- Din lokale ugeavis

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Af: Hanne Monrad

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

Det langtidsholdbare orkester Roulet er senest blevet forstærket med Signe Vang Carlsen (anden fra højre). De øvrige er Heine Jensen, (bagest), Heidi Høgh, Svend Bech og Erling Bech.

ULBJERG: Sidst i halvfjerdserne gik tre teenagedrenge rundt i Ulbjerg og havde lyst til at spille musik.
Det var brødrene Svend og Erling Bech og deres grandfætter Allan Bech. De havde dannet et orkester der gjorde stor lykke ved skoleballer og andre lokale arrangementer.
Det gik så godt, at de ville satse mere på deres store fritidsinteresse og komme længere ud i verden med musikken.
I 1981 dannede de orkestret ”Roulet” og siden er det gået uafbrudt med musikken. I 1987 fik de tilbudt en professionel kontrakt af deres dengang københavnske manager Flemming Sørensen. Og det betød, at de nu skulle arbejde i musikkens verden og ikke mere i deres civile jobs, som blev kvittet til fordel for musikken i nogle år.
Der har ikke været meget udskiftning i bandet siden begyndelsen. Erling og Svend Bech er stadig med, og det er Allan Bech også i nogle konstellationer, f.eks. er han med i trioen ”Mr. Smoking”. For 29 år siden kom Heine Jensen, fra Simested med, og i 2008 blev der også plads til en af hunkøn, nemlig Heidi Høgh fra Bjerregrav. Senere er også Jacob Alban og Signe Vang Carlsen kommet med i ”Roulet”.
Man kan bestille bandet i flere forskellige udgaver, alt efter hvad der ønskes. Udover Mr. Smoking med ”Smokies” største hits, er der også mulighed for at høre 80er musik med ”Radio 80FM”, hvor man kan få en tidsrejse tilbage til de farverige 80ere. – På med pandebåndet, bind Converse skoene og frem med gamacherne, for nu skal der festes, som de festlige musikere siger. - Nu er Radio 80 FM klar til at tage dig med på en forrygende tidsrejse tilbage til de sprudlende farverige 80er dage, hvor Helmig havde slangekrøller, Michael Jackson stadig var ”Bad” og Tv2 endnu kun var et ungdomsorkester fra Århus. Radio 80 FM leverer alle de fede gamle 80’er hits, danske såvel som internationale.
Gennem de 40 år har der været mange oplevelser.
- De største er nok, når vi har været så heldige at spille sammen med nogle af de kendte kunstnere fra det store udland, siger Svend Bech. Men der har været et utal af oplevelser med danske musikere, og ikke mindst vores dejlige publikum, som tager så godt imod os, når vi kommer rundt!
På spørgsmålet om deres fremtidsplaner, siger Svend Bech:
- Mit ønske er, at vi stadig kan blive ved med at forny os. Vi synes stadig at det er sjovt at komme ud at spille rundt om i landet og møde glade mennesker.
I gang igen
Roulet er vel et af de ældste bands herhjemme – og med flere end 70 jobs om året har de brugt mange timer på landevejen i Danmark. Men som alle andre musikere har oplevet - har der været stille i det seneste halvandet år.
- Men nu er vi ved at være i gang igen, siger Svend Bech. Vi er rigtig glade for, at der er bud efter os. Vi glæder os til at komme rundt og hilse på vores publikum igen, siger Svend Bech.
Grunden til at bandet har kunnet overleve og have succes i så mange år skyldes at de altid har været topmotiverede musikere og sangere, der giver publikum en oplevelse ud over det sædvanlige. For dem er det ikke kun endnu et job, men en glæde at komme rundt i landet og glæde tilhørerne med god musik.
Besætningen i Roulet er i dag: Erling Bech, guitar, Heine Jensen, keyboard, Svend Bech, trommer, Heidi Høgh, vokal og Jacob Alban, bas. Sidst ankomne er Signe Vang Carlsen på bas.


onsdag 13. oktober 2021

Fra knoglekræft til ironman...

Carpe Diem får besøg af svømmeren Gert Rune

onsdag 13. oktober 2021

Ny butik åbner på lørdag i Gedsted

Sortiment med blomster, brugskunst og keramik

onsdag 06. oktober 2021

Nytårskoncert i Aalestrup med Rasmus Bjerg igen

Fest og farver når Prinsens Musikkorps spiller nytårskoncert i Aalestrup

onsdag 06. oktober 2021

Himmerlandskød A/S fik en fornem pris igen

Hædret som "Succesvirksomhed 2021"

onsdag 29. september 2021

"Efterårets Dag" i solskin på Hessel

Traktorringridning blev en udfordring for byrådskandidater

onsdag 29. september 2021

Kamp om kronerne i Vesthimmerland

Byrådet afsætter bl. a. penge til ny cykelsti og udvidet skoletandpleje

onsdag 22. september 2021

Lokal superfan med i filmen om Kandis

Henning Hougesen, Aalestrup, har været fan siden 1993

onsdag 22. september 2021

Hovedgaden indviet med taler, sport, mad og musik

Borgere og andre interesserede mødte op i stort antal for at deltage i festen

onsdag 01. september 2021

Musical over Shubiduas sange på vej i Aalestrup

AALESTRUP: De fem kvinder, der siden januar har været forpagtere af pavillonen i Rosenparken i...

onsdag 01. september 2021

Hvalpsund har største musikhave i Verden

Hesselvangs Venner sørgede for stor musikoplevelse for beboerne