- Din lokale ugeavis

onsdag 17. februar 2021

Kunderne støtter op om Biksen i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Handler "ved døren", men håber, at alt snart bliver som før

Connie Hvid har travlt med at tage imod ordrer som bliver udleveret ved døren efter aftale.

AALESTRUP: For et år siden så alt godt og normalt ud for forretningen ”Biksen” i Borgergade i Aalestrup.
Julen og travlheden med at sælge julegaver i stort antal, og efterfølgende gavebytning efter jul var vel overstået. Det samme var den årlige status, og indehaverne Connie Hvid og Svend Ejlskov tog på den traditionelle ferie, mens ”pigerne” sørgede for det hele på hjemmefronten. Alt var godt og trygt!
Men så kom Coronaen! Fra den ene dag til den anden blev alt helt anderledes. Danmark blev lukket ned. Restriktionerne omkring detailhandelen var en svær opgave at løse, og de mange udmeldinger, i de kommende måneder, blev en udfordring for Biksens ledelse og for personalet.
Men alt blev klaret på bedste vis, og kunderne viste da også stor forståelse for de regler, man måtte følge, når der skulle handles ind.
- Vi gik fra at kunne gøre det, vi gerne ville, til at vi følte os "buret inde", siger Connie Hvid.
Samtidig med, at der blev udfordringer i butikken, blev den store gaderenovering indledt i Borgergade, så det gav yderligere udfordringer med hensyn til adgang til butikken.
- Men heldigvis havde vi mulighed for at lave parkering i gården hos naboen og det blev vores kunder hurtigt vænnet til, så det forløb på en god måde alligevel. De nye restriktioner gav os nye opgaver, med længere arbejdstider, da vi hver dag skulle gøre ekstra godt rent, spritte af, osv. – men det gjorde vi gerne, så vi og vore kunder kunne være trygge ved at færdes i butikken.
Mod efteråret så det igen lidt lysere ud for forretningerne, og de flot indpakkede julegaver blev langet over disken i lange baner, men så kom den helt store udfordring med total nedlukning, som skulle træde i kraft efter jul, siger Connie Hvid.
- Det var noget af en melding, siger Connie Hvid. Der stod vi og vidste ikke meget om, hvornår vi igen kunne åbne butikken for vore kunder. Vi måtte sende personalet hjem, så jeg var alene tilbage. Vi fandt så ud af, at det var muligt at holde ”åbent” på den måde, at kunderne kunne bestille varer pr. telefon eller mail og derefter afhente ved døren.
Desværre kunne vi ikke bytte julegaver på grund af restriktionerne, men vi har forlænget fristen med at bytte til 31. marts.
Vores kunder har taget godt imod vores tilbud om at handle ”ved døren” og der er nok at se til, siger Connie Hvid. Det er dejligt, at vi kan hjælpe hinanden og ikke mindst, at vore kunder er så loyale og trofaste og støtter butikken i denne tid. Det er vi meget taknemlige for, siger Connie Hvid.
Connie Hvid og Svend Ejlskov håber, at der snart vil blive givet grønt lys for at detailbutikkerne må åbne igen.
- Det er en unfair konkurrence, at der er nogle store butikker, der sælger de samme varer som os, der godt må holde åbent. Vi glæder os til, at der bliver normale tilstande igen og selvom der også til den tid, måske vil være restriktioner med hensyn til kundeantal og afstand, så er vi klar til at sørge for, at det hele kører efter reglerne.
Vi glæder os til at vore ”piger” kommer tilbage og vi ved, at de også længes efter at vende tilbage, efter en lang ufrivillig ”ferie”, siger indehaverne.
I første omgang var der lukket ned til 7. februar, men det blev ændret og forlænget til 28. februar.
Selv om Connie Hvid og Svend Ejlskov har haft en udfordrende tid med en stor reduktion i indtjeningen, er de optimister med hensyn til fremtiden.
- Nu har vi fået en fin og nyrenoveret gade, og vi ser frem til at kunne byde vore kunder tilbage i Biksen inden længe, forhåbentlig 1. marts, siger de.


onsdag 30. november 2022

En levende bymidte er et indsatsområde

Foreslår Fakta-bygningen til foreningsbrug

onsdag 30. november 2022

SFer i Gedsted ny 2. viceborgmester

GEDSTED: Byrådet i Vesthimmerlands Kommune tog forleden afsked med Theresa Berg Andersen (SF), der...

onsdag 23. november 2022

Godt, at der holdes fast i traditionerne

Knaberkongen talte ved juletræstænding i Aalestrup

onsdag 23. november 2022

Aalestrup-foreninger er klar med julehjælp

Der skal ansøges om julehjælp inden 25. november

torsdag 17. november 2022

Julebelysningen tændes i Aalestrup på søndag

Trods høje elpriser betaler kommunen for strømmen

torsdag 17. november 2022

Høj beskæftigelse giver kommunal besparelse

Et mindre forbrug på 18,5 mio. kr. i Vesthimmerland

torsdag 10. november 2022

Slagteriet i Aalestrup vigtig for kommunen

Himmerlandskød er nu officielt indviet

torsdag 10. november 2022

Fire spidskandidater i Himmerland blev valgt

Byrådsmedlem for SF får plads i Folketinget

onsdag 02. november 2022

267.500 kr. til Knæk Cancer fra Aalestrup-virksomhed

102 Fjelsø-ansatte mødte lørdag og donerede lønnen til formålet

onsdag 02. november 2022

Hver femte i Vesthimmerland stemte på Støjberg

Af Torsten Hansen VESTHIMMERLAND: Stemmerne er talt op endnu en gang i Vesthimmerland, og det har...

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: