- Din lokale ugeavis

onsdag 26. august 2020

Pariserstemning på Torvet i Aalestrup

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: I lørdags var der pariserstemning på Store Torv i Aalestrup. Galleri Aalestrup og Aalestrup Handel & Erhverv var igen gået sammen om at arrangere en sommerfest med kunsten i højsædet. Det var fjerde gang at aktiviteten blev gennemført.
Det var dejligt at se, at der kan arrangeres gode traditioner i disse tider, og med hensyntagen til de skrappe restriktioner, der er for øjeblikket.
Selvom der var mange, såvel kunstnere som gæster var der hele dagen god plads og alle var tilpas med, at man nu kunne mødes til et festligt arrangement i Aalestrup, trods gaderenovering og forsamlingsforbud.
Stemningen var da også helt i top, selvom vejret indimellem spillede et puds. Solen var fremme, men også med lidt byger undervejs og de mange opstillede pavilloner blev udfordret af den særdeles stærke blæst, der periodevis besøgte torvet. Men alle tog det med godt humør.
Troubadouren Flemming Baade satte stemningen ekstra i vejret og førte alle med til Paris med sine muntre toner og mindede om mange gode oplevelser i sydlige himmelstrøg.
Rundt på torvet var der opstillet en række boder og stande til kunstnere, der arbejdede på hvert sit felt, a la Montmartre i Paris.
Allerede fra åbningen klokken 10 var der mange besøgende, der mødte op for at få en kop kaffe og rundstykke og samtidig kunne man så gå rundt til de forskellige stande og få en snak og opleve, hvordan de forskellige kunstnere arbejdede med hver sin kunst.
Til frokost blev der budt på varme pølser. Det var den tidligere Knaberdronning, Rosa Nørskov, der havde overtaget tjansen, da det regerende Knaberpar, Michelle Søndergaard Nielsen og Anna Laustsen var forhindret. Tidligere har Knaberpølsevognen været med på Torvet, men på grund at gaderenoveringen kunne man ikke få den kørt til Torvet, så et beskedent bord måtte erstatte den. Men pølserne var varme og gode alligevel.
Der var en rigtig god stemning og hele dagen var der mange gæster, der hyggede sig og mange benyttede lejligheden til at se hvordan de forskellige kunstnere arbejder. Der blev, blandt meget andet ,budt på Rakubrænding, pileflet og fremstilling af jagtknive og penne i træ.
- Det er en stor glæde for Aalestrup Handel & Erhverv, at vi har det gode samarbejde med Galleri Aalestrup, siger formanden Karl William Carlsen.
De er altid klar til at hjælpe og den gode måde, de er med til at sætte kunsten i fokus i Aalestrup.
Sidst på eftermiddagen var der fernisering i Galleri Aalestrup og de deltagende kunstnere sluttede en spændende dag af med fællesspisning og hygge i galleriet.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...