onsdag 26. august 2020

Motion for alle på fem nye gå-ruter i Aalestrup

Søndag over middag går starten fra rosenparken

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: "Oplev andre sider af Aalestrup". Det er indgangen til et nyt initiativ i Aalestrup i et forsøg på at få borgerne ud at motionere og samtidig opleve byen og den nærmeste omegn fra en anden side end den vante og traditionelle.
På søndag 30. august åbnes fem nye gå-ruter med udgangspunkt fra rosenparken. Det sker efter en ide fremsat af byens tidligere skotøjshandler Knud Erik Tøttrup, som gerne vil gå en tur i nabolaget, men også gerne vil have tips om, hvordan man kan se byen på en anden måde end den man er vant til. Derfor opfordrede Knud Erik Tøttrup i en samtale byrådsmedlem Per Bisgaard til at gå i front for nye lokale stier, som man kan vandre på.
- Det er blevet til fem ruter, ja endda seks, hvis vi regner en lille ekstra afstikker ved Hundeskoven med. Og vi har bestræbt os på at finde stier der ikke er så kendte for alle,  for på den måde at give deltagerne mulighed for at opleve andre sider af Aalestrup, siger Per Bisgaard.
Med støtte fra Jutlander Fonden Himmerland, tømrermester Torben Halkjær og Vesthimmerlands Avis er der udarbejdet et stort oversigtskort over ruterne og desuden mindre kort til udlevering ved start til deltagerne. Hver rute har en farve, og tømrermester Torben Halkjær har savet flere end 200 pinde, som er malet i toppen med rutens farve, og derefter placeret strategisk, så alle kan finde vej på stierne.
Ruterne er på henholdsvis 3, 5, 7, 3,2 og 10 kilometer og er navngivet Herregårdsruten, Simested Å-ruten, Rundt om Aalestrup, Hundestien og Udkantsruten. Desuden er der et tillæg på 340 meter på Hundestien. Det er en særlig rute for hundeejere gennem Hundeskoven i området nord for rutebilstationen.
Gå-turene er tilrettelagt så alle kan være med, uanset alder. Man kan gå enkeltvis eller sammen og få en hyggesnak samtidig om, hvad man ser.
På førstedagen, søndag, mødes deltagerne ved indgangen til Den jyske Rosenpark i Aalestrup, hvor de kan orientere sig på et stort oversigtskort og bagefter få udleveret et A4-ark med den rute som  vælges.
For at slå initiativet i gang vil der blive holdt en kort åbningstale af byrådsmedlem Per Bisgaard, og som afslutning på gåturen er der mulighed for at drikke kaffe og hygge sig i rosenparkens pavillon.
Gåturene skal ikke betragtes som en engangs begivenhed. Oversigtstavle og kort vil også fremover være tilgængelig for borgere og turister, som får lyst til at gå i den smukke natur i og omkring Aalestrup.


onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende...

onsdag 21. april 2021

Fjelsø-elever blev lokale affaldshelte

Samlede skrald i Fjelsø, Klotrup og Vesterbølle

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste