- Din lokale ugeavis

onsdag 17. februar 2021

Kunderne støtter op om Biksen i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Handler "ved døren", men håber, at alt snart bliver som før

Connie Hvid har travlt med at tage imod ordrer som bliver udleveret ved døren efter aftale.

AALESTRUP: For et år siden så alt godt og normalt ud for forretningen ”Biksen” i Borgergade i Aalestrup.
Julen og travlheden med at sælge julegaver i stort antal, og efterfølgende gavebytning efter jul var vel overstået. Det samme var den årlige status, og indehaverne Connie Hvid og Svend Ejlskov tog på den traditionelle ferie, mens ”pigerne” sørgede for det hele på hjemmefronten. Alt var godt og trygt!
Men så kom Coronaen! Fra den ene dag til den anden blev alt helt anderledes. Danmark blev lukket ned. Restriktionerne omkring detailhandelen var en svær opgave at løse, og de mange udmeldinger, i de kommende måneder, blev en udfordring for Biksens ledelse og for personalet.
Men alt blev klaret på bedste vis, og kunderne viste da også stor forståelse for de regler, man måtte følge, når der skulle handles ind.
- Vi gik fra at kunne gøre det, vi gerne ville, til at vi følte os "buret inde", siger Connie Hvid.
Samtidig med, at der blev udfordringer i butikken, blev den store gaderenovering indledt i Borgergade, så det gav yderligere udfordringer med hensyn til adgang til butikken.
- Men heldigvis havde vi mulighed for at lave parkering i gården hos naboen og det blev vores kunder hurtigt vænnet til, så det forløb på en god måde alligevel. De nye restriktioner gav os nye opgaver, med længere arbejdstider, da vi hver dag skulle gøre ekstra godt rent, spritte af, osv. – men det gjorde vi gerne, så vi og vore kunder kunne være trygge ved at færdes i butikken.
Mod efteråret så det igen lidt lysere ud for forretningerne, og de flot indpakkede julegaver blev langet over disken i lange baner, men så kom den helt store udfordring med total nedlukning, som skulle træde i kraft efter jul, siger Connie Hvid.
- Det var noget af en melding, siger Connie Hvid. Der stod vi og vidste ikke meget om, hvornår vi igen kunne åbne butikken for vore kunder. Vi måtte sende personalet hjem, så jeg var alene tilbage. Vi fandt så ud af, at det var muligt at holde ”åbent” på den måde, at kunderne kunne bestille varer pr. telefon eller mail og derefter afhente ved døren.
Desværre kunne vi ikke bytte julegaver på grund af restriktionerne, men vi har forlænget fristen med at bytte til 31. marts.
Vores kunder har taget godt imod vores tilbud om at handle ”ved døren” og der er nok at se til, siger Connie Hvid. Det er dejligt, at vi kan hjælpe hinanden og ikke mindst, at vore kunder er så loyale og trofaste og støtter butikken i denne tid. Det er vi meget taknemlige for, siger Connie Hvid.
Connie Hvid og Svend Ejlskov håber, at der snart vil blive givet grønt lys for at detailbutikkerne må åbne igen.
- Det er en unfair konkurrence, at der er nogle store butikker, der sælger de samme varer som os, der godt må holde åbent. Vi glæder os til, at der bliver normale tilstande igen og selvom der også til den tid, måske vil være restriktioner med hensyn til kundeantal og afstand, så er vi klar til at sørge for, at det hele kører efter reglerne.
Vi glæder os til at vore ”piger” kommer tilbage og vi ved, at de også længes efter at vende tilbage, efter en lang ufrivillig ”ferie”, siger indehaverne.
I første omgang var der lukket ned til 7. februar, men det blev ændret og forlænget til 28. februar.
Selv om Connie Hvid og Svend Ejlskov har haft en udfordrende tid med en stor reduktion i indtjeningen, er de optimister med hensyn til fremtiden.
- Nu har vi fået en fin og nyrenoveret gade, og vi ser frem til at kunne byde vore kunder tilbage i Biksen inden længe, forhåbentlig 1. marts, siger de.


onsdag 18. maj 2022

Skulptur i Aalestrup har holdt flyttedag

Ud af hi og er nu placeret på Sundhedstorvet

onsdag 18. maj 2022

Veteranbil-træf til Knaberfesten i år

Åbent træf for alle bag Aalestrup Idrætscenter

onsdag 11. maj 2022

Stor børneaktivitet til årets Knaberfest

Hop Hans' hopppeland afløser tivolipark i år

onsdag 11. maj 2022

Bålhytte antændt i Aalestrup

Af Ture DamtoftAALESTRUP: For tredje gang er der begået hærværk omkring shelterpladsen ved...

onsdag 04. maj 2022

Blotter i Borgergade

AALESTRUP: Der stod en mand og vippede med sin penis.Sådan beskriver politiet den anmeldelse om...

onsdag 04. maj 2022

130 lagde vejen omkring læge- og sundhedshuset

Regionsrådsformand blev imponeret i Aalestrup

onsdag 04. maj 2022

"Kys og kør"-anlæg i Aalestrup godkendt

AALESTRUP: Trafikafviklingen ved Aalestrup Skole bliver løbende forbedret. I 2018 og 2019 blev der...

onsdag 27. april 2022

Knaberfesten holdes igen efter to års pause

Men der er mange udfordringer inden byfesten igen holdes

onsdag 27. april 2022

Det umulige er lykkedes i Aalestrup

Af Thorkil ChristensenAALESTRUP: Det som længe så ud til at være en umulighed er nu lykkedes i...

onsdag 23. marts 2022

Aalestrup får akutbil til oktober, men hvor?

Vesthimmerland har et højt antal tilfælde af apopleksi - derfor ny akutbil