge og har fået noget fiskeri og erhvervsliv tilbage til byen. Den udvikling og historie kunne vi godt fortælle bedre, siger Lars Andresen.

Ranke ryggen
Igen slår han fast, at det ikke er hverken hans fortjeneste, at der er kommet penge til projektet, eller ham der skal bestemme.
- Vi er alle sammen med til at få det har land til at hænge sammen, lige fra rengøringsassistenten og opad. Jeg er stolt af Danmark, og det vi kan sammen. Man skal passe lidt på med at kippe for meget med Dannebrog og nationalfølelse og nationalisme. At staten og kommunen sammen vil investere i at gøre det bedre for de lokale borgere er udtryk for det bedste i vores samfund. Det er grund til at blive patriotisk og at ranke ryggen en ekstra gang. Nu glæder jeg mig til der bliver vedtaget nogle gode idéer og få arbejdet igang, siger Lars Andresen.


onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

onsdag 24. marts 2021

Arbejdet i midtbyen er ved at 'synge på sidste vers'

Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup

onsdag 17. marts 2021

5. og 6. kl. tilbage på Aalestrup Skole

Skolens personale "sover med støvlerne på"

Arkiv

ingen nyheder i denne liste