- Din lokale ugeavis

onsdag 30. juni 2021

Lyshimmel på St. Torv i Aalestrup i juleperioden

8000 pærer skal danne himmel over torvet

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Aalestrup ønsker fortsat at markere sig som den flotteste juleby i Himmerland. Denne position har byen indtaget i en årrække, men nu søsætter Aalestrup Handel & Erhverv et nyt initiativ, som skal gøre byen endnu mere attraktiv at besøge i juleperioden.
På generalforsamlingen forleden fik bestyrelsen bemyndigelse til at undersøge mulighederne for etablering af en lyshimmel over St. Torv. Bestyrelsen har allerede set et forslag til en himmel med omkring 8000 små pærer, der kan lyse torvet op i juleperioden, og det er dette forslag som der arbejdes videre med.
Der er tale om en lyshimmel på 140 kvadratmeter, hvor hver femte pærer blinker. Lyshimmelen hænges op i stedet for den teltdug, som i den øvrige del af året overdækker torvet.
- Vi tror, at det kan blive en juleattraktion som folk vil køre efter. Det kan blive attraktivt for byen, sagde formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, købmand Karl William Carlsen, da han orienterede generalforsamlingsdeltagerne om planerne.
St. Torv har i 2021 fået ny belægning og "gadeinventar" som matcher de øvrige nyskabelser i centrum. Bl. a. derfor mener Aalestrup Handel & Erhvervs bestyrelse, at en lyshimmel vil sætte "prikken over i'et" i juleperioden. Der er indhentet tilbud på udførelse af lyshimlen, og bestyrelsen er blevet opfordret til at søge en lokal fond om tilskud.
Lyshimlen bliver et supplement til julebelysningen i Aalestrup, som varetages af Lions Clubs medlemmer, men betales af Aalestrup Handel & Erhverv. Sidste år kostede julebelysningen 40.000 kr., hvilket var lidt mindre end tidligere. Lions har tilbudt at opsætte, nedtage og og opbevare en lyshimmel på forsvarlig vis mod en merudgift på 14.000 kr.
Selv om der etableres lyshimmel på St. Torv, bliver der alligevel plads til at rejse et stort juletræ i det yderste hjørne ved Vestergade og Jernbanegade. Tænding af lysene i dette juletræ er en gammel tradition, som hvert år samler mange børn og forældre i Aalestrup, og denne tradition ønsker man at bevare.
Med etableringen af en lyshimmel på torvet kommer Aalestrup julemæssigt på højde med Aalborg og København, hvor stormagasinerne Salling og Magasin har noget tilsvarende, men på facaden af deres ejendomme.


onsdag 03. august 2022

Folk i Møldrup har savnet at feste

Overskuddet uddeles til byens foreninger efter festen

onsdag 03. august 2022

Der er fortsat lang kø til Borgerservice

Samme antal henvendelser i første halvår som i hele 2021

onsdag 27. juli 2022

Stor lokal opbakning og penge til ny sti i Hvam

Ildsjæle troede næsten ikke deres egne øjne, da de så mail fra Landdistriktsudvalget

onsdag 27. juli 2022

Fjerde affaldsbeholder på vej i Vesthimmerland

Madaffald og drikkevarekartoner skal også sorteres

onsdag 20. juli 2022

Møldrup gør klar til stor jubilæumsbyfest

Traktortræk fredag, 30. juli forventes at blive stort

onsdag 20. juli 2022

Lige nu står roserne i fuldt flor i Aalestrup

Nu kommer der mange besøgende i rosenparken

onsdag 06. juli 2022

Sommerkoncert i Aalestrup kommer igen til august

28 kunstnere har allerede sagt "ja" til at deltage

onsdag 06. juli 2022

Veteraner fejrede klubben i Aalestrup

AALESTRUP: Begyndelsen og basen er i Aalestrup.Men i weekenden bredte Aalestrup Classic Bil &...

onsdag 22. juni 2022

Akutbil i Aalestrup får plads på Åglimt

Politiker skuffet over placering ved Hvamvej

onsdag 22. juni 2022

Klar til Gedeskægsfest

GEDSTED: Selv om programmet ikke har samme omfang som tidligere år, så glæder borgerne i Gedsted...