- Din lokale ugeavis

onsdag 21. april 2021

Første spadestik blev taget til anden etape af læge- og sundhedshus

Af Thorkil Christensen
AALESTRUP: Der var glæde at spore i Initiativgruppen bag det kommende Aalestrup Læge- og Sundhedshus, da spaderne forleden blev sat i jorden til opstart af anden etape.
Første etape, der omfatter selve lægehuset, bliver afsluttet 1. maj. Anden etape med lokaler til fysioterapeut, optiker og tandlæge forventes at være klar inden jul - og det samlede byggeri skal medvirke til at sikre, at borgerne i Aalestrup og omegn har sundhedstilbud i årene fremover.
Opførelsen er desuden med til at forvandle den tidligere Colas-grund ved Testrupvej fra en skændsel til noget pænt og brugbart. Mange år efter at Colas lukkede ned i Aalestrup fik det store areal fra asfaltproduktionen lov til at ligge hen. For et par år siden opførte Rema 1000 en ny forretning på en del af grunden, og et areal er siden solgt fra til læge- og sundhedshuset, som realiseres med økonomiske midler fra byens og egnens borgere, der bidrager med knap fire mio. kr., Vesthimmerlands Kommune og Sundhedsministeriet.
Sundhedsudvalgsformand Palle Jensen, optiker Lene Korsgaard Hansen og formanden for Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus, Per Bisgaard, tog første spadestik til det kommende byggeri.
Palle Jensen udtrykte glæde over initiativet og roste det gode samarbejde i styregruppen i bestræbelserne for at få byggeriet gennemført. Lene Korsgaard Hansen sagde, at hun med stor glæde ser frem til at skulle flytte sin optikerforretning fra Vestergade til Testrupvej, og Per Bisgaard udtrykte tilfredshed med, at det nu, efter flere år, er lykkedes at få spaden sat i jorden til glæde og gavn for ikke mindst byens og egnens borgere i årene fremover. En donation på en mio. kr. fra et lokalt ægtepar satte gang i tingene.
På grund af Corona-restriktioner var det kun få personer, der var med til igangsætningen af anden etape og der var kun tale om en kort "ceremoni".
- Når vi skal holde rejsegilde inviterer vi nogle flere, sagde Per Bisgaard.
I dagens anledning var der lejlighed til at kigge indenfor i det næsten færdige lægehus. Her kunne alle fornemme kvaliteten af byggeriet og de gode forhold der bliver for patienter, læger og sygeplejersker. Lægerne Jørgen Steen Christensen , Kield Fuglsang og Charlotte Weirsøe flytter fra det nuværende lægehus i Aagade som blev taget i brug i 1970.


onsdag 23. juni 2021

Et turbulent år for biografen i Aalestrup

Besøgstallet faldt med over 25 pct. fra 4613 til 3530 i 2020

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

onsdag 16. juni 2021

Et år med udfordringer i Den Jydske Rosenpark

Corona var årsag til at regnskabet viser underskud

onsdag 16. juni 2021

Aalestrup planlægger byfest og gadeindvielse

Fællesarrangement 17. og 18. september

onsdag 02. juni 2021

Belønnet for stor indsats i klubben

Årets AIFer Thomas Vestergaard Lundtoft, Aalestrup

onsdag 02. juni 2021

Aalestrup Friluftsbad sæsonåbner på lørdag

I år bliver det med gratis adgang for børn

onsdag 26. maj 2021

Svært at finde ny uddeler til Gedsted

Et dygtigt personale holder brugsen i god gænge

onsdag 26. maj 2021

Foråret er kommet til rosenparken i Aalestrup

13 personer har gennemført et staude-projekt

onsdag 12. maj 2021

Den Gamle Foderstof i Gedsted åben igen

Butikken åben - venter lidt med caféen

onsdag 12. maj 2021

Fritidsrådet genstarter det lokale foreningsliv

Børn til og med 14 år kan benytte Aalestrup Friluftsbad gratis i sommerperioden

Arkiv

ingen nyheder i denne liste