- Din lokale ugeavis

onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

På en god sommer er der 15.000 der besøger Aalestrup Friluftsbad.

AALESTRUP: Halinspektør Søren Bruun har længe ventet i spænding på en orientering omkring åbning af friluftsbadet i Aalestrup Idrætscenter.
Og langt om længe er det nu meldt ud fra Vesthimmerlands Kommune, at hverken friluftsbadet i Aars eller i Aalestrup vil blive åbnet i år.
- Det er meget trist, siger Søren Bruun, men efterhånden som tiden gik, kunne jeg godt se, at det ville blive svært at få åbnet i år.
Vi skal have ca. en måned til at klargøre bassinerne og få dem startet op. Og hvis vi først kunne åbne engang i august, blev sæsonen meget kort. Det er en rigtig dårlig nyhed for de mange, der bruger meget af sommeren her i friluftsbadet. Men vi håber, at vi er klar til en lang dejlig sæson i ”svømmeren” til næste år og måske er der gode ændringer på vej.
I nye klæder
Aalestrup Idrætscenters friluftsbad står i anledning af sin 50-års jubilæumsdag foran en større ansigtsløftning. Idrætscenterets bestyrelse har igennem det sidste år arbejdet med en udvidelse, og har sammen med Krogh Madsen Arkitekter udviklet en spændende palet af tiltag, der skal føre badet og området omkring idrætscenteret, ind i sit andet halve århundrede.
Et af ønskerne på idrætscenterets ansøgning til Vesthimmerlands Kommune, er bl. a. en stor bæredygtig badesø, saunagus, og et generelt løft af området og faciliteterne.
- Vi er utroligt glade og stolte over vores friluftsbad, men vi skylder det, og vores brugere, at vi følger med tiden, siger formand Jeppe Korreborg Pedersen, der fortsætter:
- Vi vil rigtig gerne tilgodese alle grupper af vores 15.000 årlige badegæster, og har nu forsøgt at skabe noget, der endnu mere byder det voksne publikum indenfor.
- Vi giver ikke køb på de gode faciliteter, vi allerede har, men kan tilbyde noget, der kan trække folk til. Derudover passer det rigtig godt ind i tankerne om opgradering af vandrehjemmet, etablering af pladser til autocampere og et stort ønske om vinterbadning fra brugerne, slutter formanden.
Idrætscenterets vandrehjem, der er beliggende på første sal af fodboldafdelingen, er tiltænkt en større istandsættelse. De 10 værelser, med 37 sengepladser, der blev etableret i slutfirserne, trænger til et løft. Der er gennem de seneste år sket en øgning i belægningen. Det er, ud over de vanlige træningsophold, vandrende gæster fra Himmerlandsstien og Hærvejen, der ofte lægger vejen forbi for en overnatning eller to.
Endelig håber bestyrelsen for idrætscenteret, at man i fremtiden kan bydes autocampere velkommen. De er der faktisk allerede, men der er behov for at tilbyde faciliteter som strøm og adgang til bad og toiletter. Idrætscenteret forventer at igangsætte projekterne i etaper, men skal først have udarbejdet udbudsmateriale og driftsbudgetter.
Ansøgningen om tilskud er sendt til Vesthimmerlands Kommune, så det  kan behandles i forhold til budgetlægningen for 2021.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken