onsdag 26. august 2020

Pariserstemning på Torvet i Aalestrup

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: I lørdags var der pariserstemning på Store Torv i Aalestrup. Galleri Aalestrup og Aalestrup Handel & Erhverv var igen gået sammen om at arrangere en sommerfest med kunsten i højsædet. Det var fjerde gang at aktiviteten blev gennemført.
Det var dejligt at se, at der kan arrangeres gode traditioner i disse tider, og med hensyntagen til de skrappe restriktioner, der er for øjeblikket.
Selvom der var mange, såvel kunstnere som gæster var der hele dagen god plads og alle var tilpas med, at man nu kunne mødes til et festligt arrangement i Aalestrup, trods gaderenovering og forsamlingsforbud.
Stemningen var da også helt i top, selvom vejret indimellem spillede et puds. Solen var fremme, men også med lidt byger undervejs og de mange opstillede pavilloner blev udfordret af den særdeles stærke blæst, der periodevis besøgte torvet. Men alle tog det med godt humør.
Troubadouren Flemming Baade satte stemningen ekstra i vejret og førte alle med til Paris med sine muntre toner og mindede om mange gode oplevelser i sydlige himmelstrøg.
Rundt på torvet var der opstillet en række boder og stande til kunstnere, der arbejdede på hvert sit felt, a la Montmartre i Paris.
Allerede fra åbningen klokken 10 var der mange besøgende, der mødte op for at få en kop kaffe og rundstykke og samtidig kunne man så gå rundt til de forskellige stande og få en snak og opleve, hvordan de forskellige kunstnere arbejdede med hver sin kunst.
Til frokost blev der budt på varme pølser. Det var den tidligere Knaberdronning, Rosa Nørskov, der havde overtaget tjansen, da det regerende Knaberpar, Michelle Søndergaard Nielsen og Anna Laustsen var forhindret. Tidligere har Knaberpølsevognen været med på Torvet, men på grund at gaderenoveringen kunne man ikke få den kørt til Torvet, så et beskedent bord måtte erstatte den. Men pølserne var varme og gode alligevel.
Der var en rigtig god stemning og hele dagen var der mange gæster, der hyggede sig og mange benyttede lejligheden til at se hvordan de forskellige kunstnere arbejder. Der blev, blandt meget andet ,budt på Rakubrænding, pileflet og fremstilling af jagtknive og penne i træ.
- Det er en stor glæde for Aalestrup Handel & Erhverv, at vi har det gode samarbejde med Galleri Aalestrup, siger formanden Karl William Carlsen.
De er altid klar til at hjælpe og den gode måde, de er med til at sætte kunsten i fokus i Aalestrup.
Sidst på eftermiddagen var der fernisering i Galleri Aalestrup og de deltagende kunstnere sluttede en spændende dag af med fællesspisning og hygge i galleriet.


onsdag 13. januar 2021

Vikarpræst i Vesterbølle har fået fast embede

Karin Hasling tiltræder i Hornum og Gundersted

onsdag 13. januar 2021

Corona forlænger julen i Aalestrup

Men juletræet på St. Torv er fjernet efter brand

onsdag 06. januar 2021

Brugsen i Gedsted forøger omsætning

Aftale om levering til Viborg Kommune giver nye muligheder

onsdag 06. januar 2021

Corona-vaccine til Aalestrup

Beboer på Åglimt fik første vaccination tirsdag

mandag 04. januar 2021

Covid-19: Seks nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Det seneste døgn er der konstateret seks nye tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands...

tirsdag 29. december 2020

Forældre sørger for en sikker skolevej

Frivillige hjælper fortsat med sikkerhed ved Aalestrup Skole

tirsdag 29. december 2020

Et år i Aalestrup med forandring

Tekst: Thorkil ChristensenFoto: Martin Haubro JensenAALESTRUP: Det skal være skidt før det bliver...

onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

onsdag 23. december 2020

En ny butik kom til byen

"Kotzmanns Eventyrhandel" har indtaget Aalestrup

fredag 11. december 2020

Covid-19: Uændret smittetryk - tre nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Man kan vel godt sige heldigvis til, at Vesthimmerland ikke er blevet pålagt...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste