- Din lokale ugeavis

onsdag 23. september 2020

Aalestrup fik ikke nyt menighedsråd

Indkalder til ekstraordinær valgforsamling i oktober

Af Hanne Monrad
AALESTRUP: 35 personer var mødt op i Sognehuset i Aalestrup, tirsdag aften i sidste uge, til Valgforsamling som det skete i langt de fleste sogne i landet.
Formanden for Aalestrup Menighedsråd, Lisbet Primdahl, bød velkommen og gav ordet til aftenens dirigent, Poul Nielsen, som efter lidt bøvl med teknikken, kunne overlade til formanden, at gennemgå menighedsrådets opgaver og kompetencer.
Lisbet Primdahl kunne fortælle, at lige i øjeblikket er der lidt ro omkring menighedsrådet, efter en travl periode med mange nyansættelser og opførelse af såvel præstebolig som en stor udvidelse konfirmandhuset, der nu er blevet til Sognehuset.
Om menighedsrådets arbejde kunne Lisbet Primdahl fortælle, at der normalt er et møde om måneden og at rådet har den daglige administration af Sognehuset, og skal stå for det praktiske i forbindelse med arrangementer. Dog er det kutyme, at præsten fastlægger gudstjenesterne.
Desuden har menighedsrådet ansvar overfor provstiet, for at det hele går rigtig til i Aalestrup.
- Så jeg tror de næste fire år, bliver en stille periode, sagde Lisbet Primdahl. Vi har dog et hængeparti. For år tilbage arvede vi 200.000 kroner fra en borger og pengene skulle gå til udsmykning af koret i kirken. Arven står stadig på kontoen, så her er en opgave for det kommende menighedsråd at gå i gang med.
Kaffen blev serveret inden man skulle i gang med den spændende valghandling og for at give aftenen lidt krydderi, var tidligere kirkesanger Tom Rasmussen og tidligere organist Susanne Holmen inviteret. De to satte stemningen i vejret med muntre sange, bl. a. af Osvald Helmuth og Benny Andersen. En ”bakkesangerinde” var også kommet på besøg med en lidt vovet sang.
Da man nåede til opstilling af kandidater til menighedsrådet blev der meget stille. Ingen meldte sig. Forinden var der blevet orienteret om, at fire ud af de syv nuværende medlemmer ikke genopstillede. Kun tre, Flemming Markussen, Per Bisgaard og Hans Jørgen Taankvist stillede sig til rådighed for en ny periode.
Trods flere opfordringer var der ingen nye kandidater på listen, så i første omgang var der afstemning med kun tre navne. De blev alle genvalgt, og med Lisbeth Primdahl som stedfortræder.
Da der ikke på aftenen kunne vælges de syv personer, der skal udgøre Aalestrup Menighedsråd, må man ud i en ny valgforsamling. Valgbestyrelsen opfordrede alle de tilstedeværende til at overveje om ikke de kunne have lyst til en periode i menighedsrådet eller havde et godt bud på nogle der ville være interesserede.
- Vi håber, at alle i Aalestrup vil tænke over at finde en kandidat eller selv melde sig som kandidat. Hvis ikke vi kan få valgt syv personer, kan det blive et krav at vi kommer under et andet menighedsråd eller sættes under administration af provstiet, sagde den afgående formand.


onsdag 30. november 2022

En levende bymidte er et indsatsområde

Foreslår Fakta-bygningen til foreningsbrug

onsdag 30. november 2022

SFer i Gedsted ny 2. viceborgmester

GEDSTED: Byrådet i Vesthimmerlands Kommune tog forleden afsked med Theresa Berg Andersen (SF), der...

onsdag 23. november 2022

Godt, at der holdes fast i traditionerne

Knaberkongen talte ved juletræstænding i Aalestrup

onsdag 23. november 2022

Aalestrup-foreninger er klar med julehjælp

Der skal ansøges om julehjælp inden 25. november

torsdag 17. november 2022

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Trods høje elpriser betaler kommunen for strømmen

torsdag 17. november 2022

Høj beskæftigelse giver kommunal besparelse

Et mindre forbrug på 18,5 mio. kr. i Vesthimmerland

torsdag 10. november 2022

Slagteriet i Aalestrup vigtig for kommunen

Himmerlandskød er nu officielt indviet

torsdag 10. november 2022

Fire spidskandidater i Himmerland blev valgt

Byrådsmedlem for SF får plads i Folketinget

onsdag 02. november 2022

267.500 kr. til Knæk Cancer fra Aalestrup-virksomhed

102 Fjelsø-ansatte mødte lørdag og donerede lønnen til formålet

onsdag 02. november 2022

Hver femte i Vesthimmerland stemte på Støjberg

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Stemmerne er talt op endnu en gang i Vesthimmerland, og det har...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: