onsdag 10. februar 2021

Aalestrup får ikke en ambulance nu

Ambulanceberedskab i Vesthimmerland uændret

Af Ture Damtoft
AALESTRUP: Når firmaet PreMed skal overtage ambulance-kørslen i Himmerland fra 1. april 2022, vil der fortsat være to ambulancer med base i Aars og baser i Farsø og Løgstør med en ambulance hver.
Dermed er der ikke nogen ændring i antallet af ambulancer, som indgår i beredskabet i Vesthimmerlands Kommune.
Og dermed får Aalestrup, Gedsted og Hvalpsund-området ikke en ambulance tættere på borgerne, som der ellers har været ønske om i lang tid.
Regionen har beregnet, at omlægningen af ambulancedriften, som betyder at regionen selv drifter i to af fire områder, vil spare 26 mio. kr.
Hvorvidt besparelserne skal bruges til et øget serviceniveau, vil politikerne tage stilling til i løbet af foråret.
- Det har været en svær beslutning, hvor der skal tages mange hensyn. Vi har jo selvfølgelig været meget interesseret i at få det bedste tilbud, der samtidig koster skatteborgerne færrest mulige penge. Samtidig har vi også været interesseret i, at der skal skabes konkurrence på ambulancemarkedet i Danmark til gavn for patienterne på sigt. Vi har derfor valgt en kombination af offentlig og privat ambulancedrift, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).
Formanden for Akut- og Praksisudvalget ønsker, at de 26 mio. kr. bruges til oprettelse af flere ambulancebaser, men vil ikke give nogen garantier.
- Til marts og april tager vi fat på det med ambulance i Aalestrup. Hvor der er de længste responstider, skal vi se på, hvordan vi dækker de områder ind bedst muligt fremover. Det gælder både i Aalestrup, Gedsted, Hvalpsund men også i Jammernbugt og andre steder. De 26 millioner vi sparer, vil jeg gerne bruge på at fylde de huller med flere ambulancer i bl. a. Aalestrup, men det er jo kun mit ønske, siger Mogens Ove Madsen (S).
Det glæder Per Bisgaard (V), der er valgt til både regions- og byrådet, og som har præcist samme ønske.
- Det skal vi arbejde på. De næste tre fire måneder skal vi prøve at overbevise det øvrige regionsråd om, at vi har behov for et beredskab i området. Derfor har jeg flere gange sagt til medlemmer af akut- og praksisudvalget, at vi gerne vil have en base i området omkring Aalestrup, som vi havde indtil for nogle år siden. Vi vil gerne have en base, som også kan række ind over til Region Midtjylland. Det ville altså være en god hjælp til os, for vi er stadig et af de steder i regionen, som har de længste responstider ligesom i Hjørring og Skagen kommuner. Nogle af de penge vi bruger færre, kan måske bruges til at gøre det bedre rent beredskabsmæssigt, siger Per Bisgaard.

Samme service
Det var et lille flertal på 23 mod 18, som stemte for forslaget om opdeling i fire zoner, hvor PreMed står for driften i de to.
Herunder den sydlige del, som indbefatter Vesthimmerlands Kommune.
PreMed blev etableret i 2018 af Anders Vikke og to andre. Det har hovedkontor i Kolding, hvor kerneopgaven har været indenfor hjælpemidler.
Det er første gang, firmaet har vundet en udbudsrunde om ambulancedrift.
Direktøren i firmaet forsikrer, at service-niveauet vil være det samme som nu.
- Det vil være nøjagtigt det samme. Der er helt specifikke krav til uddannelse og efteruddannelse, og vi vil gerne rekruttere de samme folk, som kører i området nu. Det er svært at spå, om vi kan rekruttere alle, men det bliver kvalificeret arbejdskraft, og set i lyset af, at vi har haft 30 henvendelser på to dage, ser det godt ud. Der skal bruges ligeså mange folk til at bemande ambulancer og akut-biler efter overgangen, siger Anders Vikke.
Både PreMed og Region Nordjylland skal i løbet af de næste måneder ansætte personale til driften, som indtil 31. marts 2022 fortsat varetages af Falck.
Om tabet af opgaven siger Falck:
- Vi er overraskede og skuffede over, at vi ikke skal fortsætte vores ambulancedrift i Region Nordjylland. Samspillet mellem det offentlige sundhedsvæsen og private leverandører i Danmark har netop vist sin styrke under Covid-19. Derfor er det ærgerligt, at vi er blevet valgt fra efter vi har arbejdet målrettet i flere år på at give et konkurrencedygtigt bud, både hvad angår pris, kvalitet og innovation, siger adm. direktør og CEO i Falck, Jakob Riis.


onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende...

onsdag 21. april 2021

Fjelsø-elever blev lokale affaldshelte

Samlede skrald i Fjelsø, Klotrup og Vesterbølle

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste