- Din lokale ugeavis

onsdag 19. august 2020

Sensommer med kunst og musik i Aalestrup

På lørdag bliver der Pariserstemning på Store Torv

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Galleri Aalestrup og Aalestrup Handel & Erhverv inviterer igen til sensommerfest på Store Torv. Det sker på lørdag, 22. august.
Et lignende arrangement er blevet gennemført de seneste tre år, også sidst i august, og det har alle tre gange været en stor succes, for såvel de mange kunstnere og udstillere på torvet, som for dem, der havde valgt at tilbringe en lørdag med gode oplevelser, kunst og musik og lidt godt at spise.
I Aalestrup er der mange kunstnere, og mange af dem har tilknytning til galleriet på Store Torv. De er meget aktive og vil gerne vise, hvor stort et spekter, der er med kunst i Aalestrup.
Som tidligere år vil man på lørdag prøve at skabe en rigtig pariserstemning med temaet ”Montmartre” i Aalestrup.
- Vi har inviteret bl.a. malere fra hele landet til at deltage, men andre kunstnere er også meget velkomne til at være med, siger primus motor i arrangementet, Poul Spanggaard og selvfølgelig har vi også et stort ønske om, at de lokale kunstnere fra byen og omegnen støtter op om arrangementet. Der er her en god anledning til at vise sine kunstværker frem og samtidig få en hyggelig dag sammen med ligestillede.
- Nogle af galleriets faste udstillere har de seneste år været med til tre dages ”Montmartre” på Tunø, som dog ikke blev gennemført i år, på grund af Covid -19. Men det var på Tunø, ideen  i sin tid modnedes og alle var enige om, at det sagtens kunne overføres til Aalestrup.
Så igen vil Galleri Aalestrup, invitere til ”Montmartre”. Der vil blive opstillet pavilloner på Torvet, hvor malere og andre  kunstnere vil udøve deres færdigheder.

Stor opbakning
- Der har været stor opbakning om arrangementet og mange kunstnere har sagt ja til at møde op på lørdag, siger kunstmaler  Poul Spanggaard.
Der vil på flere stande være arbejdende kunstnere, som man ser på den parisiske bydel med Montmartre, hvor kunstnere fra hele verden møder op og laver et fantastisk farverigt og folkeligt skue. Samtidigt er Galleri Aalestrup åbent hele dagen, hvor der også er en flot udstilling.
Sidst på eftermiddagen vil der være fernisering af de fremstillede kunstværker. Her er alle velkommen til at deltage.
- Vi håber mange vil komme forbi og få en snak med de forskellige kunstnere, siger Poul Spanggaard, og måske selv blive inspireret til at gå i gang og prøve at arbejde med en eller anden form for kunst.
Galleri Aalestrup har gennem sine mange år haft udstilling med  mange og meget forskellige kunstnere fra hele landet, og er  efterhånden blevet kendt i kunstnerkredse. Galleriet markerede i september sidste år sit 10 års jubilæum.

Musik og mad
Dagen byder også på musik. Såvel formiddag som eftermiddag vil der være ægte pariserstemning med harmonikamusik. Det er musiker og trubadur Flemming Baade, der vil gå rundt mellem kunstnerne og spille på sin harmonika.
Sommerfesten byder også på gratis kaffe og rundstykker til de morgenfriske, og ved frokosttid kommer Knaberparret, Anna Laustsen og Michelle Søndergaard Nielsen, med deres populære pølsevogn, hvor man kan købe sig lidt til maven for billige penge.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken