onsdag 20. maj 2020

Der bliver ingen badeture i svømmeren i Aalestrup i år

Aalestrup Idrætscenter har stadig store ønsker for friluftsbadet

På en god sommer er der 15.000 der besøger Aalestrup Friluftsbad.

AALESTRUP: Halinspektør Søren Bruun har længe ventet i spænding på en orientering omkring åbning af friluftsbadet i Aalestrup Idrætscenter.
Og langt om længe er det nu meldt ud fra Vesthimmerlands Kommune, at hverken friluftsbadet i Aars eller i Aalestrup vil blive åbnet i år.
- Det er meget trist, siger Søren Bruun, men efterhånden som tiden gik, kunne jeg godt se, at det ville blive svært at få åbnet i år.
Vi skal have ca. en måned til at klargøre bassinerne og få dem startet op. Og hvis vi først kunne åbne engang i august, blev sæsonen meget kort. Det er en rigtig dårlig nyhed for de mange, der bruger meget af sommeren her i friluftsbadet. Men vi håber, at vi er klar til en lang dejlig sæson i ”svømmeren” til næste år og måske er der gode ændringer på vej.
I nye klæder
Aalestrup Idrætscenters friluftsbad står i anledning af sin 50-års jubilæumsdag foran en større ansigtsløftning. Idrætscenterets bestyrelse har igennem det sidste år arbejdet med en udvidelse, og har sammen med Krogh Madsen Arkitekter udviklet en spændende palet af tiltag, der skal føre badet og området omkring idrætscenteret, ind i sit andet halve århundrede.
Et af ønskerne på idrætscenterets ansøgning til Vesthimmerlands Kommune, er bl. a. en stor bæredygtig badesø, saunagus, og et generelt løft af området og faciliteterne.
- Vi er utroligt glade og stolte over vores friluftsbad, men vi skylder det, og vores brugere, at vi følger med tiden, siger formand Jeppe Korreborg Pedersen, der fortsætter:
- Vi vil rigtig gerne tilgodese alle grupper af vores 15.000 årlige badegæster, og har nu forsøgt at skabe noget, der endnu mere byder det voksne publikum indenfor.
- Vi giver ikke køb på de gode faciliteter, vi allerede har, men kan tilbyde noget, der kan trække folk til. Derudover passer det rigtig godt ind i tankerne om opgradering af vandrehjemmet, etablering af pladser til autocampere og et stort ønske om vinterbadning fra brugerne, slutter formanden.
Idrætscenterets vandrehjem, der er beliggende på første sal af fodboldafdelingen, er tiltænkt en større istandsættelse. De 10 værelser, med 37 sengepladser, der blev etableret i slutfirserne, trænger til et løft. Der er gennem de seneste år sket en øgning i belægningen. Det er, ud over de vanlige træningsophold, vandrende gæster fra Himmerlandsstien og Hærvejen, der ofte lægger vejen forbi for en overnatning eller to.
Endelig håber bestyrelsen for idrætscenteret, at man i fremtiden kan bydes autocampere velkommen. De er der faktisk allerede, men der er behov for at tilbyde faciliteter som strøm og adgang til bad og toiletter. Idrætscenteret forventer at igangsætte projekterne i etaper, men skal først have udarbejdet udbudsmateriale og driftsbudgetter.
Ansøgningen om tilskud er sendt til Vesthimmerlands Kommune, så det  kan behandles i forhold til budgetlægningen for 2021.


onsdag 08. juli 2020

Aftenmusik ved åen i Aalestrup

Lokale musikere spiller søndag i rosenparken

onsdag 08. juli 2020

Utryghed ved den nye bro over Simested Å

Lokalpolitiker har bragt bekymringer videre

onsdag 24. juni 2020

Et tilfredsstillende år for Bio Aalestrup

Lokal "Top 10" over de mest populære film

onsdag 24. juni 2020

Mini Knaberfest er i støbeskeen

Men der bliver ikke kåret en Knaberregent i år

onsdag 17. juni 2020

35 i Østerbølle på kirkerundvisning

Af Hanne MonradØSTERBØLLE: For sjette år i træk inviterer en lang række af Vesthimmerlands...

onsdag 17. juni 2020

Liv i vandet igen i Aalestrup

Hårdt arbejde blev belønnet med glade badegæster

onsdag 10. juni 2020

Aalestrup Friluftsbad åbner igen på lørdag

AALESTRUP: I løbet af ugen bliver der igen et dejligt sommervejr og til glæde for store og små i...

onsdag 10. juni 2020

Aalestrup Naturefterskole: Nu er eleverne tilbage efter en Corona-pause

AALESTRUP: På Aalestrup Naturefterskole går livet igen sin næsten vanlige gang. Eleverne er tilbage...

onsdag 27. maj 2020

Fra politiets døgnrapport

Tre sigtelser til mand fra AalestrupAALESTRUP: En 22-årig bilist fra Aalestrup blev kl. 23 tirsdag...

onsdag 27. maj 2020

Er klar til at åbne fodterapi i Møldrup

Sanni Tøttrup Wölck er statsautoriseret fodterapeut

Arkiv

ingen nyheder i denne liste