- Din lokale ugeavis

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Af: Hanne Monrad

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

Det langtidsholdbare orkester Roulet er senest blevet forstærket med Signe Vang Carlsen (anden fra højre). De øvrige er Heine Jensen, (bagest), Heidi Høgh, Svend Bech og Erling Bech.

ULBJERG: Sidst i halvfjerdserne gik tre teenagedrenge rundt i Ulbjerg og havde lyst til at spille musik.
Det var brødrene Svend og Erling Bech og deres grandfætter Allan Bech. De havde dannet et orkester der gjorde stor lykke ved skoleballer og andre lokale arrangementer.
Det gik så godt, at de ville satse mere på deres store fritidsinteresse og komme længere ud i verden med musikken.
I 1981 dannede de orkestret ”Roulet” og siden er det gået uafbrudt med musikken. I 1987 fik de tilbudt en professionel kontrakt af deres dengang københavnske manager Flemming Sørensen. Og det betød, at de nu skulle arbejde i musikkens verden og ikke mere i deres civile jobs, som blev kvittet til fordel for musikken i nogle år.
Der har ikke været meget udskiftning i bandet siden begyndelsen. Erling og Svend Bech er stadig med, og det er Allan Bech også i nogle konstellationer, f.eks. er han med i trioen ”Mr. Smoking”. For 29 år siden kom Heine Jensen, fra Simested med, og i 2008 blev der også plads til en af hunkøn, nemlig Heidi Høgh fra Bjerregrav. Senere er også Jacob Alban og Signe Vang Carlsen kommet med i ”Roulet”.
Man kan bestille bandet i flere forskellige udgaver, alt efter hvad der ønskes. Udover Mr. Smoking med ”Smokies” største hits, er der også mulighed for at høre 80er musik med ”Radio 80FM”, hvor man kan få en tidsrejse tilbage til de farverige 80ere. – På med pandebåndet, bind Converse skoene og frem med gamacherne, for nu skal der festes, som de festlige musikere siger. - Nu er Radio 80 FM klar til at tage dig med på en forrygende tidsrejse tilbage til de sprudlende farverige 80er dage, hvor Helmig havde slangekrøller, Michael Jackson stadig var ”Bad” og Tv2 endnu kun var et ungdomsorkester fra Århus. Radio 80 FM leverer alle de fede gamle 80’er hits, danske såvel som internationale.
Gennem de 40 år har der været mange oplevelser.
- De største er nok, når vi har været så heldige at spille sammen med nogle af de kendte kunstnere fra det store udland, siger Svend Bech. Men der har været et utal af oplevelser med danske musikere, og ikke mindst vores dejlige publikum, som tager så godt imod os, når vi kommer rundt!
På spørgsmålet om deres fremtidsplaner, siger Svend Bech:
- Mit ønske er, at vi stadig kan blive ved med at forny os. Vi synes stadig at det er sjovt at komme ud at spille rundt om i landet og møde glade mennesker.
I gang igen
Roulet er vel et af de ældste bands herhjemme – og med flere end 70 jobs om året har de brugt mange timer på landevejen i Danmark. Men som alle andre musikere har oplevet - har der været stille i det seneste halvandet år.
- Men nu er vi ved at være i gang igen, siger Svend Bech. Vi er rigtig glade for, at der er bud efter os. Vi glæder os til at komme rundt og hilse på vores publikum igen, siger Svend Bech.
Grunden til at bandet har kunnet overleve og have succes i så mange år skyldes at de altid har været topmotiverede musikere og sangere, der giver publikum en oplevelse ud over det sædvanlige. For dem er det ikke kun endnu et job, men en glæde at komme rundt i landet og glæde tilhørerne med god musik.
Besætningen i Roulet er i dag: Erling Bech, guitar, Heine Jensen, keyboard, Svend Bech, trommer, Heidi Høgh, vokal og Jacob Alban, bas. Sidst ankomne er Signe Vang Carlsen på bas.


fredag 30. juli 2021

Kedelig milepæl

Af Torsten HansenVESTHIMMERLAND: I løbet af få dage når Vesthimmerlands Kommune en kedelig milepæl...

onsdag 28. juli 2021

Aalestrup-ryttere er udtaget til DM

Af Hanne MonradAALESTRUP: Fire dygtige ryttere fra Aalestrup Rideklub er udtaget til at deltage i...

onsdag 28. juli 2021

Det nye grillhus er åbnet i Aalestrup

29-årige Michelle Olsen er blevet bidt af branchen

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil ChristensenGEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved...

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

onsdag 07. juli 2021

Musik for alle i rosenparken

AALESTRUP: 25 lokale musikere og sangere har sat hinanden stævne i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup...

onsdag 07. juli 2021

Gedsted-borgere venter på svar fra kommunen

Utilfredshed med at lokalplan måske ikke overholdes

onsdag 23. juni 2021

Et turbulent år for biografen i Aalestrup

Besøgstallet faldt med over 25 pct. fra 4613 til 3530 i 2020

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

onsdag 26. maj 2021

Svært at finde ny uddeler til Gedsted

Et dygtigt personale holder brugsen i god gænge