onsdag 23. december 2020

Fritidsprisen gik til aktiv sportsmand i Simested

Af: Hanne Monrad

Henning Als fik Fritidsprisen for sit store engagement

Henning Als med diplom og blomster modtog et "basketklap" af Peter Kjeldsteen og sine basketspillere.

SIMESTED: Efteråret plejer at være fyldt med uddeling af priser til forskellige aktører indenfor sport, fritid og kultur i Vesthimmerlands Kommune.
Men intet er i år  som det plejer at være – flere af  prisuddelinger er blevet udskudt til senere, mens nogle er uddelt på en særlig Coronavenlig måde.
Det sidste var tilfældet, da Vesthimmerlands Kommunes Fritidspris skulle overrækkes i sidste uge.
Formålet med uddeling af Fritidsprisen er, at Vesthimmerlands Kommune gerne vil fejre de ildsjæle, som er med til at forme kommunens fritidsliv. Prisen gives især til en person eller gruppe af personer, som har ydet en særlig indsats inden for fritidslivet i Vesthimmerlands Kommune. Alle borgere har mulighed for at indstille en kandidat. Det er Fritidsrådet som derefter udpeger årets modtager.
Som omtalt i Vesthimmerlands Avis i sidste uge,  faldt valget på Henning Als, Simested, der således har fået Vesthimmerlands Fritidspris 2020, fordi han har ydet en særlig indsats inden for fritidslivet i  kommunen.
Populær modtager
Indstillingen kom fra Aalestrup Idrætsforenings Basket afdeling:
"For to år siden rykkede AIF Basket afdeling fra Aalestrup til Østallen i Simested. Her blev de modtaget af Henning Als, der er kasserer i Østhallen i Simested. Henning tog fra dag ét fantastisk godt imod basketballspillerne med venlighed, varme og lyst til at arbejde med de unge menneskers spring- og balanceteknik.
Henning Als er gammel spring- og idrætsinstruktør, og det har de unge basket- spillere i den grad nydt godt af. Han tager airtracken frem hver tirsdag og underviser alle ungdomsholdene i spring- og balance teknik. Det har haft en mærkbar positiv effekt for spillerne på basket-banen.
Henning nyder arbejdet med de unge , og han udstråler en særlig ro og varme, så alle føler sig trygge i hans nærvær. Alle i basket-afdelingen sætter stor pris på Henning, og er utrolig glade for hans store interesse for vores sport. Henning er den slags person man bare nyder at være sammen med".
Uddelingen af prisen var henlagt til Østhallen i Simested – på et tidspunkt, hvor både Henning Als og de unge basket-spillere var i hallen.
Det var formanden for kommunens Kultur- og Fritidsudvalg, Asger Andersen, der sammen med formanden for Fritidsrådet, Poul Erik Pedersen,  mødte op for at uddele prisen.
- Normalt ville denne uddeling finde sted i Vesthimmerlands Musikhus i Aars, med et stort publikum, men i år blev det mulighedens kunst, der gjorde, at det blev Østhallen der dannede rammen, sagde Asger Andersen som gav ordet til Poul Erik Pedersen for at begrunde, hvorfor det lige netop var Henning Als, der var blevet valgt.
- Du har altid været en aktiv sportsmand, hvor fritiden har været præget af frivilligt arbejde indenfor idrætten, sagde Poul Erik Pedersen.   Du har været formand for Aalestrup Gymnastikforening og var med til at stå i spidsen for opførelsen af Østhallen, og du er stadig kasserer i hallen. Også mange tillidshverv indenfor idrætten har du, gennem mange år, påtaget dig. Nu har AIF Basket indstillet dig til at modtage Fritidsprisen, og det synes vi i Fritidsrådet var et godt valg. Tillykke med prisen!
Udover æren består prisen af en statuette udført af bronzestøber og billedkunstner Lene Purkær og en pengegave på 3.000 kr. samt et diplom.


onsdag 27. januar 2021

Aalestrup-elever bagte sammen, hver for sig

Elever på Aalestrup Realskole havde en anderledes skoledag

onsdag 27. januar 2021

Missionshuset i Hvam bliver til hundesalon

Af Hanne Monrad HVAM: Det tidligere missionshus i Hvam får en ny æra. Om kort tid åbner en...

onsdag 20. januar 2021

300 i Vesthimmerland har modtaget vaccine

Stor tilfredshed med afviklingen og den hjælp der blev ydet

onsdag 20. januar 2021

Fem aktive kvinder overtager Rosenparken

Kvinderne vil "ryste posen" og se på mulighederne

onsdag 13. januar 2021

Vikarpræst i Vesterbølle har fået fast embede

Karin Hasling tiltræder i Hornum og Gundersted

onsdag 13. januar 2021

Corona forlænger julen i Aalestrup

Men juletræet på St. Torv er fjernet efter brand

onsdag 06. januar 2021

Brugsen i Gedsted forøger omsætning

Aftale om levering til Viborg Kommune giver nye muligheder

onsdag 06. januar 2021

Corona-vaccine til Aalestrup

Beboer på Åglimt fik første vaccination tirsdag

mandag 04. januar 2021

Covid-19: Seks nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Det seneste døgn er der konstateret seks nye tilfælde af Covid-19 i Vesthimmerlands...

tirsdag 29. december 2020

Forældre sørger for en sikker skolevej

Frivillige hjælper fortsat med sikkerhed ved Aalestrup Skole

Arkiv

ingen nyheder i denne liste