- Din lokale ugeavis

onsdag 05. maj 2021

Spaden i jorden til nyt storslagteri i Aalestrup

Starten er gået til opførelsen af slagterivirksomhed på 15.813 kvm.

AALESTRUP: Flaget var hejst og en række inviterede gæster var mødt op på den store byggeplads ved Ndr. Ringvej i Aalestrup, hvor arbejdet med opførelsen af et nyt stort slagteri er ved at tage sin begyndelse.
Det var nogle stolte bygherrer, der torsdag formiddag havde sat blandt andre borgmester Per Bach Laursen og samarbejdspartnere stævne på den store grund, hvor Himmerlandskød A/S nu er i gang med at opføre ”Slagteriet Midgård” .
For godt et år siden blev det meldt ud, at direktør Lars Rosbjerg Andersen havde erhvervet grunden, hvor det tidligere hestehospital har ligget indtil for få år siden.
Planerne om at opføre et stort slagteri var et stort ønske, og der var ikke langt fra tanke til handling. Efter ansøgning til kommunen, fordebat og en høringsperiode var man først på året klar til at gå i gang med at føre projektet ud i livet.
Slagteriet kommer til at omfatte et areal på ca. 10 hektar, og udover selve  slagteriet vil der blive opført bygninger til salgskontorer og administration.
Himmerlandskød A/S har i dag, udover Aalestrup, afdelinger i Kjellerup, Hadsund og Farsø. Med investeringen i Aalestrup vil alle fire afdelinger blive samlet i det nye slagteri.
Satser stort
Mange års vækst i omsætningen får nu Himmerlandskød til at satse stort, og den fortsatte placering i Aalestrup er blevet mødt med stor glæde fra alle sider.
Seniordirektør Lars Andersen udtrykte da også både glæde og stolthed over, at man var kommet godt i gang, og det samme gjorde sig gældende hos det øvrige ejerskab, som udover Lars Andersen, består at Christoffer Andersen, Louise Andersen og økonomidirektør Louise Bondgaard Godsk.
I den lidt blæsende, men dejlig solbeskinnede formiddag, indledte bestyrelsesformand, Tom Frandsen, Aalborg, med at sige:
- Dagen i dag markerer en markant milepæl for Himmerlandskød A/S, hvor vi nu, med det nye slagteri kan forene fire lokationer til et hypermoderne slagteri.
Med stigende tilførsel af kvæg over de senere år - i øjeblikket er vores andel af landsslagtningerne på vej mod 30 pct. - har såvel ledelse/ejere, som bestyrelsen de senere år barslet med muligheden for at opføre et nyt slagteri, der dels kan efterleve også kommende tilførsler, og dels i endnu højere grad leve op til såvel miljø som arbejdsvilkår. Samtidig kan vi konstatere, at efterspørgslen på kvalitetskød har været stigende. I det lys skulle der findes en langsigtet og bæredygtig løsning.
Udover at være en markant milepæl, er det også den største enkeltinvestering i virksomhedens historie.
Placeringen
Bestyrelsesformanden nævnte, at der forud for beslutningen har været drøftet utallige løsningsmuligheder, herunder den fysiske placering. Det spørgsmål faldt på plads sidste vinter.
- Lars Andersen opdagede, at der rent faktisk var en grund beliggende i Aalestrup til salg med et samlet jordtilliggende på 100.000 kvadratmeter, sagde Tom Frandsen. Få dage senere var grunden købt og nu kunne den egentlige detailplanlægning af et nyt slagteri begynde.
- Og hånden på hjertet: Himmerlandskød A/S kan da kun ligge i Himmerland, og her i Vesthimmerlands Kommune trives virksomheden i bedste velgående – faktisk så godt, at vi p.t. også er i gang med at udvide kapaciteten i vores opskæringsdel i Farsø. Ikke for at genere andre kommuner, men forestil jer, at vi var placeret i Jammerbugt Kommune, det ville ikke være det samme, når vi ”brandede” kødet.
- Vi indledte en dialog med Vesthimmerlands Kommune. Velvidende at kommunen har nogle rammer, regler og lovgivning, at skulle håndtere. I et konstruktivt og engageret samarbejde lykkedes det at få alle tilladelser på plads indenfor få måneder. Det vil vi i dag gerne kvittere for. Det bekræfter os endnu engang i, at Himmerlandskød A/S og Vesthimmerlands Kommune hører sammen, konstaterede bestyrelsesformanden.
Virksomheden har valgt at hovedentreprenøren skal være Amatech, der har hovedkontor i Skødstrup.
- Vi er overbeviste om, at vi har valgt kompetente og erfarne leverandører, og vi ser frem til at se det færdige resultat. Byggeriet omfatter  15.813 kvm. fordelt på 13.749 kvm. til produktion og køl og 2.064 kvm. til velfærdsrum og kontorer.
Der vil blive tale om et byggeri, hvor vi har tænkt bæredygtighed i den udstrækning det er muligt, det handler om ledbelysning, minimering af vandforbrug, samarbejde med det lokale rensningsanlæg, mulighed for solceller på taget osv. Derudover bliver alle processer gjort så skånsomme som muligt til glæde for arbejdsmiljøet.
Endeligt er der også arbejdet intens på, at sikre et visuelt udtryk, så det passer bedst muligt ind i området,  sluttede Tom Frandsen, for herefter at give den fine spade videre til borgmester Per Bach Laursen, som tog første spadestik, efterfulgt af de fire ejere, Lars Andersen, Christoffer Andersen, Louise Andersen og Louise Bondgaard Godsk.
Glad borgmester
Borgmester Per Bach Laursen havde fået æren af,  at sætte spaden i jorden, som den første, og det nye store projekt i Aalestrup glædede ham meget:
- I Vesthimmerland er vi meget taknemmelige over, at Lars Andersen og Himmerlandskød A/S vil fortsætte deres erhvervseventyr i vores kommune. En tillid til Vesthimmerlands Kommune og lokalsamfundet i Aalestrup, som kun kan vække glæde med vores fælles ambitioner om at skabe lokal vækst og udvikling. I dette tilfælde et spadestik til et helt nyt slagteri, som bliver den største private og enkeltstående anlægsinvestering i Vesthimmerlands historie, sagde borgmester Per Bach Laursen.
Øger med 50 pct.
Himmerlandskød A/S er Danmarks næststørste slagteri- og opskæringsvirksomhed af kalve- og oksekød og slagter i dag omkring 110.000 kreaturer om året. Med det nye slagteri forventer man, at kapaciteten vil blive øget med 50 pct.
Det nye slagteri vil komme til at koste omkring 200 mio. kr. og virksomheden  satser på at kunne beskæftige omkring 300 medarbejdere når slagteriet bliver taget i brug.
Hele byggeriet forventes færdigt til sommeren 2022.


onsdag 10. august 2022

"Musik for alle" trak mange i rosenparken

Ni lokale orkestre og grupper sang og spillede

onsdag 10. august 2022

Leen blev svinget og høsten kom i hus

Store planer med Hougaarden, der bl. a. skal have nyt tag

onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...