- Din lokale ugeavis

onsdag 21. oktober 2020

"Kæp i hjulet" for det nye sundhedscenter

Af: Thorkil Christensen

Men ledigt lokale giver nye muligheder i Aalestrup

Et kig ind på sundhedstorvet ved læge- og sundhedshuset i Aalestrup som arkitektfirmaet N. Krogh Madsen A/S forestiller sig at det kommer til at se ud.

AALESTRUP: Opførelsen af det nye lægehus i Aalestrup går planmæssigt, men der er meget overraskende sat "en kæp i hjulet" for sundhedscenteret som skal opføres ved siden af, og som initiativgruppen har planlagt licitation over om 14 dage. Selve lægehuset finansieres med penge fra Social- og Sundhedsministeriet og kommunen, mens sundhedshuset opføres af en lokal fond med stor økonomisk støtte fra borgere, virksomheder og foreninger i Aalestrup og omegn. Det er et samlet byggeprojekt til omkring 20 mio. kr.
Læger, fysioterapeut, tandlæge og optiker lejer sig ind i ejendommen der opføres på en 2000 kvadratmeter stor grund ved Testrupvej, og der anlægges et sundhedstorv med kunst, flisebelægning, bænke og grønne bede så besøgende med ærinde til stedet kommer til at føle sig godt tilpas.
- Det har i hele planlægningsfasen været tanken, at der også skulle være et apotek i sundhedscenteret, men i ellevte time har initiativgruppen modtaget en besked om, at apoteket ikke flytter med. Derfor står vi nu på tærskelen til et byggeri, som ikke er fuldt udlejet, og det kan give finansieringsmæssige udfordringer, siger formanden for Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus, Per Bisgaard.
Der er tale om et samlet byggeri på 1425 kvadratmeter på grunden der har stiforbindelse til rutebilstationen og midtbyen, og parkeringsplads på området ved siden af Rema 1000. Arkitektfirmaet N. Krogh Madsen, Aars, har tegnet læge- og sundhedshuset, og visionen har fra første planlægningsdag været at huset skal være med til at sikre lokalbefolkningen tryghed omkring fremtidig adgang til praktiserende læger og sundhedsbehandlinger i nærområdet - og at Aalestrup og omegn også fremover vil være et attraktivt sted at bosætte sig.
Alle sundhedsaktører har underskrevet en lejekontrakt og forventer at kunne flytte ind i huset i perioden fra april til august næste år.
Aalestrup har høstet megen anerkendelse for initiativet til læge- og sundhedshuset, bl. a. på baggrund af den store økonomiske opbakning fra borgerne med foreløbig 3,6 mio. kr., og 5,9 mio. kr. fra Social- og Sundhedsministeriet som sporede nytænkning i byggeriet og derfor gerne ville bidrage økonomisk.
- Selv om det har været et stort arbejde, så er alt gået planmæssigt til nu. Derfor ærgrer det os, at vi ikke får apoteket med, og at vi nu skal ud og forsøge at finde andre sundhedsaktører til det lokale på 125 kvm. som pludselig er blevet ledigt. Men vi har nogle muligheder som skal undersøges, og det kan ende med, at der bliver flere sundhedstilbud i huset end oprindelig planlagt. Det ledige lokale kan rumopdeles, så der f. eks. kan blive plads til en psykolog, en zoneterapeut, en jordemoderkonsultaion, en høreklinik, en kiropraktor eller andet som er sundhedsmæssigt relateret, siger Per Bisgaard.
Og Aalestrup er inde i en rivende udvikling. Befolkningsantallet er stigende, børnefamilier flytter til Aalestrup, og der er mange nye arbejdspladser på vej indenfor en overskuelig fremtid. Desuden har byen gode sports- og fritidsfaciliteter, et sprudlende kulturliv, gode pasningsmuligheder og både real- og kommuneskole. Derfor mener initiativgruppen bag læge- og sundhedshuset, at det vil være muligt at få de ledige kvadratmeter "afsat" til anden side. Der skal bare lidt tid til...


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...