onsdag 11. november 2020

Test-appel til alle i Vesthimmerland

Der skal bestilles tid, når det bliver Vesthimmerlands tur

Foto: Line Bloch Klostergaard.

Af Ture Damtoft
VESTHIMMERLAND: Nu, hvor alle borgere i Nordjylland skal testes for Covid-19, har Region Nordjylland valgt at fokusere på Thisted og Frederikshavn kommuner i første omgang.
I den forbindelse sender regionen en appel til alle borgere om at væbne sig med tålmodighed, og ikke mindst bestille en test.
En del borgere  møder op på regionens teststeder uden at have bestilt tid i forvejen. Det skaber kø og forsinkelser. Derfor understreger regionen kraftigt, at borgerne skal huske at bestille tid – med streg under skal - og samtidig opfordres der også til, at borgerne udviser tålmodighed i forhold til at komme til test.
Der er opstartet massetest på otte nye teststeder i Thisted og Frederikshavn, og nordjyderne i andre kommuner er også interesseret i at blive testet hurtigst muligt.
Siden weekenden er der kapacitet til at teste 10.000 om dagen, og chefen for Region Nordjyllands Covid-19 testindsats, Jan Nybo, regner med at nå op på 18.500 daglige test fra mandag, 16. november.
Han kan ikke give et præcist svar på, hvornår det bliver Vesthimmerlands tur.
- Jeg ville ønske, at jeg kunne give et klart svar lige nu. Vi er i gang med et meget stort planlægningsarbejde, hvor rigtig mange parter og ting skal gå op i en højere enhed. Vi kan derfor ikke svare præcist, men det er klart, at vi selvfølgelig når forbi kommunen inden restriktionerne ophører 3. december – og nok også et stykke tid inden, siger Jan Nybo.
Til den tid vil det minimum være 13.500, der kan blive testet hver dag. Men man skal huske, at bestille tid.
- Vi vil gerne komme med en kraftig appel til nordjyderne. Bestil tid på coronaprover.dk. Vi bliver nødt til at sørge for en smidig køafvikling, så folk ikke står i længere tid og stimler sig sammen ved teststederne, siger Jan Nybo.
Han understreger, at der er  meget stor interesse for at lade sig teste i hele regionen, og at der er borgere der møder op på sygehusene i håb om at få en test. Her skal man under ingen omstændigheder møde op, uden at have en tid i forvejen.
- Det er jo grundlæggende godt, at nordjyderne samvittighedsfuldt vil være med til at opspore og inddæmme den muterede virus. Men vi kan ikke teste alle på en gang. Den her massetest kommer til at strække sig over flere uger, så alle nordjyder skal ikke forvente, at blive testet lige nu og her, siger Jan Nybo.
Han understreger, at det selvfølgelig ikke gælder, hvis man har symptomer på Covid-19, er nær kontakt eller af en grund opfordres af myndighederne til at lade sig teste.
- Vi vil gerne anmode om, at borgere ikke booker tider, der kræver, at man krydser kommunegrænser. Men det er samtidig også vigtigt at sige, at vores øvrige testsystem stadig kører som hidtil. Det vil sige, at hvis du har symptomer, er nær kontakt eller af anden grund skal testes, så er det stadig en mulighed upåagtet massetestningen, siger Jan Nybo.


onsdag 20. januar 2021

300 i Vesthimmerland har modtaget vaccine

Stor tilfredshed med afviklingen og den hjælp der blev ydet

onsdag 20. januar 2021

Fem aktive kvinder overtager Rosenparken

Kvinderne vil "ryste posen" og se på mulighederne

onsdag 13. januar 2021

Vikarpræst i Vesterbølle har fået fast embede

Karin Hasling tiltræder i Hornum og Gundersted

onsdag 13. januar 2021

Corona forlænger julen i Aalestrup

Men juletræet på St. Torv er fjernet efter brand

onsdag 06. januar 2021

Brugsen i Gedsted forøger omsætning

Aftale om levering til Viborg Kommune giver nye muligheder

onsdag 06. januar 2021

Corona-vaccine til Aalestrup

Beboer på Åglimt fik første vaccination tirsdag

mandag 04. januar 2021

Covid-19: Seks nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Det seneste døgn er der konstateret seks nye tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands...

tirsdag 29. december 2020

Forældre sørger for en sikker skolevej

Frivillige hjælper fortsat med sikkerhed ved Aalestrup Skole

tirsdag 29. december 2020

Et år i Aalestrup med forandring

Tekst: Thorkil ChristensenFoto: Martin Haubro JensenAALESTRUP: Det skal være skidt før det bliver...

onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

Arkiv

ingen nyheder i denne liste