- Din lokale ugeavis

onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Af: Hanne Monrad

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

Henning Als med diplom og blomster modtog et "basketklap" af Peter Kjeldsteen og sine basketspillere.

SIMESTED: Efteråret plejer at være fyldt med uddeling af priser til forskellige aktører indenfor sport, fritid og kultur i Vesthimmerlands Kommune.
Men intet er i år  som det plejer at være – flere af  prisuddelinger er blevet udskudt til senere, mens nogle er uddelt på en særlig Coronavenlig måde.
Det sidste var tilfældet, da Vesthimmerlands Kommunes Fritidspris skulle overrækkes i sidste uge.
Formålet med uddeling af Fritidsprisen er, at Vesthimmerlands Kommune gerne vil fejre de ildsjæle, som er med til at forme kommunens fritidsliv. Prisen gives især til en person eller gruppe af personer, som har ydet en særlig indsats inden for fritidslivet i Vesthimmerlands Kommune. Alle borgere har mulighed for at indstille en kandidat. Det er Fritidsrådet som derefter udpeger årets modtager.
Som omtalt i Vesthimmerlands Avis i sidste uge,  faldt valget på Henning Als, Simested, der således har fået Vesthimmerlands Fritidspris 2020, fordi han har ydet en særlig indsats inden for fritidslivet i  kommunen.
Populær modtager
Indstillingen kom fra Aalestrup Idrætsforenings Basket afdeling:
"For to år siden rykkede AIF Basket afdeling fra Aalestrup til Østallen i Simested. Her blev de modtaget af Henning Als, der er kasserer i Østhallen i Simested. Henning tog fra dag ét fantastisk godt imod basketballspillerne med venlighed, varme og lyst til at arbejde med de unge menneskers spring- og balanceteknik.
Henning Als er gammel spring- og idrætsinstruktør, og det har de unge basket- spillere i den grad nydt godt af. Han tager airtracken frem hver tirsdag og underviser alle ungdomsholdene i spring- og balance teknik. Det har haft en mærkbar positiv effekt for spillerne på basket-banen.
Henning nyder arbejdet med de unge , og han udstråler en særlig ro og varme, så alle føler sig trygge i hans nærvær. Alle i basket-afdelingen sætter stor pris på Henning, og er utrolig glade for hans store interesse for vores sport. Henning er den slags person man bare nyder at være sammen med".
Uddelingen af prisen var henlagt til Østhallen i Simested – på et tidspunkt, hvor både Henning Als og de unge basket-spillere var i hallen.
Det var formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Asger Andersen, der sammen med formanden for Fritidsrådet, Poul Erik Pedersen,  mødte op for at uddele prisen.
- Normalt ville denne uddeling finde sted i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, med et stort publikum, men i år blev det mulighedens kunst, der gjorde, at det blev Østhallen der dannede rammen, sagde Asger Andersen som gav ordet til Poul Erik Pedersen for at begrunde, hvorfor det lige netop var Henning Als, der var blevet valgt.
- Du har altid været en aktiv sportsmand, hvor fritiden har været præget af frivilligt arbejde indenfor idrætten, sagde Poul Erik Pedersen.   Du har været formand for Aalestrup Gymnastikforening og var med til at stå i spidsen for opførelsen af Østhallen, og du er stadig kasserer i hallen. Også mange tillidshverv indenfor idrætten har du, gennem mange år, påtaget dig. Nu har AIF Basket indstillet dig til at modtage Fritidsprisen, og det synes vi i Fritidsrådet var et godt valg. Tillykke med prisen!
Udover æren består prisen af en statuette udført af bronzestøber og billedkunstner Lene Purkær og en pengegave på 3.000 kr. samt et diplom.


onsdag 13. oktober 2021

Fra knoglekræft til ironman...

Carpe Diem får besøg af svømmeren Gert Rune

onsdag 13. oktober 2021

Ny butik åbner på lørdag i Gedsted

Sortiment med blomster, brugskunst og keramik

onsdag 06. oktober 2021

Nytårskoncert i Aalestrup med Rasmus Bjerg igen

Fest og farver når Prinsens Musikkorps spiller nytårskoncert i Aalestrup

onsdag 06. oktober 2021

Himmerlandskød A/S fik en fornem pris igen

Hædret som "Succesvirksomhed 2021"

onsdag 29. september 2021

"Efterårets Dag" i solskin på Hessel

Traktorringridning blev en udfordring for byrådskandidater

onsdag 29. september 2021

Kamp om kronerne i Vesthimmerland

Byrådet afsætter bl. a. penge til ny cykelsti og udvidet skoletandpleje

onsdag 22. september 2021

Lokal superfan med i filmen om Kandis

Henning Hougesen, Aalestrup, har været fan siden 1993

onsdag 22. september 2021

Hovedgaden indviet med taler, sport, mad og musik

Borgere og andre interesserede mødte op i stort antal for at deltage i festen

onsdag 01. september 2021

Musical over Shubiduas sange på vej i Aalestrup

AALESTRUP: De fem kvinder, der siden januar har været forpagtere af pavillonen i Rosenparken i...

onsdag 01. september 2021

Hvalpsund har største musikhave i Verden

Hesselvangs Venner sørgede for stor musikoplevelse for beboerne