- Din lokale ugeavis

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Af: Af Thorkil Christensen

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

Lene K. Hansen tog første spadestik til anden etape af Aalestrup Læge- og Sundhedshus.

AALESTRUP: Mandag var præget af glæde hos de frvilllige medlemmer af Initiativgruppen i Aalestrup, som i en årrække har arbejdet med et projekt der kan udfylde grunden ved Testrupvej, som tidligere blev anvendt til asfaltproduktion, men som kom til at ligge hen som en skændsel.
- Nu lysner det, sagde flere af de frivillige medlemmer af gruppen da der blev taget første spadestik til anden etape af det nye Aalestrup Læge- og Sundhedshus - et projekt, som har været nogle år undervejs.
Det blev samtidig konstateret, at "gode ting tager tid". Lægehuset, som udgør første etape, står klar til ibrugtagning af lægerne i Aalestrup fra 1. maj. Anden etape, som omfatter lokaler til fysioterapi, tandlæge og optiker forventes klar inden årets udgang - og det var denne afdeling, der blev taget første spadestik til mandag,  et par timer efter at Vesthimmerlands Avis var gået i trykken.
Første spadestik medfører at byggeriet sættes igang. Økonomien til etapen på godt 1000 kvadratmeter er i hus. Der har været holdt licitation og håndværkerne er så småt rykket ind på byggepladsen.
Bygherre er Fonden for Aalestrup Læge- og Sundhedshus, og opførelsen er kun blevet mulig takket være store donationer fra adskillige borgere, erhvervsdrivende, foreninger og fonde, som hver især har bidraget med små , større og helt store beløb. Det er en fælles indsats som har gjort det muligt at opføre et nyt læge- og sundhedshus og forvandle grunden ved indkørselen til Aalestrup fra en skændsel til noget pænt og brugbart.
Det første spadestik blev symbolsk taget af formanden for Vesthimmerlands Byråds sundhedsudvalg, Palle Jensen, Farsø, i samarbejde med bestyrelsesformand for fonden, Per Bisgaard, Aalestrup, og optiker Lene Korsgaard Hansen, Aalestrup, der lejer sig ind i det kommende byggeri.
Der blev holdt en kort tale af Per Bisgaard på vegne af fonden og initiativgruppen - og dermed blev byggeriet erklæret for værende igang. I respekt for Corona-restriktionerne blev der ikke gjort noget stort ud af ceremonien - man var bange for at for mange ville samles for tæt.
Men de frivillige medlemmer af Intiativgruppen kan nu se en ende på flere års mange møder, indsamlinger og udfordringer. Det samme kan borgerne i Aalestrup og omegn, som sikres bedre sundhedsmæssige faciliteter. I "tilkøb" fik man også for et par år siden en ny Rema 1000-forretning på en del af grunden. Mellem det nye lægehus og sundhedshus bliver der anlagt et  grønt "Sundhedstorv". Foran anlægges en parkeringsplads.
Oprindelig var det Initiativgruppens ønske, at der skulle opføres et butikscenter på grunden. Dette projekt måtte dog skrinlægges, men der blev fortsat arbejdet med tanker om et læge- og sundhedshus. Da en lokal anonym borger gav tilsagn om en million kroner til et sådant projekt, kom der på ny gang i planerne. Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus blev dannet med millionen som rygstød og samtidig blev der indledt en borgerindsamling. Desuden har Vesthimmerlands Kommune bidraget med en sokkelgrund og Sundhedsministeriet har fra en pulje til læge- og sundhedshuse bevilget fem millioner kroner til projektet i Aalestrup.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...