onsdag 17. februar 2021

Kunderne støtter op om Biksen i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Handler "ved døren", men håber, at alt snart bliver som før

Connie Hvid har travlt med at tage imod ordrer som bliver udleveret ved døren efter aftale.

AALESTRUP: For et år siden så alt godt og normalt ud for forretningen ”Biksen” i Borgergade i Aalestrup.
Julen og travlheden med at sælge julegaver i stort antal, og efterfølgende gavebytning efter jul var vel overstået. Det samme var den årlige status, og indehaverne Connie Hvid og Svend Ejlskov tog på den traditionelle ferie, mens ”pigerne” sørgede for det hele på hjemmefronten. Alt var godt og trygt!
Men så kom Coronaen! Fra den ene dag til den anden blev alt helt anderledes. Danmark blev lukket ned. Restriktionerne omkring detailhandelen var en svær opgave at løse, og de mange udmeldinger, i de kommende måneder, blev en udfordring for Biksens ledelse og for personalet.
Men alt blev klaret på bedste vis, og kunderne viste da også stor forståelse for de regler, man måtte følge, når der skulle handles ind.
- Vi gik fra at kunne gøre det, vi gerne ville, til at vi følte os "buret inde", siger Connie Hvid.
Samtidig med, at der blev udfordringer i butikken, blev den store gaderenovering indledt i Borgergade, så det gav yderligere udfordringer med hensyn til adgang til butikken.
- Men heldigvis havde vi mulighed for at lave parkering i gården hos naboen og det blev vores kunder hurtigt vænnet til, så det forløb på en god måde alligevel. De nye restriktioner gav os nye opgaver, med længere arbejdstider, da vi hver dag skulle gøre ekstra godt rent, spritte af, osv. – men det gjorde vi gerne, så vi og vore kunder kunne være trygge ved at færdes i butikken.
Mod efteråret så det igen lidt lysere ud for forretningerne, og de flot indpakkede julegaver blev langet over disken i lange baner, men så kom den helt store udfordring med total nedlukning, som skulle træde i kraft efter jul, siger Connie Hvid.
- Det var noget af en melding, siger Connie Hvid. Der stod vi og vidste ikke meget om, hvornår vi igen kunne åbne butikken for vore kunder. Vi måtte sende personalet hjem, så jeg var alene tilbage. Vi fandt så ud af, at det var muligt at holde ”åbent” på den måde, at kunderne kunne bestille varer pr. telefon eller mail og derefter afhente ved døren.
Desværre kunne vi ikke bytte julegaver på grund af restriktionerne, men vi har forlænget fristen med at bytte til 31. marts.
Vores kunder har taget godt imod vores tilbud om at handle ”ved døren” og der er nok at se til, siger Connie Hvid. Det er dejligt, at vi kan hjælpe hinanden og ikke mindst, at vore kunder er så loyale og trofaste og støtter butikken i denne tid. Det er vi meget taknemlige for, siger Connie Hvid.
Connie Hvid og Svend Ejlskov håber, at der snart vil blive givet grønt lys for at detailbutikkerne må åbne igen.
- Det er en unfair konkurrence, at der er nogle store butikker, der sælger de samme varer som os, der godt må holde åbent. Vi glæder os til, at der bliver normale tilstande igen og selvom der også til den tid, måske vil være restriktioner med hensyn til kundeantal og afstand, så er vi klar til at sørge for, at det hele kører efter reglerne.
Vi glæder os til at vore ”piger” kommer tilbage og vi ved, at de også længes efter at vende tilbage, efter en lang ufrivillig ”ferie”, siger indehaverne.
I første omgang var der lukket ned til 7. februar, men det blev ændret og forlænget til 28. februar.
Selv om Connie Hvid og Svend Ejlskov har haft en udfordrende tid med en stor reduktion i indtjeningen, er de optimister med hensyn til fremtiden.
- Nu har vi fået en fin og nyrenoveret gade, og vi ser frem til at kunne byde vore kunder tilbage i Biksen inden længe, forhåbentlig 1. marts, siger de.


onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende...

onsdag 21. april 2021

Fjelsø-elever blev lokale affaldshelte

Samlede skrald i Fjelsø, Klotrup og Vesterbølle

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

onsdag 14. april 2021

Ny boligbutik er åbnet i Aalestrup

Mange gæster da butikken havde udendørs åbning

onsdag 07. april 2021

Fjelsø har fået et madpakkehus

Beboerforening søgte og fik et stort beløb til projektet ved søen

onsdag 07. april 2021

Aalestrup-læger er klar til at flytte

Opførelsen af det nye lægehus har holdt tidsplanen

tirsdag 30. marts 2021

1312 børn vil samle affald i Vesthimmerland

I år bliver der fokus på mængden af take-away affald

tirsdag 30. marts 2021

Salon i Aalestrup ind i nye lokaler

Salon Askepot er flyttet til Vestergade 18

tirsdag 30. marts 2021

Fodslaw klar til ny sæson

Nu kan man igen få en rask travetur sammen med andre

onsdag 24. marts 2021

Glæde hos alle over igen at være tilbage på skolen

Af Hanne MonradAALESTRUP: På Aalestrup Realskole glæder alle sig over, at der de sidste uger igen...

Arkiv

ingen nyheder i denne liste