- Din lokale ugeavis

onsdag 11. november 2020

Test-appel til alle i Vesthimmerland

Der skal bestilles tid, når det bliver Vesthimmerlands tur

Foto: Line Bloch Klostergaard.

Af Ture Damtoft
VESTHIMMERLAND: Nu, hvor alle borgere i Nordjylland skal testes for Covid-19, har Region Nordjylland valgt at fokusere på Thisted og Frederikshavn kommuner i første omgang.
I den forbindelse sender regionen en appel til alle borgere om at væbne sig med tålmodighed, og ikke mindst bestille en test.
En del borgere  møder op på regionens teststeder uden at have bestilt tid i forvejen. Det skaber kø og forsinkelser. Derfor understreger regionen kraftigt, at borgerne skal huske at bestille tid – med streg under skal - og samtidig opfordres der også til, at borgerne udviser tålmodighed i forhold til at komme til test.
Der er opstartet massetest på otte nye teststeder i Thisted og Frederikshavn, og nordjyderne i andre kommuner er også interesseret i at blive testet hurtigst muligt.
Siden weekenden er der kapacitet til at teste 10.000 om dagen, og chefen for Region Nordjyllands Covid-19 testindsats, Jan Nybo, regner med at nå op på 18.500 daglige test fra mandag, 16. november.
Han kan ikke give et præcist svar på, hvornår det bliver Vesthimmerlands tur.
- Jeg ville ønske, at jeg kunne give et klart svar lige nu. Vi er i gang med et meget stort planlægningsarbejde, hvor rigtig mange parter og ting skal gå op i en højere enhed. Vi kan derfor ikke svare præcist, men det er klart, at vi selvfølgelig når forbi kommunen inden restriktionerne ophører 3. december – og nok også et stykke tid inden, siger Jan Nybo.
Til den tid vil det minimum være 13.500, der kan blive testet hver dag. Men man skal huske, at bestille tid.
- Vi vil gerne komme med en kraftig appel til nordjyderne. Bestil tid på coronaprover.dk. Vi bliver nødt til at sørge for en smidig køafvikling, så folk ikke står i længere tid og stimler sig sammen ved teststederne, siger Jan Nybo.
Han understreger, at der er  meget stor interesse for at lade sig teste i hele regionen, og at der er borgere der møder op på sygehusene i håb om at få en test. Her skal man under ingen omstændigheder møde op, uden at have en tid i forvejen.
- Det er jo grundlæggende godt, at nordjyderne samvittighedsfuldt vil være med til at opspore og inddæmme den muterede virus. Men vi kan ikke teste alle på en gang. Den her massetest kommer til at strække sig over flere uger, så alle nordjyder skal ikke forvente, at blive testet lige nu og her, siger Jan Nybo.
Han understreger, at det selvfølgelig ikke gælder, hvis man har symptomer på Covid-19, er nær kontakt eller af en grund opfordres af myndighederne til at lade sig teste.
- Vi vil gerne anmode om, at borgere ikke booker tider, der kræver, at man krydser kommunegrænser. Men det er samtidig også vigtigt at sige, at vores øvrige testsystem stadig kører som hidtil. Det vil sige, at hvis du har symptomer, er nær kontakt eller af anden grund skal testes, så er det stadig en mulighed upåagtet massetestningen, siger Jan Nybo.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...