onsdag 26. august 2020

Pariserstemning på Torvet i Aalestrup

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: I lørdags var der pariserstemning på Store Torv i Aalestrup. Galleri Aalestrup og Aalestrup Handel & Erhverv var igen gået sammen om at arrangere en sommerfest med kunsten i højsædet. Det var fjerde gang at aktiviteten blev gennemført.
Det var dejligt at se, at der kan arrangeres gode traditioner i disse tider, og med hensyntagen til de skrappe restriktioner, der er for øjeblikket.
Selvom der var mange, såvel kunstnere som gæster var der hele dagen god plads og alle var tilpas med, at man nu kunne mødes til et festligt arrangement i Aalestrup, trods gaderenovering og forsamlingsforbud.
Stemningen var da også helt i top, selvom vejret indimellem spillede et puds. Solen var fremme, men også med lidt byger undervejs og de mange opstillede pavilloner blev udfordret af den særdeles stærke blæst, der periodevis besøgte torvet. Men alle tog det med godt humør.
Troubadouren Flemming Baade satte stemningen ekstra i vejret og førte alle med til Paris med sine muntre toner og mindede om mange gode oplevelser i sydlige himmelstrøg.
Rundt på torvet var der opstillet en række boder og stande til kunstnere, der arbejdede på hvert sit felt, a la Montmartre i Paris.
Allerede fra åbningen klokken 10 var der mange besøgende, der mødte op for at få en kop kaffe og rundstykke og samtidig kunne man så gå rundt til de forskellige stande og få en snak og opleve, hvordan de forskellige kunstnere arbejdede med hver sin kunst.
Til frokost blev der budt på varme pølser. Det var den tidligere Knaberdronning, Rosa Nørskov, der havde overtaget tjansen, da det regerende Knaberpar, Michelle Søndergaard Nielsen og Anna Laustsen var forhindret. Tidligere har Knaberpølsevognen været med på Torvet, men på grund at gaderenoveringen kunne man ikke få den kørt til Torvet, så et beskedent bord måtte erstatte den. Men pølserne var varme og gode alligevel.
Der var en rigtig god stemning og hele dagen var der mange gæster, der hyggede sig og mange benyttede lejligheden til at se hvordan de forskellige kunstnere arbejder. Der blev, blandt meget andet ,budt på Rakubrænding, pileflet og fremstilling af jagtknive og penne i træ.
- Det er en stor glæde for Aalestrup Handel & Erhverv, at vi har det gode samarbejde med Galleri Aalestrup, siger formanden Karl William Carlsen.
De er altid klar til at hjælpe og den gode måde, de er med til at sætte kunsten i fokus i Aalestrup.
Sidst på eftermiddagen var der fernisering i Galleri Aalestrup og de deltagende kunstnere sluttede en spændende dag af med fællesspisning og hygge i galleriet.


onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende...

onsdag 21. april 2021

Fjelsø-elever blev lokale affaldshelte

Samlede skrald i Fjelsø, Klotrup og Vesterbølle

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste