- Din lokale ugeavis

onsdag 05. maj 2021

Brugsen i Aalestrup fik topresultat i 2020

Årsmødet blev gennemført virtuelt på grund af Covid-19

Uddeler i SuperBrugsen i Aalestrup, Peter Orbesen sammen med den nyvalgte butiksrådsformand, Anders Liltorp.

AALESTRUP: På grund af Corona-situationen blev der ikke holdt årsmøde i 2020. Coop havde derfor besluttet, at der i 2021 skulle holdes årsmøde – enten i form af et fysisk møde, eller i form af et virtuelt møde.
SuperBrugsen i Aalestrup valgte at holde årsmødet virtuelt. Annonceringen om årsmødet skete ved opslag i butikken og gennem Coop-appen. Men det skulle vise sig, at det var de lokale medlemmer ikke helt med på, for bestyrelsen måtte ved mødets start konstatere, at der ikke var nogen medlemmer, der havde tilmeldt sig.
Formanden, Hans Jørgen Møller, kunne oplyse, at bygningerne til SuperBrugsen i Aalestrup er ejet af Coop. Både Coop-brugsforeninger og selvstændige brugsforeninger i Coop er 100 pct. ejet af medlemmerne. Gennem medlemskab i brugsforeningerne, er alle medlemmer medejere af brugsforeningen, og også medejer af Coop som koncern. Der er mere end 1,9 mio. danskere, der hver især ejer en andel af deres brugsforening og af Coop som koncern.
Der er 2.586 medlemmer i SuperBrugsen i Aalestrup og 48 pct. af brugsens omsætning sker via medlemskort.
Både formand og uddeler i SuperBrugsen i Aalestrup er nye. Formanden, Hans Jørgen Møller, afløste i 2020 den tidligere formand Gitte Vetter, og uddeler Peter Orbesen overtog i september jobbet efter tidligere uddeler Per Bach Mortensen.
Sat på pause
Det har – grundet Corona-situationen – ikke været muligt at gennemføre de sædvanlige arrangementer for medlemmerne.
- Vi plejer at holde et grill-arrangement på P-pladsen ved brugsen. SuperBrugsen plejer også at deltage i Julemessen i Idrætscenteret, sagde Hans Jørgen Møller. Derudover plejer vi også at have andre aktiviteter som f. eks. vinsmagning. På grund af forsamlingsforbud har det heller ikke været muligt at holde regelmæssige møder i bestyrelsen.
I november 2020 indledte bestyrelsen et samarbejde med en foreningskonsulent fra Coop. Formålet var at få ny inspiration til at forbedre og udvikle aktiviteter for medlemmerne, gøre SuperBrugsen mere synlig i lokalsamfundet, og i øvrigt markedsføre SuperBrugsen for at få flere medlemmer og opbakning til butikken.
I 2020/2021 har bestyrelsen bestået af syv medlemmer, her er de fem valgt på årsmødet. Uddeleren og en medarbejderrepræsentant er med i bestyrelsen.
Bedste resultat
Uddeler Peter Orbesen fortalte, at 2020-resultatet var det bedste nogensinde.
- Corona gjorde 2020 og starten af 2021 til et meget anderledes år – tak for jeres opbakning. Vi fik medvind med Corona, men vi klarede os markant bedre end markedet generelt. I 2020 øgede vi omsætningen med 25 pct. Første kvartal af 2021 fortsætter væksten med 30 pct. målt op imod samme periode sidste år.
Vores dækningsgrad (indtjeningsevne) steg i 2020 med 76 pct. og fortsætter med en imponerende vækst på 250 pct. i første kvartal af 2021, sagde uddeleren.
- Men vi skal arbejde med vores ledelseskvalitet, så vi kan øge kundetilfredsheden. Nyt it-system og Corona-vækst har vanskeliggjort, at holde nok varer hjemme, dels er vore leverandører ganske enkelt løbet tør for varer grundet det større aftræk, og samtidig kan vi tilskrive en del af udfordringerne indkørslen af det nye it-system på vore lagre, men også her i butikken. Sidstnævnte har vores største opmærksomhed, og der arbejdes på højtryk for at nedbringe manglerne, sagde Peter Orbesen.
Aktiviteter i 2021
Af nye aktiviteter i SuperBrugsen i Aalestrup kunne Peter Orbesen løfte sløret for tiltag som kunderne vil møde i løbet af året.
- Vi lancerer MadCooperativet som er et lækkert koncept, inspirerende sortiment, og hvor der er faglighed bag. Vi lancerer grønthandlen og sætter fokus på klimaglad mad, og så sætter vi ind på den gode stemning: Smil på og service i top. Og ikke mindst fortsætter vi vores digitale rejse. I løbet af 2021 gør vi alle vores prisetiketter digitale, så kunderne i højere grad oplever overensstemmelse mellem prisen ved varen og prisen på kassebonen.
Peter Orbesen afsluttede:
- Vi glæder os til en mere normal hverdag efter sommerferien, hvor vi forhåbentligt har fået Corona-virussen så meget under kontrol, at vi igen kan forkæle kunderne med en lækre, spændende og velsmagende aktiviteter – vi har et væld af aktiviteter i kalenderen, der blot venter på at vores samfund, genåbner på forsvarlig vis.
Bestyrelsen fortsætter
Da der ikke var årsmøde i 2020, var alle butiksrådets medlemmer på valg. Der var en vakant plads i bestyrelsen efter den tidligere formands ønske om at udtræde. Den ledige plads besættes af Jeppe Korreborg Pedersen.
Butiksrådet har på et senere møde konstitueret sig med Anders Liltorp som ny formand. De øvrige medlemmer er Kjeld Sørensen, Anette Andersen, Hans Jørgen Møller, Poul Monrad og Jeppe K. Pedersen. Udover uddeler Peter Orbesen, der er født medlem, er Jette Sørensen med i butiksrådet som medarbejderrepræsentant.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...