- Din lokale ugeavis

onsdag 14. april 2021

Første spadestik til nyt sundhedshus:

Af: Af Thorkil Christensen

Nu er målet ved at være nået i Aalestrup

Lene K. Hansen tog første spadestik til anden etape af Aalestrup Læge- og Sundhedshus.

AALESTRUP: Mandag var præget af glæde hos de frvilllige medlemmer af Initiativgruppen i Aalestrup, som i en årrække har arbejdet med et projekt der kan udfylde grunden ved Testrupvej, som tidligere blev anvendt til asfaltproduktion, men som kom til at ligge hen som en skændsel.
- Nu lysner det, sagde flere af de frivillige medlemmer af gruppen da der blev taget første spadestik til anden etape af det nye Aalestrup Læge- og Sundhedshus - et projekt, som har været nogle år undervejs.
Det blev samtidig konstateret, at "gode ting tager tid". Lægehuset, som udgør første etape, står klar til ibrugtagning af lægerne i Aalestrup fra 1. maj. Anden etape, som omfatter lokaler til fysioterapi, tandlæge og optiker forventes klar inden årets udgang - og det var denne afdeling, der blev taget første spadestik til mandag,  et par timer efter at Vesthimmerlands Avis var gået i trykken.
Første spadestik medfører at byggeriet sættes igang. Økonomien til etapen på godt 1000 kvadratmeter er i hus. Der har været holdt licitation og håndværkerne er så småt rykket ind på byggepladsen.
Bygherre er Fonden for Aalestrup Læge- og Sundhedshus, og opførelsen er kun blevet mulig takket være store donationer fra adskillige borgere, erhvervsdrivende, foreninger og fonde, som hver især har bidraget med små , større og helt store beløb. Det er en fælles indsats som har gjort det muligt at opføre et nyt læge- og sundhedshus og forvandle grunden ved indkørselen til Aalestrup fra en skændsel til noget pænt og brugbart.
Det første spadestik blev symbolsk taget af formanden for Vesthimmerlands Byråds sundhedsudvalg, Palle Jensen, Farsø, i samarbejde med bestyrelsesformand for fonden, Per Bisgaard, Aalestrup, og optiker Lene Korsgaard Hansen, Aalestrup, der lejer sig ind i det kommende byggeri.
Der blev holdt en kort tale af Per Bisgaard på vegne af fonden og initiativgruppen - og dermed blev byggeriet erklæret for værende igang. I respekt for Corona-restriktionerne blev der ikke gjort noget stort ud af ceremonien - man var bange for at for mange ville samles for tæt.
Men de frivillige medlemmer af Intiativgruppen kan nu se en ende på flere års mange møder, indsamlinger og udfordringer. Det samme kan borgerne i Aalestrup og omegn, som sikres bedre sundhedsmæssige faciliteter. I "tilkøb" fik man også for et par år siden en ny Rema 1000-forretning på en del af grunden. Mellem det nye lægehus og sundhedshus bliver der anlagt et  grønt "Sundhedstorv". Foran anlægges en parkeringsplads.
Oprindelig var det Initiativgruppens ønske, at der skulle opføres et butikscenter på grunden. Dette projekt måtte dog skrinlægges, men der blev fortsat arbejdet med tanker om et læge- og sundhedshus. Da en lokal anonym borger gav tilsagn om en million kroner til et sådant projekt, kom der på ny gang i planerne. Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus blev dannet med millionen som rygstød og samtidig blev der indledt en borgerindsamling. Desuden har Vesthimmerlands Kommune bidraget med en sokkelgrund og Sundhedsministeriet har fra en pulje til læge- og sundhedshuse bevilget fem millioner kroner til projektet i Aalestrup.


fredag 30. juli 2021

Kedelig milepæl

Af Torsten HansenVESTHIMMERLAND: I løbet af få dage når Vesthimmerlands Kommune en kedelig milepæl...

onsdag 28. juli 2021

Aalestrup-ryttere er udtaget til DM

Af Hanne MonradAALESTRUP: Fire dygtige ryttere fra Aalestrup Rideklub er udtaget til at deltage i...

onsdag 28. juli 2021

Det nye grillhus er åbnet i Aalestrup

29-årige Michelle Olsen er blevet bidt af branchen

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil ChristensenGEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved...

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

onsdag 07. juli 2021

Musik for alle i rosenparken

AALESTRUP: 25 lokale musikere og sangere har sat hinanden stævne i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup...

onsdag 07. juli 2021

Gedsted-borgere venter på svar fra kommunen

Utilfredshed med at lokalplan måske ikke overholdes

onsdag 23. juni 2021

Et turbulent år for biografen i Aalestrup

Besøgstallet faldt med over 25 pct. fra 4613 til 3530 i 2020

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

onsdag 26. maj 2021

Svært at finde ny uddeler til Gedsted

Et dygtigt personale holder brugsen i god gænge