onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

På en god sommer er der 15.000 der besøger Aalestrup Friluftsbad.

AALESTRUP: Halinspektør Søren Bruun har længe ventet i spænding på en orientering omkring åbning af friluftsbadet i Aalestrup Idrætscenter.
Og langt om længe er det nu meldt ud fra Vesthimmerlands Kommune, at hverken friluftsbadet i Aars eller i Aalestrup vil blive åbnet i år.
- Det er meget trist, siger Søren Bruun, men efterhånden som tiden gik, kunne jeg godt se, at det ville blive svært at få åbnet i år.
Vi skal have ca. en måned til at klargøre bassinerne og få dem startet op. Og hvis vi først kunne åbne engang i august, blev sæsonen meget kort. Det er en rigtig dårlig nyhed for de mange, der bruger meget af sommeren her i friluftsbadet. Men vi håber, at vi er klar til en lang dejlig sæson i ”svømmeren” til næste år og måske er der gode ændringer på vej.
I nye klæder
Aalestrup Idrætscenters friluftsbad står i anledning af sin 50-års jubilæumsdag foran en større ansigtsløftning. Idrætscenterets bestyrelse har igennem det sidste år arbejdet med en udvidelse, og har sammen med Krogh Madsen Arkitekter udviklet en spændende palet af tiltag, der skal føre badet og området omkring idrætscenteret, ind i sit andet halve århundrede.
Et af ønskerne på idrætscenterets ansøgning til Vesthimmerlands Kommune, er bl. a. en stor bæredygtig badesø, saunagus, og et generelt løft af området og faciliteterne.
- Vi er utroligt glade og stolte over vores friluftsbad, men vi skylder det, og vores brugere, at vi følger med tiden, siger formand Jeppe Korreborg Pedersen, der fortsætter:
- Vi vil rigtig gerne tilgodese alle grupper af vores 15.000 årlige badegæster, og har nu forsøgt at skabe noget, der endnu mere byder det voksne publikum indenfor.
- Vi giver ikke køb på de gode faciliteter, vi allerede har, men kan tilbyde noget, der kan trække folk til. Derudover passer det rigtig godt ind i tankerne om opgradering af vandrehjemmet, etablering af pladser til autocampere og et stort ønske om vinterbadning fra brugerne, slutter formanden.
Idrætscenterets vandrehjem, der er beliggende på første sal af fodboldafdelingen, er tiltænkt en større istandsættelse. De 10 værelser, med 37 sengepladser, der blev etableret i slutfirserne, trænger til et løft. Der er gennem de seneste år sket en øgning i belægningen. Det er, ud over de vanlige træningsophold, vandrende gæster fra Himmerlandsstien og Hærvejen, der ofte lægger vejen forbi for en overnatning eller to.
Endelig håber bestyrelsen for idrætscenteret, at man i fremtiden kan bydes autocampere velkommen. De er der faktisk allerede, men der er behov for at tilbyde faciliteter som strøm og adgang til bad og toiletter. Idrætscenteret forventer at igangsætte projekterne i etaper, men skal først have udarbejdet udbudsmateriale og driftsbudgetter.
Ansøgningen om tilskud er sendt til Vesthimmerlands Kommune, så det  kan behandles i forhold til budgetlægningen for 2021.


onsdag 23. september 2020

Aalestrup fik ikke nyt menighedsråd

Indkalder til ekstraordinær valgforsamling i oktober

onsdag 23. september 2020

Spejdere i Aalestrup skruer op for friluftsliv

Oles Torp Gruppe er klar til fællesskab

tirsdag 22. september 2020

Corona status quo i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Statens Serum Institut har netop offentliggjort de seneste tal for corona tilfælde...

torsdag 17. september 2020

Corona: Ingen nye smittede i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: De nyeste tal for Statens Serum Institut viser ingen nye smittede i Vesthimmerlands...

onsdag 16. september 2020

Akvarel-udstilling på Ulbjerg Cafeteria

Af Hanne MonradULBJERG: Benny Henriksen er en kendt mand i Ulbjerg. Mangt og meget har han deltaget...

onsdag 16. september 2020

XL-Byg i Aalestrup vil udvide byggemarkedet

Lokale håndværkere gør klar til at støbe sokkel

mandag 14. september 2020

Anker ikke dom

AALESTRUP: 72-årige Orla Bertram-Nielsen fra Aalestrup anker ikke sin dom for uagtsomt manddrab.Den...

onsdag 09. september 2020

Veteraner blev hædret på national flagdag

Den nationale flagdag for Danmarks udsendte er indstiftet for at hædre de personer, der har været...

onsdag 09. september 2020

Mange tog afsked med Per i Brugsen

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Forleden blev der taget afsked med brugsuddeler Per Bach Mortensen...

torsdag 03. september 2020

Dømt for uagtsomt manddrab

Tre måneders fængsel til mand fra Aalestrup

Arkiv

ingen nyheder i denne liste