- Din lokale ugeavis

onsdag 23. september 2020

Aalestrup fik ikke nyt menighedsråd

Indkalder til ekstraordinær valgforsamling i oktober

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: 35 personer var mødt op i Sognehuset i Aalestrup, tirsdag aften i sidste uge, til Valgforsamling som det skete i langt de fleste sogne i landet.
Formanden for Aalestrup Menighedsråd, Lisbet Primdahl, bød velkommen og gav ordet til aftenens dirigent, Poul Nielsen, som efter lidt bøvl med teknikken, kunne overlade til formanden, at gennemgå menighedsrådets opgaver og kompetencer.
Lisbet Primdahl kunne fortælle, at lige i øjeblikket er der lidt ro omkring menighedsrådet, efter en travl periode med mange nyansættelser og opførelse af såvel præstebolig som en stor udvidelse konfirmandhuset, der nu er blevet til Sognehuset.
Om menighedsrådets arbejde kunne Lisbet Primdahl fortælle, at der normalt er et møde om måneden og at rådet har den daglige administration af Sognehuset, og skal stå for det praktiske i forbindelse med arrangementer. Dog er det kutyme, at præsten fastlægger gudstjenesterne.
Desuden har menighedsrådet ansvar overfor provstiet, for at det hele går rigtig til i Aalestrup.
- Så jeg tror de næste fire år, bliver en stille periode, sagde Lisbet Primdahl. Vi har dog et hængeparti. For år tilbage arvede vi 200.000 kroner fra en borger og pengene skulle gå til udsmykning af koret i kirken. Arven står stadig på kontoen, så her er en opgave for det kommende menighedsråd at gå i gang med.
Kaffen blev serveret inden man skulle i gang med den spændende valghandling og for at give aftenen lidt krydderi, var tidligere kirkesanger Tom Rasmussen og tidligere organist Susanne Holmen inviteret. De to satte stemningen i vejret med muntre sange, bl. a. af Osvald Helmuth og Benny Andersen. En ”bakkesangerinde” var også kommet på besøg med en lidt vovet sang.
Da man nåede til opstilling af kandidater til menighedsrådet blev der meget stille. Ingen meldte sig. Forinden var der blevet orienteret om, at fire ud af de syv nuværende medlemmer ikke genopstillede. Kun tre, Flemming Markussen, Per Bisgaard og Hans Jørgen Taankvist stillede sig til rådighed for en ny periode.
Trods flere opfordringer var der ingen nye kandidater på listen, så i første omgang var der afstemning med kun tre navne. De blev alle genvalgt, og med Lisbeth Primdahl som stedfortræder.
Da der ikke på aftenen kunne vælges de syv personer, der skal udgøre Aalestrup Menighedsråd, må man ud i en ny valgforsamling. Valgbestyrelsen opfordrede alle de tilstedeværende til at overveje om ikke de kunne have lyst til en periode i menighedsrådet eller havde et godt bud på nogle der ville være interesserede.
- Vi håber, at alle i Aalestrup vil tænke over at finde en kandidat eller selv melde sig som kandidat. Hvis ikke vi kan få valgt syv personer, kan det blive et krav at vi kommer under et andet menighedsråd eller sættes under administration af provstiet, sagde den afgående formand.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...