onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Af: Hanne Monrad

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

Henning Als med diplom og blomster modtog et "basketklap" af Peter Kjeldsteen og sine basketspillere.

SIMESTED: Efteråret plejer at være fyldt med uddeling af priser til forskellige aktører indenfor sport, fritid og kultur i Vesthimmerlands Kommune.
Men intet er i år  som det plejer at være – flere af  prisuddelinger er blevet udskudt til senere, mens nogle er uddelt på en særlig Coronavenlig måde.
Det sidste var tilfældet, da Vesthimmerlands Kommunes Fritidspris skulle overrækkes i sidste uge.
Formålet med uddeling af Fritidsprisen er, at Vesthimmerlands Kommune gerne vil fejre de ildsjæle, som er med til at forme kommunens fritidsliv. Prisen gives især til en person eller gruppe af personer, som har ydet en særlig indsats inden for fritidslivet i Vesthimmerlands Kommune. Alle borgere har mulighed for at indstille en kandidat. Det er Fritidsrådet som derefter udpeger årets modtager.
Som omtalt i Vesthimmerlands Avis i sidste uge,  faldt valget på Henning Als, Simested, der således har fået Vesthimmerlands Fritidspris 2020, fordi han har ydet en særlig indsats inden for fritidslivet i  kommunen.
Populær modtager
Indstillingen kom fra Aalestrup Idrætsforenings Basket afdeling:
"For to år siden rykkede AIF Basket afdeling fra Aalestrup til Østallen i Simested. Her blev de modtaget af Henning Als, der er kasserer i Østhallen i Simested. Henning tog fra dag ét fantastisk godt imod basketballspillerne med venlighed, varme og lyst til at arbejde med de unge menneskers spring- og balanceteknik.
Henning Als er gammel spring- og idrætsinstruktør, og det har de unge basket- spillere i den grad nydt godt af. Han tager airtracken frem hver tirsdag og underviser alle ungdomsholdene i spring- og balance teknik. Det har haft en mærkbar positiv effekt for spillerne på basket-banen.
Henning nyder arbejdet med de unge , og han udstråler en særlig ro og varme, så alle føler sig trygge i hans nærvær. Alle i basket-afdelingen sætter stor pris på Henning, og er utrolig glade for hans store interesse for vores sport. Henning er den slags person man bare nyder at være sammen med".
Uddelingen af prisen var henlagt til Østhallen i Simested – på et tidspunkt, hvor både Henning Als og de unge basket-spillere var i hallen.
Det var formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Asger Andersen, der sammen med formanden for Fritidsrådet, Poul Erik Pedersen,  mødte op for at uddele prisen.
- Normalt ville denne uddeling finde sted i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, med et stort publikum, men i år blev det mulighedens kunst, der gjorde, at det blev Østhallen der dannede rammen, sagde Asger Andersen som gav ordet til Poul Erik Pedersen for at begrunde, hvorfor det lige netop var Henning Als, der var blevet valgt.
- Du har altid været en aktiv sportsmand, hvor fritiden har været præget af frivilligt arbejde indenfor idrætten, sagde Poul Erik Pedersen.   Du har været formand for Aalestrup Gymnastikforening og var med til at stå i spidsen for opførelsen af Østhallen, og du er stadig kasserer i hallen. Også mange tillidshverv indenfor idrætten har du, gennem mange år, påtaget dig. Nu har AIF Basket indstillet dig til at modtage Fritidsprisen, og det synes vi i Fritidsrådet var et godt valg. Tillykke med prisen!
Udover æren består prisen af en statuette udført af bronzestøber og billedkunstner Lene Purkær og en pengegave på 3.000 kr. samt et diplom.


fredag 05. marts 2021

Held og uheld i uheld ved Aalestrup

onsdag 03. marts 2021

Knaberscenen rammen for kulturlivet i 20 år

Kulturhuset i Aalestrup kan fejre jubilæum

onsdag 03. marts 2021

Vennepunktet aflyser resten af sæsonen

Kræfterne lægges i den kommende sæsons program

onsdag 24. februar 2021

XL-Byg Aalestrup udsætter åbning

Udvidelse af byggemarkedet er knap nok færdig

onsdag 24. februar 2021

Rosenparkens pavillon åbner igen i næste uge

De fem forpagtere vil samarbejde med hele byen

onsdag 17. februar 2021

Bedste venner - sunget af Aalestrup Skoles kor

Børnekoret har fået lavet en video, hvor de medvirker

onsdag 17. februar 2021

Kunderne støtter op om Biksen i Aalestrup

Handler "ved døren", men håber, at alt snart bliver som før

onsdag 10. februar 2021

Aalestrup får ikke en ambulance nu

Ambulanceberedskab i Vesthimmerland uændret

onsdag 10. februar 2021

Nu måles isen i Vesthimmerland

Vesthimmerlands Kommune har også travlt med saltning

fredag 05. februar 2021

Covid-19: To nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Covid-19 situationen i Vesthimmerland går også den rigtige vej.Trods to nye...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste