- Din lokale ugeavis

onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

Bestyrelsesformand Michael Holm Pedersen, ( t.h.) sagde farvel til forstander Niels Jørgen Hjort-Johansen, ( t.v.) og goddag til den nye forstander Svend Hansen, (m.f.)

AALESTRUP: Nogle dage efter, at eleverne havde forladt Aalestrup Naturefterskole for at gå på sommerferie, var der inviteret til en reception for skolens nye forstander, Svend Hansen, Hadsten, som officielt tiltræder 1. august 2020.
På grund af Corona-situationen var det en reception for indbudte gæster, men alligevel var et stort antal personer mødt op for at byde den nye forstander velkommen.
Alle skolens ansatte, bestyrelsen og andre med tilknytning til skolen, og venner til Svend Hansen, var mødt op.
Egentlig var planen, at receptionen skulle foregå i det fri, men på grund af vejret havde man valgt at flytte arrangementet indenfor i  nabobygningen som skolen købte efter møbelforretningen Bolig Punkt lukkede sidste år.
Som formand for bestyrelsen, var det Michael Holm Pedersen, Gedsted, der bød velkommen. Han beklagede at man ikke, på grund af restriktionerne, kunne gennemføre en åben reception.
Formanden indledte med at takke den afgående forstander, Niels Jørgen Hjort-Johansen. Han går af som forstander, men vil være behjælpelig med lederskiftet en tid endnu.
- Da ”Joe” meddelte os, at han ville til at gå hjemme og nusse om sine heste og familien gik bestyrelsen i gang med at finde en afløser til at tage arven op efter ham, og køre skolen videre med respekt for det værdigrundlag, som har været skolens succes gennem 23 år, og samtidig udvikle den til at kunne matche fremtiden, sagde Michael Holm Pedersen.
- Og hvordan fandt vi så frem til Svend Hansen? Det var en lang proces. Og  et stort arbejde for bestyrelse og medarbejdere. Men vi er sikre på, at Svend Hansen er den, der besidder den erfaring og kompetence, vi søger.
- Du har både været lærer og forstander på andre efterskoler. Jeg kan sige, at der har været bred enighed om, at det skulle være dig, hele vejen rundt.  Vi, bestyrelse og medarbejdere, ser således frem til et godt og konstruktivt samarbejde med dig. Vi er jo faktisk allerede startet, så vi ser frem til 1. august, hvor du officielt overtager ledelsen her på Aalestrup Naturefterskole, sluttede Michael Holm Pedersen.
Gæsterne blev budt på et traktement, og der var mulighed for at se omgivelser og lokaler på skolen. Ikke mindst, hvordan den tidligere møbelforretning er blevet kreativt indrettet til lokaler til de fire linjefag, fiskeri, jagt, heste og adventure, og et stort motionsområde.
Forstander Svend Hansen glæder sig til at begynde sin nye tilværelse på naturefterskolen i Aalestrup. Han siger, at han sikkert vil gøre meget anderledes end den tidligere forstander, men vil naturligvis arbejde efter de gode principper og retningslinjer, der har været med til at gøre skolen til en yderst attraktiv efterskole for unge fra hele landet.
1. juli var der tilmeldt 86 nye elever til det kommende skoleår på Aalestrup Naturefterskole.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken