- Din lokale ugeavis

onsdag 23. juni 2021

Et turbulent år for biografen i Aalestrup

Af: Hanne Monrad

Besøgstallet faldt med over 25 pct. fra 4613 til 3530 i 2020

Der var også tomt i Bio Aalestrup i lange perioder, og forestillinger blev aflyst. Det betød en nedgang på over 25 pct. i antallet af solgte billetter.

AALESTRUP: På Bio Aalestrups generalforsamling kunne formanden, Hans Jørgen Nielsen, fortælle om et usædvanligt år:
- I år måtte generalforsamlingen udsættes på grund af Corona, lige som den blev det sidste år, hvor vi lige havde åbnet efter den første nedlukning. Og det er jo ikke længe siden vi åbnede efter en endnu længere nedlukning,  men nu skal det handle om 2020, sagde Hans Jørgen Nielsen.
2020 blev for biografen, som for næsten alle andre, et meget anderledes år.
Biografen fik en rigtig god start på året med premiere 9. januar på ”De forbandede år”, som på 14 dage blev set af 405 biografgængere. Sidst i januar viste Bio Aalestrup ”Klovn the final,” der blev set af 158 på 14 dage, så det var en god start, men så den 11. marts lukkede Danmark ned p.g.a. Corona, og derefter var der lukket indtil medio juni.
- Vi fik dog lov til med kort varsel at åbne sidst i maj, men der er jo en del, der skal på plads inden vi kan vise film. Først skal vi have booket film til visning og vi valgte så at holde fast i den oprindelige åbningsdato, så vi havde ro til at få tingene på plads. Sommeren er jo heller ikke det tidspunkt, hvor vi har flest gæster.
Men vi kunne jo ikke bare åbne som normalt. Der blev stillet krav om afstand og gulvareal, hvilket gjorde, at der kun måtte være 26 i foyeren, men 58 i salen.
Vi viste så film til 9. november, hvor størstedelen af Nordjylland blev lukket ned på grund af virusmutationen hos mink, og vi var nedlukket til 23. november, hvor vi åbnede med ”Retfærdighedens ryttere”, der blev set af 122 på 10 dage. Herefter fulgte ”Lille sommerfugl”, der på 13 dage blev set af 142, og så fik vi igen besked om at lukke ned, hvilket betød, at vi mistede julen, som virkelig er højsæson for biograferne.
Vi havde i 2020 3530 gæster i bio, mod 4613 i 2019, så en fjerdedel af gæsterne udeblev på grund af nedlukningerne, sagde Hans Jørgen Nielsen.
I 2020 har Bio Aalestrup gennemført ”Med skolen i biografen”.
Børnefilmklubben nåede lige af afslutte sæson 2019/20 før nedlukningen,  og der blev lavet et program til 2020/21, men nu med begrænsninger på deltagerantallet.
Sidste sæson var der 163 medlemmer i børnefilmklubben. Med fire forestillinger med plads til 58 til hver, skulle det ikke give problemer. Men det blev der fordi klubben fik 210 medlemmer, så der var helt udsolgt til nogle af forestillingerne.
- Seniorbio afviklede tre forestillinger i foråret, men på grund af Corona valgt biografen at undlade at starte op i efteråret, sluttede Hans Jørgen Nielsen, og konstaterede at økonomien selvfølgelig er blevet berørt af de mange nedlukninger.  Men vi har heldigvis penge på bogen, sagde formanden.
Biografens kasserer John Nielsen gennemgik regnskabet som viser et underskud på 31.000 kr. Det skyldes selvfølgelig mindre omsætning på film og i kiosken.
- Men vi har ikke store faste udgifter, og slet ingen lønudgifter. Vi skal  ikke betale filmleje og stoleleje, når vi ikke viser film. Vi har ikke haft mulighed for at få hjælp fra hjælpepakkerne, da der er en bundgrænse.
Vi må forvente, at 2021 også vil være påvirket økonomisk af Corona, sagde Hans Jørgen Nielsen.
Genvalg
Peter Elbæk, Martin Pinholt og Nikolaj Jørgensen blev genvalgt til bestyrelsen. Der var også genvalg til suppleanterne Pia Hannesbo og Jens Gregers Jensen, og til revisor Norma Andersen og revisorsuppleant Kjeld Bentsen.


fredag 30. juli 2021

Kedelig milepæl

Af Torsten HansenVESTHIMMERLAND: I løbet af få dage når Vesthimmerlands Kommune en kedelig milepæl...

onsdag 28. juli 2021

Aalestrup-ryttere er udtaget til DM

Af Hanne MonradAALESTRUP: Fire dygtige ryttere fra Aalestrup Rideklub er udtaget til at deltage i...

onsdag 28. juli 2021

Det nye grillhus er åbnet i Aalestrup

29-årige Michelle Olsen er blevet bidt af branchen

onsdag 14. juli 2021

Gedsted summede af liv, da Klods Hans blev indviet

Af Thorkil ChristensenGEDSTED:  Torsdag eftermiddag var rigtig mange mennesker samlet ved...

onsdag 14. juli 2021

AIF-udvalg har ønske om en kunstgræsbane

Nyt udvalg søger kommunen om støtte til etableringen

onsdag 07. juli 2021

Musik for alle i rosenparken

AALESTRUP: 25 lokale musikere og sangere har sat hinanden stævne i Den Jydske Rosenpark i Aalestrup...

onsdag 07. juli 2021

Gedsted-borgere venter på svar fra kommunen

Utilfredshed med at lokalplan måske ikke overholdes

onsdag 23. juni 2021

Et turbulent år for biografen i Aalestrup

Besøgstallet faldt med over 25 pct. fra 4613 til 3530 i 2020

onsdag 23. juni 2021

På landevejen i 40 år

Orkestret Roulet kan i år fejre 40 års jubilæum

onsdag 26. maj 2021

Svært at finde ny uddeler til Gedsted

Et dygtigt personale holder brugsen i god gænge