onsdag 26. august 2020

Motion for alle på fem nye gå-ruter i Aalestrup

Søndag over middag går starten fra rosenparken

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: "Oplev andre sider af Aalestrup". Det er indgangen til et nyt initiativ i Aalestrup i et forsøg på at få borgerne ud at motionere og samtidig opleve byen og den nærmeste omegn fra en anden side end den vante og traditionelle.
På søndag 30. august åbnes fem nye gå-ruter med udgangspunkt fra rosenparken. Det sker efter en ide fremsat af byens tidligere skotøjshandler Knud Erik Tøttrup, som gerne vil gå en tur i nabolaget, men også gerne vil have tips om, hvordan man kan se byen på en anden måde end den man er vant til. Derfor opfordrede Knud Erik Tøttrup i en samtale byrådsmedlem Per Bisgaard til at gå i front for nye lokale stier, som man kan vandre på.
- Det er blevet til fem ruter, ja endda seks, hvis vi regner en lille ekstra afstikker ved Hundeskoven med. Og vi har bestræbt os på at finde stier der ikke er så kendte for alle,  for på den måde at give deltagerne mulighed for at opleve andre sider af Aalestrup, siger Per Bisgaard.
Med støtte fra Jutlander Fonden Himmerland, tømrermester Torben Halkjær og Vesthimmerlands Avis er der udarbejdet et stort oversigtskort over ruterne og desuden mindre kort til udlevering ved start til deltagerne. Hver rute har en farve, og tømrermester Torben Halkjær har savet flere end 200 pinde, som er malet i toppen med rutens farve, og derefter placeret strategisk, så alle kan finde vej på stierne.
Ruterne er på henholdsvis 3, 5, 7, 3,2 og 10 kilometer og er navngivet Herregårdsruten, Simested Å-ruten, Rundt om Aalestrup, Hundestien og Udkantsruten. Desuden er der et tillæg på 340 meter på Hundestien. Det er en særlig rute for hundeejere gennem Hundeskoven i området nord for rutebilstationen.
Gå-turene er tilrettelagt så alle kan være med, uanset alder. Man kan gå enkeltvis eller sammen og få en hyggesnak samtidig om, hvad man ser.
På førstedagen, søndag, mødes deltagerne ved indgangen til Den jyske Rosenpark i Aalestrup, hvor de kan orientere sig på et stort oversigtskort og bagefter få udleveret et A4-ark med den rute som  vælges.
For at slå initiativet i gang vil der blive holdt en kort åbningstale af byrådsmedlem Per Bisgaard, og som afslutning på gåturen er der mulighed for at drikke kaffe og hygge sig i rosenparkens pavillon.
Gåturene skal ikke betragtes som en engangs begivenhed. Oversigtstavle og kort vil også fremover være tilgængelig for borgere og turister, som får lyst til at gå i den smukke natur i og omkring Aalestrup.


onsdag 13. januar 2021

Vikarpræst i Vesterbølle har fået fast embede

Karin Hasling tiltræder i Hornum og Gundersted

onsdag 13. januar 2021

Corona forlænger julen i Aalestrup

Men juletræet på St. Torv er fjernet efter brand

onsdag 06. januar 2021

Brugsen i Gedsted forøger omsætning

Aftale om levering til Viborg Kommune giver nye muligheder

onsdag 06. januar 2021

Corona-vaccine til Aalestrup

Beboer på Åglimt fik første vaccination tirsdag

mandag 04. januar 2021

Covid-19: Seks nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Det seneste døgn er der konstateret seks nye tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands...

tirsdag 29. december 2020

Forældre sørger for en sikker skolevej

Frivillige hjælper fortsat med sikkerhed ved Aalestrup Skole

tirsdag 29. december 2020

Et år i Aalestrup med forandring

Tekst: Thorkil ChristensenFoto: Martin Haubro JensenAALESTRUP: Det skal være skidt før det bliver...

onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

onsdag 23. december 2020

En ny butik kom til byen

"Kotzmanns Eventyrhandel" har indtaget Aalestrup

fredag 11. december 2020

Covid-19: Uændret smittetryk - tre nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Man kan vel godt sige heldigvis til, at Vesthimmerland ikke er blevet pålagt...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste