onsdag 10. februar 2021

Aalestrup får ikke en ambulance nu

Ambulanceberedskab i Vesthimmerland uændret

Af Ture Damtoft
AALESTRUP: Når firmaet PreMed skal overtage ambulance-kørslen i Himmerland fra 1. april 2022, vil der fortsat være to ambulancer med base i Aars og baser i Farsø og Løgstør med en ambulance hver.
Dermed er der ikke nogen ændring i antallet af ambulancer, som indgår i beredskabet i Vesthimmerlands Kommune.
Og dermed får Aalestrup, Gedsted og Hvalpsund-området ikke en ambulance tættere på borgerne, som der ellers har været ønske om i lang tid.
Regionen har beregnet, at omlægningen af ambulancedriften, som betyder at regionen selv drifter i to af fire områder, vil spare 26 mio. kr.
Hvorvidt besparelserne skal bruges til et øget serviceniveau, vil politikerne tage stilling til i løbet af foråret.
- Det har været en svær beslutning, hvor der skal tages mange hensyn. Vi har jo selvfølgelig været meget interesseret i at få det bedste tilbud, der samtidig koster skatteborgerne færrest mulige penge. Samtidig har vi også været interesseret i, at der skal skabes konkurrence på ambulancemarkedet i Danmark til gavn for patienterne på sigt. Vi har derfor valgt en kombination af offentlig og privat ambulancedrift, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).
Formanden for Akut- og Praksisudvalget ønsker, at de 26 mio. kr. bruges til oprettelse af flere ambulancebaser, men vil ikke give nogen garantier.
- Til marts og april tager vi fat på det med ambulance i Aalestrup. Hvor der er de længste responstider, skal vi se på, hvordan vi dækker de områder ind bedst muligt fremover. Det gælder både i Aalestrup, Gedsted, Hvalpsund men også i Jammernbugt og andre steder. De 26 millioner vi sparer, vil jeg gerne bruge på at fylde de huller med flere ambulancer i bl. a. Aalestrup, men det er jo kun mit ønske, siger Mogens Ove Madsen (S).
Det glæder Per Bisgaard (V), der er valgt til både regions- og byrådet, og som har præcist samme ønske.
- Det skal vi arbejde på. De næste tre fire måneder skal vi prøve at overbevise det øvrige regionsråd om, at vi har behov for et beredskab i området. Derfor har jeg flere gange sagt til medlemmer af akut- og praksisudvalget, at vi gerne vil have en base i området omkring Aalestrup, som vi havde indtil for nogle år siden. Vi vil gerne have en base, som også kan række ind over til Region Midtjylland. Det ville altså være en god hjælp til os, for vi er stadig et af de steder i regionen, som har de længste responstider ligesom i Hjørring og Skagen kommuner. Nogle af de penge vi bruger færre, kan måske bruges til at gøre det bedre rent beredskabsmæssigt, siger Per Bisgaard.

Samme service
Det var et lille flertal på 23 mod 18, som stemte for forslaget om opdeling i fire zoner, hvor PreMed står for driften i de to.
Herunder den sydlige del, som indbefatter Vesthimmerlands Kommune.
PreMed blev etableret i 2018 af Anders Vikke og to andre. Det har hovedkontor i Kolding, hvor kerneopgaven har været indenfor hjælpemidler.
Det er første gang, firmaet har vundet en udbudsrunde om ambulancedrift.
Direktøren i firmaet forsikrer, at service-niveauet vil være det samme som nu.
- Det vil være nøjagtigt det samme. Der er helt specifikke krav til uddannelse og efteruddannelse, og vi vil gerne rekruttere de samme folk, som kører i området nu. Det er svært at spå, om vi kan rekruttere alle, men det bliver kvalificeret arbejdskraft, og set i lyset af, at vi har haft 30 henvendelser på to dage, ser det godt ud. Der skal bruges ligeså mange folk til at bemande ambulancer og akut-biler efter overgangen, siger Anders Vikke.
Både PreMed og Region Nordjylland skal i løbet af de næste måneder ansætte personale til driften, som indtil 31. marts 2022 fortsat varetages af Falck.
Om tabet af opgaven siger Falck:
- Vi er overraskede og skuffede over, at vi ikke skal fortsætte vores ambulancedrift i Region Nordjylland. Samspillet mellem det offentlige sundhedsvæsen og private leverandører i Danmark har netop vist sin styrke under Covid-19. Derfor er det ærgerligt, at vi er blevet valgt fra efter vi har arbejdet målrettet i flere år på at give et konkurrencedygtigt bud, både hvad angår pris, kvalitet og innovation, siger adm. direktør og CEO i Falck, Jakob Riis.


onsdag 24. februar 2021

XL-Byg Aalestrup udsætter åbning

Udvidelse af byggemarkedet er knap nok færdig

onsdag 24. februar 2021

Rosenparkens pavillon åbner igen i næste uge

De fem forpagtere vil samarbejde med hele byen

onsdag 17. februar 2021

Bedste venner - sunget af Aalestrup Skoles kor

Børnekoret har fået lavet en video, hvor de medvirker

onsdag 17. februar 2021

Kunderne støtter op om Biksen i Aalestrup

Handler "ved døren", men håber, at alt snart bliver som før

onsdag 10. februar 2021

Aalestrup får ikke en ambulance nu

Ambulanceberedskab i Vesthimmerland uændret

onsdag 10. februar 2021

Nu måles isen i Vesthimmerland

Vesthimmerlands Kommune har også travlt med saltning

fredag 05. februar 2021

Covid-19: To nye tilfælde i Vesthimmerland

VESTHIMMERLAND: Covid-19 situationen i Vesthimmerland går også den rigtige vej.Trods to nye...

onsdag 03. februar 2021

Gammel skolebygning i Aalestrup rives ned

Den grå fløj rives ned for at give plads til nybyggeri

onsdag 03. februar 2021

Gedsted og Aalestrup: Der var feststemning efter andet vaccinestik

Men lidt af en kamp at få vaccinen til at strække langt nok

onsdag 27. januar 2021

Aalestrup-elever bagte sammen, hver for sig

Elever på Aalestrup Realskole havde en anderledes skoledag

Arkiv

ingen nyheder i denne liste