onsdag 19. august 2020

Sensommer med kunst og musik i Aalestrup

På lørdag bliver der Pariserstemning på Store Torv

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: Galleri Aalestrup og Aalestrup Handel & Erhverv inviterer igen til sensommerfest på Store Torv. Det sker på lørdag, 22. august.
Et lignende arrangement er blevet gennemført de seneste tre år, også sidst i august, og det har alle tre gange været en stor succes, for såvel de mange kunstnere og udstillere på torvet, som for dem, der havde valgt at tilbringe en lørdag med gode oplevelser, kunst og musik og lidt godt at spise.
I Aalestrup er der mange kunstnere, og mange af dem har tilknytning til galleriet på Store Torv. De er meget aktive og vil gerne vise, hvor stort et spekter, der er med kunst i Aalestrup.
Som tidligere år vil man på lørdag prøve at skabe en rigtig pariserstemning med temaet ”Montmartre” i Aalestrup.
- Vi har inviteret bl.a. malere fra hele landet til at deltage, men andre kunstnere er også meget velkomne til at være med, siger primus motor i arrangementet, Poul Spanggaard og selvfølgelig har vi også et stort ønske om, at de lokale kunstnere fra byen og omegnen støtter op om arrangementet. Der er her en god anledning til at vise sine kunstværker frem og samtidig få en hyggelig dag sammen med ligestillede.
- Nogle af galleriets faste udstillere har de seneste år været med til tre dages ”Montmartre” på Tunø, som dog ikke blev gennemført i år, på grund af Covid -19. Men det var på Tunø, ideen  i sin tid modnedes og alle var enige om, at det sagtens kunne overføres til Aalestrup.
Så igen vil Galleri Aalestrup, invitere til ”Montmartre”. Der vil blive opstillet pavilloner på Torvet, hvor malere og andre  kunstnere vil udøve deres færdigheder.

Stor opbakning
- Der har været stor opbakning om arrangementet og mange kunstnere har sagt ja til at møde op på lørdag, siger kunstmaler  Poul Spanggaard.
Der vil på flere stande være arbejdende kunstnere, som man ser på den parisiske bydel med Montmartre, hvor kunstnere fra hele verden møder op og laver et fantastisk farverigt og folkeligt skue. Samtidigt er Galleri Aalestrup åbent hele dagen, hvor der også er en flot udstilling.
Sidst på eftermiddagen vil der være fernisering af de fremstillede kunstværker. Her er alle velkommen til at deltage.
- Vi håber mange vil komme forbi og få en snak med de forskellige kunstnere, siger Poul Spanggaard, og måske selv blive inspireret til at gå i gang og prøve at arbejde med en eller anden form for kunst.
Galleri Aalestrup har gennem sine mange år haft udstilling med  mange og meget forskellige kunstnere fra hele landet, og er  efterhånden blevet kendt i kunstnerkredse. Galleriet markerede i september sidste år sit 10 års jubilæum.

Musik og mad
Dagen byder også på musik. Såvel formiddag som eftermiddag vil der være ægte pariserstemning med harmonikamusik. Det er musiker og trubadur Flemming Baade, der vil gå rundt mellem kunstnerne og spille på sin harmonika.
Sommerfesten byder også på gratis kaffe og rundstykker til de morgenfriske, og ved frokosttid kommer Knaberparret, Anna Laustsen og Michelle Søndergaard Nielsen, med deres populære pølsevogn, hvor man kan købe sig lidt til maven for billige penge.


onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

onsdag 24. marts 2021

Arbejdet i midtbyen er ved at 'synge på sidste vers'

Snart flytter de mange maskiner til andre gader i Aalestrup

onsdag 17. marts 2021

5. og 6. kl. tilbage på Aalestrup Skole

Skolens personale "sover med støvlerne på"

Arkiv

ingen nyheder i denne liste