- Din lokale ugeavis

onsdag 09. december 2020

Kulturugen i Vesthimmerland flyttes til efteråret 2021

Af: Hanne Monrad

Åbningsarrangementer på to Aalestrup-virksomheder

Inge og Erik Kragelund, Gedsted, modtog "Kulturprisen 2020". Erik Kragelund ses her sammen med formanden for Vesthimmerlands Kulturråd, Gitte Thillemann og formanden for byrådets kultur- og fritidsudvalget, Asger Andersen, ved overrækkelsen. ( Arkivfoto)

VESTHIMMERLAND: På et virtuelt møde i Vesthimmerlands Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg var "Kulturugen AHA!" på dagsordenen. Kulturugen har tidligere ligget fast i uge 10.
Udvalget kom frem til, at set i lyset af den aktuelle Corona-situation, vil det være hensigtsmæssigt at flytte aktiviteten til efteråret. Datoen faldt på uge 36, fra 4. og til 12. september 2021.
Planlægningen af Kulturugen Aha! 2021 er allerede igang. Udvalget meddeler, at der er truffet aftale om åbningsarrangement hos to virksomheder i Aalestrup, hvor lokalerne gør det muligt at afvikle det planlagte under hensyntagen til myndighedernes anbefalinger om afstand, afspritning og små grupper af deltagere samlet på ét sted. Virksomhederne har givet udtryk for, at der som minimum skal være 100 deltagere i løbet af arrangementet, for at det giver mening for dem at gennemføre.
Der er ligeledes indgået aftale med Børne- og Familieforvaltningen om børnehavernes medvirken. Aktiviteter planlægges lokalt i den enkelte børnehave, og vil foregå som lukkede arrangementer. Denne indsats fortsætter uagtet eventuel anden beslutning for den øvrige del af kulturugens aktivitetsniveau i 2021.
For så vidt skolernes medvirken vil det blive op til den enkelte skole at prioritere eeventuelle aktiviteter inden for egen ramme og ressourcemæssig formåen.
Det indledende informationsmøde med kulturaktører skulle være holdt 5. november, men blev aflyst på grund af regeringens nedlukning af kultur- og fritidsområdet i Vesthimmerlands Kommune.
Den videre planlægning af "Kulturgen Aha! 2021" er indstillet for nuværende, da både aktører og administration afventer udviklingen af Corona-situationen og de deraf følgende restriktioner.
- Vi er klar over, at der er nogle, som allerede har lagt planer for arrangementer i uge 10 i håb om, at kunne gennemføre under gældende restriktioner. Kulturugens åbningsarrangement skal fortsat gennemføres i Aalestrup, og vi håber at kunne flytte alle de indgåede aftaler til den nye dato, siger Inge Lise Jæger Sørensen, kultur- og udviklingskonsulent i Vesthimmerlands Kommune.
Uddelingen af Vesthimmerlands Kulturråds ”Kulturpris” forventes også at blive flyttet til uge 36.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: