onsdag 22. juli 2020

Forstander blev godt modtaget i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Svend Hansen tiltræder på naturefterskolen 1. august

Bestyrelsesformand Michael Holm Pedersen, ( t.h.) sagde farvel til forstander Niels Jørgen Hjort-Johansen, ( t.v.) og goddag til den nye forstander Svend Hansen, (m.f.)

AALESTRUP: Nogle dage efter, at eleverne havde forladt Aalestrup Naturefterskole for at gå på sommerferie, var der inviteret til en reception for skolens nye forstander, Svend Hansen, Hadsten, som officielt tiltræder 1. august 2020.
På grund af Corona-situationen var det en reception for indbudte gæster, men alligevel var et stort antal personer mødt op for at byde den nye forstander velkommen.
Alle skolens ansatte, bestyrelsen og andre med tilknytning til skolen, og venner til Svend Hansen, var mødt op.
Egentlig var planen, at receptionen skulle foregå i det fri, men på grund af vejret havde man valgt at flytte arrangementet indenfor i  nabobygningen som skolen købte efter møbelforretningen Bolig Punkt lukkede sidste år.
Som formand for bestyrelsen, var det Michael Holm Pedersen, Gedsted, der bød velkommen. Han beklagede at man ikke, på grund af restriktionerne, kunne gennemføre en åben reception.
Formanden indledte med at takke den afgående forstander, Niels Jørgen Hjort-Johansen. Han går af som forstander, men vil være behjælpelig med lederskiftet en tid endnu.
- Da ”Joe” meddelte os, at han ville til at gå hjemme og nusse om sine heste og familien gik bestyrelsen i gang med at finde en afløser til at tage arven op efter ham, og køre skolen videre med respekt for det værdigrundlag, som har været skolens succes gennem 23 år, og samtidig udvikle den til at kunne matche fremtiden, sagde Michael Holm Pedersen.
- Og hvordan fandt vi så frem til Svend Hansen? Det var en lang proces. Og  et stort arbejde for bestyrelse og medarbejdere. Men vi er sikre på, at Svend Hansen er den, der besidder den erfaring og kompetence, vi søger.
- Du har både været lærer og forstander på andre efterskoler. Jeg kan sige, at der har været bred enighed om, at det skulle være dig, hele vejen rundt.  Vi, bestyrelse og medarbejdere, ser således frem til et godt og konstruktivt samarbejde med dig. Vi er jo faktisk allerede startet, så vi ser frem til 1. august, hvor du officielt overtager ledelsen her på Aalestrup Naturefterskole, sluttede Michael Holm Pedersen.
Gæsterne blev budt på et traktement, og der var mulighed for at se omgivelser og lokaler på skolen. Ikke mindst, hvordan den tidligere møbelforretning er blevet kreativt indrettet til lokaler til de fire linjefag, fiskeri, jagt, heste og adventure, og et stort motionsområde.
Forstander Svend Hansen glæder sig til at begynde sin nye tilværelse på naturefterskolen i Aalestrup. Han siger, at han sikkert vil gøre meget anderledes end den tidligere forstander, men vil naturligvis arbejde efter de gode principper og retningslinjer, der har været med til at gøre skolen til en yderst attraktiv efterskole for unge fra hele landet.
1. juli var der tilmeldt 86 nye elever til det kommende skoleår på Aalestrup Naturefterskole.


onsdag 13. januar 2021

Vikarpræst i Vesterbølle har fået fast embede

Karin Hasling tiltræder i Hornum og Gundersted

onsdag 13. januar 2021

Corona forlænger julen i Aalestrup

Men juletræet på St. Torv er fjernet efter brand

onsdag 06. januar 2021

Brugsen i Gedsted forøger omsætning

Aftale om levering til Viborg Kommune giver nye muligheder

onsdag 06. januar 2021

Corona-vaccine til Aalestrup

Beboer på Åglimt fik første vaccination tirsdag

mandag 04. januar 2021

Covid-19: Seks nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Det seneste døgn er der konstateret seks nye tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands...

tirsdag 29. december 2020

Forældre sørger for en sikker skolevej

Frivillige hjælper fortsat med sikkerhed ved Aalestrup Skole

tirsdag 29. december 2020

Et år i Aalestrup med forandring

Tekst: Thorkil ChristensenFoto: Martin Haubro JensenAALESTRUP: Det skal være skidt før det bliver...

onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

onsdag 23. december 2020

En ny butik kom til byen

"Kotzmanns Eventyrhandel" har indtaget Aalestrup

fredag 11. december 2020

Covid-19: Uændret smittetryk - tre nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Man kan vel godt sige heldigvis til, at Vesthimmerland ikke er blevet pålagt...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste