- Din lokale ugeavis

onsdag 30. juni 2021

Lyshimmel på St. Torv i Aalestrup i juleperioden

8000 pærer skal danne himmel over torvet

Af Thorkil Christensen

AALESTRUP: Aalestrup ønsker fortsat at markere sig som den flotteste juleby i Himmerland. Denne position har byen indtaget i en årrække, men nu søsætter Aalestrup Handel & Erhverv et nyt initiativ, som skal gøre byen endnu mere attraktiv at besøge i juleperioden.
På generalforsamlingen forleden fik bestyrelsen bemyndigelse til at undersøge mulighederne for etablering af en lyshimmel over St. Torv. Bestyrelsen har allerede set et forslag til en himmel med omkring 8000 små pærer, der kan lyse torvet op i juleperioden, og det er dette forslag som der arbejdes videre med.
Der er tale om en lyshimmel på 140 kvadratmeter, hvor hver femte pærer blinker. Lyshimmelen hænges op i stedet for den teltdug, som i den øvrige del af året overdækker torvet.
- Vi tror, at det kan blive en juleattraktion som folk vil køre efter. Det kan blive attraktivt for byen, sagde formanden for Aalestrup Handel & Erhverv, købmand Karl William Carlsen, da han orienterede generalforsamlingsdeltagerne om planerne.
St. Torv har i 2021 fået ny belægning og "gadeinventar" som matcher de øvrige nyskabelser i centrum. Bl. a. derfor mener Aalestrup Handel & Erhvervs bestyrelse, at en lyshimmel vil sætte "prikken over i'et" i juleperioden. Der er indhentet tilbud på udførelse af lyshimlen, og bestyrelsen er blevet opfordret til at søge en lokal fond om tilskud.
Lyshimlen bliver et supplement til julebelysningen i Aalestrup, som varetages af Lions Clubs medlemmer, men betales af Aalestrup Handel & Erhverv. Sidste år kostede julebelysningen 40.000 kr., hvilket var lidt mindre end tidligere. Lions har tilbudt at opsætte, nedtage og og opbevare en lyshimmel på forsvarlig vis mod en merudgift på 14.000 kr.
Selv om der etableres lyshimmel på St. Torv, bliver der alligevel plads til at rejse et stort juletræ i det yderste hjørne ved Vestergade og Jernbanegade. Tænding af lysene i dette juletræ er en gammel tradition, som hvert år samler mange børn og forældre i Aalestrup, og denne tradition ønsker man at bevare.
Med etableringen af en lyshimmel på torvet kommer Aalestrup julemæssigt på højde med Aalborg og København, hvor stormagasinerne Salling og Magasin har noget tilsvarende, men på facaden af deres ejendomme.


onsdag 01. februar 2023

Konservative fik ny formand

Der var genvalg til alle de øvrige poster i partiet

onsdag 01. februar 2023

Fodboldsæsonen er indledt i Hvam

Spillerne kan se frem til et træningsophold i Malaga

onsdag 25. januar 2023

Formand i Nørager holder efter otte år

André Ellegaard Jensen vil ikke sidde i dobbeltrolle

onsdag 25. januar 2023

Møldrup bys 130 år fejres med udstilling

Lokalhistorisk har fundet gamle fotos frem af byen

onsdag 18. januar 2023

Historisk tovholder efterlyses i Nørager

NØRAGER: Der skal findes ny tovholder til historien i Nørager.Gennem mere end 25 år har...

onsdag 18. januar 2023

Forrygende aften med Nytårskoncert i Aalestrup

Veloplagt Martin Brygmann og Prinsens Musikkorps

onsdag 11. januar 2023

Dobbeltjubilar fejret i Simested

Birger Frandsen fejret for 40 års jubilæum

onsdag 11. januar 2023

Brandmand i Aalestrup hædret for god indsats

"Årets Brandmand 2022" blev Emil Myrup Langgaard

onsdag 28. december 2022

65 år og 40 med økologi

Eva Bjerrum, Vesterbølle fylder 65 år torsdag 29. december. I 40 år har Eva leveret økologiske...

onsdag 28. december 2022

Elever i Fjelsø vandt i trafikkonkurrence

0. klasse på friskolen blev belønnet med en kageperson

Her udkommer Vesthimmerlands Avis: