- Din lokale ugeavis

onsdag 26. august 2020

Motion for alle på fem nye gå-ruter i Aalestrup

Søndag over middag går starten fra rosenparken

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: "Oplev andre sider af Aalestrup". Det er indgangen til et nyt initiativ i Aalestrup i et forsøg på at få borgerne ud at motionere og samtidig opleve byen og den nærmeste omegn fra en anden side end den vante og traditionelle.
På søndag 30. august åbnes fem nye gå-ruter med udgangspunkt fra rosenparken. Det sker efter en ide fremsat af byens tidligere skotøjshandler Knud Erik Tøttrup, som gerne vil gå en tur i nabolaget, men også gerne vil have tips om, hvordan man kan se byen på en anden måde end den man er vant til. Derfor opfordrede Knud Erik Tøttrup i en samtale byrådsmedlem Per Bisgaard til at gå i front for nye lokale stier, som man kan vandre på.
- Det er blevet til fem ruter, ja endda seks, hvis vi regner en lille ekstra afstikker ved Hundeskoven med. Og vi har bestræbt os på at finde stier der ikke er så kendte for alle,  for på den måde at give deltagerne mulighed for at opleve andre sider af Aalestrup, siger Per Bisgaard.
Med støtte fra Jutlander Fonden Himmerland, tømrermester Torben Halkjær og Vesthimmerlands Avis er der udarbejdet et stort oversigtskort over ruterne og desuden mindre kort til udlevering ved start til deltagerne. Hver rute har en farve, og tømrermester Torben Halkjær har savet flere end 200 pinde, som er malet i toppen med rutens farve, og derefter placeret strategisk, så alle kan finde vej på stierne.
Ruterne er på henholdsvis 3, 5, 7, 3,2 og 10 kilometer og er navngivet Herregårdsruten, Simested Å-ruten, Rundt om Aalestrup, Hundestien og Udkantsruten. Desuden er der et tillæg på 340 meter på Hundestien. Det er en særlig rute for hundeejere gennem Hundeskoven i området nord for rutebilstationen.
Gå-turene er tilrettelagt så alle kan være med, uanset alder. Man kan gå enkeltvis eller sammen og få en hyggesnak samtidig om, hvad man ser.
På førstedagen, søndag, mødes deltagerne ved indgangen til Den jyske Rosenpark i Aalestrup, hvor de kan orientere sig på et stort oversigtskort og bagefter få udleveret et A4-ark med den rute som  vælges.
For at slå initiativet i gang vil der blive holdt en kort åbningstale af byrådsmedlem Per Bisgaard, og som afslutning på gåturen er der mulighed for at drikke kaffe og hygge sig i rosenparkens pavillon.
Gåturene skal ikke betragtes som en engangs begivenhed. Oversigtstavle og kort vil også fremover være tilgængelig for borgere og turister, som får lyst til at gå i den smukke natur i og omkring Aalestrup.


onsdag 17. august 2022

50 år med stor Lions-aktivitet i Aalestrup

Klubbens første præsident var fabrikant Anton Larsen, Gedsted

onsdag 17. august 2022

Flagallé i Gedsted

Af Ture DamtoftGEDSTED: Det var en lidt overvældet Tor Berg, der forleden som den første af de nye...

onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken